Седрик Макмилан - биография, тренировки и стероиди

Качено от в Полезно на Jul 22, 2017 . 0 Коментари.

Sedrik Makmillan - "Единственият"

Седрик Макмилан (на английски -. Sedrik Makmillan) - е професионален американски културист, който е на най-високо ниво от 2010 г. насам.

Нерядко го определят като изгряващата звезда на културизма, но това  най-малкото, е неправилно, тъй като, от една страна Седрик е вече възрастен спортист (през 2017 г. той той навърши 40 години), и от друга, той отдавна е доказал своите способности (печелил е такива престижни конкурси като "Ню Йорк - Про", "Кевин  Леврон Про" и "Арнолд Класик").

 

Що се отнася до участието му на най-важния турнир по културизъм  (става дума за "Мистър Олимпия"), Макмилан не  успява да се класира на особено висока позиция. Вероятно това за него не е проблем, тъй като кариерата му на професионален спортист в културизма е все още далеч от приключване.

 

Седрик Макмилан: биография 

Седрик Макмилан е роден на17-ти Август 1977 г. в Maplewood (Ню Джърси, САЩ). Това е малък град в източната част на щатите с територия не повече от 11 квадратни километра с брой на населението до 25 хиляди души. Както и през седемдесетте години, днес в Maplewood спортната инфраструктура не е особено добре развита.

 

Културистът Седрик Макмилан харесва тежките спортове още от най-ранна възраст. Като дете много се е увличал от комиксите. Той е вдъхновен от смелите герои, за които чете и които в сравнение с обикновените хора, са изключително мускулести. Не е чудно, че един ден младежът решава сам да започне да се занимава с физически тренировки, така че да заприлича на герои като Капитан Америка, Батман или Супермен.


Кариерата на Седрик Макмилан  в културизма сякаш е била предначертана отдавна. В едно от интервютата спортистът разказва , че още когато бил начинаещ за да му вдъхне кураж неговата кръстница му дала една стара снимка. На нея е 5-годишният Седрик, който демонстрира "преден двоен бицепс", въпреки че очевидно тогава все още не го разбира.


От зрителите и конкурентите си Седрик Макмилан получава гръмкия прякор - "The One" (което може да се преведе като "Избраният" или "Единственият").


Първите стъпки в културизма Седрик Макмилан прави още на 16-18-годишна възраст, но успех  постига само в съзнателните си години. През 2007-2008 г. той печели последователно аматьорските турнири "South Carolina State"   Junior САЩ. Тези победи само мотивирали да опита силите си в “Nationals” (NPC)  през 2009 г. а след това е продължил да преследва мечтата си да стане професионален културист.


Предизвикателството е успешно преминато и в резултат на това Седрик Макмилан се пренасочва от важните, но все пак аматьорски турнири към състезанията за професионално ниво, които обещават множество перспективи. Усилията на Макмилан не остават незабелязани от спонсорите - през 2010 г., спортистът подписва договор с един от пазарните лидери в спортното хранене в САЩ, а именно "MuscleTech", заедно с Джей Кътлър и Фил Хит.

 

В състезанията на професионалната сцена през 2010-2011 г., културистът Седрик Макмилан показва смесени резултати: на някои от конкурсите успява да се класира на високи позиции или дори да завоюва победа, а на други  се проваля безславно (“Europa Supershow 2010” – 4 място, “Orlando Show of Champions 2011” – 1 място, “New York Pro 2011” – 11 място).

Провалите обаче стават причина за проблеми. Заради неизпълнение на условията по договора ", MuscleTech" развалят споразумението си с културиста, а освен това феновете се отдръпват от него, вярвайки, че спортистът в най-добрия случай ще може да се класира на 5-10 място в състезанията.


Малко хора знаят, че Макмилан не постига добри резултати на "Ню Йорк", поради семейни причини, а не заради собствената си небрежност. Личните му проблеми не позволяват на Седрик да тренира пълноценно, съответно, да  подобрява физическата си форма. За щастие появилите се трудности не оказват влияние върху мотивацията на "Избраният". За сезон 2012-2013, той е в повишена бойна готовност.


За спортните изяви  на Седрик в професионалните състезанияще говорим с подробности по-нататък. Определено има какво да се разкаже.

 

Седрик Макмилан: спортни резултати

Новият основен спонсор на културиста станава марката "Scitec Nutrition", която както и предишната марка се фокусира върху производството на спрортни храни. С тяхна подкрепа, Седрик е в състояние напълно да се включи в предстоящото състезание, на което показва много добри резултати:

 

New York Pro 2012 - 1-во място;
Fibo power pro 2013 - 1-во място;
Grand Prix Golden State 2015- 1-во място;
Kevin Levrone Classic 2016 - 1-во място.

 

Разбира се не се е разминало без куриози. През 2013 г. културистът Седрик Макмилън е единственият от участниците, който е бил дисквалифициран от турнира "Арнолд Класик Бразилия." Каква смятате, че е причината? Може ли това да е използването на спортна фармакология, борба с конкурент или кавга с организатора? Не, не, не. Той е лишен от правото да участва в този конкурс, защото закъснява за пресконференция (така наречената "среща на спортистите").


В момента Седрик Макмилан преживява втората си младост: съвсем наскоро той триумфално спечелва "Арнолд Класик 2017", побеждавайки съперници като Хуан Морел, Лионел Бейека, Макс Чарлз, Далас Маккарвър, и други известни в културизма спортисти.


Скептиците наричат тази победа на Макмилан "Freestuff", тъй като в турнира не е участвал нито Кaй Грийн, нито Денис Улф, нито Шон Роден, камо ли Фил Хит, които са гиганти на съвременния бодибилдинг. Предлагаме искрено да се радваме за Седрик.

 

Седрик Макмилан по време на тренировка

Ако говорим за ежедневието, Седрик Макмилан има три деца (възрастта и пола на потомството, за съжаление не са уточнени) и работи като военнослужещ (инструктор в армията). Мускулите на културиста са неговия надежден инструмент и той съвсем няма намерение да се отказва от физическите си занимания.


Голямата мечта на културиста Седрик Макмилан е да спечели "Олимпия", и то не веднъж, а също и да подобри рекордите на  Фил Хийт, Дориан Йейтс, Арнолд Шварценегер, Рони Колман и Лий Хейни. Седрик иска да остане в историята като  десетократен победител на едно от основните бодибилдинг състезания.

Желанието му едостойно за уважение, но е трудно да се повярва, че това е достижимо. Седрик все пак не е млад - той е на 40 години. Ако изпълни поставената задача, вероятно Седрик ще е на пенсионна възраст.

 

Седрик Макмилан: тайните на тренировките

Що се отнася до тренировките, Седрик Макмилан определено е работохолик. По собствените му думи, ако се чувства добре, той е готов да тренира през всичките 7 дни в седмицата. Но ако е изморен, той няма нищо против да пропусне 1-2 дни тренировки. Това обикновено се случва спонтанно и рядко. Той няма определен график за почивка.


Тренировките си Седрик Макмилан  целогодишно провежда на едно и също място.  Всички разлики в подготовките за конкурси са сведени до това, че спортистът намалява приема на въглехидрати и добавя сърдечно-натоварване (например разходка с тежести).


Разпределението на тренировките е както следва:


Понеделник –тренировка с приоритет раменете;
Вторник - тренировка с приоритет горната част на краката;
Сряда - тренировка с приоритет  гърба;
Четвъртък –тренировка с приоритет прасците;
Петък - тренировка с приоритет  гърдите ;
Събота - тренировка с приоритет ръцете;
Неделя - тренировка с приоритет  прасеца.

 

Програмата за тренировки на Седрик Макмилан в действителност не се е променила от началото на професионалната му кариера. Само от време на време  спортистът променя обичайните си методи, по-специално, когато е необходимо да се натоварят изоставащите мускулни групи.

 

Така че, в подготовка за турнира "Арнолд Класик Бразилия 2015", той има обновен план за тренировки, като прави 4 - дневен сплит: Ден 1 - рамене, ден 2 –горна част на краката, трети ден - прасци, 4- ден - прасци, 5 –ти ден - начало на нов цикъл. Това е така, защото атлетът е бил длъжен да обърне специално внимание на относително слабите си на фона на останалото крака и рамене.

 

Типична тренировка за гръб от Седрик Макмилан:

Тяга с щанги на симулатора на "Смит" - 4 серии, като първата от 20 повторения, останалите 3 х - 4 серии х 8-12 повторения (до отказ);
Придърпване на скрипец с изпънати ръце - 4 серии х 6-12 повторения;


Когато е в настроение спортистът замества последното упражнение с теглене на въже  - 4 серии х 12 повторения (фокусът е изместен към средата на гърба).


Цитат (не буквално, преведено от английски език): "Аз правя 6 до 12 повторения в серия, независимо от това коя група мускули съм решил да натоварвам. Тренировката за всяка мускулна група се състои от 3-4 упражнения в по 4 серии. Повторенията изпълнявам в спокоен ритъм и се опитвам да контролирам напълно движението в цялата им амплитуда.


Тренировъчната програма на Седрик Макмилан не е тайна. Той е откровен за работата си с журналистите и феновете. Ако го посетите на място наистина можете да получите препоръки, от първа ръка. Културистът вече е посещавал Русия през 2014 г. (посетил е "Москва Cup" и е участвал в конференция).

 

Вероятно за в бъдеще ще направи още посещения, тъй като харесва страната. Следващия път, не пропускайте шанса си!

 

Седрик Макмилан : анаболни стероиди

Кариерата на Седрик Макмилан като културист все още продължава, така че не се очаква, че през следващите години, той ще сложи всичките си карти на масата и ще сподели за курсовете и количествата стероиди, които приема. Като всички конкурентни културисти, в интервютата си Макмилан отрича използването на допинг.


Въпреки че Седрик Макмилан не признава открито, че използва стероиди, фактът, че в тренировките и диетата си включва спортна фармакология неможе да се подлага на съмнение. Дори през 2011 г., Седрик се лекува от гинекомастия (дори се налага да си направи операция). Смята се, че това е в резултат от употреба на тестостерон - Сустанон.


Какви добавки, според теориите на феновете, Седрик Макмилан използва днес? Според чуждестранните специализирани сайтове и форуми спортистът предпочита тренболон ацетат, метан (Dianabol), станозолол - стромба, винстрол и разбира се тестостерон (смес от естери на тестостерон, като Sustanon или тестостерон ундеканат - Nebido). Има ли нещо вярно в тези теории или не няма да разберем  в близкото бъдеще, поне докато Седрик не завърши професионалната си кариера.


Важно е да се разбере, че спортната фармакология не представлява магически "хапчета".

 

Без тренировки, правилно хранене и почивка никой не достига до пропорциите, които легендите на културизма имат. Дали да се прилагат анаболи и андрогени е въпрос на личен избор. Но ако решите да използвате ААС, е необходимо да изберете най-добрите продукти, които може да намерите в нашият интернет магазин за спортни стимуланти Anabol.bg

 

Коментари

Оставете коментар

Оставете отговор

*Име:
*E-mail: (Не е публикувана)
   Сайт: (Адреса на сайта с http://)
*Коментар:
Call