DHEA - Elbrus Pharmaceuticals

  • Производител: Elbrus Pharmaceuticals
  • Код на продукта: 60CAPSULES
  • Наличност: В наличност
  • Произход: Germany
  • Цена: 49.00 лв

DHEA: Един от най-съществените елементи в човешкото тяло, който спомага за балансирането на телесните функции

- Жизненост и по-високи нива на енергия
- Удължаване на живота и подобряване на настроението
- Забавяне на процеса на стареене
- Устойчивост на болести
- Намалява вредното въздействие на стреса
- Намаляване на телесните мазнини
- Контрол на теглото
- Повишено сексуално желание

Какво представлява DHEA?

DHEA е хормон, произвеждан от надбъбречната жлеза, и е най-разпространеният стерон в човешката кръв.

Когато сме млади, около 7-годишна възраст, започваме да произвеждаме този хормон по естествен път. Нивата му в кръвта достигат най-високите си стойности в края на тийнейджърската възраст и започват да намаляват около 25-годишна възраст.

Нивата на DHEA намаляват с около 20 % на десетилетие, докато в крайна сметка достигнат около 10 % от пиковите си нива, когато навършим 80 години.

Най-пренебрегваната, но жизненоважна роля на DHEA може би е връзката му с кортизола.

DHEA е в обратна зависимост от кортизола, т.е. когато DHEA е нисък, нивата на кортизола са повишени и обратно. Кортизолът е един от малкото хормони, които се увеличават с възрастта.

Известно е, че кортизолът предизвиква стрес и когато нивата му са повишени за дълъг период от време, това се отразява негативно на много телесни функции.

Например организмът може да стане по-устойчив на инсулин и да се стигне до увреждане на ендокринната система чрез увреждане на хипоталамуса.

Поддържането на здравословни нива на DHEA, като същевременно се контролират нивата на кортизола, може да помогне за забавяне на физическото стареене и намаляване на стреса.

Какво прави DHEA?

DHEA е най-разпространеният хормон в човешкия кръвоток. Изследванията са установили, че той има значителен ефект срещу стареенето.

Нивата на DHEA естествено спадат с напредването на възрастта и има основателни причини да се смята, че приемът на добавка с DHEA може да удължи живота ви и да ви направи по-млади, докато сте живи.

Освен това DHEA може да е важен фактор за подобряване на когнитивните способности.

Как да приемаме Дея от Elbrus Pharmaceuticals

Препоръчителна дозировка: 1 капсула дневно

Съхранявайте на хладно и сухо място.

Да не се използва от деца под 12-годишна възраст

Какви научни изследвания подкрепят DHEA?

През 60-те години на миналия век френският лекар Етиен Емил Болие, доктор по медицина, открива свойствата на DHEA против стареене.

В едно скорошно проучване ендокринологът от Калифорнийския университет в Сан Диего д-р Самюел Йен прилага DHEA добавки на тридесет мъже и жени на възраст 40-70 години в продължение на шест месеца.

Изследваните лица се чувствали значително по-добре във физическо и психологическо отношение и имали по-малко болки и страдания.

C. Д-р Норман Шийли твърди, че DHEA играе важна роля в имунната система, е градивен елемент на половите и други хормони и определя общото ниво на благополучие и настроение.

  • DHEA е недостатъчен при всяко основно заболяване, включително затлъстяване, диабет, високо кръвно налягане, различни имунни дефицити, коронарна болест и автоимунни разстройства.

DHEA може да окаже значително въздействие върху постната телесна маса.

В едно проучване, проведено от Д. Якубович и колегите му, 22 мъже приемат по 300 mg DHEA всяка нощ в продължение на 30 дни. Те наблюдават средно 27% спад в нивата на инсулина. Установяват също 89% увеличение на IGF-1 (мощен хормон с многостранно действие, най-вече с подобен на хормона на растежа ефект върху телесния състав), 14% намаление на телесните мазнини и 7,8% увеличение на чистата телесна маса.

DHEA може да блокира катаболните (разграждащи) ефекти на кортизола върху мускулната тъкан.

Други дискусии на конференцията за DHEA бяха съсредоточени върху връзката между кортизол и DHEA. Кортизолът е катаболен (разграждащ тъканите) хормон на стреса. Доказано е, че физическите упражнения значително повишават серумните нива на кортизол.

Тези предизвикани от упражненията повишени нива на кортизол могат да допринесат значително за катаболните ефекти върху мускулната тъкан. Доказано е, че DHEA блокира някои остри ефекти на предизвиканото от стреса освобождаване на кортизол.

DHEA може да окаже силно влияние върху положителните промени в състава на тялото, благоприятстващи натрупването на чиста мускулна тъкан.

  • Друго проучване разкрива, че приемът на високи дози DHEA намалява нивата на телесните мазнини с 31 %, като същевременно поддържа същото общо телесно тегло само за 28 дни.

Това показва значително увеличаване на чистата телесна маса за сметка на телесните мазнини. Това проучване показва, че DHEA може да има дълбока способност да променя значително телесния състав, за да благоприятства натрупването на чиста маса.

Друго проучване показва, че DHEA има интересен ефект върху избора на консумираните храни.

 

 

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър

Тагове: dhea, elbrus pharmaceuticals