Тестостерон. Част 1.

Качено от в Стероиди, Полезно на Dec 11, 2015 . 0 Коментари.

Ролята и влиянието на тестостерона.

Стимулатори на тестостерона, като андростендион, към днешна дата, са най-често срещаните спортни стимуланти, използвани за покачване на тегло. Много е исписано за въздействието на този вид лекарства, но почти никога не се говори за тяхната употреба или приложение.

Едва ли сте попадали на статия, която разказва за превръщането на андростендион към тестостерон, също така виждалили сте статия, която обяснява как да извлечете максимума от използването на тестостерон?!

Високите нива на тестостерон в кръвта, не означава непременно, успех и безпрецедентен растеж на мускулите. В интерес на истината, повечето от статиите за анаболни стероиди днес - са лично мнение или опит на автора, който мисли само за себеси, отколкото към доказания медицински факт.

Веднага казваме, че днешната статия ще бъде предмет за Андрогените, въпреки че има море от други хормони, които имат пряк ефект върху мускулите и растежа. Нека започнем с факта, че андрогените, когато се използват правилно, влизат в синергия с телата ни ( например хормон на растежа).

 

Тестостеронът - основата в изграждането на мускулите.

Научно доказан факт – Тестостерон е виновен в приблизително 70% от спечелената мускулна тъкан с помощта на спортна тренировка. Съгласно с условията на тренировката, имаме предвид два компонента, правилното изпълнение – отрицателно и положително.

Обратно към точката. Какви са тези 70%, много е просто, ако тялото ви не може да произведе достатъчно тестостерон, вие просто няма да бъдете в състояние да покачите мускулна маса.

Но в никакъв случай не бива да мислим, че покачване на мускулна маса - това става само тестостерон и добра тренировка. Много е важна ролята на хормоните и един куп други вещества, но просто по-голямата част, отговорна за растежа на мускулите е тестостерон.

Изводът е ясен, тестостерон е ключов компонент в процеса на изграждане на мускулите.

 

Тестостеронът - пряко въздействие.

Но как тестостерон влияе на растежа на мускулната тъкан? С какви анти катаболни и анаболни процеси той участва в тялото ни? Какво е неговото влияние, пряко или косвено? Взаимодействията на андрогените в мускулите едновременно влияят на протеиновия синтез.

А мускулния растеж при прилагането на тестостерон се основава на факта, че неговия анаболен ефект става по-мощен от катаболния. Тестостерон отдавна е фиксиран от учените, като стимулация с процес на андрогени и естествен прираст на мускулна тъкан в тялото на човека или животните.

Наблюдаваното от нарастване на мускулната маса в този случай е много по-малка в сравнение с това, което се очакваше от учените. И е намерено обяснение за това - определено количество мускулна маса е била унищожена под влиянието на повишен катаболизъм.

В наши дни има по-точни методи за измерване на изпълнението и скоростта на разпада от растежа на мускулната тъкан, както и в резултат на това отново се оказа, че андрогените имат пряко въздействие върху синтеза от разлагане на протеините.

В резултат на по-горе написаното – при катаболизма присъства един голям плюс - повишената чувствителност на мускулите от тренировките, т.е. за максимални резултати и да спасите прибавения мускул трябва не само да тренирате усилено, но да предприемете и една почивка, за да се възстановявате напълно.

Често, дори и опитни състезатели имат проблеми с това, това се далжи на факта, че поради напредналия етап от покачване на мускулна маса мускулите са снабдявани по някакъв начин със спомагателно вещество, което от своя страна може да доведе до стагнация или напълно преустановяване на процеса от покачване на мускулна маса.Сигурно сте забелязали, че мускулите стават по-големи, след като сте починали от "травма".

Това се дължи на дългата почивка, която допринася покачване и изграждане на мускули.

Тестостерон - вторични ефекти

Разбира се, при тестостерон неприсъстват само набор от положителни ефекти.

Има различен вид на експозицията - индиректен ефект. Доказано е, че при приемане на андроген се повишава физическата или мускулната сила, но до известна степен присъстват агресивност и ефективност, което от своя страна ни възнаграждава с голямо желание и отдаденост в тренировките.

Има и по-малко видима страна, тестостерон например е в състояние да повиши секрецията на анаболни тип хормони, такива като растежен хормон или IGF-1 (инсулин подобен растежен фактор).

Тестостерон + Кортизол.

Андрогенните стероиди влияят на кортизола. Андрогените оказват влияние на кортизоловите рецептори по-точно блокирането и свързването им. Всъщност, тестостерон има напълно противоположен ефект.

А терапията, насочена към потискането на кортизол има голям брой сериозни недостатъци, а именно потвърждаване на наличието на андроген рецептори в допълнение към кортизол рецептори.

Нещо повече, тези предположения са погрешни, така че те не трябва дори да се публикуват, да не говорим, че въобще не трябва да се основавате на такава теория. Руски бодибилдър е автор и създател на погрешната теория, казвайки, че андрогените са по някакъв начин свързани с мускулните рецептори.

В резултат на това той заключи, че това се дължи на кортизол рецепторите. След това, много учени са се опитвали да стигнат до същите заключения, но по-очевидни причини и до днес не са успели.

Но означава ли това, че тестостеронът в общи линии няма ефект индиректно или директно към кортизол?! Определено той не блокира ефектите на кортизол. Във нашия случай, тестостерон просто спира размножаването на кортизол вследствие на интензивна тренировка, т.е.

Доказано е, че растежа на мускулите се спира, не само при повишено ниво на кортизол, следователно, най-доброто решение би било балансиране на нивото на кортизол.

 

Методи за поддържане на желания състав в кръвта.

Началото на вашата задача ще бъде - да предизвикате вашето тяло да произвежда колкото е възможно повече количеството кръв, и като резултат на това увеличаване на броя на червените кръвни клетки.

Малко хора знаят, че червените кръвни клетки, в действителност, са "резервоар за полови хормони", макар и временно тези кръвни телца са носители на тези хормони.

За да се генерира повече кръв, тялото ни се нуждае от стимул - благоприятна суровина или положителни хормони. Има няколко методи или техники за стимулиране на тялото предназначени за производство на кръв.

Първият стимул е липсата на кислород, или хипоксия. За да се предизвика този ефект, трябва да тренирате на възможно най-високо над морското равнище. Ако има планина наблизо, отидете да тренирате или прекарвате свободното си време там.

Ако живеете в ниско разположените райони, трябва да наблегнете на аеробиката (велоергометър, гребане, пътека с висок наклон). Ако след тренировка чувствате липса на кислород значи сте постигнали това, което искате. При използване на андростендион се уверете, че нямате сърдечни проблеми или наследствени заболявания.

Андростендион лично ще предизвика тялото да произвежда повече кръв чрез тестостерон, който стимулира EPO - еритропоетин. Ефектът на стимулация се увеличава с хипоксия.

Също така лекарство, което може да се превърне в вашия асистент е ефедрин, който се отразява на производството на кръв и насърчава синтеза на еритропоетин. По същия начин, растежния хормон може да принуди тялото да произвежда повече кръв.

В резултат на това интелигентно комбиниране и постоянни аеробни тренировки, ефедрина може успешно да създаде перфектния фон за синтезиране на допълнително количество кръв. Мускулните клетки се нуждаят от храна най-подходящ за тази роля - витамин В12, фолиева киселина и желязо. Тъй като при липса на желязо ще присъства минимален ръст в броя на кръв.

Въпреки това, има смущения - кръвно висок вискозитет, за да се отървете от това трябва да прибегнете до  използване на Рибено Масло или всякакви други омега-3 мастни киселини. Не забравяйте, че колкото повече по-свободна течаща кръв, отнема повече от андростендиона и тестостерон в мускулите ви.

Продължение на поредица от статии "Тестостерон" - очаквайте утре.

Между другото, в нашата интернет страница можете лесно да поръчате тестостерон пропионат и други лекарства, базирани на него.

Коментари

Оставете коментар

Оставете отговор

*Име:
*E-mail: (Не е публикувана)
   Сайт: (Адреса на сайта с http://)
*Коментар:
Call