ЗАЩО ЩРАКАТ И ПУКАТ КОЛЕНЕТЕ?

Качено от в ПОЛЕЗНО на Apr 16, 2015 . 0 Коментари.

Припукващите и щракащи звуци са често срещани при движения като огъване и усукване. Притеснителни са само тогава, когато са придружени и с болка. Костите ни са покрити с хрущяли, които позволяват гладкото движение. Тренировките с течение на времето създават неравности по хрущялите, които са причината за тези пукащи звуци.

Друга причина може да бъдат сухожилията. Те свързват дадена кост с друга и се стягат при движения като усукване и свиване. 

Ако тези звуци са придружени с болка е редно да се потърси лекарски съвет, тъй като това може да се дължи на скъсано сухожилие или натрупвания в ставите.

Ако имате такъв проблем, първото нещо, което трябва да направите е да отпуснете стегнатите си мускули, като използвате например самомасаж или форум ролер. Също така е добре да увеличите гъвкавостта си с разтягане на мускулите на бедрата си. Увеличете и силата на бедрата и седалищните мускули. За това помагат много и по-дълго изпълнение на ексцентричните части на всяко упражнение, когато мускулните влакна се разтягат.

При риск от износване на хрущялите е добра практика да се приемат профилактично хранителни добавки за калциране на ставите поне два пъти в годината.

http://anabol.bg

Последна промяна: Apr 16, 2015

Коментари

Оставете коментар

Оставете отговор

*Име:
*E-mail: (Не е публикувана)
   Сайт: (Адреса на сайта с http://)
*Коментар: