Цялата истина за стероидите, част 1

Качено от в Стероиди на Nov 24, 2015 . 0 Коментари.

За стероиди и други химикали, прилагани в културизма, винаги се пише не чак самата истина. Нещата станаха още по-лоши, когато Интернет направи възможно разпространението на невярна информация от нечувани досега специалисти. През последните няколко години сме свидетели на цялата армия от самозванкоци, много от които говорят анонимно в мрежата, с целта да си продадат продуктите. За да спечелят доверието на аудитория, тези експерти са заявили, че те са настоящи или бивши професионални културисти. Те още преди да са публикували подробни диаграми използват най-крайните термини и споменават, че уж някой културисти препоръчват така да се прави. Разбираемо е, че скрит мотив на тези хора е да рекламират услугите си като гуру в областта на химията, а понякога и желанието им да продават стероиди.
Чуйте мнението на истински професионални културисти за използването на химикали, и по-специално, за да научите повече за своя личен опит в тази област. И това е въпреки факта, че всички, които са професионални спортисти, добре знаем, че химията играе част от цялата игра. Ето защо ние се обърнахме към тези, които са живи легенди за бодибилдинга (повечето от които отдавна са напуснали сцената), за да получите реална информация за стероиди: техните мнения за стероиди и техния опит с подобни лекарства и т.н. Без табута, само с честност, някои отговори ще ви изненадат. Не забравяйте, че тази информация не е от втора или трета ръка - това го получихме директно преведено от наши руски другари (оригиналният текст е публикуван във февруарския брой на „Мускулно развитие” през 2015 г.):

 

На колко години бяхте, когато за първи път използвахте стероиди? Смятате ли, че сте достатъчно възрастен, за това? Каква е била целта и какви са резултатите?

 

 

Shawn Ray: Когато бях на 20 трябваше да се състезавам в Национални първенства в Атланта, Джорджия. Притеснявах се от това решение (разбира се). Знаех, че химията се използва, но никога не съм искал да стане част от мен като спортист. Знаех, че стероидите ще ми дават предимство в мускулния растеж, възстановяване и форма, те са предназначени да помогнат на културисти в техния напредък, и да дадат предимство на състезанието. Това ще бъде лъжа, ако кажа, че не се страхувах преди първия цикъл, но трябваше да пресека тази линия. 

Тогава беше много лесно, всеки знаеше за Анавар и Винстрол,  5 или 6 седмици преди състезанието, с тях се подготвих и спечелих, а пет месеца по-късно станах най-добър млад културист в Америка. На 20 години аз бях най-добрия млад шампион в света.
Когато преминах младежките си години и преминах вече при мъжете, започнах да се конкурирам с по-големи момчета, които са по-големи от мен, по-зрели. Усетих, че химията е необходимо допълнение към прехода към следващото ниво.
Усетих, че започна да се тренира по-трудно с повече мотивация, защото си казах, "Стероидите не са най-важното нещо - просто трябва да накарам мускулите ми да растът, тренировките са по- трудни от всякога, ще се придържам към диета и ще има успех! ". Беше като психологически трик за мотивация, но аз в същото време знаех, че отчаяно се опитвам да направя абсолютно възможно, за да стана най-добрият в света.
С всяка моя победа се издигах все по-високо, и моята цел в културизма беше непрекъснато да отговарям на изискванията на моя наставник, Джон Браун. Той не ми позволи да падна духом, и вдигна мойте тренировки на ново ниво, и от там започнах нов стероиден цикъл. Ние започнахме да тренираме по-дълго и по-трудно от всякога, увеличих времето за дрямка, за да се възстановявам напълно, както и дигнах калориите за растеж и възстановяване. Всичко това не беше част от обучението ми, когато се състезавах като тийнейджър, защото тогава победата ми беше лесна. Но когато отидох на друго ниво видях, че конкуренцията е много по-различна! Тук няма деца, а възрастни хора, които тренират много повече от мен.

Dorian Yates:  Това беше 1985 г. бях на 23 и реших да се пусна на състезание след година и половина тренировки при, който имах страхотен прогрес. Знаех, че мойте конкуренти ще използват химия, но на мен неми пукаше и исках да се сравнявам с тях.
Решението ми за първия цикъл беше много балансирано, трябваше ми време, прочетох много информация, преди да взема решение относно използването на стероиди.
След това реших, че съм достатъчно възрастен, за да го направя. На тази възраст, трябва всеки трябва да се чувства зрял, за да достигне максимален растеж и т.н. Въпреки, че аз не тренирах дълго време бях много нахъсан да спечеля всички състезания, и да бия всички, който се изсправят пред мен.
Първият ми цикъл продължи 6 седмици, с 20 мг Dianabol на ден. В резултат на това при ръст от 180 см, от 97 килограма станах 106. Това беше най-впечатляващото нещо, който съм мислел, че ще ми се случи от използването на стероиди. След това прекъснах 6 седмици, и след 8 седмица преди състезанието, аз започнах да използвам  Anavar 15 мг дневно с 200 мг Primobolan веднъж седмично. В края на краищата, аз отидох на сцената с тегло около 95-97 кг и спечелих. В събитието бяха служители на EFBB (English Федерация по Културизъм, подобен на американския НДК). Те ме убедиха да се състезавам във Великобритания следващия уикенд в тежка категория също така и в IFBB Световни игри. Там бях седми, но се състезаваха хора като Berry De Mey и Matt Mendenhall, и двамата са огромни гиганти.

Kevin Levrone: Първият път бях на 24 години, почти 6 седмици преди първото ми състезание. По това време, вече се чувствах за възрастен човек, който може да направи свои собствени решения във всички аспекти на живота, като родителите ми са починали. Братовчед ми дойде в къщата ми с тестостерон ципионат в спринцовка и каза: "Хайде". Нямах представа как се използва спринцовката и как да се инжектира. Докато кажа, че не искам той вече ме намушка, и това се случваше всяка седмица в продължение на 6 седмици. Ето и така.
Първата седмица нищо не се случи. Тогава той взе още една и пак нищо. Бях започнал да мисля, че няма смисъл от стероиди, но третата седмица изведнъж започна да се увеличава силата, мускулна започна да се пълни.
Тренирах в малък здравен клуб с името на националния фитнес, но по това време реших да отида до приятел в Мериленд. Там имаше много сериозни културисти и Powerlifters. Има много хора, които са използвани химия ... 
Не знаех, че преди състезанието трябва да се спазва диета. Моята вечеря представляваше двоен Хамбургер със сирене от Burger King и Макдоналдс сладолед.
Преди първия цикъл тежах 89 килограма, а в края - 93 кг. Спечелих в тежката категория и взех , че станах и абсолютен. Година по-късно, имах същия резултат в НДК за юноши и граждани, а след това станах вече професионалист.

 

 


Видяхме обучението на най-добрите професионалисти от миналото и настоящето. Виждали ли сте поне един такъв цикъл в интернет?

 

 

Shawn Ray: Аз никога не съм гледал другите какво употребяват. Мисля, че това е техният собствен бизнес, и това не ме засяга. Съотношението тук е същото като сексуалния живот на някой друг. Е, наистина, на кого му пука? Това е животът им.

Dorian Yates: Не мога да кажа за всички, въпреки че съм виждал няколко стероидни цикли, приписани на мен, това е апсолютно фалшиво. Обсъдих на страниците на мускулно развитие, аз ги използвах преди 20 години. Сигурен съм, че оттогава много неща се промениха. Но слушай, аз вече съм напуснал това място, и аз имам право да кажа това, което искам и да бъда честен. 
Но да се върнем към преписания на мен стероиден цикъл – това бяха пълни глупости. Кой знае какво аз използвах? Дори жена ми по това време незнаеше. Единствените мъже, които го знаят по това време бяха Leroy Davis, дълго време сме тренирали заедно с него. Мога да ви уверя, че е нашите стероидни цикли не са публикувани в интернет.

Кевин Леврон: Хората се опитват да представят фактите по в интернет има толкова различни неща, който често са само тяхна гледна точка. Не мога да си представя, че някой от най-добрите професионалисти в годините, са взимали такива огромни дози химикали, без да имат сериозни здравословни проблеми. Просто много от момчетата са доволни да видят тези луди стероидни цикли, които уж шампиони са ги използвали, за да си кажат: " Ето защо аз да не изглеждам като тях. "

Някои твърдят, че общата сума е 1000 - 2000 мг на седмица. Вярвате ли, че някои от най-добрите професионалисти използват такава екстремна доза? 
Shawn Ray: Аз ще ви насоча към отговора. Много професионалисти приемат големи дози анаболни стероиди, хормон на растежа, инсулин, алкохол, тютюн, твърде много храна, и т.н. В крайна сметка, трябва ли, като човек, който има своя собствена кариера, предизвикателства, личен живот, семейство и бизнес, ще прекара 5 минути от живота си, чудейки се какво влиза в тялото на друг културист? Наистина ли мислите, че аз се интересувам? Никога не бих използвал такава информация и по някакъв начин да го проектирам върху себе си - защото всеки има различно ДНК, и в никакъв случай няма да се получат идентични резултати. Вниманието ми и енергията се фокусира върху мен, и това, което работи в моя случай, е резултат от моите познания за тялото ми, това е всичко. Някои хора имат погрешната представа, че конкретен екземпляр на даден спортист, ще им донесе точно същия резултат. Това е толкова лошо, че няма смисъл да се говори дори.

 

Dorian:  искам да добавя нещо. Една от причините, поради които някои спорят за такива големи дози от съвременния бодибилдинг е, че химията сега често е фалшива или не отговаря на милиграмите си. Съгласни ли сте с това?

 

Dorian Yates: Чувам, че сега се използват много високи дози. Хората в Англия и Испания идват при мен, за да ги обучавам, и разбирам, че често се използват дози при 5000 мг или повече на седмица. Това абсолютно не е необходимо. Вярвам, че това наистина е причинено от ниско качество на стероиди, които в момента са на пазара. В 90-те години всичко, което се използваше е от фармацевтичен клас. 250 мг от теста винаги е бил 250 мг на теста. И все пак нямаше черен пазар, или подземна химия. А сега почти всичко, което се прави, Бог знае къде, и как се прави. Дали това е наркотик, който не е посочен на етикета? Дали това са милиграмите, който пише на етикета? Съмнявам се, че на тези неща може да се вярва. 

Shawn Ray: Аз лично мисля, че пазарът е залят с много фалшива химия. Така че, ако започнете цикъл със стероиди- всичко това, което изградите после ще се махне отговорът е един използвали сте синтетичен продукт, а не висококачествени стероиди. 

Производството на растежен хормон е Humatrope Eli Lilly - световната фармацевтична компания в САЩ с приходи от 5.9 милиарда долара през 2013 г.). Сега е възможно да го получат само тези, които преминават курс на лечение срещу СПИН. Повечето хора използват евтини китайски глупости.
Winstrol се използва във флакони, защото може да се кристализира в ампулата. Сега много различни нови продукти на много подземни лаборатории, не знаят това и изработват само боклуци. Момчета ме питат какво мисля за това или онова лекарство, а аз чесно нямам и на идея какво се случва. Но аз съм сигурен, че химията сега – не е това, което имахме преди 20 години.

Shawn Ray: Без съмнение, старата поговорка е "по-добра", това се отнася и за манталитета на съвременния бодибилдинг, ако се вгледате в техния размер. Ще се объркате - в нашата ера - през 90-те, културистите бяха най-големите в историята на спорта! И тази епоха използваше в пъти по-малко стероиди от колкото сега. Доказателство за това твърдение е качеството на мускулите. Само погледнете детайлите и формите на мускулите на културисти от 90-те, включително и на най-големият от тях, и ще видите много повече дефиниция, разделяне и плътност. Освен това, обърнете внимание на дължината на кариерата им. Те знаеха, че за тях това ще бъде един маратон, а не спринт. И колко от днешните мъже се появяват и след това изчезват за една година?

Dorian Yates:  Аз не мога да коментирам това, коя средна доза да се използва или коя е най-необходима. Знам само, че аз използвах това, което работи в моя случай. До първата си професионална победа в Нощта на шампионите през 1991 г., винаги съм спазвал общият размер от 1000 мг на седмица. 

 

Кевин Levrone: Необходимото количество химикали за спортист - въпросът е индивидуален. Искам да кажа, че всяка дозировка е за различни хора
С една точка, не винаги съм съгласен,: винаги трябва да се увеличава дозата, за да се поддържа темпа на растеж. Никога не съм увеличавал моята дозировка, въпреки че има малко промяна в края на стероидния цикъл. Цикли имах от 6 до 8 седмици и винаги съм добавял анти естрогени като Провирон. Покачването на килограми никога не е било проблем за мен. Теглото ми в извън сезона, беше около 125 кг. На първата ми Olympia бях 102 кг. Това вероятно беше най-добрата ми форма. Само няколко месеца по-рано бях спечелил нощта на шампионите с тегло сто и пет кг.

Последна промяна: Jan 20, 2019

Коментари

Оставете коментар

Оставете отговор

*Име:
*E-mail: (Не е публикувана)
   Сайт: (Адреса на сайта с http://)
*Коментар:
Call