Кленбутерол (прием)

 

Бърз преглед:

 

Медикаментът Кленбутерол се отнася към бета 2-адреномиметиците (възбужда бета 2-адренорецепторите) и се използва в много държави като средство за лечение на бронхиална астма и други белодробни заболявания. Като стимулант на централната нервна система той действа подобно на адреналина, също така има много прилики със стимуланти на ЦНС, например като ефедрин. 
Въпреки разпространеното мнение кленбутеролът има полуживот от 35 часа, а не 48 часа.
Кленбутерол се продава в дозировки по 20 мкг на таблетки, под форма на сироп и на разтвор за инхалации. Дозировките са индивидуални и зависят от това, как индивидът реагира на страничните ефекти. Ако такива няма, за мъже дозировката е 5-8 таблетки на ден, а за жени – 1-4 таблетки дневно.
Кленбутеролът губи своя термогенен ефект 6-8 седмици след приемането му, когато температурата на тялото падне до нормалната. Неговите анаболни/антикатаболни свойства изчезнат примерно след около 18 дни от неговото прилагане. Доказано е, че най-ефективното използване на кленбутерол е в цикъл 2 седмици прием и две 2 седмици почивка. Медикаментът може да се приема не повече от 12 седмици. 
Възможно е да се приема ефедрин през 2-те седмици почивка от кленбутерола.
Много специалисти смятат, че страничните ефекти при прием на кленбутерол са значително леки, а някои твърдят, че те са по-леки дори от тези на комбинацията: ефедрин-кофеин-аспирин, но трябва да се помни, че всеки организъм е индивидуален.
Странични ефекти могат да бъдат: гадене, повръщане, тремор, сухота в устата, безпокойство, сърцебиене, повишено кръвно налягане, главоболие, виене на свят, безсъние, спазми на мускулите, повишено потоотделяне.

ОПИСАНИЕ И СВОЙСТВА:

 

 

Най-често се забелязват мускулни спазми, безпокойство, главоболие и високо кръвно налягане.
Мускулните крампи могат да бъдат избегнати чрез пиене на 5-7,5 литра вода на ден, консумация на банани, портокали или приемане на препарати с калий – 200-400 мг на ден, приети преди лягане на празен стомах.
Главоболието може да се избегне с прием на болкоуспокояващи, като например Ацетаминофен или др., още при първите симптоми.

Кленбутерол се използва след цикъл като помощно средство за възстановяване. Това позволява на трениращия да продължи да яде достатъчно големи количества храна, без да се притеснява за мазнините в тялото. Така се  поддържа силата и интензитета на тренировките.


Най-честото използване на медикамента е с цел изчистване на мазнините,  както и увеличаване твърдостта на мускулите, постигане на венозност при нискокалорична диета. Кленбутеролът може да се комбинира с Т3 от другите известни препарати за изчистване на мазнини. 
Подходящо е диетата да бъде с много белтъчини (3 г на 1 кг тегло), умерено количество въглехидрати (1-2 г на 1 кг тегло) и малко мазнини (0,5 г на 1 кг тегло).
Кленбутеролът се използва и като алтернатива на стероиди, тъй като притежава анаболните свойства на стероидите, но в по-слаба степен. Особено е подходящ за „натуралните” билдери за увеличаване на мускулната сила и твърдост.
Диетата в такъв случай също трябва да е с много белтъчини, умерено количество въглехидрати и малко мазнини.

 

КОМБИНАЦИЯ И ПРИЕМ:

 

 

С цел стимулация и възстановяване кленбутеролът може да се използва, но комбинацията ефедрин-кофеин-аспирин е по-удачна в такъв случай. 
Трябва да предупредим, че не е желателно кленбутеролът да се комбинира с други медикаменти за стимулация на ЦНС. Такива комбинации са ненужни и потенциално опасни.
Много от използващите кленбутерол започват приема му с големи дози, поради което се появяват неприятни усещания през първите 3-4 дни. Тези, които започват първоначално прием на медикамента, не трябва да превишават дозата от 40 мкг в първия ден.

 

 


Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)