Винс Тейлър - биография, тренировки и стероиди

Качено от в Полезно на Jul 20, 2017 . 0 Коментари.

Културистът с най-много титли в историята на бодибилдинга

 

Винс Тейлър сега е един от ветераните на културизма. В даден момент той решава да сложи край на кариерата си като професионален спортист, но след кратка почивка  се завръща, за да спечели няколко големи победи.


Винс Тейлър се състезава от 1987 до 2008 година, като участва в общо повече от петдесет турнира на професионално ниво и става първи в повече от двадесет от тях. Едно от най-значителните постижения на културиста е спечелването на, "Арнолд Класик 1992", а последната му победа датира от 2008 година.

 

Винс печели 1-во място в тежка категория сред спортисти над 50-годишна възраст в "Атлантик Сити Pro"; След това окончателно напуска професионалната сцена.


Феновете ценят този спортист, на първо място заради безпрецедентната устременост, която той демонстрира на 40-50 и дори днес на 60-годишна възраст. Много от неговите конкуренти на тази възраст вече съвсем са изоставили заниманията в спортната зала.

 

Винс Тейлър: пълна биография

Винс Тейлър (пълно име - Винс Антъни Тейлър; на английски – Vince Anthony Taylor) е роден на 25 август 1956 г. Бъдещият културист е роден в Хавър де Грейс (което е в Мериленд, САЩ). Подобно на повечето момчета в детството си Винс харесва спортове, като бокс, футбол и баскетбол, а от бодибилдинг започва да с интересува, когато става юноша– вдъхновен е от Роби Робинсън.

Той дори е написал писмо до своя идол с молба да му помогне с тренировките. Изненадващо Тейлър не е бил пренебрегнат, а получава отговор с подробни препоръки за упражнения.


След като завършва колеж, амбициозният културист Винс Тейлър заминава на работа в Германия, в базата на военновъздушните сили на САЩ. Тук той продължава да работи за усъвършенстване на своите мускули, тъй като в американските военни бази винаги има модерни спортни зали.


Тренирайки там в продължение на една година, Тейлър  придобива добра физическа форма, която му позволява да спечели няколко местни любителски състезания.  Винс обаче осъзнава, че това не е достатъчно, така че при връщането си в домашен отпуск решава да изпробва силите си в Националния шампионат по културизъм сред любители...и спечелва.

Културистът Винс Тейлър бързо печели признание: сключвайки договор с Джо Уедър, той може при благоприятни условия да участва в повечето състезания на професионално ниво.

Първата си победа като професионален културист спечелва през 1989: той взема 1-во място в "Нощта на шампионите". И в същия сезон се класира на трето място в "Олимпия", което е наистина отличен резултат за дебютант.


Благодарение на своите постижения към днешна дата, Винс Тейлър влиза в Книгата на рекордите на Гинес като един от шампионите с най-голям брой  професионални награди в културизма. По време на спортната си кариера той се състезава в 65 състезания, Grand Prix или шампионати, на 22 от които става първи.

По такива показатели Винс отстъпва единствено на Рони Колман.


След "Мастърс Олимпия 2002" Винс заявява решението си  да напусне професионалния културизъм. Това не изненадва никого, но разочарова феновете му. Тейлър се фокусира върху кариера в бизнеса: да представлява интересите на "Pinnacle Sport", която се занимава със спортно хранене и оборудване.

От това той печели пари, а освен това говори на семинари и гостува в различни предавания, но за него това е по-скоро хоби, отколкото начин за забогатяване.


Винс Тейлър (Vince Taylor) предизвиква истински фурор, когато се връща на професионалната сцена през 2005 година. Той продължава да се състезава в продължение на още 3 години, като показва удивителни за възрастта си мускули и пропорции.

Благодарение на добрата си физическа форма Тейлър, който е почти 52-годишен атлет, заема високиместа в конкурсите: през 2006 година става трети в Гран при на Австралия, където губи от Лий Прийст и Рони Рокел, а в същия сезон той участва в "Олимпия", като става 11-ти. През 2007 година отново се класира за "Олимпия", но не попада в топ 15 бодибилдъри.


Последното му участие на професионално ниво се състои през 2008 г. в "Атлантик Сити Pro". В конкурса на ветераните Винс взема 7-о място в общата категория, но е на първо място сред майсторите на възраст над 50 години.

 

Винс Тейлър – спечелени титли

Състезавайки се в продължение на повече от 20 години на професионално ниво и дори когато става на 50-години културистът Винс Тейлър винаги е имал впечатляващи антропометрични данни. Той не е огромен културист като размер, но компенсира недостатъците с впечатляващи размери и изваяни мускули:

 

Височина - 175 см;
Състезателно тегло – 104 кг;
Бицепс - 53 см;
Талия - 84 см

Както е при повечето спортисти, теглото му в период на почивка се покачва - средно до 112-116 кг.

 

За да се преброят всички награди, които Винс Тейлър е спечелил между 1987 г. и 2008 г. пръстите на ръцете и краката просто не са  достатъчни, но ние въпреки това ще се опитаме да ги изброим:

 

Победител в тежка и абсолютна категория на Nationals 1988;
Нощ на шампионите 1989 - победа;
Питсбърг Pro 1991 - победа;
Гран При на Дания 1991 - победа;
Гран При на Италия 1991 - победа;
Испания Гран При 1991 - победа;
ШвейцарияГран При 1991 - победа;
Гран При на Финландия през 1991 г. - победа;
Ironman Pro 1992 - победа;
Арнолд Класик 1992 - победа;
Питсбърг Pro 1992 - победа;
Сан Хосе Pro 1993 - победа;
Сан Франциско Pro 1993 - победа;
Ironman Pro 1994 - победа;
Niagara Falls Pro 1995 - победа;
Гран при на Англия през 1995 г. - победа;
Гран При на Франция 1995 - победа;
Гран при на Украйна 1995 - победа;
Гран при на Русия 1995 - победа;
Мастерс Олимпия 1996 - победа;
Мастерс Олимпия 1997 - победа;
Мастерс Арнолд Шварценегер 1998 - победа;
Мастерс Олимпия 1999 - победа;
Мастерс Олимпия 2000 - победа;
Мастерс Олимпия 2001 - победа;

 

Победител е в тежка категория между повече от 50 участника в Атлантик Сити Pro 2008.


Що се отнася до най-големия бодибилдинг конкурс, а именно Мистър Олимпия, Винс Тейлър никога не успява да го спечели (два пъти става трети–през 1989 и 1991 година. По-нагоре така и не се изкачва). От друга страна, той неведнъж печели в аналогично на това състезание по културизъм за ветерани, а именно Мастерс Олимпия. 

 

Винс Тейлър: Тайните на тренировките

Винс Тейлър има тяло от вида мезоморф с черти на ектоморф. При една такава комбинация е изключително трудно да се постигнат огромни по размер мускули. Винс Жиронда, признат като гуру на културизма, заявява, че културизмът не е нищо, освен илюзорно изкуство.

Тейлър успява да изгради една успешна илюзия, тъй като той реално никога не е бил най-големия спортист, но въпреки това все още изглежда огромен, особено когато става дума за пози.


Винс успява да спечели много титли благодарение на хармонията в пропорциите на тялото си: тънка талия с широки рамене и дълги крака с липсваща на корема издутина – данни с приятни естетически функции, които впечатляват съдиите и публиката.


Ако разгледате снимки на Винс Тейлър от състезания, можете да видите, че той е майстор на предната поза. Освен това притежава отлична пластичност. Тейлър всеки път е в състояние да прави шоу със собствената си свободна програма. Публиката го аплодира под звуците на "Макарена" и "Терминатор", който се превръщат в негова визитна картичка.


В тренировките Винс Тейлър никога не е бил консервативен. Основният му принцип са инстинктивните упражнения. Така например, през 90-те години той е бил принуден да се откаже за дълго време от тренировките във фитнеса, а след това да придобие оптималната форма. Той е в състояние да постигне поставените цели, без да му се налага да тренира непрекъснато и с всички сили. Каквото му идва на ум, това прави.


Тренировката на Винс Тейлър също включва използването на принципа на "почивка-пауза", което е още една от неговите тайни. Така че, когато направи 6-8 повторения, културистът прави кратка пауза от няколко секунди, след което отново изпълнява 6-8 повторения с една и съща тежест. Броят на тези серии достига 4-5.


Програмата за тренировки на Винс Тейлър е с висока интензивност по схемата  двоен шестдневенсплит. Винс Тейлър не се нуждае от особено много средства и поради тази причина не се отказва от следобедна дрямка или почивка, когато смята, че това е необходимо. Освен това той има и благоприятни договори със своите спонсори. При подобен режим дори и в най-тежък график той не може да се претовари.


Диетата на Винс Тейлър също не се отличава със систематичност. Според собствените му думи, той се храни както тялото изисква, и не води регистър на калориите, които поема. Предполага се, че вместо 5-8 дневни хранения, Тейлър яде средно по 3 пъти на ден, като от добавките взема само стандартните протеинови шейкове.


Днес Винс Тейлър, също е пълен с енергия и се поддържа във върхова форма. Той редовно дава конференции и провежда семинари по целия свят. Неговата официална инстаграм страница и тази на феновете му са пряко доказателство за това.


Винс Тейлър: анаболни стероиди

Много от феновете добре знаят изказването на Винс Тейлър: "Едни стероиди не могат да те направят шампион". Тейлър никога не дава своята положителна или отрицателна оценка за допинга. Като роден спортист, той е готов да направи всичко, за да спечели.

В професионалния културизъм, където всеки втори ползва"химия", се предполага, че Тейлър е използвал ААС.


Собствените си курсове със стероиди Винс Тейлър никога не е разгласявал. Като успешен бизнесмен и легендарен културист, той се притеснява за репутацията си, така че едва ли  някога ще пожелае да разкрие тайните фармацевтични препарати, които е използвал.


За да се отговори на въпроса, какви стероиди използва Винс Тейлър, ще трябва да се обърнем към теориите от чужди специализирани ресурси. Местни "експерти" са съгласни, че Винс предпочита активни вещества, като тестостерон, тренболон, анавар и methandienone (или оксиметолон).

В САЩ, най-често се приема тестостерон ципионат, докато в страните от СНГ - това е енантат. Ето защо, ние можем да приемем, че ципионатът е бил в основата на неговите добавки (или сустанон – смес от естери на тестостерон).


Възможно е Винс Тейлър в края на деветдесетте години - началото на две хилядната също да използва хормон на растежа. За разлика от анаболните стероиди, които влизат в продажба в средата на 20-ти век,  пептидните хормони започват да се появяват на пазара масово по-скоро  към 21-ви век.

Много е вероятно Тейлър който е принуден да се поддържа в оптимална форма дори при възраст над  50 години да прибягва до прилагането на растежен хормон.


Дали да се употребяват такива пептиди или не е въпрос на личен избор. Все пак, ако решите да използвате спортна фармакология, трябва да купувате  най-добрите продукти.

 

Такава широка гама е представена в Anabol.bg онлайн магазин. На нашия сайт ще намерите достъпни продукти за всякакво приложение, независимо дали искате покачване на теглото или изгаряне на мазнини.

 

Коментари

Оставете коментар

Оставете отговор

*Име:
*E-mail: (Не е публикувана)
   Сайт: (Адреса на сайта с http://)
*Коментар:
Call