Страница 1 от 1

Тестостерон за ноотропик ефект

Публикувано: пет фев 07, 2020 2:53 pm
от peterock
Здравейте,
за мен:
моята работа е свързана с мисловна дейност, също така тренирам 3 пъти седмично с тежести и веднъж кардио. Аз съм мъж на 35г, 90кг. От известо време започнах да изпитвам умора и трудна концентрация, което влияе на работата ми, тренировките и личният живот. Също така съм доста запален по науката за ноотропиците. Експериментирам с разни ноотропици, които не са добавки, а фармацевтични продукти като модафинил, пирацетам и др. Стрикно следя най-популярните ноотропик канали в ютюб.

по темата:
в повечето такива ютюб канали, макар че предимно са насочени към стимуланти като адерал и риталин, и лекарства за хиперактивност като модафинил, специалистите са единодушни , че най-ефективният ноотропик е тестостерона по отношение, че няма ефект на стимуланд и краш след него, а дава енергия през целият ден, фокус и сериозна мотивация. Това вероятно е защото е един от невростероидите. Също така се коментира , че в малки дози странияните ефекти са от никакви, до минимални

моята цел:
Хората използвали тестостерон препоръчват Енанта и Ципоната в минимални дози(като за TRT), като клонят към Ципоната, вероятно защото повечето са американци, а там той е по-популярен. Има доста добри отзиви и за Тест Е. Това което съм нахвърлял като идея е да ползвам Тест Е за 8 седмици, по 250мг веднъж на две седмици.

въпросите ми:
дозата и честотата на приемане достатъчни ли са да постигна желаният ефект(не търся сила или разтеж, а ноотропичният ефект на тестостерона)?
По-добре ли е да ползвам Ципонат или Сустанол?
Коя марка Енант ще бъде най-добра за моите цели?

Ще се радвам на вашите отговори

Re: Тестостерон за ноотропик ефект

Публикувано: пон фев 10, 2020 8:48 am
от executor.89
Здравейте, ТРТ терапията на за мъже на вашата възраст е повече от задължителна особенно ако има сериозен стрес по време на работа било то психически или физически.

Най-добрият варянт е Тестостерон Пропионат или Енантат (който е най-близък до производния собствен тестостерон, който също така се синтезира всеки ден от собственното ни тяло). ТРТ терапията се прави в дълаг период от време в минимална доза като 200 милиграма пропионат или 250 енантат седмично.

Бих ти препоръчал марки като Балкан Фарма или Малай Тайгър.

Re: Тестостерон за ноотропик ефект

Публикувано: пон фев 10, 2020 9:33 am
от peterock
Благодаря ти, executor89
Мисля да се спра на Малай Тайгър Енантат. Няма ли да е много 250 седмично за начало? Според теб ОК ли е 10 седмици (70 дни) по 250 на всеки 10ти ден? Дали ще има нужда от ПСТ?

Re: Тестостерон за ноотропик ефект

Публикувано: вт фев 11, 2020 1:06 pm
от n.nikolov
На всеки 10 дни е малко, полуживотът в организма на естера енантат е 4-7 дни, така че на седмица по 1 ампула от 250 милиграма за ТРТ е най-добрият варянт.

Re: Тестостерон за ноотропик ефект

Публикувано: вт фев 11, 2020 3:01 pm
от peterock
Благодаря за съветите, @n.nikolov, @executor.89. Ще е ежеседмично :D

Re: Тестостерон за ноотропик ефект

Публикувано: пет фев 28, 2020 9:17 am
от sound9r
Това си е чист стероиден цикъл, това не е ТРТ с такава висока доза. ТРТ е от порядъка на 100мг. тест.

Re: Тестостерон за ноотропик ефект

Публикувано: съб фев 29, 2020 9:30 am
от n.nikolov
sound9r написа:Това си е чист стероиден цикъл, това не е ТРТ с такава висока доза. ТРТ е от порядъка на 100мг. тест.Зависи каква е целта на ТРТ-то, лечение или просто за тонус и повишаване на мъжките работоспособности.