Цикъл със стероиди по време на карантина

Качено от в Стероиди, Полезно на May 28, 2020 . 0 Коментари.

Веднага можем да дадем отговор на най-често задавания въпрос - да, по време на самоизолацията можете да проведете ефективен курс!

Въпреки че пандемията на коронавирус набира скорост и фитнес залите отдавна са затворени, в действителност можете да  бъдете в страхотна форма дори при такива условия.

 

От нашата статия ще научите кои продукти да изберете, как да си направите цикъла и какво да правите с карантинните тренировки.

Използвайте изолацията в свой плюс: наддавайте тегло или изгаряйте мазнини, докато всички останали ядат безцелно, седнали пред телевизорите.

Наддаването на тегло и увеличаването на силата или изсушаването на мускулите са изпълними задачи дори в домашна среда.

Ако имате възможност да тренирате у дома или имате достъп до фитнес зала на работното си място, тогава можете да използвате спортната фармакология толкова продуктивно, както преди.

 

Ползите от самоизолацията за стероидния курс

„Но какви са предимствата за един спортист в изолация?“ Седиш между четири стени - има много време, но няма къде да тренираш ... За какъв цикъл можем да говорим тогава? " - вероятно подобни въпроси веднага изникват в главата ви.

А ето, че има и къде да се тренира!

 

В предишната ни статия разгледахме подробно всички налични възможности за тренировки по време на карантина: като използвате собствен симулатор или тренировъчен симулатор с необходимото оборудване, в апартамент с импровизирано оборудване или изобщо без тежести, на открито. Имате ли желание, винаги ще намерите начин да провеждате тренировките си и да сте във форма.

 

Основното предимство на карантината е увеличеното свободно време, което можете полезно да отделите за културизъм. С правилния подход, включително домашни тренировки, диета и спортна фармакология, по време на самоизолация наистина е възможно да получите резултати не по-лоши, отколкото при нормални условия, посещавайки любимата си фитнес зала.

 

1. Режим

Изолацията ви позволява да създадете оптимален режим на трениране, хранене и сън. Продължителността на съня вече не трябва да е само докато дойде време да ставате за работа, а колко е необходимо - 8 часа здрав сън, без да се събуждате с будилник.

Имате възможност да тренирате колкото искате, а не само колкото свободно време имате. По желание тренировките могат да бъдат разделени на 2 сесии, както правят професионалните културисти - едната сутрин, а другата следобед или вечер. Вече не е нужно да разчитате на случайни закуски по време на работните почивки. Правете пълноценни и редовни хранения според вашата диета.

 

2. Правилно хранене

Без пълноценна диета е невъзможно да се постигне нито увеличаване на масата, нито загуба на тегло. Изчислете за вашата диета съдържанието на калории и оптималното съотношение на BJU за отслабване или наддаване на тегло. Гответе вкусни и най-важното, здравословни ястия, експериментирайте с диетата си - сега свободното време ви позволява да го направите. Яжте обилно като купувате елда и пилешки гърди или, обратно, отслабнете като приложите калориен дефицит.

 

Оказва се, че са изпълнени всички условия за ефективен курс:

1. Диета за натрупване на маса или изгаряне на мазнини;

2. Редовни тренировки;

3. Пълно възстановяване.

Изолацията е идеална за това!

 

Ако обаче вече сте започнали курса и сте решили рязко да спрете приема на анаболни и андрогенни стероиди поради карантината, тогава бъдете готови за последствията. За това как правилно да прекъснете курса, прочетете в края на статията.

 

Какви продукти да изберете по време на карантина?

 

1. Тестостерон

Тестостеронът е основният полов хормон за мъжете. Той оказва влияние върху набора на мускулна маса и развитието на костната тъкан при хората. Намалената ежедневна активност или повишените нива на стрес на фона на пандемия и изолация могат да засегнат неговия синтез. Следователно няма да е излишно включването на тестостерон в състава на курса като основен стероид или като един от компонентите.

Също така тестостеронът, особено неговите естери с продължително действие и съставни лекарства като енантат, ципионат или Сустанон 250, спомага за увеличаване на желанието за тренировка, увеличавайки мотивационния аспект - благоприятен ефект за всички бодибилдъри, които са принудени да тренират у дома. Настроението ни директно зависи от мъжкия полов хормон.

 

2. Оксандролон или нандролон деканоат

Тези два стероида също ще бъдат добър избор за курс по време на изолация. Анавар се проявява перфектно по време на сушене и има най-силния имуностимулиращ ефект сред всички таблетирани стероиди. Нандролон деканоатът е лекарство за инжектиране и води до натрупване на маса и в допълнение към имуностимулиращия ефект помага за укрепване на костната система, подобряване на работата на ставите и сухожилията.

 

Тежки курсове

Това, което трябва да се избягва по време на изолация са тежките курсове със спортна фармакология - мощни стероиди в максимални дози и курс, който продължава 3 - 4 месеца. Приемането им изисква интензивни тренировки с използване на всякакъв вид тежести и симулатори, които е трудно могат да се осигурят извън залата за тренировки. В допълнение, при тяхната употреба се наблюдава повишен риск от странични ефекти. Да се ​​справите с тези усложнения по време на самоизолация ще бъде меко казано проблематично.

 

По време на карантината много спортисти намаляват броя и обема на лекарствата или провеждат курсове със средно силни активни съставки в умерени дози: например не 500 - 750 mg тестостерон на седмица, а не 800 - 1000 mg болденон седмично, а до 600 - 800 mg. В този случай трябва да имате достатъчно физически натоварвания от редовни домашни тренировки, за да извлечете максимума от приложената спортна фармакология. И няма да се притеснявате за наистина сериозните странични ефекти.

 

Готови стероидни курсове за самоизолация

Подбрахме за вас 4 курса със стероиди, които работят перфектно в условия на самоизолация: за бързо увеличаване на силата и масата и за изсушаване на мускулите или натрупване на суха мускулна маса. Те са леки - не съдържат наистина тежки AAS, като оксиметолон или тренболон енантат - и включват използването на умерени дози активни вещества.

 

Като начало, това е ефективна комбинация за сила и натрупване на маса, но като се замести само едно от лекарствата, курсът лесно се превръща в курс за изгаряне на мазнини.

 

Цел на курса: натрупване на мускулна маса, увеличаване на силовите показатели

Трудност на курса: ниска, за начинаещи културисти.

Състав на курса: тестостерон енантат и болденон ундециланат; тестостерон пропионат за излизане от курса; тамоксифен као пост курсова терапия.

 

Препоръки за употреба:

2 пъти седмично, в еднакво отдалечени дни поставяме тестостерон енантат (по 250 mg през ден) и болденон  (300 mg през ден) - и така в продължение на 8 седмици. За да излезем от курса в  9 и 10 седмица използваме тестостерон пропионат (100 mg всеки ден). Като пост курсова терапия пием тамоксифен - 30 mg в 11 - 12 седмица, 20 mg на 13-тата седмица.

 

Освен това, по време на целия курс приемаме по 2 таблетки Супрадин на ден (витамин и минерален комплекс), а по време на пост курсовата терапия използваме цинк (30 - 50 mg) и AEvit (по 4 капсули) дневно.

 

Целта на курса: постоянно увеличаване на силата и масата.

Трудност на курса: умерена, за спортисти, които имат опит със спортна фармакология.

Състав на курса: нандролон деканоат, смес от тестостерони и метандиенон; тестостерон пропионат, за излизане от курса; кломифен цитрат и тамоксифен при пост курсова терапия.

Препоръки за употреба:

 

Слагаме нандролон деканоат 2 пъти седмично по 250 mg, смес от тестостерони - на всеки 2 - 3 дни при количество 125 - 250 mg, пием метандиенон ежедневно по 20 mg. Според тази схема продължаваме да приемаме лекарства в продължение на 8 - 10 седмици. С изключение на метандиенона, ние използваме лекарствата не повече от 6 последователни седмици, за да предотвратим увреждане на черния дроб. Това е последвано от 3-седмично освобождаване на тестостерон пропионат (100 mg през ден), а след това започва и пост курсовата терапия - първата седмица и половина пием кломифен цитрат по 100 mg на ден, последната седмица и половина приемаме тамоксифен по 30 mg на ден.

 

Освен това по време на курса използваме анастрозол (инхибитор на ароматазата) и Провирон (местеролон) - от 2 седмица 0,5 mg на всеки 4 дни и от около средата на курса съответно 25 mg на ден. Също така, по време на целия курс и излизане приемаме 2 таблетки Супрадин на ден (витаминен и минерален комплекс). Важно е и да допълним пост курсовата терапия с ежедневна употреба на минерала цинк (30 - 50 mg) и витамини AEvit (4 капсули).

 

Цел на курса: натрупване на суха мускулна маса с минимален откат.

Трудност на курса: ниска, за начинаещи.

Състав на курса: оксандролон, метенолон енантат и болденон ундециланат; оксандролон, за излизане от курса; тамоксифен и след курсова терапия.

Препоръки за употреба:

 

Дозите на болденон ундециленат могат да достигнат 300 - 400 mg 2 пъти седмично, метенолон енантат - до 200 - 300 mg 2 пъти седмично. Продължителността на курса е 8 - 10 седмици. Оксандролонът се приема стабилно по 50 mg на ден за период от 4 - 5 седмици. Изходът също се прави с негова помощ - 50 mg на ден в продължение на 3 седмици. След това идва пост курсовата терапия - 2 седмици тамоксифен по 30 mg и още 1 седмица при доза от 20 mg (дневно).

 

Освен това през целия курс за набиране на маса пием по 2 таблетки Супрадин на ден (витамин и минерален комплекс), а по време на след курсовата терапия използваме цинк (30 - 50 mg) и AEvit (4 капсули дневно).

 

Цел на курса: набиране на не много мускулна маса, намаляване загубата на протеин.

Трудност на курса: умерена, за спортисти, които имат опит със спортна фармакология.

Състав на курса: оксандролон, тестостерон и дростанолон пропионат; тамоксифен като пост курсова терапия.

Препоръки за употреба:

 

В продължение на 6 седмици слагаме тестостерон и дростанолон пропионат по 100 mg на всеки 2 дни, използваме оксандролон 40 mg на ден. За пост курсова терапия от 7 до 9 седмица използваме тамоксифен - 30 mg / ден през 7 седмица, 20 mg / ден в седмица 8 - 9.

По време на целият курс трябва да се приемат по 2 капсули Супрадин на ден (витаминен и минерален комплекс). Допълваме пост курсовата терапия с цинк (30 - 50 mg / ден) и AEvit (4 капсули на ден).

 

Как да прекратим курса?

Разбрахме, че не всеки има възможност да продължи да тренира. Случва се, че наистина няма къде да се упражнявате - фитнес салоните са затворени, съседите са вкъщи, а по време на работа няма как и да тренирате. В този случай не забравяйте да разгледате нашите препоръки за компетентно излизане от курса. Трябва да сте в състояние да го направите и вие. В противен случай само вие ще сте си виновни, ако срещнете последици като нарушена потентност или загуба на резултати поради рязкото отменяне на стероидите.

 

Последици от прекъсването:

Нарушаване на ендокринната система и намаляване на азотния баланс;

Намаляване на сексуалната активност;

Влошаване на настроението, депресия;

Влошаване на общото благосъстояние;

Намаляване на силата и издръжливостта, аеробният капацитет пада;

Влошаване на мускулната еластичност.

 

Приблизително 7 - 10 дни след рязкото прекратяване на курса и тренировките метаболизмът ще започне да се забавя и, независимо от диетата, ще се появи активен набор от наднормено тегло, което в крайна сметка води до видимо натрупване на подкожни мазнини. След 2 - 3 седмици намаляването на мускулния тонус и обем ще станат забележими. И само след месец-два почти сигурно ще загубите предишната си физическа форма: значителна част от показателите за мускулна маса и сила ще изчезнат, но ще има мазнини под кожата и проблеми с ерекцията.

 

Как да прекратим стероидния цикъл?

1. Излизане от курса. То трябва да бъде планирано и гладко. Човешката ендокринна система не е в състояние незабавно да възстанови и изхвърли естествените дози хормони. Средното време за освобождаване е 2 - 3 седмици. Обикновено за това се използват леки препарати като къси стероидни естери. Например, тестостерон пропионат или комбинация от тестостерон и дростанолон пропионат, тестостерон фенилпропионат, анавара също за излизане е добре.

 

2. Провеждаме терапия след курса Според ситуацията избираме блокера на естрогенните рецептори, който е оптимален за себе си - приемаме Тамоксифен (10 - 40 mg / ден) или кломифен цитрат (50 - 150 mg / ден) до 3 - 4 седмици. И двете лекарства увеличават LH секрецията и синтеза на тестостерон. Противно на общоприетото мнение, пост курсовата терапия с гонадотропин е почти безполезна. HCG е по-добре да се включи по-близо до средата или края на курса.

 

3. Поддържаме диета. Липсата на апетит в края на курса е познато явление. По време на възстановяването можете, а понякога и трябва да намалите съдържанието на калории в менюто, но в същото време осигурявате постоянно висок прием на протеини с храната, която ядете.

 

4. Намалете натоварването на тренировките. Когато прекратявате спортната фармакология, коригирайте тренировъчната програма, така че да предотвратите претрениране и нараняване.

 

Като отделен момент отбелязваме необходимостта от намаляване на стреса и катаболизма. По-специално, ние трябва да се грижим не само за възстановяване на тестостерона, но и за нормализиране на кортизола, ако техните нива са извън референтните стойности. Също така, не забравяйте за редовния прием на витамини и минерали, които поддържат функцията на хормоналната система - все пак Supradin или цинк и AEvit са добър вариант.

 

Важно! Всички мерки за възстановяване след анаболни и андрогенни стероиди трябва да се извършват въз основа на анализи. Без тях е малко вероятно да успеете да прекъснете правилно курса. В противен случай просто правите опи и се надявате да имате късмет, което няма да доведе до нищо добро.

 

И накрая ..

Карантината и изолацията могат да бъдат третирани по различен начин: човек може, разчитайки на обстоятелствата, да се откаже от спортната фармакология; или можете да следвате нашите съвети и да продължите любимата си дейност по културизъм. Излишно е да казваме, какъв избор ще ви донесе повече полза, когато светът се върне към нормалното си състояние.

 

Етикети: стероиди, цикъл със стероиди, карантинаПоследна промяна: Sep 13, 2020

Коментари

Оставете коментар

Оставете отговор

*Име:
*E-mail: (Не е публикувана)
   Сайт: (Адреса на сайта с http://)
*Коментар:
Call