Кай Грийн - биография, тренировки и стероиди

Перфектният мезоморф

Кай Грийн (пълно име - Лесли Кей Грийн ;на английски - Лесли Кай Грийн) е американски професионален културист, треньор и актьор. Последната победа на Кай е през 2016 г., когато спечелва на състезанието "Арнолд Класик", побеждавайки известни конкуренти като Бранч Уорън и Седрик Макмилан.

Кай Грийн - биография, тренировки и стероиди

Грийн заема висока позиция в най-престижния конкурс по културизъм "Мистър Олимпия", но въпреки това никога успява да го спечели – класира се на 2-ро място през 2012 г., 2013 г. и 2014 година.

 

Кай Грийн: пълна биография

Кай Грийн (Kai Greene) е роден на 12 юли, 1975 в Бруклин (Ню Йорк, САЩ). На 6-годишна възраст, поради проблем в семейството, той е поставен под опеката на държавата. През следващите 10 години постоянно пътува и се мести  в различни приемни семейства.

Подобна тягостна ситуация е емоционално болезнена за младежа и за да избяга от житейските трудности, първоначално започва да се занимава с рисуване, а след това със силов спорт. Днес културистът Кай Грийн казва: "Като дете имах много таланти, но от ранна възраст исках да бъда художник, а не спортист. В крайна сметка обединих две направления – станах художник, който създава тялото си сякаш е майсторски живопис“.


Кай се заема с бодибилдинг благодарение на своя учител по английски език. В седми клас наставникът му обръща внимание на Грийн, че се откроява от връстниците си с физическия си ръст и темпове на развитие. Той е този, който предлага на юношата да опита силите си в аматьорски състезания.

В резултат на това ученическите години на Кай преминават в тренировки и пътуване за участия в спортни турнири: момчето без проблеми преодолява конкуренти не само от неговата възрастова категория, а и атлети, които са с няколко години по-големи от него(на състезанията почти винаги печели или е в челната тройка).


Културистът Кай Грийн осъзнава, че за да участва в конкурси с възрастни културисти трябва да надскочи собствените си възможности. За да увеличи и усъвършенства мускулите си, той започва да посещава "5th Avenue Gym". Това е една малка фитнес зала в Ню Йорк, която се превърна в роден дом на Кай.

Тук спортистът завързва полезни контакти, и най-важното да получава знания за анатомията, храненето и тренировките.


На възраст от 19 години, Лесли Кай Грийн  успешно се представя в първенство на една от многото аматьорски организации в Съединените Американски Щати (името не е уточнено). Атлетът е много горд със себе, тъй като е успял да постигне такива добри резултати, без да  прибягва до употребата на допинг.

Той се надява да стане най-младият професионален културист в света. За да изпълни тази мечта Грийн тренира денонощно и само от време на време си позволява  кратка почивка.


През лятото на 1997 г. Кай Грийн решава да стане професионален IFBB, но се сблъсква с неочаквано препятствие: за да вземе професионална IFFB карта, трябва да се представи на любителските конкурси на федерацията (става дума за NPC).


Успехите на спортиста в NPC не са постоянни. Той си поставя за цел да спечели "Team Universe" и и след това да се добере до професионалния статут чрез "Аматьорското Световното първенство", но през първите два сезона не е в състояние да постигне това.

Най-накрая, през 1999 г., след като спечелва в тежка и абсолютна категория на " Team Universe ", спортистът  печели покана за "NPC Аматьорското световното първенство". Но той не е успява на състезанието: Грийн се класира едва шести пропускайки шанса си да се превърне в най-младия професионалист културист.


Това поражение силно засяга мотивацията на Кай. В резултат на това той оставя спортните занимания за период от почти 5 години. Вместо това той се фокусира върху кариерата на художник (с цел да се развие собствените си умения с четката, той продължава обучението си в школа). Грийн обаче не се отказва напълно от спортните тренировки (той се упражнява редовно, но просто за забавление).

 

КултуристътКай Грийн се завръща в бодибилдинга през 2004 г., когато "NPC Team Universe " става отговорна за акредитацията на професионалните спортисти на IFBB. Няколко месеца по-късно той получава престижния  професионален статут, като от аматьорските състезания преминава към  състезания с най-добрите от най-добрите културисти в света.

 

Кай Грийн: професионални постижения

Като професионален културист Кай Грийн спечелва не една, не две или дори три награди от най-престижнитепървенства по културизъм. За да се преброят всички награди, спечелени от спортиста, пръстите на ръцете просто не са достатъчни:

1 място на Shawn Ray Colorado Pro 2007;
1 място на New York Pro 2008;
1 място на Australian Pro Grand Prix 2009;
1 място на Arnold Classic 2009;
1 място на Arnold Classic 2010;
1 място на Australian Pro Grand Prix 2010;
1 място на New York Pro 2011;
1 място на EVL’s Prague Pro 2013;
1 място на Arnold Classic 2016;
1 място на Arnold Classic Australia 2016;
1 място на Arnold Classic Brazil 2016.


Що се отнася до участията в "Мистър Олимпия", Кай Грийн никога не спечелва това състезание, но се нарежда сред първите, побеждавайки 99% от конкурентите:


4 място на Mr. Olympia 2009;
7 място на Mr. Olympia 2010;
3 място на Mr. Olympia 2011;
2 място на Mr. Olympia 2012;
2 място на Mr. Olympia 2013;
2 място на Mr. Olympia 2014.


Кай Грийн е  един от най-награждаваните съвременни културисти, за които да станат  легенди в културизма не е достатъчно само да спечелят "Олимпия".

Антропометричните данни на Кай Грийн в най-добрата му формасредностатистически са:

Височина - 173 см;
Конкурентни тегло - 116-121 кг;
Бицепс - 59 см;
Гръдна обиколка - 148 см;
Бедро - 86 см.


Очевидно е, че  теглото на атлета се покачва когато не тренира: средната стойност достига 126-136 килограма.

Важно е да се разбере, че Кай Грийн е не само изключителен бодибилдър, но и известен треньор (редовно провежда семинари, пише статии и снима видеоклипове), както и художник и актьор. В началото на 2017 г. Грийн подписва договор с една от най-известните холивудски агенции за таланти- "The Gersh Agency".

 

От тук нататък специалистите ще бъдат ангажирани в насърчаването на Кай като актьор във филми и сериали, като му намират работа и коригират където е необходимо договорите му.


Лесли Кай Грийн не е новак във филмовата индустрия.  Той се снима в автобиографичен минисериал "Кай Грийн: Завръщането", както и в пълнометражен филм "Generation Iron", който е гледан от много фенове на културизма.

 

Възможно е в близко бъдеще да видим новата звезда на Холивуд в една от ролите във филма за Джеймс Бонд, или като злодей в Marvel – в крайна сметка именно за това намеква таблоидът “Deadline” – един от първите, публикували новината за сътрудничеството между културиста и " The Gersh Agency ".

 

Кай Грийн: тайните на неговите тренировки

Кай Грийн никога не е била консервативен в тренировките си. Той предпочита да бъде по-скоро креативен. Една от неговите "тайни на успеха", е, че спортистът постоянно модернизирана  програмата си за тренировки, като я усъвършенства  самостоятелно или вслушвайки се в препоръките на един треньор. Често подходът към тренировките на даден спортист, зависи от предстоящия конкурс, но понякога той е напълно спонтанен.


Планът за тренировки на Кай Грийн може да бъде видян в YouTube. Кай има свой канал (youtube.com/user/KaiGreeneOfficial), където редовно споделя спортни мисли, идеи и мъдрости. Независимо от факта, че атлетът води семинари и пише статии, чиято цел е изкарването на пари, той не крие как тренира. Във видеото наистина има акцент върху техниките за напомпване на мускулите на гърба:

 

Тренировка за гръб от Кай Грийн:

Силови придърпвания - 10 повторения в 3 серии;
Силова тяга  - 10 повторения в 3 серии;
Вертикална тяга с гърди - 4 серии х 10 повторения;
Тяга в Т-образенстоеж– 10 повторения в 3 серии;
Тяга с щанга в наклон - 4 серии х 10-15 повторения;
Тяга с гира с една ръка - 4 серии х 10 повторения;
Хиперекстензии - 3 серии х 20-30 повторения с телесно тегло;
Вдигане на щанга – 2 серии x 20-30 повторения

YouTube каналът  позволява да се подчертае оригиналния подход на спортиста за изравняване краката / бедрата и цялостните натоварвания . Едно от най-любимите си упражнения Кай нарича "тяга  на Джеферсън". То се осъществява с щанга между краката  (клекове).

Силовите упражнения на Грийн обикновено се характеризират с относително малък брой повторения в кратка амплитуда. Не се работи до отказ, а времето за почивка е минимално.

 

Съвременната тренировъчна програма на Кай Грийн представлява петдневен сплит, като в първия ден се извършват упражнения с цел натоварване на гърдите и долната част на краката, на втория ден приоритетът е върху раменете и ръцете, на третия ден - приоритет е гърба, на четвъртия ден приоритет са  краката, а петия ден приоритетът е върху ръцете.

Разбира се тренировките на Кай Грийн о непрекъснато се подобряват, така че  техниките, които използва през сезона 2015-2016 година, през 2017 може вече да не са актуални. Кай има телосложение от типа мезоморф (много експерти го наричат почти перфектен).


Отскоро спортистите предпочитат да тренират сутрин, въпреки че преди до преди няколко години той е провеждал тренировките си главно в следобедните часове.

 

Kaй Грийн: анаболни стероиди

Никога не съм използвал и няма да използвам допинг, било то стероиди, хормон на растежа или всякакви други незаконни добавки "в този спорт. В своето интервю спортистът декларира, че е едва ли не единственият естествен бодибилдър на професионалната сцена. Терминът "естествен" определено не му харесва.

Състезателят заявява, че "естествените" атлети са тези, които без употреба на „химия“ не могат да натрупат солидна мускулна маса и да се сравняват с легендите в културизма, но той самият не е такъв. Това е официалната позиция на културиста. Въпреки това, много от бодибилдинг експертите вярват, че Кай Грийн не е искрен, като казва, че не използва стероиди.

Според тях дори и най-генетично надарените мезоморфи не могат да постигнат такова развитие на мускулите без помощта на допълнителни средства. Друг е въпросът, ако все пак Кай Грийн приема спортна фармакология, какви точно вещества употребява. 


Както е се говори в чужди специализирани сайтове и форуми, Грийн вероятно избира активни вещества като тестостерон пропионат, тренболон ацетат, метандиенон, растежен хормон и инсулин. Твърдисе, че Кай ги прилага в оптимални дози (до 1500-2000 мг / седмица тестостерон, до 75-100 мг / ден тренболон, 50-100 мг / ден метандиенон; растежен хормон – 15 единици всеки ден), катоповреме на състезания ги спира, тъй като тогава се извършват допинг тестове.

 
Къде е истината? Едва ли ще узнаем в близко бъдеще, поне докато Лесли не преразгледа собствената си нагласа към тях.


Дали да взема или не  AAC е въпрос на личен избор на всеки отделен спортист. Но ако решите да прибегнете до използване на анаболни стероиди, можете да намерите най-добрите продукти, които да са достъпни в широка гама в Anabol.bg. Нашият интернет магазин си сътрудничи с много компании, които произвеждат спортни добавки с високо качество. Нашите клиенти получават продукция първо качество!

  • Кай Грийн - биография, тренировки и стероиди