Тренирайте като Фил Хийт

Качено от в Тренировки, Полезно на Jan 13, 2018 . 0 Коментари.

Тренировъчни техники и препоръки от Фил Хийт

Този текст представлява от части оригинален материал и от части превод на няколко статии от списание "Мускули и фитнес". В случая сме наблегнали по-скоро на литературното , а не на дословното изложение на статиите. Ако не сте съгласни с нещо - препоръчваме да оставите своето мнение в коментарите.

 

Най-великият културист на нашето време?

Преди всичко, нека да поговорим за това кой е Фил Хийт. Интересно, но сред читателите на блога има такива, които сякаш са живели в пещера през последните 10 години и никога не са чували за най-титулования културист на нашето време.

 

Фил Хийт и тренировките - И така Фил Хийт (пълно име / фамилия - Филип Джеръд Хийт) е културист, който е на професионалната сцена през последните 12 години (от 2005 г.). Той е настоящ (за 2017) и седем кратен (от 2011 до 2017) притежател на титлата "Мистър Олимпия". За справка: "Г-н Олимпия" е най-престижният турнир по културизъм с повече от половин век история.

 

Фил е роден на 18 декември 1979 г. Израснал е в бедно семейство и още от детеобича спорта. В училище предпочита игровите дисциплини, особено баскетбола. Хийт също така е добър ученик. За да продължи обучението си и спортната си подготовка, през 1998 г. влиза в университета в Денвър. Там той е приет в баскетболния отбор, където бъдещата звезда на силовия спорт играе в позицията на атакуващ гард (отборен играч, който се съсредоточава върху три точки и освен това стреля ).

 

Сътоборниците на Филип Джеръд Хийт го помнят като трудолюбив спортист. Той никога не пропуска тренировка без основателна причина, а напротив, често остава в салона дори след приключването на тренировката. Целта му е усъвършенстване на стрелбата и развитие на физическата форма.

 

Въпреки успеха на студентския отбор (Хийт спечелва в първа студентска дивизия и получава стипендия за спортист), нашият герой не се прославя като баскетболист. След дипломирането си той е принуден да се откаже от своята мечта да стане НБА играч. Всичко това е заради ръста на Фил – само  175 сантиметра.

 

Това може да не е толкова важно за стрелбата, но като цяло в баскетбола играе първостепенна роля. За щастие Хийт вече има мускулатура, развита през годините на баскетболните тренировки, което му позволява да направи опит в нова област. Фил инвестира цялата си енергия и ресурси, за да се превърне в успешен културист. Той самостоятелно изучава тематична литература и се консултира със специалисти, като черпи знания за принципите на тренировките с тежести и спортното хранене.

 

Спортистът признава, че най-трудното за него в началото е хранителният режим, тъй като при културизма за разлика баскетбола, трябва да се яде много пъти на ден. Ако баскетболистът яде 3-5 пъти на ден (обичайни порции), тогава бодибилдърът трябва да се храни по 6 – 8 пъти (нормални порции).

 

Фил Хийт - победител в "Олимпия 2017"

Първият турнир по бодибилдинг на Фил Хийт се състои през 2003 година. Няколко месеца той се подготвя за състезанието  "Шампионат на Северно Колорадо " (NPC - за любители). Този конкурс донася на нашия герой не само дългоочакваната победа, но и го свързва с Джей Кътлър, който в началото на 2000-та година вече е смятан  за суперзвезда от световна класа (получава награди в Олимпия, печели титли в Ironman Pro и Arnold Classic).

 

Кътлър пристига в Северно Колорадо специално за шоуто. Джей е толкова впечатлен от резултатите на новодошлия, че решава да се занимава лично с него. Не веднага, но скоро спортистите започват съвместни тренировки.

 

Трябва да се отбележи, че в началните етапи на кариерата Фил Хийт измерва собствения си напредък с помощта на снимките. Той се снима от всякакви ъгли, отбелязвайки мускулите, които растат и тези които изостават. През 2004 г. Фил Хийт спечелва титлата "Мистър Колорадо" (за любители), а през 2005 г. печели "Национален шампионат на САЩ" (Nationals - за любители), благодарение на което получава професионална карта. За три години аматьорски изпълнения спортистът не е претърпял нито едно поражение. Във всяко състезание, където взема участие, той печели и, според свидетелите, не оставя шанс за другите състезатели.

 

Постига професионален статус по-бързо от всеки в историята. За това, както заради своята изключителна генетика, Фил Хийт получава псевдонима "TheGift" (в превод  от английски като "Дарът" или "Подаръкът").

 

Антропометрични данни

Фил Хийт не е и никога не е бил най-високият от съвременните културисти. Недостигът на ръст, той повече компенсира с пропорционална и качествена мускулатура. В крайна сметка мускулите определят колко успешен е културистът.

 

Подробна антропометрия

Височина - 175 сантиметра;

Тегло (конкурентно тегло) - 114-115 кг;

Тегло (извън сезона) - до 130 килограма;

Врат - 47 сантиметра;

Бицепс - 58 сантиметра;

Гърди - 140 сантиметра;

Талия - 73-74 сантиметра;

Бедро - 81-82 сантиметра;

Прасец  -  50-51 сантиметра.

 

Важно е да се разбере, че данните се осредняват. Но те дават обща представа за физическата структура на Хийт.

 

Професионални постижения

Фил Хийт е професионален спортист от 12 години насам. През това време той се доближава максимално близо до рекорд за брой победи в "Мистър Олимпия", който се държи от Лий Хени и Рони Колман. За справка: Фил има в момента 7  статуетки "Сандов" (също толкова има и  Арнолд Шварценегер), Лий и Рони имат по осем статуетки.

 

Победи в турнири на професионално ниво:

 

”2006 Colorado Pro Championships” – 1 - во място;

”2006 New York Pro Championship” – 1 - во място;

”2008 IFBB Iron Man” – 1 - во място” – 1 - во място;

”2011 Mr. Olympia” – 1 - во място” – 1 - во място;

”2011 Sheru Classic” – 1 - во място;

”2012 Mr. Olympia” – 1 - во място;

”2012 Sheru Classic” – 1 - во място;

”2013 Mr. Olympia” – 1 - во място;

”2013 Arnold Classic Europe” – 1 - во място;

”2014 Mr. Olympia” – 1 - во място;

”2015 Mr. Olympia” – 1 - во място;

”2016 Mr. Olympia” – 1 - во място;

”2017 Mr. Olympia” – 1 - во място.

 

Напомняме, че последният триумф на Фил Хийт се състоя само преди няколко месеца. В средата на септември нашият герой се сдоби със седмата за него статуетка"Сандов". Във финалите на "Олимпия 2017" основният съперник на Фил беше Биг Рами (Мамду Елббиа). Петте най-добри спортисти през този сезон изглеждаха така: 1-во място - Хийт, 2- ро място– Биг Рами, 3 – то място Уилям Бонак, 4 –то място – Декстър Джексън, 5 – то място - Шон Роден. Можете да се запознаете с резултатите от шоуто в нашия по-нататашен специален материал "Мистър Олимпия 2017: как беше турнирът?".

 

Тренировъчна програма

Веднага правим уговорката, че подобно на физическите данни на Филип Джеръд Хийт, тренировките са представени в осреднен вариант. Очевидно е, че актуалните методи на културистасе пазят в тайна от конкурентите (ако разкриват тайни, то за това се говори съвсем повърхностно). Ако видите някъде настоящата, подробна програма за тренировки на нашия герой (от 2017 г. или дори през 2016 г.), трябва да се усъмните в автентичността на информацията. Най-вероятно това би било плод на развитата фантазия  на авторите или в най-добрия случай слухове, събрани от тях.

 

В нашия случай ще бъде описан уъркаутът на Фил Хийт за 2010 година. Информацията не трябва да съвсем нова, а по - скоро достоверна. Ето как културистът се подготвя за Олимпия, където заема второ място (той отстъпва само на своя приятел и наставник Джей Кътлър).

 

Понеделник (тренировка в първата половина на деня) - гръб (горна и долна част):

 

Придърпване на горен скрипец (широк, обратен хват) - 4-5 серии x 8-12 повторения;

Повдигане на щанга под наклон (обратен хват) - 4-5 серии x 8-12 повторения;

Дърпане на Т- образна щанга (T- лост) - 4-5 5 серии x 8-12 повторения;

Придърпване на гребен тренажор (с дръжки, прикрепени към въже) - 4-5 серии х 15 повторения;

Хиперекстензии (с допълнително натоварване) - 2-3 серии х до отказ

Понеделник (тренировка през втората половина на деня) - бицепс, преса и прасци:

Вдигане на тежести с  бицепси (с щанга или гири) - 4 серии х 10 повторения;

Бицепсово вдигане на щанга (на пейка на Скот) - 4 серии х 10 повторения;

Бицепсово вдигане на гири (върху наклонена пейка) - 4 серии х 10 повторения;

Упражнение "чук" - 4 серии х 10 повторения;

Повдигане на пръстите на краката в симулатор (в стоеж) - 3 серии x 14-20 повторения;

Повдигане на пръстите на краката в симулатор (в седеж) - 3 серии х 12-20 повторения;

Избутване на тежести с крака от лег (в тренажор) - 3 серии х 12-16 повторения;

Повдигане на пръсти в симулатор ("магаре") - 3 серии x 10 повторения

Вторник (тренировка в първата половина на деня) - гръден кош (горна част):

Вдигане на тежести върху наклонена пейка (с щанга или гири) - 4 серии х 10 повторения;

Вдигане на тежести върху хоризонтална пейка (с щанга или гири) - 4 серии х 10 повторения;

Упражнение "кросоувър" - 4 серии х 10 повторения.

Вторник (тренировка следобяд) - трицепс, преса и прасци:

Разгъване на ръце във вертикален  блок (в стоеж) - 4 серии х 10/10/10 повторения;

Френска преса с гира (в седеж) - 4 серии х 10 повторения;

Разгъване на ръце с гири (под наклон) - 4 серии х 10 повторения;

Кофички (на успоредни дръжки в симулатор) - 3 серии x до отказ;

Повдигане на пръстите на краката в симулатор (в стоеж) - 3 серии x 14-20 повторения;

Повдигане на пръстите на краката в симулатор (в седеж) - 3 серии х 12-20 повторения;

Избутване на тежести с крака (в тренировъчен симулатор) - 3 серии х 12-16 повторения;

Повдигане на пръстите на краката ("магаре") - 3 серии х 10 повторения.

Сряда (тренировка в първата половина на деня) - квадрицепс:

Приклякания с щанга - 3 серии х 8-10 повторения;

Избутване на тежести с крака на симулатор - 3 серии х 10 повторения;

Разгъване на крака в тренажор (в седеж) - 4 серии х 10 повторения;

Приклякания в гак - тренажор - 3 серии х 10 повторения;

Напади с щанга (2 напред / 2 назад) - 1 серия х 10 повторения.

Сряда (упражнения следобяд) - бицепс и бедра:

Сгъване на крака в тренажор (в стоеж) - 4 серии х 10 повторения;

Упражнение "Deadlift" - 4 серии х 10 повторения;

Сгъване на крака в тренажор (от лег) - 4 серии х 10 повторения;

Сгъване на крака в тренажор (седеж) - 4 серии х 10 повторения.

Четвъртък (тренировка в първата половина на деня) - гърди (долната част):

Вдигане на тежести върху хоризонтална пейка (с щанга или гири) – 4 серии по 10 повторения

Вдигане на тежести върху наклонена пейка (с щанга или гири, с главата надолу) - 4 серии х 10 повторения;

Разгъвания с гири в лег (на хоризонтална пейка или наклонена пейка с глава надолу) - 4 серии х 10 повторения.

Четвъртък (следобед) - делта, преса и прасци:

Вдигане на щанга в стоеж (с гърди) - 3 серии х 8-10 повторения;

Разгъвания в страни с гири (в стоеж или седеж) - 3 серии х 8-10 повторения;

Повдигане на гири пред тялото (и изпънати ръце) - 3 серии х 8-10 повторения;

Разгъвания с гири в страни (в стоеж или в седеж под наклон) - 3 серии х 10 повторения;

Повдигане на пръстите на краката в симулатор (в стоеж) - 3 серии x 14-20 повторения;

Повдигане на пръстите на краката в симулатор (в седеж) - 3 серии х 12-20 повторения;

Избутване на тежести с крака  (в тренажор за крака) - 3 серии х 12-16 повторения;

Повдигане на пръстите на краката ("магаре") - 3 серии х 10 повторения.

Петък (тренировка в първата половина на деня) - гръб (горна и централна част):

Набирания (на напречна греда) - 5-7 серии x до отказ;

Вдигане на щанга в наклон (обратен хват) - 5 серии х 8-10 повторения;

Придърпване на горен скрипец (до гърди) - 5 серии х 8-10 повторения;

Придърпване на тежести на гребен тренажор - 5 серии х 10 повторения.

Петък (следобед) - бицепс и бедра:

Сгъване на крака в тренажор (в стоеж) - 4 серии х 10 повторения;

Упражнение "Deadlift" - 4 серии х 10 повторения;

Сгъване на краката в тренажор (от лег) - 4 серии х 10 повторения;

Сгъване на краката в тренажор (в седеж) - 4 серии х 10 повторения.

Събота (тренировка в първата половина на деня)) - делти:

Вдигане на гири в стоеж (с гърди) - 3 серии х 10-12 повторения;

Разгъване в страни с гири (в стоеж или седеж) - 3 серии х 8-10 повторения;

Разгъване в страни с гири(в стоеж или седеж под наклон) - 3 серии х 10 повторения.

Събота (следобед) - трапец, преса и прасци:

Повдигане на раменете  с гири в ръце - 3 серии х 8-10 повторения;

Вдигане на щанга под брадичката (тесен хват) - 3 серии х 10-12 повторения;

Повдигане на пръстите на краката в симулатор (в стоеж) - 3 серии x 14-20 повторения;

Повдигане на пръстите на краката в симулатор (в седеж) - 3 серии х 12-20 повторения;

Избутване на тежести с крака  (в тренажор за крака)- 3 серии х 12-16 повторения;

Повдигане на пръстите на краката в симулатор ("магаре") - 3 серии x 10 повторения.

 

Неделя - почивка (вероятно кардио). 

• Забележка 1: Може да сте забелязали, че в представената програма за тренировки не са посочени упражнения за пресата. По правило Фил Хийт тренира корема с набор от 4 упражнения, които се комбинират в един "мега-комплект": първо - завъртане на пресата, второ - повдигане на краката от лег (на наклонена пейка), трето - повдигане на краката във вис (на хоризонтален лос), четвърто - алтернативно повдигане на краката от лег (упражнението "ножици"). За всеки от тях са отчетени по 30 повторения. Общо - до 3-4 такива "мега-сетове".

• Бележка 2: Кардиото е било и остава неразделна част от тренировките на Фил Хийт. В количество до 12-14 пъти на седмица (2 пъти на ден). Продължителността е  до 30-40 минути (през първата и втората половина на деня).

 

Диета (хранителен режим)

Може да се твърди, че диетата на Фил Хийт, за разлика от тренировките, не се е променила през последните години. В хранителния режим са направени съвсем минимални промени. Защо да измисляме велосипед, след като вече има такъв?

 

Предварителна състезателна диета на Фил Хийт  (≈ 2-3 месеца преди изявата): 430-440 грама протеин, 300-310 грама въглехидрати, 30-40 грама мазнини, 3300-3400 kcal на ден (средно).

 

Първо хранене (≈ 07:00):

10-12 яйчни белтъка;

250 грама зърнени култури;

Чаша кафе и / или 700 милилитра вода;

Спортни добавки (глутамин, CLA (конюгирана линолова киселина), мултивитамини, витамин С).

 

• Бележка: Говорейки за зърнени култури, няколко месеца преди турнира, Фил преминава от пшеница към овесени ядки. Съгласно собствените му думи културистът яде по-благосклонно вторите. За здравето не се препоръчва рязко намаляване на количеството въглехидрати при приближаването на шоуто.

 

През този период интензивността на физическото натоварване се увеличава значително. В резултат на това калориите се изгарят повече и е необходимо повече "гориво", отколкото през периода извън сезона.

 

Второхранене (≈ 09:30):

Пилешки гърди (250 грама);

Порция от сладки картофи (или батат);

Спортни добавки (глутамин);

700 милилитра вода.

 

• Бележка: Сладките картофи илибататите са по-богати на витамини в сравнение с традиционните картофени ястия. В допълнение, те съдържат много калий и цинк. Тези хранителни вещества играят важна роля за здравето и напредъка на културиста.

 

Третохранене (≈ 11:45):

Котлети от пуйка (варени или на пара, 250 грама);

150 грама бял ориз;

Спортни добавки (глутамин, BCAA);

700 милилитра вода.

 

• Бележка: Предтренировъчна „част“ на Фил Хийт. По това време се взимат аминокиселини от BCAA, за да се увеличи максимално работата на организма, като се увеличи ефективността на предстоящататренировка.

 

Четвъртото ястие (≈ 14:30):

Протеинов коктейл;

150 грама бял ориз;

Спортни добавки (глутамин, CLA (конюгирана линолова киселина), мултивитамини).

 

Бележка: След тренировка Фийл Хийт си приготвя лека закуска, защото след час и половина е планирал следващо ястие. По този начин, спортистът също така си гарантира, че консумираният протеин е напълно абсорбиран. Като се има предвид бъдещото хранене (в 16 ч.), само 40-75 грама белтъчини са му достатъчни.

 

Пето хранене (≈ 16:00):

Пилешки гърди (250 грама);

Порция батати;

Спортни добавки (глутамин);

700 милилитра вода.

 

• Бележка: Състезание или не,  тялото все още се нуждае от въглехидрати. За да направи менюто си по-интересно, Фил използва различни източници (храни), богати на въглехидрати. Тъй като диетата на бодибилдъра обикновено е много монотонна, дори леките промени се усещат  като революция. Бататите например, има сладък вкус, така че за Хийт те в известен смисъл се явяват десерт.

 

Шесто хранене (≈ 18:30):

Котлети от пуйка (варени или на пара, 250 грама);

150 грама бял ориз;

Спортни добавки (глутамин);

700 милилитра вода.

 

• Бележка: Фил Хийт - не обича да брои грамовете протеини, мазнини и въглехидрати в собствената си диета. Що се отнася до необходимостта от промяна на обема им в диетата (нещо, което да се намали или да се добави нещо), атлетът съди само от отражението си в огледалото. В началните етапи от кариерата снимките са тези, които му помагат, а днес –това са видео клиповете. По някаква причина ни се струва, че треньорът по бодибилдинг се е заел с тази не особено приятна работа, а именно – изчисленията.

 

Седмо хранене (≈ 21:00):

Говежда пържола (250 грама);

Порция спанак;

Спортни добавки (глутамин);

700 милилитра вода.

 

• Бележка: Това е последното хранене на Фил Хийт, последвано от кардио, а след това е планиран сън. Бодибилдърът се събужда в 5:30 сутринта (по-нататък го очакват кардио тренировка и закуска строго по график).

 

Диета на Фил Хийт преди състезание (≈ 1.5-2 месеца преди участието):

 

При приближаването на турнира (когато остават седем седмици до него) Фил намалява количеството въглехидрати, които консумира до 100 грама на ден, като по-голямата част от тях приема равномерно с първото и второто хранене. Основният източник на "въглехидрати" за нашия герой е белият ориз (също така, той високо цениброколите).

 

Между предварителната диета и диетата преди състезанието има  разлика в източниците на протеини. Хийт харесва тилапия (сладководна риба). Не всеки бодибилдър  може да яде яйчен белтък всяка сутрин в продължение на дълги месеци. Броят на говеждите пържоли се ограничава до две на ден (1-2, не повече).

 

Препоръките на Фил Хийт

 
Нека бъдем реалисти, няма да можете да развиете същата мускулатура като Хийт, дори ако точно следвате примера му. Но методите на бодибилдъраса доказали своята ефективност. Ето защо, прибягвайки до тях, най-малко стимулирате собствения си напредък.
 
 
От предоставената информация винаги има какво да се подчертае. Въпреки факта, че Фил прекарва голяма част от работното си време в пътуване (понякога цели седмици "обикаля" по всякакви конференции и представления), той успява да провежда тренировки по 5-6 дни в седмицата.
 
 
Фил препоръчва да се избягват разсейванията и да се съсредоточите специално върху тренировката: "Имам труден живот като всички останали. Ето защо по време на тренировката не се размотавам около охладителя с вода и не прекарвам време да говоря за политика или взаимоотношения, а също така не пиша съобщения на никого. Когато го правя, единствената причина да ползвам телефона е да променя плей-листа. Нашият герой следва традиционен сплит, работейки по определени мускулни групи в определени дни. Натоварванията на пресата са "разпръснати" за различни упражнения, но се извършват първи.
 

"Не се регистрирайте във фитнес зала, ако не сте готови - умствено и теоретично трябва да сте подготвени. Винаги казвам на хората, че трябва да има ограничение за лудостта. Нормално е да потърсите помощ от личния си треньор "Правим ли всичко правилно?" Или да прочетете статиите сами, гледайте видеото. По-добре да получите основите "; - заключава Хийт.

 

Статични сетове - "Време под напрежение" (от английското“Time under tension”;; често се обозначава със съкращението "TUT") –това е количеството време при тренировка, в което мускулите на трениращия усещат стреса. Повече стрес - по-високи резултати. Ето защо, в подготовката за "Олимпия 2016" Фил Хийт е внедрил статични сетове в тренировките си.

 

Например, с упражнение, което включва само една ръка (например преси и дърпания с една ръка), Фил държи свободната си ръка изпъната. Този подход натрупва "TUT" повече от стандартните сетове. Ефективността на "статиката" Хит със собствено професионална демонстрация на мускули на„Мистър Олимпия" през 2016 г.

 

"Стълба” - "Стълбовидни сетове" (да не се бърка с "пирамида") - при тях трениращият плавно увеличава диапазона на движение след всяко повторение–това е още един принцип за повишаване на "TUT", внедрен от Фил Хийт . Какво, как и защо? Чрез извършване, например нанабирания на лост, при първотоповдигане, стигнете до средата, а след това с всяко ново повторение увеличавайте диапазона и така докато не достигнете максимума. Целта е да се преодолее прага на неуспеха, както и да се натоварят мускулите под различни, необичайни за тях ъгли.

 

FST-7 - Системата FST-7 система (ФСТ-7) активно се практикуват от любителите на тежките спортове и представлява изпълнение на 7 сетове по 10-12 повторения с 30 секунди почивка, като се разтяга дълбоката мускулна фасция (лъча плътна фиброзна съединителна тъкан, която обгражда мускула). Това увеличава  пространството за мускулен растеж. Смята се, че FST-7 е най-ефективен, когато бодибилдърът извършва изолационни упражнения.

 

Кардио - В навечерието на състезанието Фил Хийт извършва по 2 пъти кардио в работните дни - до 30-40 минути сутрин и до 30-40 минути вечер. По правило го практикува с помощта на степер и бягаща пътека, но за разнообразие използва и въже за скачане. Ако вярваме на думите на Хийт и неговия треньор, а няма причина да не им вярваме, то : "За по-голямата част са достатъчни 2-3 силови тренировки на седмица, плюс 2-3 дни в седмицата кардиотипни упражнения. Общо - 5 дни. За мнозина това е оптималният вариант. "

 

Спортно хранене

Хийт използва аминокиселини с разклонена верига (BCAA), за да стимулира протеиновия метаболизъм през целия ден. Глутаминът помага да се бори с катаболизма, когато се използва като добавка към упражненията. От конфигурираната линолова киселина  Фил се нуждае предимно за подобряване на транспортната функция на кръвта. След тренировката, нашият герой пие протеинов шейк, състоящ се от соев изолат.

 

Не е тайна колко важно е да се яде правилно: "Бих предпочел да пропусна хранене, отколкото да изям нещо вредно. Не мога дори да опитам една хапка"; Казва Фил. Ако започнете всеки ден да се храните само с полезни храни няма да искате изобщо да се връщате към така наречения джънк фууд. (от английски "нездравословна храна", което може да се преведе като "развалена храна"). "Не, не искам тези бактерии, защото те няма да ми помогнат да постигна целта си".

 

Възстановяване

Тъй като културистите могат да се похвалят с невероятно количество мускулна тъкан, те са по-склонни към образуването на съединителна тъкан, която, от своя страна, може да се отрази на нервите, което води до хронична болка. Поради тази причина Хийт обръща специално внимание на разтягането, както преди, така и след тренировка.

 

Но за чудовището от 280 паунда, което се явява Фил това не е достатъчно. Като допълнителна мярка той прибягва до масажист, хиропрактика и акупунктура и използва електрически стимулатор на мускулите. В допълнение, всичко това подобрява притока на кръв, подготвя тялото на спортиста за доставката на полезни хранителни вещества (хормони, витамини, минерали и т.н.).

 

"Ако всичко беше просто, би било готино"; - казва Фил Хийт. "Въпреки това, не много хора имат самоконтрол и усърдие, които са необходими за постигане на успех в нашия спорт. По време на кариерата си съм спечелил различни титли, но все още се уча и научавам нови неща за собственото си тяло. "

 

Съвети от треньора на Фил - Хани Рамбод (Hany Rambod)

Какъв треньор? Хани Рамбо. Той вече няколко години тренира нашия герой (помага му не само с тренировките,  но и с храненето), а допреди това участва и в подготовката на Джей Кътлър.

 

Съвет 1: последователността е ключът към успеха

"Трябва да се стремите към 5 тренировки седмично по 45 минути всяка", казва Рамбод. - Не е нужно да живеете във фитнес залата, но при завършването на тренировката мускулите трябва да бъдат изтощени

 

Съвет 2: Разработване на ясен план.

"Всеки има нужда от проверена схема. Полезна информация може да се извлече от списание, книга или  Интернет. Има достатъчно работещи методи и програми, които ще бъдат по-евтини от личен треньор. Изберете правилните и започнете да практикувате.

 

Съвет 3: Разнообразието е важно, но не и експерименти

"Високо-интензивна или обикновена тренировка, съкращаването на времето за почивка и използването на различни техники на всеки 3-5 седмици ще предотврати застоя".

 

Съвет 4: Яжте чисто.

"Може да имате най-добрата схема за тренировки в света, но ако не си почивате и не се храните както трябва тогава няма да имате положителни резултати. Така да се каже, не натрупвайте капитал, ако не ви е грижа за след това. "

 

Съвет 5-ти: бъдете тренируеми.

"Талантливите спортисти поглъщат информацията като гъби. Когато работите с някой, който чува думите ви и се учи, тогава границите се разрастват значително "; - подчертава Хани.

 

Заключение

В заключение бихме искали да добавим няколко думи от себе си. Темата за спортната фармакология, която се използва от професионалните бодибилдъри (освен това много от лекарствата са били първоначално разработени за употреба от културисти), е спорна.

 

Но е глупаво да се отрича колко ефикасна може да бъде при приправилен подход. За тези, които не искат да губят ценно време, онлайн магазинът Anabol.bg предлага широка гама анаболни стероиди и качествено обслужване за всички клиенти. На нашия сайт са налични работещите фармацевтични продукти на водещите производители.

Етикети: фил хийт, тренировка фил хийтПоследна промяна: Sep 08, 2020

Коментари

Оставете коментар

Оставете отговор

*Име:
*E-mail: (Не е публикувана)
   Сайт: (Адреса на сайта с http://)
*Коментар:
Call