банер стероиди

Препоръки при терапията с тестостерон за мъже

Качено от в ТРТ Терапия на Nov 30, 2020 . 0 Коментари.

Някои мъже имат толкова нисък тестостерон, че това състояние представлява медицински проблем.

 

Но колко ниско е това ниво ?

 

И колко мъже наистина се нуждаят от фармацевтична версия на хормона, която да замести тестостерона, който те имат в много малки количества ?

 

Не е лесно да се отговори на тези въпроси. Нивата на тестостерон могат да варират. А симптомите, свързани с нисък тестостерон, като умора и спад в либидото, могат да бъдат причинени от множество други неща, като депресия или пък съвсем нормално стареене!

 

 

Лекарите, които се специализират в заболявания, свързани с хормоните, са разработили няколко препоръки, които изискват внимателен подход, заявявайки, че диагнозата, изискваща лечение, трябва да се поставя само „при мъже с постоянни симптоми и неравномерно ниски нива на серумен тестостерон“.

 

Но това не попречи на фармацевтите да рекламират ползите от терапията с тестостерон и да провеждат кампании за повишаване на осведомеността, за да накарат мъжете да говорят с лекарите си за лечението. Сега JAMA Internal Medicine има изследвания, които предполагат, че маркетинговите кампании са имали известно въздействие.

 

Тестостероновите рецепти за мъже на 40 и повече години са се утроили през десетилетието, завършващо през 2011 г., от 0,81% на 2,91% от мъжете в изследваната група. Анализираните данни обхващат близо 11 милиона мъже в цялата страна.

 

И се оказва, противно на препоръките на експертите, една четвърт от мъжете, които са получавали рецепти за тестостерон, дори не са имали предварително проведени изследвания на нивата на тестостерон.

 

Има странични ефекти от лечението с тестостерон, включително повишен риск от сърдечни заболявания, както и някои видове рак.

 

Доказателствата за ползите не са ясни. Списанието описва пускането на пазара на нисък тестостерон или т. нар. Нисък Т. Част от текста идва от медицински писател. Продажбите на тестостерон се подхранват от „сложни маркетингови усилия за определяне на ниския тестостерон като заболяване, при което [заместителната терапия с тестостерон] е лечение“, пише Стивън Браун.

 

„Знам това, защото като професионален медицински писател помогнах да се разпространи това послание в редица медии, предназначени както за лекари, така и за потребители.“ Д-р Лиза Шварц и Стивън Волошин, които работят в групата за борба на ветераните и в училището в Дартмут, казват, че „кампанията с ниски нива на Тестостерон е модел за това как кампаниите за повишаване на осведомеността се използват за увеличаване на продажбите на лекарства“.

 

Те свалят летвата за диагностика, вдигат залозите за намеса и събират доказателства в подкрепа на този начин на действие: „Има много американски мъже, някои от тях нервни, някои уморени, някои може дори да не се интересуват от секс в момента и това е всичко.

 

Те остаряват. Това е целевата аудитория ... ". И ето нещо, което не виждате всеки ден, Шварц и Волошин успяха да се споменат малко за ниския T в The Colbert Report (академично списание), и да направят маркетингово съобщение: „Човекът по телевизията ми продава прекрасно лекарство, което ще ме задържи завинаги млад. Нарича се Андрогел ... за лечение на нещо, наречено ниско ниво на Тестостерон, признато от фармацевтичната компания състояние, което измъчва милиони мъже с нисък тестостерон, известен преди като старост. "

 

AbbVie, по-рано част от Abbott Labs, е създател на Androgel и маркетинг в Is It Low T. Говорителят на компанията Грег Майли защитава подхода на AbbVie в изявление по имейл:

 

Инициативите за повишаване на осведомеността за болестта играят важна роля в повишаването здравна осведоменост чрез обучение на пациентите за алтернативи на лечение и насочване на потребителите към квалифицирани здравни специалисти. Ето защо Администрацията по храните и лекарствата насърчава производителите на лекарства и тяхното развитие. AbbVie тследва насоките на FDA и цели да информира мъже, които могат да бъдат изложени на риск или да имат нисък тестостерон, за да могат да проведат подходящите разговори с лекаря си и да определят дали могат да отговарят на условията за тестване и лечение.

 

 

  

Коментари

Оставете коментар

Оставете отговор

*Име:
*E-mail: (Не е публикувана)
   Сайт: (Адреса на сайта с http://)
*Коментар:
Call