Как се приемат Анаболни Стероиди - Информация

Поради многобройните въпроси задавани към нас в социалните мрежи относно приема на стероиди решихме да напишем една статия относно най-добрия метод. Нека започнем с един много добре зададен въпрос от наш редовен клиент.

 

„Мой приятел ми каза, че няма значение дали приемам всички таблетки Данабол на веднъж, сутринта, докато друг човек ми каза, че ще имам по-добри резултати, ако ги разделя на три или повече приема. Кой е прав?"

 

Накратко точният отговор е, че вторият ви приятел е прав – би следвало да разделите приеманото количество на три или повече приема. Разбира се, че при медикаментите приемани през устата, резултатите са много по-добри, когато дневната доза се раздели на няколко приема, отколкото ако приемате цялата доза на веднъж. За максимален ефект, идеалното положение би било, дневната доза да се приема през равни интервали. Да използваме примера с Данабола, който професионалните спортисти приемат, разделяйки своите дози на четири или пет приема. Какво прави дневната дозировка по-ефективна? Ако погледнете приложените графики вие ще направите сравнение между двата възможни варианта.  Първата графика показва какво би станало, ако някой приеме единична доза от 25 mg сутрин. Времето за полуразпад на Данабола е около 4 часа и вие може да видите как само след осем часа количеството на активната субстанция в кръвта е спаднала до ¼ от началната доза. За разлика от това, при втората графика, при която същите 25 mg Danabol са разделени на 5 приема по 5 милиграма дневно, приемани през 4 часа има едно стабилно покачващо се ниво на медикамента в кръвта. Така кръвната концентрация остава много по-стабилна през цялото денонощие. В действителност, при втората графика мускулите са наситени с медикамента равномерно през 24-те часа на денонощието, а при първата графика има големи количества сутринта, които спадат почти до нула през нощта. Преимуществата на равномерното количество медикамент са очевидни.

Както изглежда обаче, приемът един път на ден на цялата доза има едно интересно предимство. Вече разбрахте, че еднократното приемане на дневната доза води до по-малко покачване на мускулна маса, отколкото приемането и на части. Но при еднократното приемане има по-малко потискане на секрецията на натуралния тестостерон. С други думи еднократната доза води до минимално потискане на секрецията на тестостерона доста повече. По този въпрос са правени изследвания и резултатите са публикувани в британското списание „La Lancet”, които доказват, че няма значително намаляване на тестостерона, когато се приемат 50 милиграма Данабол веднъж дневно сутрин. Какво показаха тези изследвания? Ами това , че поглъщането на цялата доза сутрин може да се използва в края на един стероиден цикъл, за да започне да се стимулира собственото производство на тестостерон. По този начин могат да се намалят загубите на мускулна маса след спирането на стероидите и по-плавно да се излезе от цикъла. В крайна сметка изводът е, че съветът на вашия, приятел да се приема цялата доза еднократно, може да се приложи в края на един цикъл.

 

Въпрос: Как трябва да се приемат стероидите – една дневна доза от примерно 40 милиграма, през целия курс или по някакъв друг начин?

 

Този друг начин е явно това, което правят повечето спортисти. Тъй като стероидите са хормони, които организмът произвежда, тяхното подаване отвън води до намаляване на естествената им синтеза. Затова рязкото подаване на голямо количество стероиди отвън и рязкото им спиране е нежелателно. То би било довело до шок в ендокринната система на организма. С други думи, ако рязко спрете подаваните отвън стероиди, то организмът ви ще остане за известен период без необходимия тестостерон. Мускулите ще омекнат, гласът ще изтънее – все нежелани ефекти. За това при схемите със стероиди и при всички останали хормони, се прилага принципът пирамида. Започваме с малка доза, която постепенно се покачва, достига се върха на пирамидата с дневната най-голяма доза и се започва плавно спускане по другия склон на пирамидата с намаляващи дози, до излизането от стероидния цикъл. Да дадем пример с нашите  40 милиграма. Започваме с 5 дни по 20 милиграма, вторите 5 дни сме на 30 милиграма, а следващите 5 дни достигаме върха с 40 милиграма (на върха на пирамидата може да се задържите не повече от 3-4 седмици). От тук започва намаляването на дозите съответно 5 дни на 30 милиграма, вторите 5 дни сме на 20 милиграма и съответно 5 дни на 10 милиграма. Излизането може да бъде още по-плавно с 5 милиграма за два-три дни. При излизането могат да се използват и стимулатори на собствената секреция на тестостерона, като Трибестан например (последните 10 дни на цикъла 3 пъти дневно по 3 таблетки и после след спиране на стероидите още 10 дни 3 пъти дневно по 3 таблетки). Освен това при използване на стероиди задалжитено включете някакъв хепатопротектор (препарат предпазваш черния дроб) -  Карсил или Есенциале.

Call