Фалшива красота

Качено от в Полезно на Nov 02, 2017 . 0 Коментари.

Този материал е превод на статията "The Fake Butt Fenomenon", издание "T-Nation". Важно е да разберете, че не сме направили буквален превод, а литературно представяне на оригиналния текст. Статията е предназначена предимно за читатели, които не говорят английски език. 


Феноменът  изкуствен задник

Авторът на оригиналния текст е Джон Романо (John Romano). Той работи като професионален треньор в продължение на много години, а също така сътрудничи на печатните медии. Джон е автор на няколко книги, посветени на културизма, той се появява редовно като почетен гост на церемонията по програмите "HBO", "ESPN" и "ABC", както и в различни радио програми. Романо живее в Мексико, където е управител на местния филиал на "Gold's Gym".


Реално ли е? Модата за увеличаване на задните части, колкото и да е странно, произхожда от Южна Америка и едва след това се е разпространила в Централна и Северна Америка. Също така стига и до Холивуд, където почти във всеки квартал има фитнес зала.


Увеличаване на задните части. В случая не става дума за естественото увеличаване на задника, а за изкуственото му уголемяване: импланти, инжекции с мазнини и други "полезности" за дупето. Много момичета, които имат наистина красив задник, признават, че са постигнали напредък не поради изтощителни тренировки, а благодарение на скъпите операции. Мнозинството продължава да отрича хирургическите интервенции, дори когато няма смисъл истината да бъде скривана.

Те пишат статии и казват на приятелите си как правилно да клякат, да правят мостове и напади. Разбира се най-добре е естествено е да се напомпва една или няколко специфични мускулни групи (в този случай на дупето и бедрата).

 

Но това е трудно да се постигне, тъй като в процеса на натоварването участват и мускули синергисти.  С други думи, почти всяко момиче, без което не притежава невероятна генетика напомпвайки дупето, постига и силни крака.


Големите задни части върху пилешки крака, които могат да се видят при Ким Кардашиан или Дженифър Лопес, от своя страна са резултат от пластични операции.

 

Кой и защо ляга под ножа?


Много жени мечтаят да имат закръглен задник (дори тези, които не се интересуват от останалата част от тялото си, или тези, които редовно се появяват на феминистки форуми). В повечето култури обществото се отнася неутрално към това, както и към уголемяването на гърдите.

Но ако гърдите не могат да се уголемят с тренировки, „дупето“ все още се състои от мускули и следователно то трябва да се увеличава в залата, а не на операционната маса.


За съжаление, някои от представителките на нежния пол не са съгласни с това. За тях е необходимо дълго време да полагат усилия за постигането на по-добра визия при положение, че могат да платят на някой хирург за това.

 

Естествено дупе и бедра

Модата за красиво дупе стана толкова широко разпространена, че жените са готови за това да изтърпят болезнена пластична хирургия и да приемат рисковете за тяхното здраве. За какво? Някои искат да привлекат вниманието на противоположния пол, други трябва по някакъв начин да могат да се отпуснат в социалните мрежи, а трети са склонни да се движат нагоре по професионалната стълбица, за сметка на външността. Четвърти имат партньори с болни мозъци, които непрекъснато оглеждат дупетата на знаменитостите.


Ако се занимавате с вдигане на тежести, няма да видите никакъв смисъл в това. На всеки е ясно, че фалшивият задник никога не може  да се сравнява с дупето, постигнато благодарение на тренировките.

Въпреки че имплантите и инжекциите с мазнини в задните части не се виждат, не е необходимо да се втурвате към крайности.  Без значение колко умел е вашият лекар, рискът от страдание по време на операцията все още е налице и фалшивото тяло никога няма да бъде толкова красиво, колкото естественото!


Има и друг тип момичета и жени, които се съгласят на операция–фитнес дами, които са постигнали впечатляващи мускули от врата до прасците, но с изключение на задните части. За тях операцията изглежда като единственото възможно решение. За съжаление, не всички спортисти разбират разликата между пропорционални и обезобразяващи импланти.


Някои статистически данни

Ако се вярва на данните на че Американската общност на пластичната хирургия (на английски -. American Society of Plastic Surgery), а няма причина да не им севярва, през 2015 година са проведени операцииза увеличаване на задните части на почти 5000 пациенти.


Въпреки че операциите на гърдите, пластичната хирургия на лицето и оперирането на увисналия корем все още са водещи на "пазара за красотата", напомпването на дупето  изглежда е бързо набираща обороти тенденция. За сравнение: през 2013 г. в САЩ има само 940 такива операции, а през 2014 година. те вече са 1860.

Е, ако сте любопитни, хвърлете един поглед на кориците на бляскавите списания. Ще разберете, че това е само началото!

 

 

Лошият пример е заразен

Ким Кардашиан едва ли щеше да постигне настоящия успех без огромното си дупе. В началото на медийната си кариера с пяна на уста защитава тезата, че е напомпала задните си части, правейки упражнения в фитнес салона. Нейните лъжи не е необходимо да се окуражават, но пък и не е редно звездата да бъде уличавана в лъжа. Никой до момента не го е направил.  Но ние знаем нещо за това как всъщност изглеждат истинските мускулите. Определено не точно като на Ким! 


За да разсее слуховете, в един от епизодите на собственото си реалити шоу Ким Кардашиан си прави МРТ. Представете си, магнитният резонанс показва, че арменската жена няма никакви импланти. Този гигантски "задник" при нея е по природа! Реалити шоуто потвърждава думите на Ким! Но скептиците са сигурни, че тя изобщо не посещава финтнес зала.


Добре, нека да оставим сарказма. Ако човек има мозък в главата си, веднага ще разбере, че работата тук не е чиста. Но ако не става дума за импланти в задните части, тогава какво? Ние имаме отговор: мазнините в човешкото тяло не се отлагат по този начин и поради това естествените мускули не могат да имат такава форма и следователно американката или си е направила инжекции с мазнини или си е присаждала тъкани. Една от двете или двете версии са верни. 

 

Трансплантирани мазнини - Най-вероятно Ким Кардашиан трансплантира мазнини, получени от собствената си талия. Поне това е мнението на експертите.


Операцията за трансплантация на мазнини се извършва съгласно следния сценарий: първо се извършва липосукция, но отстранената тъкан не се изхвърля, а се задържа; след това под формата на разтвор тя се излива в специални спринцовки или патрони, които да бъдат въведени в избраните части на тялото (в този случай в дупето на  пациента).


В жаргон това се казва "бразилско дупе". И така те наричат не само описаната трансплантация на тъкани, но и инжекции от различни козметични пълнители, както и имплантирането на импланти в задните части.


Процедурата, между другото, е сложна и изисква вниманието на повече от един специалист, и най-важното е скъпа. Основният недостатък е нестабилността на резултатите. Мазнините могат да се разпределят или изконсумират, и заради това започва да плува. Тогава с е налага процесът да бъде повторен.

 

Въпреки че използването на собствени мазнини е по – малко опасно в сравнение с имплантите, в сравнение с тях методът не е толкова надежден. Последващите инжекции може да струват до около 20 хиляди долара.


Има и по-икономичен вариант с очевидните си плюсове и минуси - да се инжектира в дупето специално масло, както някои хора поставят инжекции в бицепсите си.  Процесите са почти едно към едно , но въвеждането на такова масло се прави от козметик, хирург или друг специалист. Тогава не се поставя синтол, а силикон или друг вид пълнител.


Не само уменията на лекаря са важни, а и качеството на материала. В противен случай, пациентът ще получи "голям" (непропорционален и увиснал) задник.


Забележка на преводача: Synthol е неанаболно лекарство (масло), използвано от спортистите за локален мускулен растеж. Неговите инжекции буквално обезобразяват мускулите, правейки мускулите непривлекателни и непропорционални, особено ако се извършват без правилно разбиране на спецификата на активното вещество. Мрежата е пълна със снимки на синтол.

 

Независимо от това, професионалистите по някакъв начин успяват да прилагат synthol без явни последствия, но те са професионалисти. Ако трябва да го направи непрофесионилст - забравете!

 

Жестока реалност

Тъй като модата за големите дупета е с произход от Южна Америка (Бразилия и Мексико), първите новини за ефектите от операциите идват именно оттам.
Една от най-трагичните истории е настъпила в Гуадалахара.

Една жена, на име Мириам Юки, Гаона Роблис работи като мениджър в салон за красота, където клиентите получават услуги за отслабване, подмладяване и пластики. Гърди, бедра, дупе, стомах - пълен комплект. Институцията дори разполага със собствена система за отстъпки.

 

На ниските цени и широкия спектър от услуги се връзват около 1500 момичета. Без да знаят за опасността, те се съгласява да си инжектират промишлен силикон и бебешко олио. След такава козметична намеса пациентите се нуждаят от истински лекари - повечето от тях са изправени пред инфекции, белези, некроза и осакатяване.

Тъй като една от засегнатите жени се оказва сестра на добре известна актриса, местните медии отдавна тиражират тази история.

 

От новините  Мириам Юки Гаона Роблис получава прякора "La Matabellas", което се превежда като "убийца на красотата". В резултат на това дамата, която практикува операции за увеличаване на бедрата и задните части, се озовава в затвора за период от 12 години. Тя става първият затворник в света, който е получил присъда за такова престъпление. Въпреки това, никакво наказание няма да възстанови здравето на нейните жертви.

 

Американски истории на ужасите

Смятате ли, че това не се случва в развитите страни като САЩ, Англия или Канада? Вие грешите. Ето няколко примера през последните години: През 2011 г. жена, която работи без медицински лицензи от Ню Йорк, беше арестувана и по-късно осъдена за обвинения в незаконна дейност.

Тя у дома извършвала операции за увеличаване на задните части, използвайки течни инжекции, но с не медицински силикон, от което страда не една нейна пациентка;


През 2012 година за подобно престъпление е арестуван и осъден жител на Флорида. Неговите инжекции представляват още по-шантава смес - смазка за гуми + каучуково лепило;
През 2013 г. една жена от Маями почина след уголемяване на дупето. Венецуелският лекар, извършил процедурата, успява да избяга от правоохранителните органи. Други жертви са били хоспитализирани с вътрешно кървене или зрителни увреждания;


През 2015 г. друго момиче се съгласява да увеличи задните си части в  домашни условия и по-късно умира от усложнения в болницата. "Специалистите", които провеждат процедурата, разбира се, нямат медицински лиценз, както и качествениматериали;


Също така: сравнително наскоро жител на Атланта получи лишаване от свобода за извършване на неоторизирани операции за напомпване на женските дупета в продължение на 10 години. В незаконния си офис той използва индустриален силикон, предназначен за смазване на пластмасови и метални изделия.


Страх... Това не са стероиди, приказките за които плашат невежите. Тук всичко е възможно най-опасно.

 

В търсене на ниски цени

За по-голяма икономия жените се отправят към екстремни, където им се инжектират коктейли от промишлен силикон и смазки за гуми. Те не дават положителни резултати, но  със сигурност водят до ужасни последствия: инфекции, белези, грозотии за живот.

Но дори и ако работата понапомпване бедрата / задните  части да е успешна, клиентът в най-добрия случай ще получи "бетонирано дупе", което никога няма да може да се сравнява с естественото.


Инфекцията може да се преодолее, но не можете да заличите грозните белези, хроничната болка, увреждането на нервите и некрозата на тъканите, а камо ли да възкръснете от смъртта.   Бюджетните пластични хирурзи правят нещата, така че кариерата им не може да продължи дълго. Въпреки това, на тях нищо не им пречида се преместят в друг град или друга държава, и да започнат дейността си отначало.

 

Не всичко е толкова лошо - Далеч не всяко увеличение или напомпване на задника  завършва плачевно. В отделни случаи момичетата постигат лесно тази цел, която разликите не могат да се забележат с просто око.


Според д-р Тенсора Мира (работи в болница Lenox Hill в Ню Йорк) риск винаги има, но  не е задължително той да бъде толкова висок: "бомбата със закъснител цъка тихо, и рано или късно ще се взриви. Усложненията могат да се проявят незабавно, може да се случи след двадесет години или дори да не се усещат.

"Намалете сами рисковете, изберете лекар и клиника, на които имате доверие. И най-важното е, не бъди скъперник. За здравето не се прави икономия!


Сред клиентите на клиниките по пластична хирургия има много жени, които не се срамуват да кажат истината. Така че аржентинските близначки Брюн активно тренират, но са претърпели не една операция за коригиране на външния вид. Важно е да разберете, че те посещават изключително доказани професионалисти –те пътуват от Колумбия до Бевърли Хилс.

 

Близначките Брун на снимката

Погледнете внимателно телата на тези момичета. Естественият хълбок никога не би изглеждал така. Каквото и да ви говори вашия личен треньор, такива обем и форма на дупето са недостижими без хирургия или инжекция.

Тези дами със своите "задници" са по-скоро герои от карикатура с хипертрофирана анимация, отколкото истински хора. Опитен лекар с лиценз, разбира се, може да проведе пластична операция без последствия  и рискове за здравето на пациента.

Но само да се намери лекар от това ниво не е лесно и той ще поиска  петцифрена сума за услугите си. За разлика от операцията, пластиката не е никак евтина, особено когато става дума за женското дупе.

Етикети: силикон в задните части, силикон в дупетоПоследна промяна: Sep 09, 2020

Коментари

Оставете коментар

Оставете отговор

*Име:
*E-mail: (Не е публикувана)
   Сайт: (Адреса на сайта с http://)
*Коментар:
Call