банер стероиди

ТРТ Терапия

Тестостероновата терапия информация и опции. Причини за намаляване на тестостерона. Плюсове и минуси на хормонозаместителна терапия и стимулираща хормонална терапия. ... Хормонална терапия с тестостерон се предписва на мъжете, когато настъпи андропауза - естествен процес на изчезване на репродуктивните функции. Появата на симптоми, свързани с намаляване на нивото на мъжките хормони, става причина за употребата на различни лекарства. В нашия блог ще се постараем да разкажем най-важните точки при започване на - Тестостерон Терапия (ТРТ).

По-внимателният поглед върху доказателствата за терапия с тестостерон за мъже показва защо враждебността, свързана с лечението, се основава на погрешни предположения.

 

Малко са темите, които предизвикват повече страсти, отколкото предизвиква темата за терапията с тестостерон при мъжете и скорошния дебат във Фармацевтичен журнал (The Pharmaceutical Journal 2020) потвърждава точно това.

 

 

Всички се отнасяме емоционално към тази тази тема, но обикновено имаме малко познания и не разполагаме с особено много доказателства.

 

В някои дискусии се разбира, че участващите очевидно са избрали за свой източник на доказателства някои определени истории, като част от тях звучат по-скоро като вицове.

 

Докторите които се се занимават с мъже с различни физически проблеми, най-често с еректилна дисфункция, ниско...

Хромозомата е тази, която отличава мъжете от останалата част от човечеството - от жените.

 

Биологично погледнато, хромозомите от вида "Y" задействат сигнал за образуване на протеин, наречен HY антиген, който подтиква половите жлези да образуват тестиси и именно в тези тестиси се създава по-голямата част от тестостерона.

 

 

Тестостеронът е основният полов хормон при мъжете и е отговорен за развитието на много типично мъжки физически характеристики (вторични полови характеристики).

 

Те включват:

 

● Полово влечение

● Растеж на космите

● Развитие на мускулна маса и сила и т.н.

 

Тестостеронът играе ключова роля за цялостното ви здраве поради неговите анаболни ефекти. Това е подобно на основата на цялостното ви здраве. Мъжките хормони, както всички знаем, са известни като андрогени, което...

Замисляте ли се вече за терапията с тестостерон, която да ви помогне да се чувствате по-млади и по-енергични с напредването на възрастта?

 

Разберете рисковете, преди да вземете подобно решение.

 

Обещанието за терапия с тестостерон може да изглежда примамливо, но има много заблуди относно това какво лечение може и какво не може да направи. С напредването на възрастта терапията с тестостерон може да звучи като най-добрата формула против стареене.

 

Какво е тестостерон?

Тестостеронът е хормон, произведен предимно в тестисите.

 

Тестостеронът помага да се поддържа:

 Костна плътност

 Разпределение на мазнините

Мускулна сила и маса

Окосмяването по лицето и тялото

Производство на червени кръвни клетки

Сексуално желание

Производство на сперма


Какво се случва с нивата на...

Някои мъже имат толкова нисък тестостерон, че това състояние представлява медицински проблем.

 

Но колко ниско е това ниво ?

 

И колко мъже наистина се нуждаят от фармацевтична версия на хормона, която да замести тестостерона, който те имат в много малки количества ?

 

Не е лесно да се отговори на тези въпроси. Нивата на тестостерон могат да варират. А симптомите, свързани с нисък тестостерон, като умора и спад в либидото, могат да бъдат причинени от множество други неща, като депресия или пък съвсем нормално стареене!

 

 

Лекарите, които се специализират в заболявания, свързани с хормоните, са разработили няколко препоръки, които изискват внимателен подход, заявявайки, че диагнозата, изискваща лечение, трябва да се поставя само „при мъже с постоянни симптоми и неравномерно ниски нива на серумен...

Ако имате симптоми на нисък тестостерон и изследването на хормона показва значително намаляване на количеството му  или имате симптоми на андропауза, може би вече сте чували за терапия с тестостерон (хормонозаместителна терапия, TRT).

Намалените количества на веществото в тялото водят до безплодие при мъжете, намалено либидо при жените, хормонален дисбаланс при юноши и др. Вие вече със сигурност знаете колко лошо може да бъде качеството ви на живот без този скъпоценен мъжки хормон: небрежно отношение, усещане за „замъгляване на ума“, ниско либидо, слаба концентрация, загуба на мускули, безпокойство и т.н.

Ниският тестостерон влияе върху сексуалния ви живот, вашите взаимоотношения, здравето и кариерата ви. Също така, вероятно преди това сте чели или чували, че ниският тестостерон е потенциално фатален, което...

Call