USADA Pops Two : Спира правата на двамата бойци от UFC за използване на анаболни стероиди

Качено от в Спорт на Jan 17, 2019 . 0 Коментари.

USADA Pops Two : Спира правата на двамата бойци от UFC за използване на анаболни стероиди

Отдавна организацията UFC беше замислила да унищожи потребители на стероиди, но докато най-голямата промоция в света на смесените бойни изкуства предаде тази задача на USADA, никой не знаеше какъв наистина е същинския проблем.

Бойци като Джон Джоунс и Брок Леснар са едни от най-високопоставените бойци, които никога не са пропускали теста им да е отрицателен в епохата на САЩ, но те не са сами.


Сега, в съвсем нова версия, USADA потвърждава позитивните резултати на двама UFC спортисти, и двамата, които са дали положителен резултат са използвали забранения анаболен стероид на Ostarine, който много сайтове описват като не анаболен или именно SARM.

Ето тяхната версия: USADA обяви днес, че спортистите на UFC Руслан Магомедов и Зубайра Тухугов от Москва - Русия, са дали положителен резултат за забранено вещество и всеки е приел двугодишна санкция за нарушенията на антидопинговата си политика.

Magomedov, 31, и Tukhugov, 27, и двамата са дали положителен резултат по отношение на употреба на Osatarine след тестове на урина и кръв. Тъй като вторият положителен тест на Тухугов е получен от проба, която е била събрана преди да бъде уведомен за първия си положителен тест, и двете му положителни тестове се третират като едно нарушение на антидопинговата политика на UFC.

Ostarine, известен още като MK-2866 и Enobosarm, е неспецифично вещество в класа на анаболните агенти и е забранено по всяко правило съгласно антидопинговата политика на UFC, която е приела списъка със забранени антидопингови агенции.

Ostarine е също така одобрен от FDA селективен модулатор на андрогенни рецептори (SARM), който се продава незаконно в световен мащаб като вещество, подобряващо изпълнението на анаболните стероиди.

Понастоящем Ostarine не се предлага като лекарство с рецепта в която и да е страна и неразрешената му употреба може да доведе до сериозни странични ефекти. Повече информация за рисковете от остарин може да бъде намерена в сайта на USADA.

След уведомяване за техните положителни тестове, и Магомедов, и Тухугов твърдят, че са били положително тествани поради използването на замърсена добавка, която USADA не е била в състояние да потвърди по това време, за да оправдае намаляване от максималния двугодишен период на забрана.


Магомедов и Тухугов впоследствие са упражнили правото си да представят своите тестове на неутрална лаборатория за разрешаване на проблема.

Тестовете на Магомедов и Тухугов са консолидирани, което позволява еднократно представяне на защитата на спортистите. По време на изслушване състезателите представиха свидетелски показания и доказателства в опит да подкрепят твърденията си за неввиност, както и да поискат намален период на забраната им за участие в UFC.

Въпреки това, след два дни USADA уведоми Магомедов и Тухугов, че все още не желае да обмисли намалена санкция, защото не вярва, че замърсяването с добавки е валидно обяснение за техните положителни тестове. След това USADA и спортистите постигнаха съгласие за разрешаване на случая, като Магомедов и Тухугов да получат 2 години забрана и да внесат общо $ 10 000 за разходите по делото.


В съответствие с антидопинговата политика на UFC, всички спортисти участващи във веригата, трябва да полагат есемесечни тестове по правилата на USADA.


Международната организация (USADA) провежда целогодишна независима антидопингова програма за всички UFC спортисти. USADA е независима, нестопанска, неправителствена агенция, чиято единствена мисия е да запази целостта на конкуренцията, да вдъхнови истински спортистите и да защити правата на чистите спортисти.

В опит да помогне на атлетите на UFC, както и на членовете на екипа за поддръжка, да разберат правилата, приложими за тях, USADA предоставя изчерпателна инструкция на уебсайта на анти-допинговата програма на UFC (https://ufc.USADA.org) относно тестването и обработката на забранени вещества, как да се получи разрешение за използване на необходимото лекарство, както и рисковете и опасностите от приема на добавки.

В допълнение, агенцията също предлага гореща линия за справки за относно всички видове наркотици, Drug Reference Online (https://ufc.globaldro.com),  и провежда образователни сесии и проактивно разпространява множество образователни материали, като списък на забранените вещества и предупреждения за спортисти.

Етикети: usada, ufc допингПоследна промяна: Sep 13, 2020

Коментари

Оставете коментар

Оставете отговор

*Име:
*E-mail: (Не е публикувана)
   Сайт: (Адреса на сайта с http://)
*Коментар:
Call