Цялата истина за стероидите, част 2

Качено от в Стероиди на Nov 26, 2015 . 0 Коментари.

Трудно е да се намерят активни състезатели, а дори и по-трудно - професионални културисти, които не използват растежен хормон и инсулин в съчетание с анаболни стероиди. Смятате ли, че всичко това е необходимо и дали си струва цената, която виждаме на сцената на най-високо ниво и днес?

 

Shawn Ray: Тъжно е, че много малко от сегашното поколение са се интересували за тренировките и храненето. Те са обсебени от химията, и това вероятно се дължи на факта, че този подход върви ръка за ръка с манталитета на "всичко на веднъж”.

Dorian Yates: Използвах растежен хормон при подготовка за състезания. За първи път - през 1991 г., в подготовка за Нощта на шампионите и Olympia. Дозата е 4 единици на ден, когато бях в период на релеф, и не мога да кажа, че забелязъх голяма разлика, когато започнах да го използвам. В основния ми период, през 1992 г., аз удвоих дозата до 8 единици и видях най-добри резултати. През тази година, имах много добър напредък, но за съжаление, имах прекалено много мазнини преди първата ми победа в Олимпия, но в последните дни хормона така ме исуши, че никой видя. Знаех, че на сцената, във всички случай ще бъда най-големият.

При подготовката ми за Олимпия през 1993 г., аз направих същото и аз комбинирах стероиди с хормон на растежа, и направих много добър подготвителен период. В резултат на това на сцената изглеждах така, сякаш съм нарязан с нож в сравнение с миналата година. В действителност, това е напредъкът от моя подготвителен период.

Що се отнася до инсулин, аз го използвах само през 1997 г., по време на основен период преди шестата и последна победа в Олимпия. Бях толкова голям, колкото никога, имах много голяма висококачествена маса, но бях пораснал и на шкембе.

 

 

В моя случай, инсулин ми доведе негативен ефект върху общата ми визия. Той не ме подложи в обичайната ми форма, към която исках да бъда. Има теория, че червата се растягат и се появява издут корем поради прием на растежен хормон, както и други вътрешни органи.

Кевин Леврон : Тук трябва да се изясни, че дозата на растежен хормон не се е променила от онези години, когато спечелих Arnold Classic през 1996 г. с тегло от 116 кг, тогава употребявах растежен хормон два пъти на ден, всеки ден 6 седмици преди състезанието. За това шоу аз изпозлвах и инсулин: 2 единици Humulin R след тренировка, съпровождащ с много голяма и доза храна богата на протеин. Той ми помогна да добавя 6 кг, но това не беше качествено тегло, както е в случая на Дориан. Мисля, че изглеждах малко мек и воднист, но все пак спечелих.

През същата година отидох на Olympia много релефен, както обикновено, и след това се явих и на Европейския Grand Prix и още 2 – 3 състезания. Спечелих повечето от тях, с изключение на едно, в Русия, където участваше Рони (Coleman). Въпреки това, аз отказах да употребявам растежен хормон / инсулин, което ми позволи да разбера, че тези лекарства са вредни за тялото ми. Те само издуваха стомаха ми.

 

Какъв е бил обичайния стероиден цикъл в разгара на вашата форма в извън сезона, и преди състезанието?

 

Shawn Ray: Никога не е имало никакви стандартни решения в подготовката ми за състезания. Всяка година беше различно, защото аз обичам разнообразие. Никога не е имало определен час или дата, когато трябва да погледна календара, и да започна стероиден цикъл, защото идват състезания. Аз се готвих за Олимпия за една година, понякога по-интензивно, отколкото другите. Аз никога не съм броял калории. По същия начин и стереидните цикли ги избирах на момента според датата на състезанието.

Стероидите се намесват само когато съм в подготвителен период на релеф и в същото време се опитвам да поддържам мускулна маса. Различни препарати са направени за различни задачи. Никога не съм използвал едни и същи лекарства при всеки аспект от обучението ми. Можете да направите аналогия с коли. Машината се използва, за да достигнете от точка, А до точка Б. Въпреки това, различните хора имат различни причини да купуват всеки конкретен модел автомобил, като се вземе на предвид неговия размер, външен вид, характеристики на скоростта, интериор и т.н. Има хиляди модели автомобили, направени, с цел да се харесат на всеки човек.

 

Dorian Yates: Позволете ми да подчертая, че това, което казвам, не е препоръка за никого, а само това, което аз съм използвал. Аз ще ви кажа за цикъла, който имах през 1993 г. през последните 12 седмици преди Мистър Олимпия:

 

На седмица:

Тестостерон пропионат - 300 мг

Параболан (тренболон френски, издаден в 76 мг / мл ампули) - 152 мг

Primobolan - 500 мг

 

Дневно:

Анавар - 50 мг

Хормон на растежа - 8 единици

Четири седмици се използва пикова доза и след четири седмици намалях дозата, следвана от четири седмици почивка и повторение, по един път. Това е обичайният ми 16 седмичен стероиден цикъл.

 

На седмица:

Тестостерон - 750 мг

Нандролон - 500 мг

 

На ден:

Dianabol - 50 мг

Както казах преди няколко години, когато публикувах тези данни, съжалявам, ако те са разочаровали някой читатели, които са очаквали нещо по-екстремно.

 

Кевин Levrone: В моя случай това е проста схема. Моят първи цикъл се състои просто от тестостерон ципионат, една инжекция седмично. Предполагам, че това е 400 мг на седмица.

След като спечелих състезанието в моята държава, аз реших, че искам да стана професионален спортист (което и направих следващата година), и увеличих дозата. Тествах до 600 мг на седмица, и прибавих 400 мг Нандролон и Anadrol 50мг на ден. Това беше моят цикъл извън сезона, в който натрупах 14 кг между 1990 и 1991 г..

В рамките на подготовката за състезание, добавих 2 ампули с Winstrol, и станозолол 50 мг капсули, два пъти седмично, така че милиграмите ми от станозолол бяха 200 мг на седмица.

4 седмици преди шоуто, аз намалявах дозата на Anadrol, Test и Deca, който имат дълъг срок на валидност, така че те продължават да работят за няколко седмици.

2 седмици преди шоуто, аз започнах да вземам хапчета Halotestin 20 мг на ден. Така че аз излязох на сцената само на Winstrol и Halo. Моят най-дълъг цикъл беше 12 седмици.

 

Dorian Yates:  Бях много съвестно момче и съхранявах запис на всички мои тренировки, какво ядох и какво биех. Имаше време, когато съм стигал до 2500 мг на седмица извън сезона, но аз не виждам някакъв допълнителен напредък в сравнение с доза от 1500 мг.

Отново повтарям, всичко аз опитах беше оригинално и мощно лекарство. Parabolan беше много силен 76 милиграм таблетки. Сега в момента не съм виждал капсули параболан, но препоръчвам да не се използва повече от 3 пъти седмично. Чувам за момчета, които сега използват 1000 мг тренболон на седмица, което е извън всички граници. Ако сте генетично надарени, не е нужно мега-дозиране. Искрено вярвам, че Колман е наистина прав, когато той стана професионалист през 1991 г. с тегло от 97 кг.

Момчетата, които идват при мен, и използват по-високата дозировка обикновено са разочаровани фенове, които не разполагат с генетиката, за да станат професионалисти. Те се опитват да решат проблема с помощта на огромни дози от химикали, но това не е работа.

 

 

Кои са любимите ви продукти, когато сте в основен период? Имаше ли някакви лекарства, към които се обръщахте със специално внимание?

 

Shawn Ray: аз няма да отговоря, и ето защо. Като културист, който обичаше "чистотата" в бодибилдинга, т.е. тренировка, конкуренцията, позиране, подготвяне и приложение, аз никога не съм разчитал само и единствено на стероидите. Аз лично не харесвам всички форми на химията в нашия спорт, и аз ги смятам за необходимо зло, което съжителства с моята първа любов. Последното нещо, което ще направя е да не споделя тези химикали, които аз използвах, защото това е само реклама на тези лекарства и използването на химикали като цяло. Това може да насърчи някой да ги закупи, защото те са използвани от Shawn Ray. "Ако това е било добре за Шон, тогава ще бъде добре и за мен"

 

Dorian Yates: Аз ще отговоря. Equipose или Болденон е лекарство, което ми хареса, по всяко време на годината. Добрият стар Dianabol е първото лекарство, което аз използвах, и все още ми е любимото, защото ми остави сантиментални спомени. Всички спортисти в САЩ използват Winstrol. А аз мисля, че е боклук! Неговите инжекции бяха за мен винаги много болезнени, и аз не мисля, че е нещо по-специално.

Кевин Levrone: Testosterone Cypionate, Deca и Anadrol винаги работи добре в моя случаи. Това е основата, като триото на основните упражнения - те просто не правят грешка.

 

 

Какви предпазни мерки вземате, за да сведете до минимум негативните последици от употребата на химикали? Виждали ли сте се с лекар, който е знаел, че приемате, за да контролира състоянието на здравето?

 

Shawn Ray: Правило номер едно, към което винаги съм се придържал - за да сте сигурни, винаги минавайте през лекар и си правете тестове.

През цялата си кариера бях под надзор и по-точно моята сърдечно-съдова система, и разбира се, моя лекар знаеше, че съм професионален културист и ми обръщаше повече внимание при някои детайли. Здравето за мен винаги е било по-важно, отколкото богатство и успех като спортист от световна класа.

Dorian Yates: Обърнах се към нашия семеен лекар, заявявайки, че с помощта на химия, ще се подготвям да се състезавам на високо ниво в моя спорт. За щастие, лекарят ми зае позиция, без да ме отказва. Той се съгласи да следи състоянието на здравето ми.

В използването на анаболни стероиди има рискове за здравето, а те са толкова по-големи колкото е вашият период на прием. Отидох до този риск и здравето ми беше добре, доколкото може да се очаква в моята ситуация. Трябва да се обърне внимание - повишени нива на чернодробните ензими, и ниски нива на HDL, ако приемате орални стероиди. Когато имах най-високото тегло 125-130kg, напрежението беше на границата и се увеличаваше.

Но аз съм тук сега, и съм на 54 години, несъм използвал от 17 години. И продължавам да си следя състоянието на здравето. Простатата ми е нормална. Може би аз просто имам късмет, но аз съм сигурен, че тази велика заслуга е на това, че съм използвал умерени дози химия.

Кевин Levrone: Започнах да ходя при един лекар през 1991 г., след като си поставих за цел да спечеля градското първенство. Казах му, за това, което правя, и той се съгласи да направи всичко възможно, така че да бъда здрав до колкото е възможно.

 

Какви нежелани лекарствени реакции сте имали?

 

Dorian Yates: Както вече бе споменато, при мен се наблюдаваше повишаване на налягането и нивото на чернодробните ензими, намалено ниво на „добрият” холестерол. Понижаването на HDL е най-смущаващия момент за мен, защото беше рисков фактор да получа сърдечен проблем.

Сега живея по-различен начин. Когато се състезавах като културист, никога не можех дори да докосна алкохол. Не искам никога даже да ми се наложи.

 

Кевин Levrone: Аз извадих голям късмет, никога не съм имал странични ефекти. Никога не съм имал гинекомастия, косопад, дори и акне. Мисля, че беше само задържане на вода, когато се използват орални медикаменти, се повишават чернодробните ензими, но това е нормално. Но всичко това се случва след края на цикъла.

 

 

Етикети: истината за стероидите, интервю с култористиПоследна промяна: Jan 20, 2019

Коментари

Оставете коментар

Оставете отговор

*Име:
*E-mail: (Не е публикувана)
   Сайт: (Адреса на сайта с http://)
*Коментар:
Call