Мастерон - информация

 

История - Мастерон


мастерон структора

Действащо химическо вещество: Drostanolone propionate

Търговски названия: Дростанолон / Мастерон

Код АТХ: A14AA01, G03BB02
Химическа формула: C20H32O2
Код CAS: 521-12-0
Masteron – инжекционен стероид, съдържащ активна форма на веществото Дростанолон пропионат или Енантат. Дростанолонът (мастерон) е производно на дихидротестостерон, 2а-метил-дихидротестостерон. Поради отстраняването на двойната връзка между 4 и 5 позиция, мастерон почти не се подлага на действието на ароматазата, и следователно превръщането му в естрадиол. Освен това, изследвания показват, че мастерона разполага с достатъчно изразена анти естрогенна активност. Това се дължи на факта, че дихидротестостерона директно намалява активността на естроген в тъканите (естрогените са прикрепени към съответните рецептори, но не ги активират). Мастерон - умерено андроген стероид с изразени анаболни свойства.

Сега, най-вече за тези, които не са добре запознати с органичната химия и спортните стимуланти, ще се опитаме да обясним малко по-подробно как стоят нещата с дростанолон пропионат. Този анаболен стероид може да се нарече "безопасен" (слаб!). Това е форма на тестостерон, която е изчистена от всички недостаци на по-големите си братя (енантат и ципионат), и някои от предимствата на андрогена.

Мастеронът е много сходен при комбинации, както и любимия тестостерон. Още след няколко инжекции употребяващите определено ще почувстват изразен анаболен ефект, т.е. увеличаване на мускулната маса и сила. Мастеронът, както и тестостерона отразяват ефект върху нервната система, премахват чувството на умора и повишават общия тонус и настроение. Този високо специализиран анаболен стероид не ароматизира в почти всякаква доза и не се превръща в естроген. При използването на този стероид е много важно да се осъществява хранителен режим несъдържащ въглехидрати / диети с малко въглехидрати. Мастеронът е един от малкото анаболни стероиди, които позволяват за много кратко време да влязат във форма и дори да излязат и на сцена.

 

Позитивни ефекти - Мастерон


Мастеронът придава твърд и релефен вид на мускула с еластична форма като подчертава силните страни на атлета. Естествено много трудно мастеронът може да даде този резултат използван самостоятелно, така че обикновено трябва да го комбинирате с други анаболни стимуланти. Много често спортисти заместват стероидите с кленбутерол пептиди или различни хормони, но всичко това има много голямо негативно влияние върху здравето на спортиста и много често провокират "срив" на мускулната маса след спирането им.


Дростанолон пропионат ви позволява да тренирате в екстремни условия, без значителна загуба на маса и издръжливост, той помага да се поддържа висока интензивност до критични стойности. Този мек андроген се бори с катаболитното съдържание на хормона кортизол в кръвта и предоставя постоянно мускулно развитие. 

Дростанолонът доста бързо се отделя от тялото, както и откриването на метаболити от него в урината е изключително трудно, този "безопасен тестостерон" е идеален за професионални спортисти. Доказателство за тази теза е фактът, че през последните две десетилетия, признати за виновни от използване на забранени медикаменти спортисти, могат да се броят на пръсти. Но спортистите използващи мастерон не трябва да забравят, че допинг методите за откриване непрекъснато се подобряват и приемането на забранени медикаменти трябва да се спре най-малко шест седмици преди допинг теста.

 

  • Мастеронът е не само спортисти, които умишлено се движат към конкурентни подвизи и изграждане на кариера, този екзотичен стероид е подходящ за спортисти от всякакво ниво, дори и за тези, които тренират "за себе си".Съществуват три причини, поради които често спортистите избират да включат мастерона в своите стероидни цикли.


 

1) Мастеронът, колкото и странно да звучи разполага със синергичен ефект и помага на организма да изгради качествена мускулна маса без излишна задръжка на вода (при условие, че мускулната клетка расте само във вода).


2) Много спортисти използват мастерон в дълъг периот от време (12 - 16 седмици), за да поддържат постоянната „идеална" фигура в правилна форма. Но този прием трябва да се спазва с най-честите стандарти за красота: правилното хранене, правилни тренировки и прием на различни хранителни добавки. Най-често за тази цел се комбинира с други не ароматизиращи анаболни стероиди като инжекционната форма на станозолол - винстрол. Малко хора знаят, че станозолола е потенциално опасен, защото предизвиква здравословни проблеми, дължащи се на високи нива на "лошия" холестерол в кръвта и дехидратиране на сухожилията и ставите.


3) Мастеронът може да се нарече алтернативен препарат за спортисти със средно ниво на химически опит. Ако вече сте придобили две или три години опит в използването на спортни стимуланти и тялото ви е разработило толерантност към тях и не реагира, дори и при постоянно подобряване на работните дози, време е да направите стероиден цикъл с мастерон. Този слаб андроген помага на организма да се възстанови от временния ефект на привикване към анаболните стероиди и ще ви позволи да продължите да подобрявате вашата фигура.


 

мастетрон дозировкаДозировка и използване в комбинации с други анаболни стероиди
Работният диапазон (допустимо) дозиране е от 200 мг до 400 мг на седмица, въпреки че в някои случаи спортисти с по-голям опит могат да си позволят 1 грам на седмица или повече. Мастеронът не може да се счита за напълно безопасно средство, но това ще обсъдим по-късно.


  • За да избегнете нежелани реакции се опитайте да се придържате към разумна доза и оптимален прием.

 

Подобен на повечето бързи тестостерони времето му на полуразпад е 2-3 дни. Обикновено Мастерон се използва в дози от 100 мг през ден, въпреки че е възможно да се поставя и ежедневно, зависи от концентрацията на активното съединение в определения продукт и индивидуалните характеристики на тялото на потребителя.


Съществуват много различни варианти за комбинация с други андрогени. Различните спортове имат свои собствени стероидни схеми за подготовка, както и стриктно регулиран праг на седмични дози.


По-долу ще опишем няколко примерни цикли и възможности за комбиниране на Мастерон с други стероиди.

 

1. Класическа схема: Masteron 50 - 100 мг през ден + Метан  30 - 40 на ден, в период 6 - 7 седмици. Този стероиден цикъл може да се препоръча за начинаещи с малък химичен опит.


2. Цикъл за начинаещи – Мастерон в доза 50 - 100 мг през ден + Оксандролон 30 - 40 мг на ден, също в период 6 - 8 седмици. Това е ефективен вариант с пълна липса на странични ефекти.


3. Покачване на мускулна маса: Masteron 100 мг през ден + Тестостерон пропионат 100 мг на ден + Туринабол 40 мг на ден, в период 6 - 8 седмици. Целта на цикъла - изграждане на мускулна маса с добро качество, без задържане на излишна вода и мазнини. Тук обаче цената на продуктите не е никак ниска.


4. Комбинация за по-напреднали спортисти: Тренболон Ацетат 200 – 400 мг на седмица + Мастерон 50 мг дневно + Стромба 30 мг на ден, в период 6 - 7 седмици. Стероидният цикъл придава изключителен мускулен релеф и солидно покачване на силовите характеристики. С подходяща ниско въглехидратна диета може и да понижите вашето телесно тегло.

 

 Странични ефекти


Както бе споменато по-горе, дростанолон пропионат има слаби анаболни свойства, поради което е слабо вероятно да се появят андрогенни странични ефекти като: акне, косопад, хипертрофия на простатата. Тези негативни последици могат да се появят само при напомпани седмични дози и изключително дълготрайна употреба на лекарството.

 

Мастеронът не причинява странични ефекти, като например задържане на течности, увеличение в кръвното налягане и има ниска токсичност към черния дроб. Той не провокира появата на проблеми със ставите и сухожилията, което е характерно при използване на винстрол.

 

Подобен на всички други стероиди, мастеронът има отрицателен ефект върху "хипоталамус – хипофиза”. В резултат на продължителна употреба андрогена потиска гонадотропните хормони и ендогенния тестостерон и поради това е задължително да се извършва пълна терапия за възстановяване на хормоналните нива.

 

 Заключение


Като цяло можем да кажем, че Masteron е най-предпочитания по отношение на безопасността и ефикасността. Употребата му в спортната практика е подходяща и обещаваща резултати. Дростанолонът пропионат е идеален за спортисти от всякакво ниво. С една дума, използвателиго правилно няма да останете недоволно, но са важни и два аспекта: високата му цена и наличието на голям брой доставчици на фалшификати.

 

Средно една ампула, която съдържа 100 милиграма от активната съставка ще ви струва около 7 – 8 лева. Що се отнася до втората точка, мастеронът в момента се произвежда изключително много от подземни компании, така че качеството на въпросния продукт от наш собствен опит можем да препоръчаме двама производители – Malay Tiger и GEP, които произвеждат Дростанолон в ампулна форма при концентрация от 100 мг на 1 мл.

Ефекти от употребата на Мастерон 

В комбинация с други анаболни стимуланти, Мастеронът подчертава силните страни на атлета, като придава релефен и твърд вид на мускула. Освен това повишава силовата издръжливост и изгарянето на мазнини. Употребата на този стероид засилва наличието на свободни хормони в кръвоносната система. 

Дозировка на Мастерон 

За избягване на странични ефекти е препоръчително да се придържате към правилна дозировка. Допустимото дозиране е от 200 мг до 400 мг на седмица. Времето на полуразпад на Мастерон е 2-3 дни. Той се използва в дози от 100 мг през ден.

Комбиниране на Мастерон с други стероиди 

За начинаещи се препоръчва комбинацията Мастерон + Оксандролон в период от 6-8 седмици. Този вариант е съпроводен с  пълна липса на странични ефекти. 

За почистване на мускулна маса се препоръчва комбинация от Мастерон и Тестостерон в период от 6-8 седмици. Комбинация, която се препоръчва за по- напреднали спортисти е Мастерон, Тренболон Ацетат и Стромба в период от 6-7 седмици. 

Странични ефекти от употребата на Мастерон 

При прекомерни седмични дози и дълготрайна употреба могат да се появят негативни последици като: акне, косопад, хипертрофия на простата. При употреба на Мастерон не се провокират странични ефекти които засягат ставите и сухожилията. Освен това не се наблюдава задържане на течности и увеличаване на кръвното налягане. Лекарството има ниска токсичност към черния дроб.  

За какво се използва Дростанолон? Отговор: Дростанолон (известен също като Мастерон) е мощен синтетичен андрогенен анаболен стероид, подобен на тестостерона. Най-често се използва от Бодибилдъри в предисъстезателен период.
Мастерон блокира ли естрогена? Отговор: Мастеронът е изключително ефективен като антиестроген. Независимо от това, мастеронът може да бъде чудесен за подпомагане на подобряването на мускулния растеж.
Мога ли да взема Мастерон самостоятелно? Отговор: Продукта работи най-добре, когато се комбинира с други анаболни стероиди, отколкото да се използва самостоятелно. Отделете време, за да определите най-добрия цикъл за вашите цели.

Drostanolone Propionate (Biotech Beijing) Masteron
Masteron (Malay Tiger) Мастерон - 10 ампули 100мг/мл
Изчерпано количество
Показани 1 от 3 | 3 (1 Страници)