Анавар / Оксандролон - информация



История Анавар - Оксандролон


Оксандролон - Анавар в разумни дози, не дава никакви странични ефекти. Това е разбираемо, тъй като продукта, първоначално е предназначено за жени и деца. Това е един от малкото стероиди, които не предизвикват преждевременно забавяне на физическото развитие при деца, също така не допринася за затварянето на епифизните съединения, и така лекарството се е прилагало главно при деца за насърчаване на растежа им, както и при жените с остеопороза.



Страничните ефекти на лекарството са изключително редки и се появяват само когато се правят своеволия (много високи дози). Това качество го прави популярен сред жените спортисти, защото в доза от 10-15 мг дневно рядко са наблюдавани симптоми на мъжественост. Анаболният стероид Oxandrolone за първи път се появява в САЩ през 1964.  Под наименованието Анавар, които се произвежда от фармацевтична компания "Сърл".



Този препарат се радва вече на огромната си популярност повече от 70 години. През 1986 г. прекратяват производството на Anavar (Забележка: производството на Anavar е спрян от "Сърл", но лицензът се купува веднага и продължава успешно производство в китай).



Днес лекарството все още се произвежда под различни наименования. Анавар на фирми като ( Malay Tiger, GEP , Alpha Pharma) са едни от малкото в Европа, които съдържат веществото оксандролон (Oxandrolone). Това се дължи главно на факта, че той допринася значително подобрение на мускулната сила. Фактът е, че инициира синтезата на креатин фосфат в мускулната клетка, където течността не се натрупва.




Щангистите и спортистите от Бойните Спортове, които не искат да покачат по-висока категория се радват на това, защото Анавар им дава шанс да станат по силни, без да добавят килограми към телосложението си. Добри резултати се получават при прием едновременно на Оксандролон и Кленбутерол. Въпреки Оксандролон да не добавя сам по себе си забележим мускулен растеж, той значително засилва влиянието на другите стероиди (ако се приема в комбинация).




Свойства и ефекти - Анавар

Оксандролон в комбинация с добра диета ще помогне на мускулатурата да придобие твърд и еластичен вид. Той не унищожава мазнината както подобния на него препарат станозолол, но играе косвена роля в това, тъй като подтиска апетита при повечето спортисти.

Оксандролон може да предизвика нещо като чувство на тежест в стомаха, което причинява замаяност и повръщане, това са много минимални случай, когато таблетките се приемат с храната. В листовките за употреба се описва, че оксандролон има ефект върху дейността на стомашно-чревния тракт. Поради това, някои спортисти говорят за редовен диария. Въпреки че не е много приятно събитие, тя все пак помага на атлета при топенето на мазнини.

Тези, които желаят да придобият качествена мускулна маса в добър капацитет от 5-8кг да съчетаят оксандролон със стероиди като винстрол, параболан, мастерон, примоболан или тестостерон пропионат. Комбинацията от 50 мг винстрол през ден и 50 мг тестостерон пропионат на всеки два дни с 25 мг оксандролон всеки ден се оказа една от най-добре изпипаните стероидни схеми.


Комбинация и прием Анавар - Оксандролон


Трета позитивна причина да използваме оксандролон е, че този препарат, дори и при много високи дози не се отразява на производството на тестостерон.


  • Обяснение: оксандролон не подтиска производството на хормони в тялото.

Фактът е, че той няма отрицателно въздействие върху дъгата на хипоталамуса-хипофиза в тестисите, т.е. тестисите не сигнализират хипоталамуса и необходимостта от намаляване на емисиите и пълното спиране на гонадотропин, който е освобождаващият хормон и лутеинизиращ хормон, това са повечето странични ефекти на анаболните стероиди.


При тази специална позиция е лесно да се обясни с факта, че не ароматизира в естроген, тъй като Според книгата на д-р Мауро G. Pascal, "странични ефекти на анаболните стероиди - факти, измислици и лечение" на страница 23:


"Предполага се, че естрогена води до ароматизиране на тестостерона при прием на анаболни стероид, за да се намали отделянето на лутеинизиращ хормон, а оттам и производството на тестостерон. "

Американският лекар, д-р Робърт Кер потвърждава това в книгата си "Практическо използване на анаболни стероиди от спортисти", където на страница 32 казва: ".


Ако дам оксандролон (Anavar) на здрав човек във високи дози, в никакъв случай няма да се намали сумата от семена (сперматозоиди) и няма да се превърне в естроген”

Що се отнася до дозировката на Анавар = 30 милиграма при мъжете и 15 милиграма за жени ще донесат поразителни и добри резултати. Обикновено 0,25 mg дневно на килограм телесна маса е оправдано на практика, таблетките обикновено се приемат по 2-3 пъти на ден веднага след хранене. Оксандролон има ниска токсичност и трудно да предизвика нежелани реакции.


Може да се използва до няколко месеца без прекъсване, тъй като има широк спектър на действие, който се използва, за да се диверсифицира и в зависимост от целта на атлета.


Вече споменахме, че използването на анавар индивидуално се провежда, за да се подобри качеството на мускулите, включително и релефа им.


  • Стандартен курс е с продължителност от 6 до 8 седмици.
  • Комбинациите не само за подобряване на релефа на мускулите, но също така и за увеличаване на мускулната маса, издръжливоста, силовите постижения и ред други позитивни фактори.





 Препоръчителен прием от Anabol.bg : Приемайте таблетките равномерно през целия ден, а не на един път. Тъй активната съставка трябва да бъде на постоянно високо ниво във вашият организъм.


Пример: Дозировка 30 милиграма дневно.

Прием: Сутрин Обед и Вечер по 1 таблетка ( приблизително през 4 часа).


Също така, не забравяйте за ПКТ: необходимо е да се започне два дни след края на цикъла с анавар. Най-честата употреба като терапия е с тамоксифен при доза от 10 мг. на ден. Продължителност на ПКТ - 1-2 седмици. С цел да се подобри ефективността на цикъла не забравяйте ефектвните тренировки с минимум 40 минути кардио и най-важното – спортната диета.


Оксандролон – Анавар : ​​странични ефекти

Въпреки факта, че лекарството е налично само в таблетка форма, следва да се отбележи, че отрицателното въздействие върху черния дроб не е толкова голямо. Научните изследвания потвърждават, че при прием на анавар в 12 седмичен цикъл в доза от 30 мг не се получава негативен ефект върху черния дроб.


Анавара е производно на дихидротестостерон, така че той не ароматизира и не предизвиква други странични ефекти свързани с този процес.



Ако използвате неправилно Оксандролон, той ще придаде силен инхибиращ ефект върху производството на естествен тестостерон. Да не се превишава дозата, защото ще се наблюдава и намален синтез на гонадотропин. Ако доза от лекарството е голяма, тялото счита, че концентрацията на ендогенния тестостерон е много висока. Ако се използва дневна доза, която е по-голяма от 80 мг., след 12-та седмица употреба нивото на тестостерон се намалява с 67%.


Процесът на подтискане на производството на тестостерон в тялото външно проявява намаляване на сексуалната активност и либидото, както и нестабилна ерекция. За да се премахне този страничен ефект: Започнете прием на гонадотропин или андрогенни продукти.


Но най-общо казано, анаварът се отличава със своята безопасност, и в света на атлетите той се смята за най-безвредния анаболен стероид.



Няма продукти в тази категория.