Стероиди / Информация

 


В този раздел Anabol.bg предоставя за вас подробни отговори на най-често задаваните въпроси от начинаещи и напреднали атлети. Тук ще намерите полезни съвети за изготвяне на хранителен режим и тренировъчна програма, кога е идеалното време за тренировки, отдих и значението на рехабилитационни програми, както и да получите представа за всички фармакологични агенти (анаболни стероиди), които предоставя нашият сайт. Всички данни се базират на авторитетни научни изследвания и лични опити от културизма.

 

Храна

Какво е спортна храна?

Този термин често се разбира като съвкупност от хранителни добавки, които спортисти предприемат, за да се подобри ефективността на тренировките им. Въпреки това, такова тълкуване е фундаментално погрешно. Спортно Хранене - балансирана диета, която включва животински и растителни протеини, бързи и бавни въглехидрати, мазнини, незаменими аминокиселини и всички важни витамини.


Как да изчисля своята калорийна диета?

Дневната норма от калории лесно се изчислява по схемата Lyle McDonald: прием на калории = R (ккал) * Тегло (кг).

 

Индекс K варира в зависимост от пола и метаболизма на спортиста: 31 (жени, бавен метаболизъм), 32 (жени, бърз метаболизъм), 33 (мъже, бавен метаболизъм), 35 (мъже, бърз метаболизъм).

Оптимално съдържание на БЖУ в диетата е:

 

 • протеини - 2 г / 1 кг телесно тегло;

 • мазнини - 1 г / 1 кг телесно тегло;

 • въглехидрати - 3 г / 1 кг телесно тегло.

 

Какви са основните добавки, които трябва да приемаме?


 • Протеин - главния ключ за синтеза на мускулни влакна. Използвайте Креатин за покачване на тегло и серум - за изгаряне на мазнините.

 • Загубата на тегло - Добавки, които стимулират метаболизма, подтискат апетита, предоставят инхибиране на синтеза на липиди и извеждат излишната течност от тялото. Особено популярни са термогените хранителни добавки (повечето изгарят мазнини с увеличаване на енергията на тялото), кортизол блокери (намаляване на размера на катаболитен хормон, който разрушава мускулни влакна) и Омега-3.

 • Тестостеронов бустер -. Стимулира растежа на мускулите и покачва мускулната сила. Тази добавка е особенно подходяща, когато се приема по време на цикъл с анаболни стероиди, които силно инхибират синтеза на ендогенен тестостерон.

 • BCAA's - (есенциални аминокиселини). Важен елемент за синтеза на нови мускулни влакна. Дайте основно "презареждане" на мускулите, без вреда за здравето.

 • Креатин -Той ускорява синтеза на АТФ, отговорен за производство на енергия. Верен помощник в покачването на мускулна маса и здравина на мускула. Винаги приемайте с прости въглехидрати и / или протеин.

 • Мултивитаминен комплекс - Атлетът трябва да приема много повече минерали, отколкото обикновения човек. Витамините и минералите са основния важен фактор при един спортист, като можем да ги наречем - боеприпас.

 

 

Тренировки

Кой е най-добрия час за тренировка?

 

По-голямата част от експертите споделят: оптималното време за тренировка е - 17-19 ч. Именно в този период, повечето хора са във върха на физическата активност, максималните и минималните нива на тестостерон - кортизол (оптимално изравняване за ефективно изгаряне на мазнини и мускулен растеж). Обаче ние неможем да сложим всеки под един общ знаменател, а и не всяка графика позволява тази ситуация. 

Тренировката може да се проведе почти по всяко време, при следните условия:

 • след събуждане трябва да мине поне най-малко 1 час;

 • след тежка физическа дейност - починете поне 30 минути;

 • задължително се приема храна 1-2 часа преди тренировъчното занимание

 

Какво е това сплит тренировка?

 

 • Сплит - разбивка на програмата в отделни тренировъчни дни, които включват определени мускулни групи. Например, в един ден тренирате краката, а в другите - гърдите, гърба и т.н.

 

 Как да избера правилната програма за тренировка?

Избора на схеми за тренировка, тяхната продължителност и специфичност на упражнения зависят от пола на състезателя, нивото на обучението и преследваните цели. По-долу са описани класически програми: за начинаещи, покачване на тегло, сваляне на килограми, и базова тренировка за жени.

 

 • За да отслабнете - Основното правило за намаляване на теглото: ако искате да изгаряте мазнините по тялото - наблягайте на аеробни упражнения. Те включват: джогинг, бързо ходене, кардио, плуване, колоездене, активни игри и т.н. Максимална ефективност се постига когато се тренира сутрин (преди закуска). Препоръчителна схема на натоварване: аеробни упражнения - 2 до 4 седмично. Не забравяйте за храненето с намалено съдържание на въглехидрати.

 • За покачване на мускулна маса -  Оптимално подходяща програма е три - четири пъти седмично по сплит система. Златно правило : не повече от 4 упражнения за мускулна група (3-4 серии в 6-12 повторения всяко, за краката - до 20 повторения).

 • За начинаещи - Още "старата школа" споделя, че в началния стадии винаги трябва да се тренира цялото тяло в един ден. Тогава организма придобива толерантност към стреса, първите 2-4 седмици обръщайте повече внимание на аеробните упражнения - бягане, бързо ходене, аеробика или плуване. Тренировките могат да бъдат всеки ден (сутринта ефективноста на мускула е много по-висока). Втора фаза - изготвяне на сплит програма за начинаещи, както следва: Ден 1 - бицепс + гръб (тяга, набирания (широк захват), гребане, сгъване с щанга или дъмбели); Ден 2 - трицепс + крака (преси, клекове, напъди, френско, разгъване на скрепци); Ден 3 - рамене + гърди ( лег в широк захват, военна преса, разтваряне на ръцете с гири). Винаги не забравяте загрявката, която е строго необходима. Третата стъпка в програмата включва по-сложни упражнения, тежестите се увеличават и броят на повторенията се намаляват до 6-10.

 

Коя е най-правилната тренировка за жени?

Оптималната продължителност на тренировка за жени - 1 час (като винаги се стремим към ефекта от изгаряне на мазнини). Честотата и интензивността на мускулния стрес се определя в зависимост от менструалния цикъл.

 • Тренировката в горната част на тялото може и трябва да бъде на едно ниво с по-нисък ритъм: около 20% от натоварването трябва да падне на гърба, 10% - на ръцете, раменете, гръдния кош, а другите 40-50% от натоварванията са в долната част на тялото. Стандартния комплекс за начинаещи включва вертикална тяга на пейка на тесен захват, клекове, напъди, усукване на пресата. Оптималният брой серии 5-6 за всяко упражнение (10-15 повторения).

 

Как да се възстановяваме правилно?

Почивката е един от най-важните фактори за мускулния растеж. Мускулните влакна растат по време на сън, така че интензивните всекидневни тренировки с дълаг период от време, не само няма да подобрят резултата, но също така ще ви изложат на риск от тежка кунтузия или травма. Намалената ефективност тренировката не означава липса на натоварване - най-добрият метод - къса и тежка тренировка или бърза и енергична. Препоръчителната честота на сесии в залата - 3-4 пъти седмично в зависимост от индивидуалните особености на организма. В между тренировъчните сесии, можете да включите две пасивни и две активни активни тренировки - бягане, плуване, фитнес, кросфит. След една особено тежка седмична програма за премахване на напрежението в мускулите се препоръчва - спортен масаж.

 

Фармакология

Нужни ли са анаболните стероиди?

 • Анаболните стероиди са фармакологични лекарства, тестостерон производни. Активно им вещество инициира чрез синтез на структурни протеини, което води до бърз растеж на мускулната тъкан. В зависимост от типа на "химията", почти всички медикаменти дават възможност за покачване на мускулна маса, бързо възстановяване, изгаряне на мазнините и голяма силова издръжливост.

 

 

Най-опасни анаболни стероиди?

Всеки стероид притежава странични ефекти, които се различават по сила и честота. 

Списък на основните нежелани реакции включват:

 • гинекомастия (хипертрофия на гърдата );

 • чернодробна токсичност;

 • натрупване на излишни течности в организма;

 • сърдечно-съдови заболявания;

 • високо кръвно налягане;

 • проблеми с ефикасноста на простатната жлеза;

 • плешивост, акне, омазняване на кожата;

 • маскулинизация и вирилизация (при жените).

Напълно сигурен допинг не е разработен досега - всяко лекарство е силен стрес за организма. Спортистите, които са решили да използват фармакологични агенти трябва задължително да минат през една консултация с лекар, който ще анализира вашите хормони, както и да се консултира с професионален треньор. Почти всички видове анаболни стероиди са "сигнал" към тестовете за борба с допинга, така че спортистите трябва да се запознаят с условията на премахване на веществото от организма за всяко лекарство.

 

Кой са най-популярните стероидни цикли за маса и релеф?

"Златният старт" при първи стероиден цикъл е употребата на Метан (methandienone) соло. Дозировка - 30 мг / ден, оптимален период на прием - 8 седмици. Програмата е идеална за начинаещи, които тепървата се запознават с анаболните стероиди. 

По-късно можете да използвате тези доказани курсове:

 • Метан (30 мг / ден) + тестостерон енантат (400 мг / седмица в продължение на 1-4 седмици, 300-200 мг / седмица в продължение на 5-7 седмици (постепенно намаляване на милиграмите) Продължителност на цикъла -. 8 седмици Резултати - Покачване на мускулна маса и експлозивна сила.

 • Метан (30 мг / ден) + Сустанон (250 мг / седмица). Продължителност - 6-8 седмици. Резултатът - висококачествена маса + добра печалба в сила и издръжливост.

 • Метан (30 мг / ден) + Сустанон (250 мг / седмица) + Станозолол (30 мг / ден). Продължителност - 8 седмици. Благодарение на взаимодействието на препаратите помежду си, се осигурява бърз напредък в мускулното развитие, но този стероиден цикъл е за по-напреднали "химици".

Екипът на Anabol.bg препоръчва на начинаещите да използват по "меки" анаболи - Оксандролон, Туринабол, Примоболан или Мастерон. Този подход позволява да се тества поносимостта на тялото към анаболните стероиди, както и да го подготви за по-тежки натоварвания.

Таблетки или инжекции?

В някои случаи, стероидната таблетна форма е по-токсична за черния дроб и се абсорбира от тялото по-бавно. Въпреки това, често инжекции са изключително болезнени, което увеличава риска от абсцеси и персистираща болка. Като цяло, начинаещи често избират оралния допинг.

 

Как се поставя мускулна инжекция?

Стероидните препарати се поставят винаги мускулно - никога във вена! Инжекция във вената може да доведе до смърт. Преди убождане трябва да се запасите със спринцовка, игла, спирт, памукови нампони и острие за отваряне на ампулите.

 

Основните места за инжектиране са три:

 

Горната външна част на големия седалищен мускул;

 

Външната част на бедрото;

Делтоидния мускул;

 


Как става инжектирането?

Преди убождане трябва да се запасите със спринцовка, игла, спирт, памук и острие за отваряне на ампулите. Спринцовката и иглата трябва да са за еднократна употреба, в обем 2 кубика, който ще бъдат достатъчни дори за големи дози.

 

 • Старателно измивайте ръцете преди инжектирането.

 • Поставете иглата на спринцовката, без да докосвате върха и.

 • Счупете ампулата в горната част с помоща на медицински нож.

 • Въведете необходимата сума от разтвора в игла на спринцовка, без да докосвате стените на съда.

 • Дезинфекцирайте мястото на инжектиране със спирт или алкохол.

 • Изкарайте въздуха от спринцовката.

 • Вкарайте иглата под прав ъгъл в мускула.

 • Натиснете буталото, като инжектирате лекарството бавно.

 • Извадете иглата и започнете да масажирайте мястото на инжектиране.


Най-често, спортистите поставят стероиди във външната част на бедрото - това е най-удобното място за самоинжектиране.

 

 Ако сте се запознали с материала може да преминете към нашата статия 


Първи стъпки в приема на анаболни стероиди


Филтрирано търсене