банер стероиди

Кевин Леврон: биография тренировки и стероиди

Качено от в Полезно на May 08, 2017 . 0 Коментари.

Един легендарен културист, който завинаги остави белег на световната сцена.

Кевин Леврон (известен още като Кевин Леврони; англ. Kevin Levrone) е професионален американски бодибилдър, актьор музикант и блогър. Върхът на своята спортна кариера достига през 90-те години на XX век, но продължава да се изявява и днес, завръщайки се в бодибилдинга след повече от 10-годишна пауза.

За своята продължителна кариера на културист е завоювал повече от 10 отличия от разнообразни състезания и конкурси. Едни от най-значимите му достижения са двете първи места на „Арнолд класик”, спечелени през 1994 и 1996 г.

 

Кевин Леврон: подробна биография

Бъдещият титулован бодибилдър Кевин Леврон е роден в семейството на италианец и афроамериканка.  Появява се на бял свят на 1 юли 1965 г. в Балтимор (Мериленд, САЩ). Днес, както и през 60-те години, най-големият град в щата притежава развита спортна инфраструктура.

Колеги и експерти смятат Леврон за един от най-добродушните и целеустремени атлети в историята на бодибилдинга. Жизненият му път обаче не е лек. Момчето расте в голямо семейство (в което има 6 деца) и при това още на 10-годишна възраст остава без баща.

Колкото и да е странно именно тази трагедия подтиква младежа да се насочи към спорта. За да забрави мъката малчуганът прекарва часове на спортните площадки. В бодибилдинга той попада, може да се каже, случайно.

Впечатлен от мускулатурата на своя братовчед, която той успял да развие докато служи в армията, Кевин решава да тръгне по неговия път, но не като избере военна кариера, а като започне да вае тялото си в залата. 

До 24-годишна възраст Кевин Леврон (Кевин Леврони) води напълно обикновен живот – завършва училище, постъпва в колеж, който успешно завършва. Но след това животът му предлага нова лична трагедия: неговата майка заболява от рак, който бавно я убива. По думите на атлета това е най-сложният период от живота му.

Всичко, което Леврон може да прави е да тренира до загуба на съзнание. Поне по няколко часа седмично той иска да прогони от съзнанието си спомена за загубата на двамата си родители.

На своя първи турнир по бодибилдинг Кевин Леврон (Kevin Levrone) попада когато е на 25. По настояване на свои приятели взема участие в щатския шампионат. Резултата е предсказуем – първо място. Само след две години, със своето второ място в тежката категория на Junior Nationals 1991 и с победата си в Nationals 1991, Леврон получава статус на професионалист от Международната федерация по бодибилдинг и Фитнес (IFBB).

С времето спортистът натрупва солидни постижения зад гърба си. В периода от 1992 до 2001 печели такива престижни състезания като Grand Prix England, Grand Prix France, Grand Prix Spain, Grand Prix Italy, Grand Prix Germany, Grand Prix Finland, Grand Prix Russia, Grand Prix Hungary, San Francisco Pro Invitational, San Jose Pro Invitational, Night of Champions, Arnold Classic и други. Общо завоюва около 20 първи места на професионални турнири.

През 2002 вече именития културист Кевин Леврон сериозно започва да се увлича от музиката, дори се замисля за кариера като рок музикант. Но постепенно размисля, решава да остане само любител музикант и да не напуска спорта.

Своите думи подкрепя с действия: изкупува голямата част от акциите на “World Gym” и става едноличен собственик на клуба, а също така участва в няколко големи състезания по бодибилдинг, включително „Арнолд класик” и  „Мистър Олимпия”.

През 2003 г. Кевин Леврон заявява, че няма да напусне бодибилдинга поне в следващите 2-4 години. Но след неудачното му участие на „Шоу на силата” през 2003, неочаквано за мнозина, престава да се изявява на турнири, били те любителски или професионални.

Решението си Кевин обяснява с умора и желание да се съсредоточи в по-перспективната професия на актьор. Леврон учи актьорска майсторство в Холивуд при Милтан Кацелас и Алена Уилямс, които са възпитали немалко американски кино и ТВ звезди.

Въпреки че напуска големия спорт Кевин Леврон не оставя напълно бодибилдинга. През 2016 г. се завръща, за да се пробва на „Мистър Олимпия” (без успех, само 16-то място, но все пак опитът е важен), а освен това продължава да ръководи няколко спортни зали под бренда “World Gym”. Днес именно бизнесът е основен източник на доходи за атлета.

 

Кевин Леврон: спортни постижения

В пика на своята форма Кевин Леврон има впечатляващи антропометрични данни, на които могат да завидят много съвременни любители и професионални бодибилдъри.

При Ръст от 176 см. културистът има състезателно лично тегло от 122 килограма (между състезания то достига до 127 кг.), обиколката на врата му е 47 см., на бицепса – 59, гръдната обиколка – 145, талия – 80, бедра – 84, прасец – 94 см.

Както и много атлети, Кевин Леврон не се разминава със спортните травми. Всъщност те са само две, но и двете доста опасни: първата е разкъсване на гръден мускул, а след това и херния. Второто едва не струва живота на Кевин. Съществува опасност от кръвоизлив в коремната кухина, а лекарите едва спасяват живота му.

Леврон се възстановява дълго от операцията и не може дори да мисли за възстановяване на спортната си кариера.  Лекарите му предписват да остави физическите натоварвания поне за половин година. В резултат атлетът губи оптимална форма, значително намалява мускулната му маса, влошава се и релефът му.

 

За щастие най-мрачните прогнози не се сбъдват и след половин година Кевин Леврон се връща в професионалния бодибилдинг, за да се състезава наравно с Рони Коулман и Джеймс Кътлър.

За малко повече от 10 години в професионалния бодибилдинг Кевин Леврон завоюва множество титли, но върха на върховете (Мистър Олимпия)все му се изплъзва. 

 

1-во място на Night of Champions 1992;

1-во място на Grand Prix Germany 1993;

1-во място на Арнольд Классик 1994;

1-во място на Grand Prix France 1994;

1-во място на Grand Prix Italy 1994;

1-во място на San Jose Pro Invitational 1994;

1-во място  на Grand Prix Germany 1995;

1-во място на Grand Prix Russia 1995;

1-во място на Арнольд Классик 1996;

1-во място на San Jose Pro Invitational 1996;

1-во място на Grand Prix Czech Republic 1997;

1-во място на Grand Prix England 1997;

1-во място на Grand Prix Finland 1997;

1-во място на Grand Prix Germany 1997;

1-во място на Grand Prix Hungary 1997;

1-во място на Grand Prix Spain 1997;

1-во място на San Francisco Pro Invitational 1998;

1-во място на Grand Prix England 2001.

От 1992 до 2003 той остава в подножието на върха на най-големия турнир по бодибилдинг, като на пътя му се изпречват ту Рони Коулман (победител от 1998 до 2005 г.), ту Дориан Йейтс (победител от 1992 до 1997 г.)

Кевин Леврон: професионален тренинг

Кевин Леврон се изявява на състезание за първи път през 1988 г. Това е локален любителски турнир в Мериленд. След три години той удържа победа в националния любителски шампионат, а вече получил статут на професионалист, оставя конкуренцията назад в такива престижни турнири като „Нощта на шампионите“ и „Арнолд класик“.

И макар да не достига до върха на „Олимпия“, винаги е в тройката, или поне петорката, на най добрите в конкурса.

 

Тренировките на Кевин Леврон

Очевидно за постигането на подобни висоти Кевин е разработил за себе си проверена тренировъчна програма, съобразена с индивидуалните потребности и особености на неговия организъм.

Тренировъчната програма на Кевин Леврон се основава на 3-4 дневен сплит, в първия ден се тренират приоритетно гърди, рамо и трицепси, във втори ден – гръб, бицепси, задни бедрени мускули, а в третия ден – квадрицепси, прасци и преса, четвъртият ден е почивен, а на петия цикълът започва отначало.

 

Кевин се гордее особено със своите делтоиди, на които отделя цял комплекс упражнения:

Раменна преса с щанга зад глава на Смит машина (4 серии по 6-8 повторения)

Вдигане на дъмбели над глава от седеж  (4 серии по 6-8 повторения)

Вдигане на дъмбели пред тяло (4 серии от 6-8 повторения)

Раменно разтваряне встрани на тренажор (4 серии по 12-15 повторения)

Вертикално издърпване на дъмбели (7-8 серии по 6-8 повторения)

 

Тренировката на Кевин се основава на добрите стари и отлично изучени методики.На първо място Леврон се придържа към принципите на Уайдър.

Т.е. културистът следва принципа на пирамидата. Така например при тренировка на гърди той трябва задължително да разгрее добре и с всяка  серия да увеличава тежестите, за да подготви мускулите за максимално натоварване.

Освен това тренировката на Леврон залага на постоянно напрежение в мускулите. При тренировка за гърди, например, на всички нас ни се е искало да дръпнем рязко тежестта. За бодибилдъра обаче това е напълно недопустимо.

За да съхрани постоянно напрежение в мускулите и до достигне максимален резултат при повдигане, той съветва да не се фиксира тежестта във връхна точка при изпънати ръце.

 

 

Кевин Леврон:  Стероиди

Днес Леврон открито признава, че е употребявал допинг, за да може да се състезава наравно с поголовно използващите забранени препарати свои конкуренти. Спортистът на твърди, че приемането на стероиди е била приятна част от кариерата му, просто за разлика от други лицемери той без стеснение говори за това, което е обществена тайна за всички познаващи спорта.

Първия си стероиден курс Кевин провежда когато е на 24. По това време той е съзнателен млад мъж, който разбира възможните последствия от действията си, за разлика от повечето начинаещи, прибягнали до анаболлно андрогенните стероиди. 

По собствени му думите, допинг му подхвърля същият този братовчед, който става вдъхновение за кариерата му. „Веднъж той просто дойде при мен с кутия Станозолол и каза: Взимай“. 

С развитието на кариерата се усложняват и стероидните курсове на Кевин Леврон. Първоначално те включват само Тестостерон ципионат, по-късно към него се добавят Нандролон деканоат, Оксиметалон, станозолол и пр. вещества. Разбира се, не минава и без хормона на растежа, който изменя всичко през 90-те. В частност Леврон го използва по време на подготовката си за „Арнолд класик“ през 1996 г. 

Кевин може и да послъгва в твърденията си за дозировките. Той твърди, че е употребявал само умерени дози от всички вещества, например никога не е приемал повече от 100 мг. Оксиметалон на ден и повече от 600 мг. Нандролон и 800 мг. Тестостерон на седмица. Мнозина експерти се съмняват в думите му.

 

Коментари

Оставете коментар

Оставете отговор

*Име:
*E-mail: (Не е публикувана)
   Сайт: (Адреса на сайта с http://)
*Коментар:
Call