Изчерпано количество
  • Esafosfin 10g/100 ml

Esafosfin 10g/100 ml

    Изчерпано количество
  • Esafosfin 10g/100 ml
  • Код на продукта: 10g/100 ml
  • Наличност: НЯМА НАЛИЧНОСТ
  • Цена: 110.00 лв

Производител: Biomedica Foscama (Италия)


Категория: Metaboliks


Лекарствена форма: готова инжекция за парентерално приложение.


Състав: флакон съдържа активното вещество D-фруктоза - 1,6 - дифосфат - 10 д; D-фруктоза - 1,6 difosforicheskoy киселина 7,5 грама 


Фармакологично действие: 


Взаимодействат с клетъчни мембрани, което води до промени в биохимичния състав клетки, улесняване на навлизането в клетката на калиеви йони, и като следствие, последващото увеличение в поляризацията на клетъчната мембрана, процес противодейства ацидоза; Catani (1980).


стимулира кислород тъкан насищане чрез повишаване на производството на 2,3-DPG в еритроцитите и увеличени нива на АТР; повлияе на способността на клетъчните мембрани на деформация и подобрява реологичните свойства на кръвта, включително чрез увеличаване на пластичността на еритроцитите и подобрена устойчивост на хемолиза.

Подобрява глюкозния метаболизъм от инсулин зависим механизъм фосфофруктокиназа стимулира и ускорява синтеза на фруктоза дифосфат с увеличаване причинява намаляване на никотинамид-аденин-нуклеотид (NAD +), и като следствие води до намаляване на концентрацията на етанол.


Може да действа като стимулатор на реполяризация и глюкозния метаболизъм в гладкомускулни клетки, включително клетки на миометриума и чрез поддържане на високи вътреклетъчни капацитет (висока стойност на съотношението на ATP / ADP).


В мастните клетки, формулиране предотвратява освобождаването на хистамин. Нормализира муден тонус на матката, поради падането на майката, причинена от предозиране на стимуланти като окситоцин и PG2α. Costrini, Dorigo, Fassina, 1979 значително повишава концентрацията на АТР и креатин фосфат на исхемични и обикновено перфузират области на миокардната тъкан, като по този начин подобрява сърдечната функция и намалява исхемия и инфаркт подобрява контрактилната функция при хронична сърдечна недостатъчност.

В стабилна ангина подобрява издръжливостта по време на физическа активност и производителността на сърцето. В проучвания, проведени през 2004 г. и Tsorinym Chichkanova, беше показано, че Ezafosfina поддържа функция на сърцето изпомпване на по-високо ниво и има силно protivofibrilyatornym и антиаритмичен ефект. при остър инфаркт на миокарда, води до подобряване на хемодинамиката, контролните зони на некроза на миокарда, повишаване на сърдечния индекс и ударния обем, подобряване на ЕКГ.


засяга исхемични мозъчни тъкан. Mirzoyan и сътрудници показват, че Ezafosfina 250 мг / кг, когато се прилага интравенозно като увеличение в мозъка кръвния поток и местно притока на кръв в париеталната кора. В контекста на глобалната преходна церебрална исхемия тенденция за увеличаване на мозъчно-съдов ефект на лекарството.


предизвиква анаболни процеси при пациенти с катаболни състояния, преведени на тотално парентерално хранене, дължащи се на неорганичен фосфор снабдяване на тъканите и ускоряване на реакцията на гликолизата.


поради неговите механизми може да се използва при лечението на синдром на отнемане на алкохол. По този начин, проучвания са показали, че под влиянието на Ezafosfina фиксирана астенични симптоми. Значително намаляване на психичните разстройства, неврологични разстройства и облекчаване на вегетативни нарушения, изразени в симптоми като тахикардия и повишено кръвно налягане.

 

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър

Тагове: ПРОФЕСИОНАЛНИ, СПОРТИСТИ, ПРОФЕСИОНАЛНИ СПОРТИСТИ, Esafosfin, 10g/100, Esafosfin 10g/100 ml