Анаболните стероиди - царете в спортния пазар

Качено от в Стероиди на Dec 05, 2015 . 0 Коментари.

В момента, думата анаболни стероиди включва (лекарства, базирани на мъжките полови хормони). В това се крие основната грешка на спортистите. В крайна сметка, андрогени и анаболни стероиди - е даден списък на различни хормони, сред които могат да се разглеждат като хормоните на надбъбречната кора, полови мъжки хормони и женски хормони.

 

Анаболни стероиди : описание и свойства

 

Днес ние се фокусираме върху определена група стероидни средства, а именно, мъжкия полов хормон. Анаболните стероиди - група от синтетични структури, подобни по свойства, с естествен мъжки хормон тестостерон и дихидротестостерон.

Основната причина за създаването на този тип вещества е желанието на изследователите да синтезират лекарства с анаболни свойства на тестостерон лишени андрогенни ефекти.

Съвременните анаболни стероиди (нандролон) мощен анаболен стероид (Dianabol).

Който каже, че лекарства с анаболен ефект е лесно да се създадат - безочливо лъже. В крайна сметка, за тяхното производство е трябвало да се направят драстични промени в молекулната верига, която не е най-тривиална задача. Но резултатът определено си заслужава губи усилия, време и пари.

 

Тъй като анаболни стероиди са синтезирани по такъв начин, че да имат редица предимства и възможности.

Например, те могат да имат минимален андрогенен ефект комбиниран с мощен анаболен ефект. Въпреки това, днес анаболните стероиди имат много голям развиващ се пазар. С други думи, въпреки всички усилия на изследователите те споделят, че първоначалният проблем не е решен.

Това означава, че идеални анаболни препарати все още не са установени. В крайна сметка, никой не е успял да синтезира вещество, напълно лишено от странични ефекти. Ето защо, за всеки стероид може да се каже, че не е съвършен, защото не са изчистени всичките андрогенни свойства.

Какъв е основният проблем,по-скоро, каква е пречката? Защо анаболните вещества немогат да се отърват от негативните ефекти? Фактът, че намаляването на андрогенните ефекти на лекарствата, неизменно се влияе върху анаболната мощност. Именно поради тази причина, много анаболни андрогени са по-малки от тестостерон ( по-малки от него в анаболните показатели).

Поради тази причина, всеки спортист получава своеобразна дилема: да се изберат не най-мощните анаболни стероиди лишени от странични ефекти, или да се използват силни анаболи, но в същото време вредни?!

Ако се интересувате от анаболни стероиди, трябва да знаете, че те са в широк диапазон с различни свойства и действия и са на разположение в нашия магазин. Могат да се купуват свободно.

 

Анаболни стероиди : Използването в спорта и историята на анаболите

За да научите всички тайни за анаболните стероиди, погледнете историята. Стероидите са били в търговията на дребно още през 1950 година. Но след десет години, пазара на тези медикаменти вече е доминиращ.

Това означава, че се отварят много фармацевтични компании ангажирани в тази област. В допълнение, през 50-60-те години на пазара се появиха почти всички най-силни анаболни стероиди, но през годините, много неща се промениха.

Някои препарати бяха изтеглени от продажба, някои сменят името си, някои се модифицират, за добро или за лошо. Но ако се вгледате в световен мащаб, на практика не са настъпили значителни промени.

Анаболните стероиди и наркотиците остават основната точка от доходите на САЩ.

Ние ще направим малка забележка и ще кажем, че анаболните стероиди, нябяха така както ние ги познаваме днес, а например - Dianabol (метандиенон), този продукт беше пробива на спортната фармакология, който направи стероидните препарати толкова популярни в търсенето сред спортистите.

Dianabol се е синтезирал в съоръженията на фирмата Ciba, и го сътворява тренюра по щанги на САЩ, Джон Циглер.

 

Анаболният стероид : Дианабол

Почти веднага след откриването му, Dianabol е придобил популярност сред всички спортисти. Той е бил използван от щангисти, като към тях се присъединиха атлети, плувци и т.н. Не е чудно, че в спорта има и други анаболни стероиди, които са се разпространили до такава степен, че почти всеки спортисти в средата на 20-ти век ги приемаха.

Между другото, днес въз основа на метандиенон се родиха не по-малко популярни препарати. И ако имате нужда от наистина високо качество на този вид стероид или други еднакво ефективни стероиди, можете да посетите нашия онлайн магазин.

Можете да си купите анаболни стероиди и да научете повече за тяхното използване и свойства. Но да се върнем към темата. Крайният резултат от такава висока популярност доведе до забрана за използването на тези лекарства и я нарекоха думата допинг.

Първият път, където е забранено използването на анаболни средства беше на Олимпийските игри в Монреал през 1976 г. година.

Не можем да кажем, че забраната е значително влияние върху популярността им или е навредила на постоянното им търсене. Да, професионалните спортисти са по-малко склонни да прибягват до употребата на стероиди, но феновете те немогат без тези вещества.

В САЩ, например, около 1 милион души годишно използват стероиди, и повечето от тях са просто любители, а не професионалисти. Също така широката гама от хора, които купуват андрогени и анаболни стероиди – са на около двадесет години или доскоро извънучилищни юноши.

Една от причините за този напън от популярност за анаболни стероиди е нарастващият интерес към спорта културизъм. А там вече не е нужно да ви обясняваме, че анаболните стероиди и културизма са тясно свързани.

В действителност, процентът на използването на анаболни стероиди е пропорционално на нарастването на популярността на културизма. И тази нарастващата популярност започва през 70-те години на ХХ век.

През 80-те години, когато културизма беше в най-широко разпространение и излезе на мода, тогава стероидите станаха модни с него. Тази картина се наблюдава и днес. Интереса от страната на мъжката част расте всяка година.

И следователно повишава нивото от продажба и разпространение на стероиди. Лошата новина е, че днес не всеки спортист знае, че анаболните стероиди – не са магическа пръчка, защото тяхната дейност е в пряка зависимост от различни фактори, например нивото на спортиста. Това е за, което ние ще говорим по-нататък.

Анаболни стероиди : ефект и влияние

Всички стероиди се прилагат орално или чрез инжектиране. Когато се прилагат чрез инжектиране, стероидите отиват директно в кръвта, а след орално прилагане те влизат в кръвния поток от стомаха или черния дроб.

Всяка тяхна молекула носи информация, която се предава към клетките. Клетките за усвояването на тези данни имат специфични рецептори, разположени в клетъчната мембрана. Тези рецептори се наричат ​​стероидни рецептори или андрогенни рецептори.

Ефект от анаболните стероиди е на първо място в андрогенния рецептор. Необходимо е също да се отбележи, че стероидния рецептор реагира единствено на въздействието на анаболни стероиди или на други вещества със същата цел.

Подобна тенденция се наблюдава в други клетки на тялото, с други рецептори, които са пригодени да поемат само определен вид молекули. Повечето от стероидните молекули в кръвта се движи през свързана форма, в състояние на свързване с протеин или глобулин.

След рецепторния свързващ ефект постепенно започва анаболния процес: стероид рецепторен комплекс се изпраща на клетъчното ядро, където се смесва със специални сегменти от нуклеинови киселини в ДНК.

След процеса на транскрипция полученото съединение от стероидния рецептор идва под формата на РНК остава в ядрото и се свързва в цитоплазмата. И едва след това започва протеиновия ефект.

Първото действие на анаболните лекарства е да стимулират секрецията на креатин.

Това вещество е ключов елемент във възстановяването на ATP, той е основен източник на мускулната динамика.

В действителност, АТР е отговорен за всички свивания и разширявания на мускулите в тялото. Освен това, въздействието на лекарства с анаболен ефект индуцира синтеза на ендогенен инсулин. Това от своя страна дава на спортиста възможност да се намали нивото на мазнини в организма и да се постигне подобряване на външния вид на мускулите (техния релеф). Също така, ефектът на анаболните лекарства води до феноменалност, известен още като Pampas (мускулно изпомпване).

Фактът, че при използване на анаболни стероиди може да се увеличи количеството на кръвта в тялото и червените кръвни клетки. По този начин се увеличава насищането на мускулите с кръв и изпомпване, което от своя страна води до увеличаване на мускулната сила и съответно по-добре развити тренировки.

Известно е, че след проникване в ядрото на мускулната клетка, за да изпълняват своите функции в комплекс, състоящ се от стероид рецептор, който попада обратно в кръвта, или се изхвърля от тялото чрез урина. Въпреки това, не всички видове стероиди, са подходящи за усвояване от мускулните клетки.

Много молекули продължават да циркулират в кръвта, а не навлизат в мускулните клетки, докато другите се отстраняват от тялото, като урина. Като цяло, ефектът на анаболните лекарства е много полезен за спортисти. Но също така се случва, че някой път дори и най-безвредните средства, на практика лишени от андрогенни действия, проявяват странични ефекти.

Защо се случва това? Много просто, някои от стероидите могат да бъдат превърнати от тялото на спортиста в женските полови хормони, естроген. Този процес се нарича ароматизиране.

Процес на ароматизация - двусмислено явление, което може да донесе неблагоприятни последици за спортиста. И в някои случаи, страничните ефекти от анаболните стероиди са именно следствие на ароматизатора. За да се предпазите от този вид трансформация не е трудно, можете да минимизирате действието с анти естрогени.

От материали за : Anabol.bg

Коментари

Оставете коментар

Оставете отговор

*Име:
*E-mail: (Не е публикувана)
   Сайт: (Адреса на сайта с http://)
*Коментар:
Call