Витамин Д3 + К2

  • Производител: Elbrus Pharmaceuticals
  • Код на продукта: 60SOFTGELS
  • Наличност: В наличност
  • Произход: Germany
  • Цена: 13.00 лв

Elbrus Витамин D3 + K2 е биологично активна хранителна добавка (БАД), съдържаща важни витамини за здравето на костите и сърдечно-съдовата система.

Съставът на препарата съдържа витамин D3 и витамин К2, които действат синергично и засилват ефекта един на друг.

Витамин D3 помага на организма да усвоява правилно калция, което е особено важно за здравето на костите, а витамин К2 е насочен към поддържане на здрава сърдечно-съдова система.

Освен това продуктът поддържа имунната система и намалява риска от развитие на редица заболявания.

Елбрус Витамин D3 + K2 е оптималното решение за всеки, който иска да поддържа тялото си здраво и да предотврати много негативни ефекти.

Как се използва и дозировка

  • Примайте по 1 капсула 1 път дневно по време на хранене.
  • Продължителност на приема 1 месец.


Elbrus Pharmaceuticals ВИТАМИН D3 + K2 - Биологично активна хранителна добавка 

Хранителна стойност на дневна доза (1 капсула):

- Витамин D3 - 2000 IU (300%* от препоръчителния дневен прием);

- витамин К2 - 100 mcg (100%* от препоръчителния прием*).

* Не надвишава горната допустима граница на прием.


Комбинираният прием на D3 и К2 е фактор, който значително намалява риска от редица други хронични заболявания: ендокринно-обменни (затлъстяване, диабет), ракови, сърдечно-съдови (коронарна болест на сърцето, атеросклероза, хипертония), инфекциозни, мозъчно-съдови (влошаване на когнитивните функции на мозъка, невродегенеративни заболявания).

За съжаление количеството на витамините К2 и D3 в човешката диета е много ограничено.

Освен това в рисковата група попадат хора над 50-годишна възраст, вегетарианци, хора с наднормено телесно тегло.

Недостиг на витамини D3 и K2 в организма се получава при чернодробни заболявания, бъбречни заболявания, чревни заболявания, захарен диабет, при прием на някои лекарства (широкоспектърни антибиотици, глюкокортикоиди, противогъбични лекарства).

Биологичната добавка "Витамин D3 К2" на фирма "Елбрус Фарма" е предназначена за отстраняване на недостига на витамини D3 и К2 и профилактика на свързаните с тях патологични състояния.

Препоръчва се допълнителен прием на витамини D3 и K2:

- За профилактика и при комплексна терапия на остеопороза - подобрява усвояването на калция, повишава минералната плътност на костите, нормализира процеса на костно ремоделиране.

- За намаляване на риска от сърдечносъдови заболявания - подобрява ендотелната функция, предотвратява отлагането на калций в стените на кръвоносните съдове, засилва антисклеротичния ефект.

- За формиране на адекватен имунен отговор - потиска прекомерната възпалителна реакция към вируси, намалява активността на провъзпалителните цитокини, допринася за по-леко протичане на РВИ.

- За профилактика на нарушенията на въглехидратната обмяна - стимулира процеса на производство на инсулин, намалява възпалението в тъканите на панкреаса, повишава чувствителността на клетките към инсулин.

- За профилактика на неврологични нарушения - подобрява когнитивните функции на мозъка, намалява тревожността и депресията, намалява риска от невродегенеративни заболявания.

 

Опаковка: 60 Софтгел капсули

Произход: Германия

 

 

 

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър

Тагове: vitamin d3, vitamin k2, хранителни добавки, elbrus pharmaceuticals