Денис Уолф - биография, тренировки и стероиди

Качено от в Полезно на Jul 16, 2017 . 0 Коментари.

Великолепният руснак - Денис Волков

Денис Уолф (на немски - Dennis Wolf), е културист, който започва кариерата си през 1999 г., като достига професионално ниво след 2005 г.

Сред спортните му постижения е спечелването на престижни конкурси като "Арнолд  Класик", "Арнолд Класик Европа", "Keystone Pro", "Прага Pro" и много други. Уолф е считан за един от най-успешните съвременни културисти, заедно с Шон Роден, Кай Грийн и Фил Хийт.

 

Денис Уолф: подробна биография

Денис Уолф (Dennis Wolf) е роден в СССР. Бъдещият виден културист е роден на 30 октомври 1978 в град Токмак. Баща му, етническа руснак е роден в Казахстан, а майка му е германка. Преди брака си тя работи като домашна прислужница, а баща му е работил в Казахстан.

 

Животът на Денис Уолф в младежките му години не може да се нарече богат. За подобряване на финансовото благосъстояние и за да се гарантира щастливо детство на сина, семейството е било принудено да се мести непрекъснато в търсене на по-добри места. Така че, когато Денис е на 9 години, той се премества с родителите си за няколко години в Семипалатинск, а след това в продължение на три години живее в региона Кемерово.


С течение на времето, семейство Волкови става все по-голямо, съответно и паричните нужди се увеличават (културистът има двама по-малки братя).


През деветдесетте години Съветският съюз започва да се разпада (от състава му най-напред излиза Литва). Майката Денис решава да се върне в родината си (в Германия), разбира се, със съпруга и децата си. По-късно в интервю той казва, че родителите му дълго време не могли да вземат решение за такава важна стъпка.


Възможността да се премести за постоянно пребиваване в Германия семейство Волкови получава през 1992 г. (веднага след преместването фамилията е променена на Уолф).


Денис Волков се интересува от тежки физически натоварвания още в юношеска възраст. Удома винаги имал под ръка гири и той редовно правел упражнения с тях. Освен това когато станал на 16 години Денис се записал в тренировъчна зала в Мергеле (Германия) и благодарение на впечатляващата генетика бързо напредва; мускулите му нарастват изключително бързо.

 

С наближаване на пълнолетие Денис започва да мисли за бодибилдинг кариера. За да успее в културизма, той една след друга изчита  книги, посветени на спецификата на тежките спортове, храненето и физическите упражнения. Уолф никога не пропуска семинари или конференции на германските спортисти, слуша всяка дума от по-опитните колеги.


Кариерата на Денис Уолф в културизма започва през 1999 г. с 4-то място в местния аматьорски турнир: при първото си състезание той е вече на 21-, така че трябва да се състезавас вече възрастните спортисти, а не с юношите; такива впечатляващи резултати Уолф успява да демонстрира благодарение на завидната си мотивация и редовните интензивни тренировки, които правел.


По-късно, Денис признава, че за него 4-то място всъщност представлява победа, тъй като преди това си поставил за цел да се класира сред първите петима.


Целта да стане професионален културист Денис Волков си е поставил през  2003-2004 г., след като спечелва шампионата на Германия. Той успява да постигне това, което иска само след две години: Денис получава статут на професионалист от IFBB през 2005 г., спечелвайки „Любителското световно първенство“ подпатронажа на NPC.


Днес, Денис Уолф продължава да се състезава (въпреки че слуховете за неговото напускане на професионалната сцена излизат още преди 2-3 сезона).


По собствените му думи, в бъдеще, Денис планира да се занимава с бизнес, свързан с културизма, но към момента вниманието му все още е насочено към тренировките. Той често пътува за състезанията си, придружаван от съпругата си - Кейт. Тя не  без основание нарича съпруга си съвършен човек.

Двойката е заедно в продължение на повече от 10 години. Те имат голяма дъщеря - Саманта. Снимка на щастливата двойка може да се види в инстаграм профила на  Денис (instagram.com/denniswolfifbbpro).

 

Денис Уолф: спортни постижения

Още на любителско ниво, Денис Уолф демонстрира впечатляващи резултати и ако в някои конкурси не побеждава, то поне се класира сред първите. 

1-во място в тежка и абсолютна категория на NRW-Landesmeisterschaft 2000;
1-во място в Belgium Grand Prix  през 2002 г.;
1-во място в тежка и абсолютна категория на NRW-Landesmeisterschaft 2004;
1-во място в тежка и абсолютна категория на NRW-Landesmeisterschaft 2005;
1-во място в тежка и абсолютна категория на 46 Deutsche Meisterschaft 2005;
1-во място наWM-Qualification 2005;
1-во място в Amateur World Championship през 2005.

 

Въпреки това максимално признание Денис Уолф получава, когато става професионалист. От 2005 г. насам той печели много престижни титли, в това число:

Победа на EVLS Прага Pro 2014;
Победа на Arnold Classic Европа 2014;
Победа на Arnold Classic през 2014 г.;
Победа на EVLS Прага Pro 2012;
Победа на Australia Pro 2011;
Победа на 2007 Keystone Pro Classic с.

 

Що се отнася до конкурса "Мистър Олимпия", на него Денис Уолф никога не печели голямата титла по културизъм, но се нарежда сред най-добрите от най-добрите културисти на света (през 2013 г., е в челната тройка):

 

Mr. Olympia 2006 - 16-то място;
Mr. Olympia 2007 - 5-то място;
Mr. Olympia 2008 - 4-то място;
Mr. Olympia 2009 - 16-то място;
Mr. Olympia 2010 - 5-то място;
Mr. Olympia 2011 - 5-то място;
Mr. Olympia 2012 - 6-то място;
Mr. Olympia 2013 - 3-то място;
Mr. Olympia 2014 –4-то място;
Mr. Olympia 2015 - 4-то място.

 

От 2012 г., Денис Уолф (Dennis Wolf) живее и тренира в Съединените щати. За дом той избра града Лас Вегас, където се провеждат ежегодно някои големи  бодибилдинг състезания.
Интересен факт: въпреки факта, че Денис Волков напусна бившия Съветски съюз в началото на деветдесетте години, той все още владее руски език. В допълнение, атлетът перфектно владее немски, и относително добре владее  английски език.

 

Денис Уолф: професионални тренировки

За да не  губи тонус и поддържа форма, Денис Уолф е планирал собственото си ежедневие, както следва:
08:00 - ставане + леко кардио;
08:30 –време за закуска (например овесена каша, 10 белтъка, 1 протеинов коктейл и комплекс витамини за мъже);
11:00 - Приемане на фетбърнър;
13:30 –време за обяд (например, порция кафяв ориз, пилешко филе и комплекс витамини за мъже);
16:00 - Приемане на фетбърнър;
19:00 –въглехидратна напитка;
19:30 – време за вечеря (например, печени картофи, пържена камбала и комплекс витамини за мъже);
22:00 - 2 порции протеинов шейк;
През деня - 1-1,5 часа тренировка (независимо дали преди обяд или преди вечеря).

 

Тренировките на Денис Уолф не са нещо революционно в културизма. Атлетът е доста консервативен, така че се придържа към вече установени стандарти за отдих, тренировки и хранене. Тренировките във фитнес залата по схема представляват 5-дневен сплит, като през първите 5 дни най-малко веднъж напомпва всеки мускул в тялото, а 6-7 ден са предвидени за възстановяване.

 

Денис Уолф – упражнения

Сплит на Денис Уолф: Ден 1 –тренировка с приоритет гърди, трицепси и прасци; Ден 2 - тренировка с приоритет  бицепс, прасци, глезени; 3-ти ден - тренировка с приоритет квадрицепс; 4-ти ден –тренировка с приоритет гръб и прасци; Ден 5 –тренировка с приоритет рамене и прасци.

Ако трябвада говорим за любимите упражнения на Денис Уолф - на първо място това е: свиване и разгъване ръцете с гири от лег или изправено положение, клекове и напади с щанга, тяга с щанга под наклон или на пейка, повдигане на пръстите на краката си в симулатор в седнало или изправено положение - съответно за ръце, рамене, гръб и крака.


Преди да започне пълноценната си тренировка , Уолф прави 1-2 серии за загряване (с умерено тегло за загряване на  мускулите). Средният брой на сетове за упражнение е:  загрявка 1-2серии + 3-4 или 7-8 пълноценни серии (в зависимост от натоварването). Броят на повторенията средно е  10-12 или 20-25 (в зависимост от натоварването).


Денис Уолф има смесен тип телосложение – нарича се мезоморф с характеристики на ектоморф. Денис има внушителни, макар и не максимални за културист размери (115-120 кг тегло в състезателен период при ръст 181-182 см, като теглото когато е в исновен стига до 130-135 кг). Той има  широки рамене, тънка талия и дълги крака (бицепсът му е с дебелина ? 56 cm, 142 cm ? гърди, талия ? 74 cm, 79 cm ? бедрената кост, пищял ? 43 cm), и всичко това изглежда наистина впечатляващо при позирането.

 

Денис Уолф: анаболни стероиди

Подобно на повечето все още  действащи културисти Денис Уолф не  признава, че е опитвал  или използва стероиди. Спортистът е много категоричен в отговора си: "Аз никога не съм вземал добавки и не съветвам който и да е да го прави."


Освен това, Денис Уолф твърди, че употребата на допинг в бодибилдинга не е толкова често срещана, колкото е прието да се говори.

 

Според него в олимпийски дисциплини проблемите с "химията" се срещат точно толкова, колкото и в бодибилдинга. Спринтьори, плувци, скиори, както и други "нормални" спортисти - много от тях нарушават правилата на Световната антидопингова агенция. Днес обаче има поверие, че културизмът е "дом" на спортната фармакология. Това е заблуда!


Интересното е, че като основна причина да не взима забранени вещества Уолф изтъква именно  спонсорите: "Те ни плащат  всеки месец огромни суми, за да можем да изглеждаме впечатляващо на сцената. Представете си какво би станало, ако знаят, че подкрепяните от тях културисти взимат   "химия". Такъв спортист веднага ще загуби парите си веднага.

 

Ето защо  не го направя - Заради тези твърдения Денис няма много фенове. Зрителите и феновете на културизма го обвиняват в лъжа, като заливат интервютата му с не-харесвания и оставят саркастични забележки.


Ако все пак Денис Уолф прави курсове със стероиди, то кои са те? За да отговорим на този въпрос, трябва да се обърнем към теориите, защото няма конкретна информация.

 

Предполага се, че културистът предпочита такива активни съставки като тестостерон (сустанон), станозолол (стромба) и метандиенон (Dianabol), както и растежен хормон (известен още като - соматотропин). С изключение на GH, който получава популярност в културизма през деветдесетте години, всичко това са отдавна известни сред спортистите продукти.


Дали да се приемат анаболни стероиди е въпрос на личен избор при всеки отделен човек. Ако решите да прибегнете до използване на анаболни стероиди, можете да намерите най-добрите продукти, които да са достъпни в широка гама на Anabol.bg.


В нашия интернет магазин има достъпни стимулиращи и възстановяващи средства – от спортни стимуланти до антиестрогени. При нас всеки може да намери най-подходящия за себе си и поставените цели препарат. Желаем ви успех!

Етикети: денис уолф, Denis Wolf, денис уолф биографияПоследна промяна: Sep 09, 2020

Коментари

Оставете коментар

Оставете отговор

*Име:
*E-mail: (Не е публикувана)
   Сайт: (Адреса на сайта с http://)
*Коментар:
Call