Поръчка на Витамин Б12 и Фолиева Киселина - ампули 3000 гами

Поръчка на Витамин Б12 и Фолиева Киселина, информация за цена прием и съвети

Модел:5бр. Витамин б12 + 5бр. Фолиева Киселина
Наличност:В НАЛИЧНОСТ
Цена: 44.00 лв


Витамин Б12 и Фолиева Киселина (HEVERT Germany) 2мл/3мг

Витамин B12 (Метилкобаламин) е най-сложен по химическа структура от всички витамини. Витамин B12 притежава различни форми, но не всички са еднакво ефективни. Най-ефективната му форма е метилкобаламин.

 

Въпреки това, най-разпространената форма на витамин B12 е цианокобаламин, защото по-лесно се произвежда и е по-евтина. За съжаление, тази форма на витамин B12 е трудна за усвояване от организма и обикновено малките количества, които се усвояват са неефективни.

 

Метилкобаламина е активен при растежа и защитата на нервната тъкан. Големи количества са особено необходими за предпазване от разпадане на нервната тъкан в процеса на стареене. Витамин B12 във формата си на метилкобаламин спомага за предотвратяването на Паркинсонова болест и намалява разпространението на болестта при тези, които я имат.

 

Той е изключително необходим за денатурирането на хомоцистеин (вреден вторичен продукт от протеиновият метаболизъм) и преобразуването му в метионин, който служи за изграждането на белтъчини. Поради това той играе изключително важна роля в протеиновата синтеза, нужна за сърдечно-съдовата дейност. Високи нива на хомоцистеин могат да причинят сърдечни заболявания и инфаркт.Оставете коментарNote: HTML is not translated!

Лош           ДобърCall