Бертил Фокс - биография, тренировки и стероиди

Качено от в Полезно на Aug 01, 2017 . 0 Коментари.

"Бруталният"

Бертил Фокс е бивш професионален културист от индо-британски произход. Пикът на спортната му кариера е през 70-80-те години на миналия век. В най-добрата си състезателна форма той не оставя никакъв шанс на съперниците си. Успява даспечели в такива престижни конкурси като "г-н Европа", "Мистър Свят" и "Мистър Вселена".


В момента Бертил Фокс е известен най-вече, не като носител на множество награди, а като жесток престъпник. В края на деветдесетте години той е осъден на доживотен затвор за двойно убийство: по време на спор застрелва собствената си съпруга, а след това и нейната майка.

 

Бертил Фокс: подробна биография

Бъртил Фокс (на английски - Bertil Fox) е роден на  09 ноември  1951 година. Бъдещият многократен победител в турнира "Мистър Вселена" се ражда на остров Сейнт Китс (известен още като Сейнт Кристофър Айлънд).

 

В момента той е част от Федерация Сейнт Китс и Невис, която е част от Британската общност. Както през петдесетте години, днес  островната държава не може да се похвали с богата спортна инфраструктура.


Не е изненадващо, че когато момчето е само на една година семейството му емигрира в самата Великобритания (първо се премества в Лондон, а по-късно в Нортхемптън) в търсене на по-добър живот. Своя родина, въпреки мястото на раждане, Фокс нарича  Англия, където е възпитан и израснал.


Културистът Бертил Фокс се интересува от спорт още от дете. Като младеж, както повечето от своите връстници, той се интересува най-вече от игрални дисциплини като ръгби, футбол и тенис,  а от тежки спортове, като бодибилдинг започва да се вълнува по-скоро след като навлиза в средата на пубертета.


Бертил Фокс започва да се занимава с бодибилдинг благодарение на своя братовчед, който го примамва към спорта с ентусиазирани речи. Тренировките си Бертил започва на 16 години, а когато е на 18 г. участва и спечелва първото си състезание: на конкурса "Mister Britannia" печели първо място сред младежите (под 21 години).


През 1970 г. и 1971 г., Фокс два пъти демонстрира превъзходството си над своите връстници: на второто и третото си участие в състезанието "Г-н Британия" става победител сред юношите.
Въпреки успеха си културистът Бертил Фокс не бърза да развива своята кариера.


След няколко нашумели победи, той се оттегля в сянка за период почти от 5 години. Към състезанията се връщачак през 1976 г., за да се състезава с вече възрастни любители и професионалисти. Нужно е да се спомене, че завръщането на Фокс към бодибилдинга е триумфално – той спечелва титлите "Mister Britannia", "Mister Europe" и "Mister World".


Следващата цел на Бертил е спечелване на конкурса "Мистър Вселена", където, както и в "Мистър Олимпия", се състезават най-добрите от най-добрите културисти в света. Той изпълнява задачата си и дори се представя по-добре, отколкото е очаквал. През 1977 г. се класира на първо място в "Мистър Вселена" за любители, а през 1978 г. и 1979 г. спечелва и сред професионалистите.


През 1981 г. Бертил Фокс получава професионална карта на IFBB (преди това се състезава предимно в турнири на NABBA). Неговите успехи в Международната федерация по Културизъм и Фитнес не могат да бъдат наречени неизплатени - до 5-то място в "Мистър Олимпия" и няколко 2-ри и 3-ти места в по-малко важни състезания, като "Нощта на шампионите" и "Grand Prix Swiss".


Въпреки че Бертил Фокс не достига максималните висоти впървенствата на IFBB, той завършва кариерата си като легендарен културист. Последният турнир, в който взема участие е"Ironman Pro 1994", където се класира на 13-то място сред 14 участника.


Експертите са единодушни, че ако Бертил Фокс беше влязъл в IFBB 5 години по-рано, то със сигурност щеше да е в състояние да се конкурира  за титлата "Мистър Олимпия". В най-добрите си години той участва в турнири на NABBA, които са известни, но не толкова престижни, както тези, в които участват някои негови конкуренти.


Животът на Бертил Фокс се променя драматично на 30 септември, 1997. Той е обвинен в двойно убийство. Жертвите са двадесетгодишната му съпруга Леиса Браун и нейната четиридесет годишна майка Вайълет Браун, които са застреляни с пистолет от упор. Обвинението няма ни най-малко съмнение за вината на бившия културист, така че веднага му дават максимална присъда, а именно смъртно наказание. Въпреки това, в последствие присъдата е променена на по-мека, но не по-малко сериозна - доживотна присъда в максималнострог режим.


Жалко е, когато изявени спортисти извършват тежки престъпления. Без значение какви са мотивите на Фокс чрез тези си действия той опетнява не само собственото си и ме, а и репутацията на тежките спортове. 

 

Бъртил Фокс: спортни постижения

Бъртил Фокс винаги е бил жесток човек, и на състезанията и в ежедневието. Именно за това от феновете и конкурентите си спечелва прякора "Бруталния". За съжаление, никой не би могъл да предвиди, че един ден яростта на този спортист ще доведе до голяма трагедия.

 

На върха на физическата си форма Бертил Фокс има впечатляващиза стандартите на 70-80-те години антропометрични данни: при ръст не повече от 172-173 см състезателното му тегло достига 105-110 кг (очевидно в основен период теглото му се покачва– средно до 115 кг ).


Именно благодарение на тези антропометрични данни Бертил Фокс се състезава за най-престижните титли първоначално в турнирите на NABBA, а след това и в тези на IFBB:

"Mr Britain 1969" (NABBA) - 1-во място сред юношите;
"Mr Britain 1970" (NABBA) - 1-во място сред юношите;
"Mr Britain 1971" (NABBA) - 1-во място сред юношите;
"Mr Europe 1971" (AAU) - 1-во място сред юношите;
"Mr Britain 1976" (NABBA) - 1-во място;
"Mr Europe 1976" (AAU) –1-во място в категория среден ръст и абсолютна категория;
"Mr Universe 1976" (NABBA) - 2-ро място в категория среден ръст;
"Mr World 1976" (AAU) - 1-во място в "най-мускулестия" и абсолютна категория;
"Mr Universe 1977" (NABBA) - 1-во място в категория среден ръст и абсолютна категория;
"Mr Universe - Pro 1978" (NABBA) - 1-во място;
"Mr Universe - Pro 1979" (NABBA) - 1-во място;
"World Championships 19801980" (WABBA) - 2-ро място сред професионалистите;
"Grand Prix Belgium 1981" (IFBB) - 5-то място;
"Night of Champions 1982 г." (IFBB) - 2-ро място;
"Mr Olympia 1982" (IFBB) - 8-мо място;
"Grand Prix Sweden 19831983" (IFBB) - 4-то място;
"Grand Prix Switzerland 1983" (IFBB) - 2-ро място;
"Mr Olympia 1983" (IFBB) - 5-то място;
“World Pro Championships 1984” (IFBB) – 5-то място;
“Mr Olympia 1986” (IFBB) – 7-мо място;
“Grand Prix Germany 1987” (IFBB) – 9-то място;
“Night of Champions 1987” (IFBB) – 7-МО място;
“Mr Olympia 1987” (IFBB) – 12-то  място;
“Arnold Classic 1989” (IFBB) – 6-то място;
“Grand Prix Melbourne 1989” (IFBB) – 6-то  място;
“Mr Olympia 1989” (IFBB) – 11-то място;
“World Pro Championships 1989” (IFBB) – 5-то място;
“Arnold Classic 1992” (IFBB) – 16-то място;
“Pittsburgh Pro Invitational 1992” (IFBB) – 9-то място;
“Ironman Pro Invitational 1994” (IFBB) – 13-то място.

 

След края на своята кариера и до момента, в който попада в затвора Бъртил Фокс за първи път от 1952 г. насам, се връща в Сейнт Китс, за да отвори фитнес зала - "Фитнес Фокс". Там местните жители ще могат да тренират и да успеят в културизма, взимайки пример от него. Това е последното добро дело на знаменития бодибилдър.

 

Бъртил Фокс: професионални тренировки

Фокс спечелва прякора "бруталния Бертил" (с други думи - "Жестокия Бъртил") не само заради своята агресивност на състезанията или в ежедневието, а и за насилствения стил на трениране. В упражненията той не щади собственото си тяло, работи на супер сетове до отказ или в най-добрия случай с минимална почивка.

 

Интензивността на натоварването надхвърля възможностите. Програмата за тренировки на Бертил Фокс, датираща от осемдесетте години, е пряко доказателство за неистовите усилия, които той полага. От нея се вижда, че идвайки в тренировъчната културистът иска да постигне само и единствено победа. Ето я и стандартната за него тренировка за ръце (бицепс и трицепс):

 

Повдигане на щанги с бицепс от стоеж (EZ-лост)- 6 серии х 6-8 повторения (с работно тегло);
Повдигане на гириот седеж на пейка под наклон - 6 серии х 6-8 повторения (с работно тегло);
Концентриранисгъвания с една ръка - 6 серии х 6-8 повторения (с работно тегло);
Сгъвания на ръка на пейка на Скот – 6 серии х 6-8 повторения (с работно тегло);
Сгъване на ръка при долен блок - 6 серии х 8-10 повторения (с работно тегло);
Френски лег - 6 серии х 6-8 повторения (с работно тегло);
Вдигане на гири зад глава с една ръка - 6 серии х 8-10 повторения (с работно тегло);
Разгъване на ръце в горен блок - 6 серии х 8-10 повторения (с работно тегло);
Обратни лицеви опори - 6 серии х 6-8 повторения (с тежести).

 

Хранителната програма на Бъртил Фокс е твърде специфична. Такъв огромен спортист задължително трябва да се храни обилно, така че той избира за себе си богата на протеини диета. От ястията Бертил предпочита яйца на очи и пържола.


През 1984 г. с Фокс се случва нещо интересно. Отпускайки се в хотелската стая, той решава да си поръча храна от рецепцията. Заповедта гласи както следва  12 яйца на очи. Не е чудно, че служителят, който вдига телефона приема думите му като шега.

 

Впоследствие, мениджърът на спортиста трябва да обясни, че той не се шегува и доставчикът на храна се извинява са грешката.

 

Бъртил Фокс: спортен допинг

Приемал ли е Бъртил Фокс стероиди или не? Вероятно това е известно само на него. Бъртил никога не е бил сговорчив по време на интервю, а след като попада в затвора интересът към спортните му постижения е слаб. Следователно, за да отговорим на този въпрос е необходимо да се обърнем към теориите. Предположенията от чуждестранни специализирани сайтове и форуми са най-доброто, което може да ни помогне.


Кариерата на Бертил Фокс в културизма започва, развива се и завършвапо време на така наречения "златен век". В онези години анаболните андрогенни стероиди започват да се разпространяват. Такива активни вещества като тестостерон ципионат, нандролон деканоат, станозолол, болденон и метандиенон са включени във фармакологичната диета ако не и всички, то на по-голямата част от професионалните спортисти.


Поради това се счита, че Бертил Фокс предпочита класическите курсове със стероиди които не са революционни, но носят постоянни резултати.


Между другото, мотивите на двойно убийство, извършено от Фокс, все още не са публично достояние. Знаем само, че културистът е застрелял близките си в пристъп на ярост. На този фон има теории, че по време на престъплението той е бил в състояние на афект (най-вероятно под влияние на наркотици, въпреки че не са рядкост и предположенията, че случаят е станал по вина на спортната фармакология).


Последното е само предположение. ОТ 1997 г., Бъртил Фокс не използва допинг най-малко в продължение на 3-4 години. В крайна сметка, той приключва кариерата през 1994 г., след което се завръща в родината си, за да започне да се занимава със собствен бизнес.


Приемането или неприемането на стероиди е въпрос на личен избор. Но подходът към курсовете при всички случаи трябва да е отговорен. Също така е важно да се купуват качествени продукти от надеждни производители. Такава широка гама от качествени продукти можете да намерите на нашия сайт.

 

За клиенти в Anabol.bg онлайн магазин се предлага избор от спортни продукти за всякакви приложения - от анаболни стероиди за увеличаване на мускулната маса до препарати за загуба на мазнини.

Коментари

Оставете коментар

Оставете отговор

*Име:
*E-mail: (Не е публикувана)
   Сайт: (Адреса на сайта с http://)
*Коментар:
Call