Нандролон - информация

 

 
 Кратък исторически преглед


Анаболният стероид нандролон се синтезира през 1950 г. Всички анаболни андрогенни стероиди в неговата структура са производни на база тестостерон - мъжкия полов хормон. Въпреки това в нандролона се променят някой атоми, за да се предостави по-голям анаболен ефект (за мускулно изграждане) и по-малко – вирилизиционни ефекти (мутиране на гласа и оформяне на мъжки тип тяло при жените). Нандролон е класически анаболен стероид.

 

Много изследвания са показали, че Нандролона има най-трайното въздействие върху клетъчните рецептори, отговорни за анаболните процеси. Това определя успеха и голямата популярност към нандролон. Във формата си на деканоат (естер деканова киселина) е произведен за първи път в Унгария под името Ретаболил. След прилагане ефекта на нандролон продължава две седмици. На практика ретаболила е използван за клинични цели при лечение на недохранване, възстановяване от тежки наранявания, операции, инфаркти.

 

При жените се е използвал при лечение на повишен хемоглобин и намален калций в костите. Противниците на съвременната концепция за борбата срещу допинга наречен - международен олимпийски комитет (МОК), водят нандролон като един от най-често използваните допинг вещества поради положителното му въздействие върху пациентите с висока ефективност и сравнително ниско съдържание на токсични вещества.

 

Основни фармакологични свойства на Нандролон

 


Според структурата на стероида молекулата е почти идентична с молекулата на тестостерон. С изключение на един "малък" детайл - нандролон не разполага с метил група. Поради отстраняването на метиловата група, нандролон развива способността за по-добро стабилизиране на андрогенния рецептор, т.е. повече време за андрогенния рецептор да е в активно състояние, което е равно на повече протеин синтезиран в клетките.

 

Голяма част от свободния нандролон се превръща в dihydronandrolone (DGN), който е много по-дълъг (приблизително 2-3 пъти), и по-слаб от действителния нандролон. DGN, наред с други неща, потиска сигнал до нервните влакна, което на практика означава отслабването на либидото и намаляване на невромускулна стимулация.

 

Въпреки това, превръщането на нандролон в DGN наистина има положителна страна - нандролон проявява намалена активност в простатата и по кожата. Казано по-просто, приемът на това лекарство от спортисти, вероятността от страничните ефекти е много по-малка, от колкото на тестостерон (хипертрофия на простатата, акне или загуба на коса).

 

Нандролонът, не е обект на действието на ароматаза. Въпреки това, той се конвертира в естроген, но в много малки количества: пет пъти по-малко от тестостерон. В същото време е известно, че нандролонът има изразена прогестогенна активност, което може да доведе до генекомастия, но само в излишни дози - над 800 мг на седмица.


Най-важните характеристики – Нандролон Деканоат :1. Нандролон Деканоат е добро и отлично средство за увеличаване на силата.

2. Нандролон деканоат е с дълго действие, ефектите му са оправдани само при дълги стероидни цикли, т.е. минимално – 6 седмици.

3. Използването на нандролон има благоприятен ефект върху ставите.

4. Ниска токсичност към черния дроб.

5. Да не се използва от спортисти, на които им предстой скорошен допинг контрол.

6. Нандролонът е много по-малко податлив на страничните ефекти, отколкото тестостерон - хипертрофия на простатата, акне и косопад.

7. Нандролон има изразена прогестогенна активност, която може да се прояви в много големи дози от 800 мг на седмица, което води до гинекомастия и отслабване на либидото. Тези странични ефекти могат да бъдат премахнати с прием на провирон, бромокриптин и достинекс.

 

 

Приложение на Нандролон Деканоат


Екипът на Anabol.bg препоръчва да се използва нандролон в седмични дози не повече от 300-400 мг, или комбиниран заедно със станозолол. Използването на нандролон допринася за активиране на повече мускулни клетки и повишаване на нивото на IGF-1 в кръвта, в резултат на мускулна хиперплазия. Дори в малки дози от нандролон насърчава задържане на вода от организма и поради това използването на нандролон деканоат в период на релеф е абсолютно неуместно.

 

  • Използването на нандролон има благоприятен ефект върху ставите. Този факт се дължи на "натрупване на вода в капсулите", и следователно по-голямо функциониране на ставите и връзките.

 

При използване на нандролон се повишава производството на прогестин (прогестерон) и е в състояние, макар и съвсем леко преубразуване в естрадиол (задържане на вода в организма). В допълнение, следва да се отбележи, че тези прогестини и естрогени (над определена концентрация в плазмата) притежават противовъзпалителни свойства.

 

Тъй като нандролон, както вече споменахме, има прогестогеновата дейност, както и свойството да се превърне в естрадиол, той трябва да има благотворен ефект и върху ставите. Що се отнася до растежа на мускулната сила, тук нандролона е един от най-добрите помощници.

 

При дозировка от 400 мг на седмица, почти всички спортисти забелязват значително подобрение в производителността на енергия. Въпреки това, не трябва да се забравя, че нандролон много силно инхибира производството на ендогенен тестостерон, а оттам и проводимостта на нервните влакна по време на прилагането му спадат, и това от своя страна, може да доведе до неприятното явление, като нарушение на еректилната функция. Този страничен ефект от нандролон може да бъде сведен до минимум, в случай че се използва заедно със силен андроген например като тестостерон.

 

 

Дозировка


Ефективните дози от нандролон започват от 200 мг на седмица. Известни случаи за нандролон деканоат от спортисти с професионално ниво споделят, че той е най-ефективен в дози от 600-800 мг на седмица.

 

Въз основа на достатъчно дългия период на полуразпад на нандролон деканоат, се препоръчва инжектиране веднъж на 7-8 дни, въпреки че по нашия опит можем да съдим, че дълготрайните продукти трябва да се инжектират поне 2 пъти седмично - така е възможно да се осигури по-стабилно ниво на хормон в кръвта.


 

Комбинацията с други анаболни стероидиНандролон рядко се използва самостоятелно. Ще споменем за един „класически” стероиден цикъл - комбинация от нандролон с метандростенолон - наистина, тези два стероида са синергични. Но ефективността на превъзходната комбинация от нандролон с тестостерон (обикновено се използва един път седмично нандролон и два пъти тестостерон) е незаменима при спортисти, които искат да развият на макс физическите си характеристики.

 

  • Комбинацията от всички три от следните стероидни продукти е почти най-добрия избор за покачване на мускулна маса.

 

В никакъв случай не комбинирайте нандролон с други стероиди превръщащи се в прогестини (Параболан), негативният ефект от тези пакети могат трайно да ви накарат да забравите повече за стероиден цикъл. Също така абсолютно безсмислена е комбинацията от Нандролон и Болденон, защото на практика тези два стероида са почти 80% идентични.

 

Използване от жени

Трябва да споменем, че лечението в традиционната медицина при жени с нандролон е започнало още преди 50-60 години. До началото на 90-те години нандролон е използван активно в спортната практика като допинг за жени. В един експеримент, проведен през 1996 г., върху жени с ниска доа от 30 мг на всеки две седмици е показал, че явленията на вирилизация не са появими.

 

Ние препоръчваме жените спортисти да използват дека дураболин в дози 50 – 100 милиграма на всеки 10 дни, и при първите появи на странични ефекти да се спре незабавно.


 


Decadurin (GEP) Nandrolon - флакон 10мл.
Изчерпано количество
Deca Durabolin (Organon) - Nandrolone (Жълта дека)
Decanol (Malay Tiger) - Нандролон 10ампули 200мг/мл
Изчерпано количество
Показани 1 от 3 | 3 (1 Страници)