банер стероиди

Шон Рей: биография, тренировки и стероиди

Качено от в Полезно на Apr 22, 2017 . 0 Коментари.

Шон Рей: биография, тренировки и стероиди

Шон Рей (на английски – Shawn Ray) - това е американски професионален културист с голяма спортна кариера, която достига своя връх през деветдесетте години на миналия век. Много фенове и експерти го наричат ​​един от най-добрите атлети с най-красива естетиката на мускулите.

Шон Рей (Shawn Ray) е роден 09 септември 1965 в Fullerton (Калифорния, САЩ). Това е град в Ориндж Каунти по отношение на население заема 42 място в държавата. Приблизителен брой хора - 131 000 души. Площ - средно от 58 квадратни километра. Този уютен и малък град се намира в югозападната част на страната, която е с добре развита спортна инфраструктура.

 

Шон е започнал да се интересува от спорт още в ранна възраст: в границите на своите интереси винаги е включвал баскетбол, футбол, тенис, гимнастика, бокс и разбира се бодибилдинга. С културизъм започва да се занимава на по-зряла възраст. В интервюто си през 2005 г., Шон призна, че по културизма са го запалили Боб Париж и Крис Дикерсън, които са били впечатлени от физиката и постиженията му.

Още в началото на състезателната му кариера е имал фенове и конкуренти, които са го наричали "Генетичното чудо" (и по-късно "гигантският убиец"). Първото му състезание е преминало с пълен успех, когато печели шампионата за младежи в Лос Анджелис през 1983 година.

Пет години след дебюта си той постигна професионален статус и започва да се състезава с най-добрите. Първата победа на Шон Рей в професионални състезания датира в 1990 година. Рей заема първо място на престижното състезание Ironman Pro, без дори да има конкуренция от съперниците си. С течение на времето резултатите му доста бързо напредват. Експерти от цял ​​свят възхваляват този културист като прогнозират голямо бъдеще за него.

През 1990 г., Шон Рей дава отрицателен допинг тест като става първият професионален културист дисквалифициран за допинг на Arnold Classic. Това означава, че той е използвал забранени медикаменти преди състезанието.

За тази ситуация има много спортни коментари, защото много списания пишат, че спортистът е хванат с ефедрин (преди състезанието е бил болен и го е използвал, без да знае за последствията). Други - разкриха, че е било станозолол. През това време наказанията са били много тежки, но той се отървава само с дисквалификация. Но за сравнение с канадския бегач Бен Джонсън за същото престъпление е лишен от всички награди от 1981 до 1989 година. През 1991 г.

Шон Рей се завръща на Arnold Classic и печели мечтаната титла. На този фон е изненадващо, че през последните 15 години на всички конкурентни представления, той никога не е печелил голям конкурс за бодибилдинг. Ако говорим за Мистър Олимпия разбира се.

Шон многократно е сред основните претенденти за титлата, като почти винаги е бил в челната петица: в 1990 г. е 3, в 1991-5, 1992-4, 1993-3, 1994-2, 1995-4 в 1996 -2, през 1997 г. - 3, след 1998-5, 1999 - 5, след 2000-4, 2001 - 4. в 1990-91 г., пътят му към титлата винаги са спирали Лий Хейни, 1992-97 - Дориан Йейтс 98-2001 и големия Рони Колман.

 

След поражението си през 2001 г., Шон Рей завършва професионалната си кариера. След тази година започва да участва в турнири само като гост или съдия. Очевидно е, че още продължава да практикува този спорт за удоволствие. Потвърждение на този факт може да се намери на официалните му страници в социалните мрежи. В Instagram, Twitter и Facebook, той редовно споделя нови снимки

 

Шон Рей: резултати и спортна кариера

 

На върха в спортната си подготовка Шон Рей имаше впечатляващи антропометрични характеристики: на ръст 170 см и тегло 110-115 кг (98 кг на сцена и 115 кг в неактивния сезон).

 

Уникалната му генетика, което е резултат от изключителни интензивни тренировки му позволява да бъде на върха 20 години:

 

1983 - 1-во място в Голд Къп Калифорния;

1984 - 1-во място в г-н Teenage Лос Анджелис;

1984 - 1-во място в Teenage Mr. Калифорния;

1985 1-во място в Teenage Mr. Orange County;

1985 - 1-во място в Тийнейджърското Национално първенство;

1985 - 1-во място на световното първенство за юноши;

1987 - 1-во място на г-н Калифорния;

1987 1-во място в държавното първенство;

1990 - 1-во място в Ironman Pro;

1990 - 1-во място в Arnold Classic (след дисквалификацията);

1991 - 1-во място отново на Arnold Classic;

1990-2001 година няколко поредни медала на Мистър Олимпия.

 

През 2007 г. Шон Рей е включен в Залата на славата, което не е изненадващо като се има предвид достойнствата на атлета и дългата му кариера. През 2007 г., и преди това през 2006 г. той е и съдия на конкурса Мистър Олимпия (и двата пъти турнира се проведе в Лос Анджелис).

 

Шон напусна състезанията през 2001 г. и днес основният му доход носи бизнесът с компания "GENr8 Nutrition". Паралелно се занимава с писане на публикации: неговите статии се публикуват редовно в списание "Мускулно развитие". Там спортистът разказва не само за тайните на упражнения или храненето, но и за вътрешната история на културизма.

 

Също така има и доста участия във филмови издания, като неговата изява може да се види в биографични филми като "Начин на живот - Fit & Famous", "Inside – Зад Мускулите", "Final Countdown", "Фитнес след 40" и "Най-доброто от Шон Рей".

Много хора го почитат и заради благотворителните дейности, които извършва и до ден-днешен. Рей проведе уникална възможност за дарения. През първите две години, Шон е бил в състояние да събира и предава на детската болница в Ориндж Каунти над 55 хиляди долара.

 

Шон Рей: Професионални съвети за тренировки

 

Както всички успешни културисти Шон Рей е разработил свой собствен план за тренировки, съобразени с индивидуалните особености и нужди на организма.

Програмата за тренировка на Шон Рей:

 

1 ден - Сутрин – тренировка за гръдните мускули и прасците, вечерна тренировка върху трицепса и пресата;

Ден 2 - Сутрин - тренировка на предно и задно бедро;

В Ден 3 - Сутрин – тренировка на гърба и прасците + вечерна тренировка с приоритет върху бицепса;

В Ден 4 – Сутрин – тренировка за раменете + вечерна тренировка за пресата;

В Ден 5 – Почивка (може и кардио);

На 6 ден – всичко започва от начало.

 

Видове упражнения, които препоръчва Шон Рей:

 

Френско сгъване (трицепс);

Средна и горна лежанка (за гърдите);

Кросоувъри с блокове (също за гърдите);

Тяга под наклон (за гърба);

Разтваряне на ръцете с гири (за раменете);

Пулоувър (за гърди);

Тяга с гира с една ръка (за гръб).

 

Той препоръчва броя на повторенията да варират между 8-12. По-малкото повторения могат да донесат повече сила, а повечето повторения водят до оптимално изпомпване. Времетраенето на тренировката да продължава ≈ 40-50 минути като Рей смята, че най-важното нещо в е интензивността.

По време на вечерните тренировки, Шон препоръчва да добавите кардио преди тренировката, за да може от началото да се повиши сърдечното натоварване ≈ 20-30 минути и обикновено се извършва на велоергометър и / или фитнес пътека.

В интернет можете да намерите съобщения, в които се твърди, че културистите предпочитат спонтанност и дълго време не променят тренировките си. Това е погрешно твърдение, защото в културизма се става шампион само със собствена схема на тренировки.

Същото може да се каже и за храненето, почивката и възстановяването.

 

Шон Рей: За стероидите

Шон Рей е един от малкото, които не разкриват, какви точно стероиди се консумират и за колко време. В едно негово интервюто той каза следното (първоначалния въпрос е: с какви анаболни стероиди се подготвяхте за състезание): „аз няма да отговоря”. Имам отвращение към всички видове анаболни стероиди за спорт. Но всички знаем, че това не е така ;)

Независимо от това, Шон Рей не отрича, че не е използвал стероиди, защото рано или късно тайната винаги става очевидна. Предполага се, че: първият му стероиден цикъл се е провел, когато е бил на 20 години с - Oxandrolone (Анавар) и Станозолол (Winstrol), въз основа на умерени дози в продължение на 6 седмици.

Впоследствие, след като навлиза в професионалния бодибилдинг се предполага, че наистина е преминавал през тежки стероидни цикли с тестостерон ципионат, оксиметолон, растежен хормон и инсулин. Въпреки това, за тази истина можем само да гадаем.

За разлика от Шон, ние не сме се срамуваме да поканим всички, които желаят да купят най-добрите анаболни стероиди, моля посетете нашия онлайн магазин. На Anabol.bg може да закупите най-известните брандове произвеждащи спортни стимуланти.

За надеждността на онлайн магазина Anabol.bg е описано подробно в нашата секция за въпроси и отговори "FAQ:Въпроси" (намира се в заглавната част).

Етикети: шон рей, шон рей биография, шон рей стероидиПоследна промяна: Sep 10, 2020

Коментари

Оставете коментар

Оставете отговор

*Име:
*E-mail: (Не е публикувана)
   Сайт: (Адреса на сайта с http://)
*Коментар:
Call