Флекс Уилър: Биография тренировки и стероиди

Качено от в Полезно на Jun 17, 2017 . 0 Коментари.

 

Флекс Уилър (пълно наименование - Кенет „Флекс“ Уилър) - е всепризнат и сложил край на кариерата сиамерикански културист. Той държи рекорда за най-много победи в престижното бодибилдинг състезание "Ironman Pro" (печели през 1993 г., 1995 г., 1996 г., 1997 г. и 1998 г.).

Освен това, Флекс - печели четири пъти на турнира "Арнолд Класик“ и е три пъти сребърен медалист в" Мистър Олимпия ". Много фенове и експерти в културизма наричат Уилър​​ един от най-талантливите спортисти на този спорт.

 

Флекс Уилър: подробна биография

Бъдещият виден културист Флекс Уилър е роден на 23 август 1965 г. във Фресно (Калифорния). Това е един от петте най-големи градове в страната днес, както и през 60-те години. В него е разработена прекрасна спортна инфраструктура.

Според експерти населението е 520 хиляди души, а площта му- 271 кв. км. Флекс Уилър обича спорта от дете. Първоначално се занимавал с бойни изкуства. Работейки над себе си, той забелязал, че физически не е толкова развит, колкото са връстниците му и поради тази причина решил да се занимава с културизъм. Спортната зала за него била на второ място, но след като заживял самостоятелно започнал усилено да тренира с тежести.

Известно време Уилър работил като полицай, а след това започнал да се занимава с бодибилдинг. За да се различава от конкуренцията, той приема името "Flex" (в превод означава  "гъвкав", а рожденото име на спортиста е Кенет).

 

Преди няколко години е публикувана пълната биография на Флекс Уилър, който получава прозвището "Flex Ability." (тук става дума за игра на думи - името на спортиста и думата: способност, като цялата тази комбинация се превежда като "гъвкавост").

В нея спортистът разказа за собствения си живот, по-специално споделя подробности от своята младост, които преди това не са оповестявани публично. Други изтучници пишат, че атлетът е израснал в проблемно семейство, страдал е от ниско самочувствие, изправен е бил пред постоянна липса на пари, дори и подложен на насилие: като дете е станал жертва на сексуално насилие, в резултат на което почти се е самоубил.

 

В допълнение, още в най-ранна възраст (15 години) Флекс е станал баща. Той бил още дете, когато вече имал дъщеря, за която да се грижи. Атлетът сам споделя, че в юношеска възраст е създавал проблеми и ако не е бил бодибилдинга, животът му е вероятно е щял да приключи рано в затвор или психиатрична болница. 

 

В първото си състезание Флекс Уилър (Кенет Уилър) участва през 1983 г., а първата си титла печели през 1989 г. - спечелва турнира "Мистър Калифорния" сред любителите. С течение на времето културистът трупа награди сред които приз за 1-во място в „Арнолд Класик” и „Ironman Pro”.

 

Въпреки факта, че големия спорт Флекс Уилър напуска още през 2003 г. (основната причина за това е неговото здраве, което измъчва спортиста през всичките 10 години на професионалната му кариера), но това не е неговото сбогуване с културизма.. В наши дни, основен източник на доходите му е работата в компанията "All American EFX" (Тази компания е специализирана в продажбата на спортно оборудване и хранителни добавки).

 

Там той работи като изпълнителен директор на връзките с обществеността и медиите. С други думи Уилър действа като лице на марката.

 

В ежедневието Уилър предпочита лукса: носи скъпи дрехи, кара красива кола има приятели сред звездите на киното и телевизията. Въпреки това ако се движи из града с цивилната си кола много малко хора биха го разпознали. И не само защото кариерата му е приключила преди повече от 10 години.

Външният вид виден спортиста е различен, тъй като е претърпял множество различни и болезнени операции. 

От друга страна, Флекс Уилър все още се опитва да се поддържа във форма: той не се е отказал от упражненията, което потвърждава официалният му Instagram акаунт - "officialflexwheeler".

 

Флекс Уилър: спортни постижения

На върха на своята кариера, въпреки няколкото операции, включително и бъбречна трансплантация, Флекс Уилър има впечатляващи антропометрични данни. Много от съвременните културисти го имат за свой пример. И това не е учудващо, защото през 90 години, според повечето експерти той притежава едни от най-красивите и силни мускули в историята на културизма.

 

Със среден ръст (не повече от 179 cm) Уилър може да се похвали с тегло от около 116 килограма (извън сезона то се увеличава до около 125-130 кг), гърдите му са с обиколка 142 см, бицепс - 56 см, талия - 70 см, бедра - 79 cm (средни стойности).

 

Именно впечатляващите мускули, подкрепени от много високо самочувствие, което някои дори смятат за грубо, позволяват на атлета да се превърне в победител на толкова много за шампионати и състезания. Общо Флекс Уилър в спестовната си сметка има около осемнадесет титли и една дузина лауреатни награди (второ, трето място). Сред тях са:

 

1-во място на Grand Prix Франция през 1993г.;

1-во място на Ironman Pro през 1993г. ;

1-во в Arnold Classic през 1993г.;

1-во място на Grand Prix Германия през 1993г;

2-ро място в Mr. Олимпия 1993г;

1-во място на Grand Prix Испания през 1995г;

1-во място на Ironman Pro през 1995г;

1-во място на Ironman Pro през 1996;

1-во място в Нощта на шампионите от 1996 г.;

1-во място на Ironman Pro през 1997г;

1-во място в Arnold Classic през 1997 г.;

1 място в Сан Хосе Pro Invitational 1997г;

1-во място на Ironman Pro през 1998г;

1-во място в Arnold Classic през 1998 г.;

2-ро място в Mr. Олимпия 1998г;

2-ро място в Mr. Олимпия 1999г;

1-во място в Arnold Classic през 2000 г.;

1-во място в Grand Prix  Унгария през 2000 г.

 

Между другото, дебютът на Уилър на професионална сцена е през 1993 г. Той е белязан от четири и след това редица победи в големи състезания, както и сребро на главния бодибилдинг конкурс. Тогава атлетът се наредил веднага след Дориан Йейтс. Надали някой някога ще може да се похвали с толкова много награди като него още в началото на спортната си кариера.

Флекс Уилър проявява прекалена увереност и дори арогантност като културист. Ето защо, той никога не е бил един от любимците на публиката. От друга страна, съдиите не могат да спрат да го хвалят и да се възхищават на неговата гъвкавост, получена благодарение на бойните изкуства. С тегло под 120 кг на сцената Флекс винаги е бил изключително подвижен.

Интересен факт: феновете и конкурентите на Флекс Уилър го наричат "султана на симетрията", което намеква за хармонично развитите му мускули.

Сравнително скоро (в края на 2016 - началото на 2017 г.), спортистът казва, че за кратко ще се върне на сцената отново, за да се пробва в "Олимпия". Много скоро ще сме наясно дали той ще успее. Ако се съди по instagram в момента спортистът се готви интензивно.

 

Флекс Уилър: тренировъчна програма

Флекс Уилър - е с тип тяло ектоморф. За да поддържа добър релеф при такова високо тегло е необходимо провеждането на редовни тренировки  почти 365 дни в годината. В тренировките си атлетът никога не е бил консервативен. В зависимост от ситуацията, той е склонен да експериментира с увеличаване / намаляване на натоварването, за да получи оптимални резултати.

Тренировъчната програма на Флекс Уилър е най-известната сред обществото – 5 - дневен сплит, при който в първия ден се провежда тренировка с приоритет гърди и долна част на крака, на втория ден натоварването е върху гърба, на третия ден се работи за раменете и долната част на краката, на четвъртия ден - за крака и на петия ден - за ръце.

Съответно, на шестия (а понякога и седмия) ден, като правило се почива, а на седмия (или осми) цикълът започва отново.

Повод за гордост на Уилър са раменете и плешките му, които изпъкват още в началото на неговата кариера при предишния му треньор Чарлз Глас. Днес мускулите му все още са впечатляващи. 

 

Набор от упражнения на Флекс Уилър  (за трапеца):

Повдигане на щанга при седеж в тренажора на Смит - 4 серии х 10-12 повторения;

Повдигане на щанга отпред - 3 серии х 10-12 повторения;

Повдигане гири в ръка - 4 серии х 10-12 повторения;

Повдигане на щанга под брадичката - 3 серии х 10-12 повторения;

Повдигане гири в страничен наклон - 4 серии х 10-12 повторения;

Разгъване на ръце с тренажор– 3 серии по десет повторения

 

Това е "усреднен" комплекс от упражнения, тъй като тренировъчната програма на професионалните спортисти непрекъснато се променя в съответствие с настоящата ситуация.

Едно нещо е сигурно -Флекс Уилър винаги е обичал упражнения като вдигане на щанга под брадичката и тренировка с тренажора на Смит. За първото упражнение разбрал от  Чарлз Глас, който бил треньор на Флекс в първите години от спортната му кариера.

Упражнението е чудесно за напомпване на средните мускули и делтоида. Второто упражнение културистът сам открил, и според него то е един от най-добрите начини за оформяне на трапеца.

Тази тренировка е усреднена, тъй като професионалните спортисти трябва да се трудят изключително много, а и рисковете от контузии са големи. Уилър е пряко доказателство за това, тъй като не веднъж се е оказвал прикован към болничното легло.

 

Флекс Уилър: анаболни стероиди

Флекс Уилър използва допинг в продължение на 18 години. Той започва, докато е все още любител, а спира употребата им след приключването на професионалната сикариера. Курсовете със стероиди Флекс Уилър практикува по своя собствена инициатива.

Първият си курс започва когато е на 18-годишна възраст при преминаването от бойните изкуства към културизма. Флекс Никога не е мислил, че прави нещо лошо.Той използва анаболни стероиди, така както и всички негови колеги. С това Уилър се различава от повечето културисти на миналото и настоящето, които се срамуват от факта,че приемат някои допълнителни препарати.

Какви конкретни стероиди използва Флекс Уилър? На този въпрос няма еднозначен отговор.Спортистът не крие факта, че прибягва до спортната фармакология, въпреки, че тя не се рекламира открито. Предполага се, че основните му лекарства са тестостерон, тренболон и хормон на растежа, за да увеличава резултатите си постепенно.  Комбинацията е с оксиметолон, станозолол и инсулин.

Също така има слухове за Синтол. На пръв поглед тези вещества противоречат на безопасната диета, но от друга страна попадат в организма на всеки културист, който иска да е конкурентноспособен.

По-интересен е въпросът дали бъбречните проблеми на Уилър имат връзка с приема на подобни препарати. Много от феновете на културизма вярват, че това е така, но самият Флекс многократно е заявявал, че болните бъбрециса му по наследство. Дали е така едва ли някога ще узнаем. Възможно е заболяванията му да са свързани с приема на различни препарати, но е твърде възможно и наистина да са му по рождение.

Интересно е как Флекс Уилър отговаря днес, на въпроса какви стероиди е вземал по време на спортната си кариера. "Аз няма да го обсъждам, защото напълно разбирам последствията от собствените си думи. В миналото съм подтикнал към химията много деца, защото всички те искаха да бъдат "като мен". Вече не мога да нося такава отговорност!

 

Коментари

Оставете коментар

Оставете отговор

*Име:
*E-mail: (Не е публикувана)
   Сайт: (Адреса на сайта с http://)
*Коментар:
Call