Тестостерон. Част 2.

Качено от в Стероиди, Полезно на Dec 12, 2015 . 0 Коментари.

Тестостеронът - е ключов хормон в изграждането на мускулната тъкан. Повече от наддаването на мускулна маса по време на тежките тренировки (около 70%) – е заслугата на мъжкия хормон.

Високите нива на тестостерон в кръвта се считат за ключа към успеха, но реалността не е съвсем така. Дори въпреки факта, че тестостерон участва в процеса на изграждане на мускулите, има все още много други ефекти.

Преувеличения размер на мъжкия хормон в тялото може да доведе до нежелани последици, който ще предизвикат голям брой странични ефекти. Но това не е всичко, нашето тяло се бори с висока концентрация на андроген в кръвта и въвежда, намаляване на естествения синтез на тестостерон.

 

Въпреки това, излишъкът от количествената норма тестостерон - не е „смъртоносно” и не е опасно за вашето здраве или живот. Голямото присъствие от тестостерон в нашите мускули не е чак толкова фатално.

Това не само не причинява странични ефекти, но не влияе и на естествения синтез на тестостерон. За да се постигне такъв ефект е възможно само с използването на прохормони, като прохормоните са там, където конвенционалните стероиди не помагат.

 

Ендокринологията, като наука

Ендокринна - клон на ендокринологията, с акцент върху синтеза и разграждането на стероидни хормони директно в тъканите на човешкото тяло. Ендокринологията като наука възниква като резултат от изследванията на рак на простатата.

Доказано е, че андрогените пряко участва в образуването на рак на простатата, и единственото решение или лечението в този случай става, когато се спре андрогенния синтез (синтеза на тестостерон се намалява с повече от 90%).

Фактът, че DHT или дихидротестостерон засяга простатата, намалява само с 50%. Това означава, че пациентът все още е засегнат и има депозити в простата от тестостерон. Въпреки че е рядко, тъй като живота на андрогена е доста кратък. Това е голям проблем за онкологично болни и, в същото време е голям плюс за спортисти и атлети.

 

 

Методи за ендокринен синтез на тестостерон.

Мисля, че всички ние знаем, че само мускулите не е в състояние да произвежда тестостерон, не и по паракринен автокринен начин. В същото време, те произвеждат инсулин и растежен фактор IGF-1, синтез, който е кръстен - автокрин / паракринен производство.

В много отношения този метод се характеризира с ендокринни, например за локалния синтез на IGF-1, за тялото не е необходимо неговото синтезиране в органите.

Тъй като тялото ни е в състояние да произвежда тестостерон по-вътрешен начин, има уникални бариери, които пречат на местното му развитие. На първо място, това е без междинния материал или прекурсор на тестостерона. Въпреки това, този проблем може да се заобиколи чрез хранителни добавки.

 

Ендокринна трансформация.

Частичната преработка се случва в черния дроб. Това е плюс, защото тя не е твърде голяма, за да се надцени нивото на тестостерон в кръвта. Въпреки това черния дроб при превръщането на мъжкия хормон, постепенно ще намалее заедно с намаляването на активността на тестостерон.

Обяснението е просто - защото в кръвта вече се съдържа достатъчно и евентуално по-голямо количество тестостерон и за черния дроб няма смисъл да синтезира собствен допълнителен мъжки хормон.

 

Тестостеронът се синтезира директно в мускула.

Дори и с факта, че мускулите ви не синтезират дневни обилни количества мъжки хормон, локалното синтезиране на тестостерон е по-силно. Макар че от друга страна, молекулата на тестостерона може да се различава от молекулата на мъжки хормон.

Това е много просто, достъпния тестостерон - хормон, който се намира точно където е необходимо най-много. След значителен брой тестостерон в кръвта, просто не достигна до местоназначението си, а започва да засища страничните нуждите на организма.

Поради това за спортист е най-добре да имат по-високи нива на тестостерон в мускулите, при този вариант ще се постигне не само добри резултати в процеса на покачване на мускулна маса, но и ще спестите риска от нежелани реакции.

 

Как да накарам мойте мускули, да поризвеждат повече тестостерон

Всякакви повече или по-малко интензивни и тежки тренировъчни резултати могат ви дадат тласък в преобразуването на конверсия. При по-интензивни тренировки ( с по-тежки килограми в бодибилдинга), спортистът осигурява на мускулите достатъчно прохормонни (прохормони в кръвта и след това в мускулите). т.е. повече кръв отива в мускулите.

И за това трябва да се спазва правилния подход на интензивност и продължителността на упражнения. Освен това активирате ензими, който преобразуват въвеждане на прохормони в мускулната тъкан. В резултат на това, за да се достигне максималния ефект от напомпана мускулната тъкан, ще имаме нужда от по-голямо количество кръв.

Ръстът на мрежата от капиляри в мускулите се достига при тренировки с много повторения. Казано по-просто тренировка с 1-2 серии с 50-100 повторения за определена мускулна група или няколко упражнения наведнъж в супер серия, това до голяма степен ще увеличи броят на капилярите в мускулната тъкан.

 

Натоварването на мускулите.

При тренировки с максималнo мускулно напомпване с много повторения, спортиста може да постигне ефект от изгарянето на мускулите. Това е заради млечна киселина в мускулите, която увеличава количеството ензим тъканите, но и значително повишава тяхната ефективност. т.е.

Целта на всичко е спортистът да се увери, че тренирания мускул получава достатъчен брой прохормони.

 

Между другото, в нашия онлайн магазин можете да си купите всички най-добри тестостеронови естери като тестостерон енантат.

Продължаването на поредицата от статии "Тестостерон" – очаквайте утре.

 

Етикети: тестостерон информация, тестостеронПоследна промяна: Sep 10, 2020

Коментари

Оставете коментар

Оставете отговор

*Име:
*E-mail: (Не е публикувана)
   Сайт: (Адреса на сайта с http://)
*Коментар:
Call