банер стероиди

Тренировки

Днес искаме да помогнем на начинаещите и затова ще обсъдим теорията и практиката на упражненията в културизма. Може би сте чували за понятия като основни и изолиращи упражнения? Но вероятно не сте могли или не сте се опитали да разберете какво означава всичко това? За начинаещите спортисти, както първите, така и вторите звучат като сложна терминология, върху която работи само напредналите спортисти. Всъщност тук няма нищо сложно. И ако ни отделите половин час от времето си, тогава най-вероятно ще отговорим на всички ваши въпроси.

Съвременните фитнес зали са натъпкани с различни мултифункционални симулатори. От една страна, това е плюс, тъй като опитният бодибилдър може да тренира както иска, без да се ограничава до наличните уреди. От друга страна, това е минус, тъй като новодошлият, когато дойде за първи...

В мрежата редовно попадате на тренировъчни методи и програми, според които трябва да увеличите количеството на своите тренировки, за да натрупате мускулна маса, да увеличите силата и издръжливостта  си и да изгаряте мазнини. Въпреки това, често увеличаването на количеството упражнения води до увеличаване на продължителността на тренировките.

Проблемът е, че не всеки фен на вдигането на тежести има време за дълги сесии във фитнеса. Плюс това,  2 или 3 - часовата тренировка не е оптимална по отношение на анаболен и катаболен баланс.

 

Искаме да помогнем за решаването на този проблем, като за целта ще ви кажем как да увеличите обема на тренировките, без да повлияете на продължителността им. Смятаме, че нашите препоръки ще бъдат полезни не само за начинаещите спортисти, тъй като увеличаването на...

Правилният график на тренировката е не само ефективното редуване на силовите и аеробните тренировки, но и добре избраното време за упражнения. Това е важно, тъй като от периода на физическо натоварване зависи до голяма степен качеството на резултатите. Ако допуснете грешка именно с това, ще е налице забавяне или липса на напредък.

За да определите най-доброто време за тренировка, трябва да имате предвид няколко фактора. Важно е каква е целта на вашите усилия - да се намали теглото, да се поддържа масата или да се увеличат мускулите. С други думи, трябва да се съобразявате с онези часове, които допринасят за изпълнението на конкретни задачи за определен вид работа (например, изгаряне на мазнини по време на аеробни тренировки или растеж на мускулите при тренировка за сила).

Но това е само върхът на айсберга....

Голямото количество мускулна маса е основната цел на повечето от новодошлите, които идват във фитнеса, и тази цел е напълно оправдана. Кой човек не иска да изглежда по-висок, по-смел и по-силен? Постигането на тази цел, обаче, не е лесна задача. Освен това е невъзможно да се каже недвусмислено колко време ще отнеме на този или онзи човек да придобие желаната мускулна маса.

Поведението на животинския организъм, включително и на човека, зависи от различни генетични, психологически и физически фактори. Ние всички сме различни хора със свои собствени уникални характеристики, независимо дали са силни или слаби страни.

Имаме различни диети, метаболизъм, упражнения и възстановяване. Затова би било по-правилно да се зададе въпросът, „За колко мога да се напомпам?“ С това искаме да помогнем на нашите читатели да...

Много бегачи смятат, че за да се превърнат от спринтьор в истинска машина, трябва само да се движат колкото е възможно повече, следвайки доказани методи и постепенно да усъвършенстват уменията си. Но това е само половината от истината.

Друга част от истината е силовата тренировка, а именно силовата тренировка със съпротива. Дори ако един спортист желае да подобри само своето време на средни или дълги разстояния, където издръжливостта играе важна роля, той все още ще трябва да работи върху силата. Днес това не е просто опция, а реална нужда.

 

За тези бегачи, които искат да видят напредъка на резултатите, съветваме незабавно да се втурнете към фитнес залата (очевидно че за да поработят с тежести).

Ползите от силовите тренировки за бегачите

Що се отнася до състезателите по издръжливост, систематичният...

Най-титулованият в ниска категория Флекс Люис

Дадената статия се явява наш превод на едноименния текст от сайта “Muscle&Fitness’. По отношение на превода ние взехме за приоритет литературното, а не дословното съдържание на текста-първоизточник, но запазихме първоначалния му смисъл.Въпросите си можете да задавате в полето за коментари. Ще обсъдим заедно интересните моменти.

 

 

Тренировъчните принципи на Флекс Люис

В качеството си на встъпление ще проведем кратък курс по история на бодибилдинга: от 1974 до 1979 турнирът „Мистър Олимпия” е предвиждал 2 категории състезаващи се-лека (до 200 фунта) и тежка ( от 200 фунта) тегло. Първи триумфиращ в лека категория е станал Франко Коломбо, а след него короната е грабнал Франк Зейн. Обаче през 1980 година леката категория неочаквано за много хора е била премахната. Предполага...

Качено от в Тренировки, Полезно на Mar 25, 2018 .
Покачване на маса през зимния сезон

Даже ако през топлия сезон сте успели да съхраните релефната си преса, днес няма да можете да се похвалите с нея. А да задържите качеството на мускулите в наближаващите студени месеци ще е къде-къде по-сложно, отколкото през лятото. Прието е, снегът и студът за повечето от нас  да се асоциират с топла храна, която е способна да провали всяка мускулатура. Вместо да се борим с неизбежното, предлагаме ви да се примирим.

 

 

Периодът от декември до април е едва ли не идеалното време за натрупване на маса. Купете си говеждо, грабвайте щангата и по-тежки гири. А по-нататък, когато отново стане топло, ще Ви са Ви необходими само седмица-две  за демонстрация на вече плътните си мускули!

 

Няма да Ви оставим без помощ в натрупването на мускулна маса. За да подготвим правилните...

Качено от в Тренировки на Mar 03, 2018 .
Интензивна тренировка за напреднали

В качеството си на предисловие: дадената статия се явява превод на едноименния текст на сайта  “T-Nation” (един от най-старите  и  уважавани задгранични източници за бодибилдинг и фитнес). Въпросите си към нас, състава и администрацията на Anabol.bg, можете да задавате в коментарите. Ще обсъдим заедно интересните моменти.

 

Убийствено изпитание за вашите мускули

Ходи в тренировъчната зала достатъчно дълго, занимавайки се по-ефективна, но скучна програма, и ще ти се прииска разнообразие. На всички ни е необходимо периодично да си почиваме от всекидневната рутина. На един може да му стигне 1 ден, а на друг да му е необходима цяла седмица, на някого ще му дойде най-добре отпуска, а за друг серия в залата с ограничен инвентар. Не сте против  експериментите? Тогава задължително...

Call