Важно

КАК ДА КУПУВАТЕ ИЛИ ПРОДАВАТЕ BITCOIN (BTC) И Етери (ETH) ЗА ЛЕВОВЕ, ЕВРО, ДОЛЪРИ, БЕЗ РЕГИСТРАЦИЯ И ПРОВЕРКА.


какво е bitcoin

Първо, нека да погледнем какво е bitcoin или криптовалута. Това са платежни системи само че са децентрализирани, т.е. няма център, от който зависи всичко. Дори и да е загубила половината капацитет, системата ще работи, тъй като нейната жизнеспособност се поддържа от компютрите по целия свят, но само от това не можете да разберете всичко ... Всеки може да даде своята мощност на системата и всеки потребител ще бъде възнаграден - този процес се нарича минно дело и участниците се наричат ​​миньори.

 

За разлика от конвенционалните пари криптовалутата не може да се фалшифицира, освобождаването на монети и броят им е ограничен и се извършва на базата на софтуер, който неминуемо изключва човешкия фактор. Сега, когато имаме поне някаква представа, нека да разгледаме защо е необходимо да се използват биткойни. Първо, това те са необходими  за евтини трансфери по целия свят. За разлика от банковите преводи, при които, банката може да замрази парите (особено ако става дума за някоя по-голяма сума), докато техният произход не бъде изяснен.

 

Можете да прехвърляте биткойните навсякъде и на която и да е дата, без да се съобразявате с един контролен орган, тъй като преводите са анонимни и е наистина много трудно да се определи точно от кой идва. Следователно криптоковалутите са много популярни като средство за разплащане в престъпните среди. Но напоследък тенденцията се променя и се смята, че само 5% от трансферите в мрежата имат подобен произход.

 

1. Анонимност с Биткойн?

 

Всяко плащане може да бъде извършено от няколко профила, може да имате портфейл в който да има толкова, колкото искате да получавате, а друг само за изпращане на средства.

Bitcoin не се поддържа от нито една банка или държава. Това е децентрализирана система (никой няма правомощия за блокиране на транзакция). Можем да дадем пример с транзакциите на Western Union и MoneyGram - паричния превод може да бъде блокиран понякога поради най-простата причина.

 

При блокирана транзакция от тези институции ще ви бъде необходимо време и допълнителни разходи, за да ни изпратите отново плащането. 365 дни в годината и 24 часа в денонощието - плащанията с Bitcoin винаги са на разположение. Просто се уверете, че вашата интернет връзка е непрекъсната. С две думи можем да обощим, че Биткойн е разплащателна система като PayPal, кредитни / дебитни карти или друг онлайн начин на плащане, с който сте свикнали, но с много по-високо ниво на анонимност.

 

2. Къде мога да съхранявам моите Биткойни

 

Има няколко вида портфейли, предназначени за криптовалути, от онлайн портфейли до самостоятелни мобилни и хардуерни устройства, които са единствено предназначение: за съхранение и управление на вашите Bitcoin средства и транзакции. Удобно ръководство за това как да изберете портфейла си е на разположение на адрес: Bitcoin.org Най-добрият начин да съхранявате Bitcoins е портфейл на вашия компютър или мобилен телефон, тъй като по всяко време ще имате контрол над средствата си.

 

Нашият онлайн магазин препоръчва мобилното приложение Jaxx

 

3. От къде да си купя Bitcoin

 

Най-бързият начин да си купите Bitcoin е да намерите Биткойн банкомат или да посетите някоя борса за крипто валути.

 

Във България методите са два:

 

* Информация отностно биткойн банкомата може да намерите ---> тук

* Посетете уебсайта Xchange.bg където може да купувате и продавате биткойни чрез банкова сметка или системата Easypay.

 

Полезни връзкиCOINATMRADAR.COM - Всичко, което трябва да знаете за Биткойн банкомата. Ако се намирате в чужбина и искате да платите вашата поръчка от Anabol.bg с Bitcoin тук ще намерите карта на всички биткойн банкомати разположени по цял свят. Сайта също разполага с мобилно приложение за Android или iOS.

 

МЕТОДИ ЗА ЗАОБИКАЛЯНЕ НА БЛОКИРАНИТЕ САЙТОВЕ - TOR или VPN. Трябва да прочетете!

 

Днес все повече потребители на интернет са изправени пред проблема с блокирането на сайтове на различни теми. За да отидете на любимия си уеб ресурс, трябва да намерите ефективен начин да заобиколите институциите, който следят трафика 24 часа в денонощието (например като вашия интернет доставчик). Затова ще става дума в настоящата статия. Ще разгледаме два доста прости начина. Първият е използването на VPN (виртуална частна мрежа), а вторият е браузара TOR. Как да посетим блокиран сайт, като използваме VPN? VPN е генеричното име на технология, която ви позволява да шифровате потребителски данни, включително IP адреси. Това не само ще подсигури анонимността ви онлайн, но също така ще ви позволи да заобиколите блокирането на уеб ресурси и да направите работата си безопасна.

 

В момента има много начини за използване на тази технология: специален софтуер, разширения на браузъри, мобилни приложения. Всички те имат определени предимства и недостатъци. Конфигурирайте VPN във вашия браузър - Този метод е най-лесният като само трябва да инсталирате най-новата версия на популярния браузър Opera, за да го приложите. За разлика от други подобни програми, Opera вече има вградена VPN услуга и можете да я активирате и деактивирате, ако е необходимо с едно кликване. Когато имате инсталирана най-новата версия на браузъра, отворете настройките и посетете раздела "Сигурност". Тук можете да активирате VPN, като поставите тукче в квадратчето за отметка.

 

След тези прости манипулации, до адресната лента ще се покаже икона на VPN-а. Кликвайки върху нея с мишката, активирате или деактивирате услугата. За домашна употреба това определено е най-лесният и най-ефективният начин да заобиколите блокировките на сайтовете, както и да придобиете способността да работите онлайн анонимно.

 

Софтуери за VPN технология

 

Ако имате няколко браузъра инсталирани на компютъра си и искате да получите възможност да заобиколите блокирането на уеб ресурсите във всеки от тях, можете да използвате специален софтуер. Тези приложения могат да шифроват целия трафик. Въпреки това, ние незабавно предупреждаваме, че голяма част от тези програми се плащат.

 

ZenMate - създателите на софтуера твърдят, че приложението им работи в три дузини държави и гарантира безпрепятственото функциониране на услугата. ZenMate в момента се използва от около 40 милиона души по целия свят.

TunnelBear - ако използвате платената версия на приложението, получавате неограничен трафик. Можете да го използвате безплатно, но в този случай ще се предоставят само 500 MB месечно.

HydeMyAssVPN - този софтуер е за всички популярни платформи, включително и мобилни. Една от интересните характеристики на софтуера е възможността да изберете държавата под която искате да се прикриете. Това е полезно в случаите, когато уеб ресурсът има целево ограничение за потребителите.

 

Разширения за VPN за браузъри

 

Днес разширенията са създадени за всички популярни браузъри, които служат като VPN услуга. Те имат своите предимства. Например, те често се оказват безплатни и не изискват отделна инсталация, тъй като те се интегрират директно в браузъра. Те обаче не могат да работят за всички интернет връзки. Ето някои от най-популярните разширения за обикновени браузъри:

 

• Chrome - Stealthy, ZenMate (платено), TunnelBear.

• FireFox – friGate, ZenMate, Hideme

 

Мобилни VPN приложения

 

NordVPN - използва собствена мрежа, състояща се от пет дузини сървъри, инсталирани в различни страни по света. Приложението се плаща и не блокира реклами.

 

PureVPN - можете да изберете прокси сървър, който да работи самостоятелно или да възложи тази работа на приложението. Имайте предвид, че във версията за Android, понякога има проблеми с показването на сайтове. Разработчиците са наясно с това и може би вече са елиминирали проблема.

 

Можете да намерите много подобни приложения, но повечето от тях ще бъдат платени. Можете да ги изтеглите чрез App Store или чрез Google Play.

 

Как да заобиколите блокирането на уеб ресурси чрез браузъра Tor?

 

Това е и доста прост начин за решаване на проблема с достъпа до необходимите сайтове. Можете да го използвате дори ако сте най-неопитния потребител зад компютъра. За да работи, Tor използва собствена анонимна мрежа. Преди да стигнете до желания сайт, данните ви ще бъдат шифровани на три сървъра, разположени в различни страни на планетата. Експертите наричат ​​този принцип "луково маршрутизиране ". За да работите с браузъра Tor, трябва да го инсталирате. Изтеглете инсталатора от официалния сайт, като изберете версията с необходимата езикова поддръжка.

 

Програмата поддържа всички капацитети на операционни системи и изтеглянето поотделно за 32 или 64 бита не се изисква. Когато приложението се изтегли на вашия компютър, инсталирайте браузъра по стандартния начин. По подразбиране програмата се поставя на работния плот. Ако се чувствате неудобно, променете начина на инсталиране. След като този процес завърши, браузърът е готов и може да го използвате по два начина. В първия случай просто кликнете върху бутона "Свързване".

 

Ако вашият ISP не блокира връзките, бързо ще влезете в мрежата. Ако връзката не се е случила, изберете "Конфигуриране". В следващия прозорец посочете, че доставчикът блокира връзката. Всички от следните настройки остават непроменени и в 99 процента от случаите ще бъдат пренесени в интернет.

 

Има обаче една интересна функция при използването на Tor. Факт е, че браузърът използва двигателя FireFox. По този начин можете просто да регистрирате Tor прокси сървъра във вашата Mozilla и той ще започне да използва анонимната мрежа на Tor. Стандартният прокси сървър има следните параметри:

• Адрес - 127.0.0.1.

• Порт - 9150.

Нейната особеност е, че е сървър като SOCKS прокси. С прости думи тя може да се използва за достъп до уеб ресурси, които използват защитен протокол за интернет връзка - https.

 

 Послепис - Ако търсите софтуер, който ви интересува или уеб сайт в търсачка, препоръчваме да използвате GOOGLE за тази цел, а не Yandex. По този начин ще ви е по-трудно да влезете в копието на сайта, чиято цел е да ви мами. Ако все още използвате търсенето от Yandex, първо проверете автентичността на сайта, който сте намерили. И не забравяйте, че безплатното сирене е само лъжа.

 

Ако получите безплатна VPN услуга за неограничен период от време,  след това най-вероятно с помощта на тази програма атакуващите ще използват вашето устройство за лична изгода.

 


Няма продукти в тази категория.