Трибестан - Балкан Фарма

  • Код на продукта: 60CAPSULES
  • Наличност: В наличност
  • Цена: 52.00 лв

TriBull Premium От Балкан Фарма е предназначен за повишаване на ефективността във фитнеса, офиса и у дома.

Всяка доза TriBull Premium осигурява 150 mg сапонини и 50 mg протеодиосцин, което го прави една от най-ценните добавки с трибулус.

Tribulus Terrestris съдържа различни активни съставки, наречени сапонини. В тези сапонини са включени протодиосцин и протограцилин заедно с други ключови активни съставки, като протодиосцинът е основната активна съставка.

Много компании за хранителни добавки не правят разлика между сапонини и протодиосцин. Докато нивото на протодиосцина е ограничено до 45%, за сапонините няма такова ограничение.

За да могат тези компании да продават повече от своите продукти, на етикетите се посочва 80%-90% протодиосцин, но това е просто реклама.

Може би сте забелязали, че много продукти с трибулус са изтеглени от пазара от 2011 г. насам заради тези неверни твърдения!

В състава на Tribulus terrestris от Балкан Фарма са включени голям брой активни елементи, включително диосгенин и протодиосцин.

Тези естествени елементи, като диосцина, имат известни благоприятни ефекти върху либидото, физическата форма и мускулния растеж (естествен анаболен продукт). Трибулус съдържа и фитостероли (особено бетаситостероли), които действат върху различни проблеми, свързани с простатата, пикочната и сърдечно-съдовата система.

 

Основни ползи от Tribulus terrestris


Подобрява сексуалната функция

  • Tribulus terrestris се използва в традиционната медицина за лечение на сексуални дисфункции като импотентност и ниско либидо. Смеси от различни съединения, открити в плодовете, стъблата и корените на трибулус терестрис, му придават лечебни свойства. Според уебсайта EmedTV ранни изследвания показват, че трибулус терестрис може да повиши нивата на хормоните (тестостерон и дехидроепиандростерон или DHEA) при плъхове. Въз основа на тези резултати това растение може да се използва за повишаване на нивата на хормоните и подобряване на сексуалния живот.

Увеличава мускулната маса

  • Трибулус терестрис повишава нивата на тестостерона, което спомага за увеличаване на мускулната маса. Според уебсайта на Physicians' Select проучванията показват повишаване на нивата на тестостерон при прием на трибулус терестрис. Повишените нива на тестостерон намаляват времето за възстановяване на мускулите и подобряват протеиновия синтез, или процеса, при който живите клетки произвеждат протеини от техните аминокиселини, въз основа на генетичната информация, носена в ДНК на хромозомите. Той също така насърчава положителния азотен баланс. Комбинацията от тези действия спомага за укрепване и увеличаване на мускулната маса.

Подобрява подвижността на сперматозоидите

  • Подвижността на сперматозоидите и способността им да проникват в женската яйцеклетка, както и обемът и концентрацията на сперматозоидите, играят важна роля за оплождането на женската яйцеклетка. Проучване, проведено от университета L.Setiawan Airlangga, Сурабая, Индонезия, 1996 г., изследва ефекта на трибулус терестрис върху мъже с олигоастенотератозооспермия (ОАТ), често срещана причина за мъжко безплодие. Изследването е проведено върху 30 мъже с първично и вторично безплодие.

 

Установено е, че Tibullus terrestris L, приложен в доза 500 mg три пъти дневно в продължение на 30 дни, е ефективен за възстановяване на функциите на сперматозоидите, като подвижност и акрозомни реакции, или когато рецепторите на сперматозоидите влизат в контакт с яйцеклетката.

 

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър

Тагове: трибестан, хранителни добавки