Алтернативи на анаболните стероиди 2

Качено от в Стероиди на Apr 03, 2016 . 0 Коментари.

Карнитинът се смята за увеличващ използването на свободните мастни киселини. Това може да подобри качеството на изпълнението, тъй като позволява на атлета да използва енергийните си резерви по-ефекикасно. Арнитинът също подпомога оксидацията на пирувата и някои аминокиселини.

Теоретично това може да намали производството на млечната киселина.

Тя разрушава мускулите и е главната причина за мускулните болки и спазми, получаващи се често при напрегнатата тренировка.

При атлетите, отличаващи се с издръжливост, тя се образува в по-голяма степен, отколкото при бодибилдерите, и контролирането на това образуване е от голяма полза и за двете групи атлети, тъй като им позволява да запазят повече мускули.

Карнитинът се синтезира в черния дроб и бъбреците от аминокиселинте лизин и метионин. Освен това чевеното месо и някои млечни продукти също садържат значителни количества от него.

След приема и синтезиса Л-карнитинът, активната му форма, влиза чрез кръвта и сърцето и мускулите, които съдържат 98 % от съдържанието му в цялото тяло. Л-карнитинът участва в прогрес, даващ възможност на мастните киселини с голяма верига да минат през клетъчната мембрана и оттам в клетките.

Енергията се произвежда, когато отделните клетки ги обработват. Тъй като е известно, че той играе главна роля в това, резонно е да се предложи, че той може да служи за увеличаване на енергията на атлета. Но тя сама посбе си няма да изгради мускула.

При все това бодибилдер, който има правилно хранене и ниско енергийно ниво, най-вероятно ще получи мускулен растеж, ако енергията му е увеличена, тъй като това води до по-дълги и по-интензивни тренировки.

От друга страна е възможно увеличаването на скоростта, с която мастните киселини преминават в клетките за обработка, да не произведе повече енергия. Излседванията показват, че мускулните клетки природно съдържат достатъчно карнитин, даващ възможност на ензимите да функционират с максимална скорост. Ако това е вярно, изглежда, че ексогенният прием на карнитин може да доведе до повече енергия.

Изследванията също сочат, че упражненията увеличават отделянето на карнитин в урината, и че по време на интензивна трнровка е възможно нивото на мусулния карнитин да намалее. Лошото е, че има несъгласия за това дали това ниво намалява до точка, при която подсилката с карнитин ще е от полза. Вероятно най-ефективно е Л-карнитина да се набави още преди тренировката.

Ако решите да използвате карнитин, трябва да сте сигурни, че продуктът, който използвате, съдържа Л-карнитин. Друга негова форма – Д-карнитинът, често се смесва с Л-канитина в някои търговски продукти. Д-карнитинът обаче може да причини мускулна слабос и други увреждащи ефекти. Д-карнитинът изчепрва запасите на Л-карнитин в тъканите, следователно създава симптоми на карнитинен дефицит.

Атлети, използващи суплементи, които съдържат и двата вида карнитин, могат да изпитат симптоми на такъв дефицит, когато използването на суплемента спре. Естественото ниво на Л-ккарнтин ще е изчерпано от Д-карнитина и повече няма да може да се предпише какъвто и да е сулемент с Л-кранитин. Някои фирми производителки не желаят да харчат излишни пари за производството на поти чист Л-карнитин.

Атлетите, използващи карнитинови сулементи, трябва да избират продукти, на опаковката на които е обозначен 99% чист Л-карнитин. Непознат допреди няколко години, оризанол/ферулиева киселина (често наричана ФРАК) сега се иползва широко от силови атлети, които считат, че увеличава тестостеронните нива и повишава чистата мускулна маса чрез стимулация на хипоталамуса.

Оризанолът и ферулаттът са смесица от естери на ферулиевата киселина, извлечени от оризови трици, зърнени храни и ечемични масла. Едно иследване свидетелства, че теглото на тялото и силата на изстласкване на раменете при щангисти, получили ферулат, се е увеличила „значително” в сравнение с контролната група, получила безввреден препарат.

Но не е била отрита разлика в които и да е други силови показатели и изследователите не са успели да забележат друга активност, причинена от споменатото увеличение. Като капак на всичко сведенията са били поднесени в абрсткатна форма и не са били потвърдени от други изследователи. Сулементите с аминокиселни са популярни между щангистите, бодибилдерите и атлети, търсещи издръжливост.

Определени аминокиселини увеличават мускулната маса и намаляват подкожната мазнина. Атлетите, търсещи издръжливост, казват, че имат нужда да заменят специфичните аминокиселнини, които метаболизират по време на упражнение. Аргининът и лизинът са особено популярни като аминокиселини суплементи, тъй като някои изледвания сочат, че увеличават отделянето на растежа на хормона, следователно увеличават мускулната маса, и намаляват подкожната мазнина.

Но за да причинят значително увеличение на растежа на хормона, тези аминокиселини трябва да бъдат взети в големи дози – 20 – 30 мг, венозно. Аргининът и лизинът могат да се купят легално. Няма окончателни доказателсва, че малките количества аминокиселини имат каквото и да е значително въздействие върху серумното ниво на хормона на растежа или композицията на тялото.

Най-голям е ефекта от инжектирането им прилагане, но то е много скъпо и неосъществимо да се търгува. Факт е, че упражненията сами по себеси увеличават нивото на хормона на растежа. Когато производителите правят изследване за усвояемоста на суплементите с аминоиселини, те го комбинират с упражнения. Нивото на хормона на растежа се наблядава и показва увеличение.

Фирмите твърдят, че то е благодарение на суплементите. Най-вероятно ефекта е двустранен. Изледователи на използването на аминокиселините по време на упражнения за издръжливост са забелязали, че метаболизират главно свързаните аминокиселини (леуцин, изолеуцин и валин). Те са важен нитрогенен източник за аланина, който може да се превърне в кликоза за гориво чрез аланино-гликозин цикъл.

Свързаните аминокиселни са есенциални и са открити в пълноценните животински протеини (месо, рибма, домашни птици, млечни родукти и яйца) или комбинирани непълноценни растителни протеини (като бобените растения и оризът или житото).

Атлети, спазващи енергоограничителната диета и които не консумират достатъчни количества протеин, могат да имат полза от подсилка с леуцин в размер на 1 г дневно, но това не трябва да е необходимо за правилното хранене. Трябва да се отбележи, че в ендна 85-грамова пържола тележко има околко 1700 мг аргинин и 2200 мг лизин.

За аминокиселините се твърди че са малък процент от тях за усвояват и абсорбират в храната. Всъщност около 95-99% от аминокиселините от животински протеини и около 90 % от растителните протеини се абсорбират и изполват от тялото.

Твърди се също, че след като не е необходимо аминокислините да се смелят преди абсорбиране, те попълват общото количество протеин в тялото много по-бързо. Но няма доказателства, че по-бързата абсорбация винаги е по-удачна. За да се изгради наново мускулният протеин, повреден от интензивната тренировка, са необходими часове, а не минути.

Други пък твърдят, че сулементите доставят всички необходими аминокиселини, но във форма, която е по-малко натоварваща за храносилателната система. Тялото произвежда в боен ред хранителните ензими, които систематично разграждат хранилтения протеин до аминокиселните преди абсорация.

Следователно пилешкото или бобентите растения могат да бъдат разглеждани като източници на аминокиселини.

Количеството на аминокиселините в суплемените е минимално – обикновено около 200-500 мг в капсула. В унция (28 г – бел. прев. ) месо, риба или пилешко ни снабдява със 7 г протеини – 7000 мг аминокиселини!

Заместването на храната с аминокиселини сулементи може да причини липса на други хранителни съставки в богатите на протеин храни като желязо, ниацин и тиамин. В допълнение към това големите дози такива суплементи могат да причинят аминокиселинен дисбаланс и отравяне.

Много атлети не са разбрали, че тялото не прави разлика между аминокиселините, получени от храната, и тези от скъпите суплементи. Излишните количества от тях няма да се отделят в нов протеин, мускул, те или ще се изгорят за енергия, или ще се отложат като мазнини.

Аминокиселините са клас органични съставки, някои от които са главни структори на протеин. Той е съществен за всичко хора, не само за атлетите, но последните могат да посрещат нуждите си от него по-скоро чрез правилно хранене и балансиран прием на висококачествени аминокиселинни препарати.


Изледванията показват, че американските РДА и канадские РНИ за протеин са недостатъчни за много атлети. Оценяваните изисквания за силово тениращи атлети 1,2 до 1,6 г протеин за кг дневно са по-малки, отколкото обявения от тях обичаен прием от 2,5 до 3 г за кг дневно.

От друга страна атлети, които не консумират достатъчно енергия, протеини или въглехидрати, трябва да знаят за увеличените нужди от упражненията. Също се отнася и за атлети, при които протеиновите нужди са вече увеличени, като бременни или кърмящи жени.

Повечето атлети покриват изискванията за приема на протеин, препоръчани в таблица 1, стига те да съставляват 10 % от диетата им и приемът на храна да е достатъчен.

 


Най-ефективните методи за уеличаване на нивата на естевено получаващите се тестостерон и хормон на растежа не могат да се пакетират, патентоват, купуват или продават. Повдигането на нивото на хормона на растежа по време на сън е добре документирано – обикновено това става когато сме дълбоко заспали.

Това състояние се характеризира чрез сънища и бързите движения на очите. Плътните 8 часа сън спомагат за повдигането на нивото на хормона на растежа. Умерените упражнения увеличават нивата на тестостерона и на хормона на растежа.

Те са склонни към увеличение, когато силовата тренировка с тежести, трае от 30 до 60 минути. При трениращи за излдръжливост, например бегачите, те са склонни към увеличение след упражнения, траещи по-малко от 2 часа, и намаляват, ако тренировката е по-дълга от 3 часа.

Претренирането кара тялото да обработи всичкия тестостерон и хормон на растежа и стимулира производството на катаболични, тъканнообразрушаващи хормони. Тренировката в споменатите по-горе периоди помага за повишаване на растежа чрез поддържане на нивата на тестостерона и на хормона на растежа.

Сексът, особенно сексуалната възбуда, е силен стимулатор за произвеждане на тестостерон. Това е доста иронично предвид факта, че сексуалната активност между атлетите в миналото не е насърчавана. Здравословният сексуален живот съдейства отлично за поддържане на оптимално тестостеронно ниво. Съществено за гореспоменатото ниво е и правилното хранене. Бодибилдирите често се нуждаят от сваляне на тегло, за да бъдат релефни.

При все това трябва да се знае, че нискокалорийната диета подтиска тестостероните нива. При диетата са бодибилдерите трябва да се опитват да консумират 1500 до 2000 калории дневно. Това е достатъчно ниско ниво на консумация, за да причини сваляне на теглото, и достатъчно високо, за да поддържа тестостеронните нива да не спадат. Поглъщането на прекалено много влакна и недостатъчно протеин също може да допринесе за ниското тестостеронно ниво.

Това е често срещан проблем сред бодибилдерите ветерани. Хора, търсещи максимум тестостерон. Трябва да приемат от 0,8 до 1,5 г протеин за килограм телесно тегло ( в зависимост от нивото на активност).

Доказано е, че успехът повдига тестостеронните нива. При едно изследване студенти са печелили или губили залагания за 5 $ в игра, контролирана изцяло от шанса. Тези от тях, спечелили залаганията, са проявили повече позитивно настроение, отколкото загубилите. След залаганията тестостеронните нива са били подложени на анализ и се е оказало, че при спечелилите те са били значително по-високи.


Установено е, че депресията и стресът намаляват тестостерона и увеличават производството на кортизол, катаболичен (тъканноразрушаващ) хормон. В едно изследване предмет на наблюдение са били тестостеронните и кортизолните нива на теко подтиснати хора.

Открито е било, че пациентите мъже отделят по-малко тестостерон по време на остра депресия, отколкото след клинично намаляване. В добавка към това е било забелязано, че при възстановяване кортизоловите нива намаляват.

Стресът, емоция, често свързвана с депресия, е причина за сходни резултати. Доказано е, че упражненията намаляват и стреса, и депресията и това е още един довод за това защо упражненията помагат за поддържането на оптимално тестостеронно ниво. За стимулиране на тестостеронната продукция помага и слънчевата светлина. Да се лежи под слънчевите лъчи е изключително популярна форма на релаксация.

Възможностите на слънчевите бани за намаляване на стреса може да са причина за повдигане на тестостерона при хора, пролежали така 20-30 минути. Също така съществуват известни спекулации относно това, че слънчевите лъчи могат да стимулират физиолигични реакци, водещи до повдигане на това ниво.

Правенето на слънчеви бани 2 до 3 пъти седмично за  20-30 минути осигорява достатъчна стимулация – прекомерното лежане под слънцето трябва да се избегва, тъй като може да доведе до рак на кожата. С годините нивата на тестостерона и на хормона на растежа намаляват.

Продължаването на уражненията помага да се запази тялото младо и подържа нивата на тестостерона и хормона на растежа в оптимални нива дори и при възрастни хора. А това също така може да допренесе и запазването на активността и в други области, както и стремежът към ранно „възмажаване” при маладите хора.

В същото време доста вероятно е спокойствието на средната възраст да е причина за намаляване на споменатите две нива. Известно е отпреди поне 2000 години, че мускулите извършват контракция, когато се стимулират с електричество.

Такъв тип стимулиране може да се използва за поддържане или за изграждане на мускулите. При всички случаи обаче то не е така ефикасно или ефективно, както тренировката. За здравия бодибилдер е достатъчно да работи върху мускулите си няколко часа дневно. Не е необходимо да изполва електрически възглавници, за да подложи мукулите на шок, докато чете или гледа телевизия.

Всъщност много бодибилдери ограничават своя растеж, като преуморяват от работа мускулите си. Иначе щеше да е много просто – нещо, което стимулация с електричество, концентрираща се върху малка област от мускула.

Ако беше така, всеки втори бодибилдер щеше да виси край тези машини по няколо часа дневно. Познанията за това кога да се спре тренировката и да се оставят мскулите да починат и да се възстановят са съществена част от бодибилдинга.

Прекалено многото работа ще разруши мускула. Представата за това, че някой може проста да седне до машината за електростимулиране, да престои осем часа дневно и да стане огромен, е смешна. Когато мускулите са преуморени, всички анаболни, тъканно изграждащи хормони в тялото са иползвани. Тогава започват да доминират катаболните, тъканноразрушаващи хормони.

Анаболните и катаболните хормони се обвързват с едни и същи реептори в мускула. Когато той е преуморен, рецепторите са апълнени с катаболни хормони и състоянието му започва да се влошава. Анаболните хормони се използват след всяка тренировка.

Почиката е необходима, а да се даде на тялото време да изгради отново нивото им. Когато хората изполват анаболни стероиди, те изкуствено прескачат природните ограничения на тялото. Те могат да работят по-дълго, по-упорито, по-тежко и да се нуждаят от по-малка почивка.

Крайният резултат от изкуствените предимства ще е капризна голяма карикатура на мускул, който не може да бъде поддържан чрез противоположни суплементи или чрез електросимулация.

Това може да стане само чрез предоставяне и поддържане на високо ниво на анаболен хормон в тялото, като същевременно катаболните хормони се държат толкова ниско, колкото е възможно.Дори и сочните бодибилдери се нуждаят от достатъчно почивка между тренировките.

След нея върху мускулите може да се работи отново и така ще се появи новият мускулен растеж. Следователно използването на машини за електростимулация на мускулите от някой, който вече е работил върху тях, най-вероятно ще доведе до мускулно влошаване, а не до мускулен растеж. Този който е купил машина за електростимулиране с илюзията, че ще е ключът към това да стане оромен, ще бъде много разочарован.

Въпреки това такава стимулация се използва за поддържане и/или изграждане на мускули.

Когато атлетът е наранен по начин, който не му позволява да продължи тренировките, или пък има травма в ставата и тя не трябва да се свива, този тип стимулация често се иползва за запазване или възвръщане на състоятнието на мускула от преди нараняването.

При травмирани атлети това намалява мускуното влошаване и времето за възстановяване след травмата или операцията. След като се достигне точката, при която тренировката не може отново да възбуди травмата, електростимулацията се прекратява.

При положение, че може да продължи без по-нататъшни повреди, тренировката винаги е предпочитан метод за мускулна рехабилитация.

Тя е по-сигурна и по-ефективна, отколкото електрстимулацията. Последната, ако се извърши неправилно (използване на по-високо напрежение за твърде дълъг период), може да причини травма, а и все още не се знае дали правилното и редовно прилагане за период повече от година няма да е увреждащо. Едно от най-могъщите средства за увеличаване на продукцията на ендогенен тестостерон е мозакът.

Ефектът на безвредното лекарство. Извлечен от препарати без медицинска стойност, крие оромен потенциал, който е заключен във всеки човешки мозък. Докторите са документирали одобряване на медицинското състояние на пациенти, които са смятали, че получават ефективни лекарсва, докато в същото време са получавали безвредни субстанции без медицинска стойност.

Пациентите са си помогнали, тъй като са вярвали че получават лечение, което ще ги изцери. Тази вяра кара мозъка им да вземе участие във подобряването на състоянието им. Позитивното мислене може да бъде използвано за изграждането на мускулите точно така, както се иползва то за лекуване на болестите.

Чудотворните възстановявания на пациенти, заболели от смъртоносен, нелечим рак, са били предписвани на положителния им начин на мислене. Как точно мозъкът може да изцери тези неща, които докторите не могат, не е известно. Знае се само, че тези, които са минали през това, са фокусирали съзнанието си върху това и са успели.

Според материали за Anabol.bg

Коментари

Оставете коментар

Оставете отговор

*Име:
*E-mail: (Не е публикувана)
   Сайт: (Адреса на сайта с http://)
*Коментар:
Call