Нандролон Деканоат (прием)

 

нандролон структора

Нандролон деканоат – един от най-често срещаните и популярни инжекционни стероиди в света.

Латинско наименование: Nandrolonum

Код АТХ: A14AB01, S01XA11

Химическа формула: C18H26O2

Код CAS: 434-22-0

 

 

 Кратък исторически преглед

Анаболният стероид нандролон се синтезира през 1950 г. Всички анаболни андрогенни стероиди в неговата структура са производни на база тестостерон - мъжкия полов хормон. Въпреки това в нандролона се променят някой атоми, за да се предостави по-голям анаболен ефект (за мускулно изграждане) и по-малко – вирилизиционни ефекти (мутиране на гласа и оформяне на мъжки тип тяло при жените). Нандролон е класически анаболен стероид.

 

Много изследвания са показали, че Нандролона има най-трайното въздействие върху клетъчните рецептори, отговорни за анаболните процеси. Това определя успеха и голямата популярност към нандролон. Във формата си на деканоат (естер деканова киселина) е произведен за първи път в Унгария под името Ретаболил. След прилагане ефекта на нандролон продължава две седмици. На практика ретаболила е използван за клинични цели при лечение на недохранване, възстановяване от тежки наранявания, операции, инфаркти.

 

При жените се е използвал при лечение на повишен хемоглобин и намален калций в костите. Противниците на съвременната концепция за борбата срещу допинга наречен - международен олимпийски комитет (МОК), водят нандролон като един от най-често използваните допинг вещества поради положителното му въздействие върху пациентите с висока ефективност и сравнително ниско съдържание на токсични вещества.

 

Основни фармакологични свойства на нандролон

 

нандролон деканоатСпоред структурата на стероида молекулата е почти идентична с молекулата на тестостерон. С изключение на един "малък" детайл - нандролон не разполага с метил група. Поради отстраняването на метиловата група, нандролон развива способността за по-добро стабилизиране на андрогенния рецептор, т.е. повече време за андрогенния рецептор да е в активно състояние, което е равно на повече протеин синтезиран в клетките.

 

Голяма част от свободния нандролон се превръща в dihydronandrolone (DGN), който е много по-дълъг (приблизително 2-3 пъти), и по-слаб от действителния нандролон. DGN, наред с други неща, потиска сигнал до нервните влакна, което на практика означава отслабването на либидото и намаляване на невромускулна стимулация.

 

Въпреки това, превръщането на нандролон в DGN наистина има положителна страна - нандролон проявява намалена активност в простатата и по кожата. Казано по-просто, приемът на това лекарство от спортисти, вероятността от страничните ефекти е много по-малка, от колкото на тестостерон (хипертрофия на простатата, акне или загуба на коса).

 

Нандролонът, не е обект на действието на ароматаза. Въпреки това, той се конвертира в естроген, но в много малки количества: пет пъти по-малко от тестостерон. В същото време е известно, че нандролонът има изразена прогестогенна активност, което може да доведе до генекомастия, но само в излишни дози - над 600 мг на седмица.

 

 

Приложение на Нандролон Деканоат

Екипът на Anabol.bg препоръчва да се използва нандролон в седмични дози не повече от 300-400 мг, или комбиниран заедно със станозолол. Използването на нандролон допринася за активиране на повече мускулни клетки и повишаване на нивото на IGF-1 в кръвта, в резултат на мускулна хиперплазия. Дори в малки дози от нандролон насърчава задържане на вода от организма и поради това използването на нандролон деканоат в период на релеф е абсолютно неуместно.

 

Използването на нандролон има благоприятен ефект върху ставите. Този факт се дължи на "натрупване на вода в капсулите", и следователно по-голямо функциониране на ставите и връзките.

 

При използване на нандролон се повишава производството на прогестин (прогестерон) и е в състояние, макар и съвсем леко преубразуване в естрадиол (задържане на вода в организма). В допълнение, следва да се отбележи, че тези прогестини и естрогени (над определена концентрация в плазмата) притежават противовъзпалителни свойства.

 

Тъй като нандролон, както вече споменахме, има прогестогеновата дейност, както и свойството да се превърне в естрадиол, той трябва да има благотворен ефект и върху ставите. Що се отнася до растежа на мускулната сила, тук нандролона е един от най-добрите помощници.

 

При дозировка от 400 мг на седмица, почти всички спортисти забелязват значително подобрение в производителността на енергия. Въпреки това, не трябва да се забравя, че нандролон много силно инхибира производството на ендогенен тестостерон, а оттам и проводимостта на нервните влакна по време на прилагането му спадат, и това от своя страна, може да доведе до неприятното явление, като нарушение на еректилната функция. Този страничен ефект от нандролон може да бъде сведен до минимум, в случай че се използва заедно със силен андроген например като тестостерон.

 

Странични ефекти - Нандролон Деканоат

Въпреки че страничните ефекти при употреба на нормални дози от 400 мг на седмица не се появяват,  може да възникнат и някой андрогенни ефекти, което води до повишаване на кръвното налягане, забавяне на коагулацията на кръвта, което може да доведе до често кървене от носа, повишена активност на мастните жлези и от време на време акне.

 

Някои атлети казват и за чести главоболия. При много високи дози и продължителен време при мъжете може да се инхибира сперматогенезата, т.е. тестисите произвеждат по-малко тестостерон. Причината е, че Дека Дураболин, като почти всички стероиди, инхибира освобождаването на гонадотропин от хипофизата.

 

Дозировка

Ефективните дози от нандролон започват от 200 мг на седмица. Известни случаи за нандролон деканоат от спортисти с професионално ниво споделят, че той е най-ефективен в дози от 600-800 мг на седмица.

 

Въз основа на достатъчно дългия период на полуразпад на нандролон деканоат, се препоръчва инжектиране веднъж на 7-8 дни, въпреки че по нашия опит можем да съдим, че дълготрайните продукти трябва да се инжектират поне 2 пъти седмично - така е възможно да се осигури по-стабилно ниво на хормон в кръвта.

 

Комбинацията с други анаболни стероиди

Нандролон рядко се използва самостоятелно. Ще споменем за един „класически” стероиден цикъл - комбинация от нандролон с метандростенолон - наистина, тези два стероида са синергични. Но ефективността на превъзходната комбинация от нандролон с тестостерон (обикновено се използва един път седмично нандролон и два пъти тестостерон) е незаменима при спортисти, които искат да развият на макс физическите си характеристики.

 

Комбинацията от всички три от следните лекарствени продукти е почти най-добрия избор за покачване на мускулна маса.

 

В никакъв случай не комбинирайте нандролон с други стероиди превръщащи се в прогестини (Параболан или Анадрол), негативният ефект от тези пакети могат трайно да ви накарат да забравите повече за стероиден цикъл. Също така абсолютно безсмислена е комбинацията от Нандролон и Болденон, защото на практика тези два стероида са почти 80% идентични.

 

Използване от жени

Трябва да споменем, че лечението в традиционната медицина при жени с нандролон е започнало още преди 50-60 години. До началото на 90-те години нандролон е използван активно в спортната практика като допинг за жени. В един експеримент, проведен през 1996 г., върху жени с ниска доа от 30 мг на всеки две седмици е показал, че явленията на вирилизация не са появими.

 

Ние препоръчваме жените спортисти да използват дека дураболин в дози 50 – 100 милиграма на всеки 10 дни, и при първите появи на странични ефекти да се спре незабавно.

 

Най-важните характеристики – Нандролон Деканоат :

1. Нандролон Деканоат е добро и отлично средство за увеличаване на силата.

2. Нандролон деканоат е с дълго действие, ефектите му са оправдани само при дълги стероидни цикли, т.е. минимално – 6 седмици.

3.Използването на нандролон има благоприятен ефект върху ставите.

4. Ниска токсичност към черния дроб.

5. Да не се използва от спортисти, на които им предстой скорошен допинг контрол.

6. Нандролонът е много по-малко податлив на страничните ефекти, отколкото тестостерон - хипертрофия на простатата, акне и косопад.

7. Нандролон има изразена прогестогенна активност, която може да се прояви в много големи дози от 800 мг на седмица, което води до гинекомастия и отслабване на либидото. Тези странични ефекти могат да бъдат премахнати с прием на провирон, бромокриптин и достинекс.
 

 


Deca Durabolin (Organon) - Nandrolone (Жълта дека)
Decadurin (GEP) Nandrolon - флакон 10мл.
Decanol (Malay Tiger) - Нандролон 10ампули 200мг/мл
Показани 1 от 4 | 4 (1 Страници)