Метан - Дианабол (прием)

дианабол метан

В тази статия ще наричаме нещата с истинските им имена. Тя ще бъде полезна както за истинските бодибилдъри, така и за хората, използващи за по-бързата направа на мускули синтетически препарати, така наречените „химици”. Днес ще разгледаме този така разпространен и обсъждан от всички термин, наречен на жаргон – „метан”- който за едни е забранен плод, а за други е до болка близка и позната дума. Но нито едните, нито другите , в повечето случаи не знаят и не се и замислят за неговата полза и вреда, дозировка и ограничения, режим на прием и фармаколкогическите механизми на въздействие върху организма на атлета…

 

Търсиш таблетки за мускули? – мястото ти е тук! Защо? Покрай обширната ни информация имаме повече от 450 коментара , които обсъждат горещо: Как да ги взимаме? С какво? Какви са страничните ефекти? Има ли противопоказания? Оптимална дозировка? Съчетание с други препарати? И така нататък – тук ще откриеш отговори на любимите си въпроси за метандиенона…Но първо малко предистория…

 

 Пренебрежително отношение към приема на метан от обикновените посетители на залата

Употребата на метан е обвита в тайнственост. Най – разпространеният стереотип е следният: „и аз като другите”. При това повечето използващи препарата дори не знаят правилното му название – „метандростенолон”.


А употребата му се ограничава до първия попаднал пред очите режим от многото съществуващи такива, макар че на този аспект следва да се обърне повече внимание, щом все пак сте решили да приемате стероиди. 

 

Както вече споменахме по-горе, разработени са няколко различни режима на прием на метан, но всички те могат да нанесат непоправими вреди върху здравето ви, ако не се вникне в тънкостите на този продукт.


Помнете, че отговорността за състоянието на вашето здраве и организъм е изцяло ваша и никой няма да вземе решение вместо вас за приема на „метан” и избора на дозировка. Ние не сме единствените, които се докосват до тази възможно най-интересна тема, тъй като за нея е писано много.


Така че ще се опитаме подробно и достъпно да обясним някои детайли , свързани с нуждата да поставяме експериментите над собствения си организъм. Такива мускули можеш да постигнеш само на анаболи.

 

Всъщност метан – това е най-разпространеният днес стероид в целия свят. Практически всички мастити атлети и билдъри със стаж ще ви посъветват като начален курс да задействате именно метан.  Покрай това, в сравнение с други анаболи , метандростенолона е най-бюджетният вариант. Съвсем евтино и ефективно!


 Таблетки метан - история на появата им


Метанът във вид на таблетки се е появил през 50 – те години на 20 – ти век, когато още не имало дори и кой знае какви тренажори. А до момента на употребата му във вид на таблетка , това се е извършвало с инжекция. Само че вариантът с инжекция е имал два съществени недостатъка: кратък срок на действие и абсолютно неудобната форма на прием на препарата.  Първият недостатък е водил до необходимостта от огромна бройка инжекции на ден, а за това е била нужна подготовка, което е отнемало много време.

 

Второто неудобство е предизвиквало постоянни неприятни и болезнени усещания, белези , отоци и така нататък. Именно тази причина е водила до най-големите затруднения при приема на метан , тъй като първите пациенти, на които е бил препоръчан този препарат, били преди всичко хора, преживели сериозни операции или нараняване , с тежки форми на инфекциозни заболявания, които така или иначе вече са на огромна доза инжекции от  различен вид.  Имайки предвид гореизложените доводи, създаването на стероида в орален вид е било тъкмо навреме.

 

Наред с това обаче, като отрицателен аспект при повечето използвани по онова време стероиди се явява тяхната висока ендрогенност, тоест хормоналните изменения на човешкия организъм, което способства за интензивното изработване на мъжки полови признаци.  Наред с всички тези недостатъци, съществуват и много странични ефекти. Така например, разпространеният през този период препарат метилтестостерон е бил способен да предизвика в човешкия организъм заболяване като жълтеница. Тези сериозни проблеми, както и други съпътстващи ги минуси са послужили като тласък в създаването на метандростенола.

 

През втората половина на двадесети век , благодарение на издателството „ Спорт” се издава книга със заглавието „ Анаболни стероиди”.  От нея научаваме новото название на метандростенола – дианабол. Това вече е орален препарат, разработен от един американски учен – Дж. Циглер чак през 1956 г. , благодарение на поддръжката на компанията “Ciba – Geigy”. С течение на времето названията на метана са се променяли, а също така и фирмите производители. Неизменно е оставало само действащото вещество – метандиенон или метандростенолон.

 

Поради многото фармацевтични компании оралните стероиди са се различавали по „чистотата” на метандростенола. И така, както и днес, сред препаратите се срещат и пълен брак, фалшификати , съдържащи в една таблетка действащо вещество, което не съответства на етикета като количество.

 

Въпреки това се смята, че на този етап  на развитието и разпространението на препарата , много от съществуващите проблеми са разрешени.  И най – важният плюс е – таблетната форма на препарата. При това тя е имала свойството да не се разтваря в стомаха, а да преминава директно в кръвта.  Това свойство таблетката е имала заради съдържанието на метилова група. Фактически, Метандростенол – това е , по своята същност не друго, а метилтестостерон след  извличане на водата.


Затова можем да го срещнем и с още едно име – дехидрометилтестостерон. Само че процесът на извличане на водата, за съжаление, не премахва многото странични ефекти като жълтеница, отоци и дисперсия, дори увеличаване на черния дроб.

 

Понижаването на ендрогенността е станало решение на още един проблем. Ако задълбаем в подробностите на спортната фармакология , може да се каже, че метандростенолът по своето биологическо въздействие  и химически състав напомня на тестотсерон.

 

Разбира се, това е сложно да се опише , но все пак : степента на анаболна активност на тези два компонента ( Дианабол и Тестостерон) е практически еднаква, а ендрогенното действие, оказвано от тестостерона, няколко десетки пъти превишава показателите на метандростенола. Въпреки това даже препаратите, основани на тестостерон, се радват на популярност сред културистите.


 

Огромни мускули !

Като любопитен факт се явява това, че метандростенолът , освен основната си функция на орален анабол, се явява и активно вещество в състава на мас за повърхностно нанасяне  с едноименно название. Основното му приложение е лечение на оплешивяване.

 

Та защо метанът е толкова популярен сред културистите? И какво мислят по този повод самите „химици”? Ще опитаме да отговорим д на тези въпроси.

 

Проведената от нас анкета показа, че бодибилдърите и другите любители на „желязото” и тренажорите, решили да стимулират ръста на мускулите си за сметка на анаболните стероиди, действително предпочитат да започнат именно с метан. Този избор се основава на три основни причини, които едновременно ще опишем и „разобличим”.

 

Най – важната причина за избора на дадения препарат се явява така подробно описаната по- горе таблетна форма. Да, именно формата. Нали простотата често е залог за успех. Удобството на таблетките е просто несравнимо с биенето на инжекция. Като добавим и това, че много хора асоциират инжекцията с наркотични средства. След което се опасяват от зависимост заради инжекциите.  Приемът на стероидни препарати – това е не чак толкова пагубен навик, а наркотиците – това е вече сериозна и незаконна дейност.

 

А с такива проблеми никой не иска да се сдобие. Така че , още веднъж ще кажем, това са просто асоциации, основани на психологически размисли, не подкрепени с никакви доказателства.  Анаболните стероиди в никакъв случай не могат да се нарекат наркотици в прекия смисъл на тази дума. Несъмнено, те се приемат от човека за повече резултати и бързо постигане на поставената задача и този ефект , естествено, дава чувство на удовлетворение и радост. И изглежда, че без това вече няма смисъл да се тренира.

 

Но все пак метанът не е наркотик, тъй като не влияе на дейността на централната нервна система, като следствие от което възниква имитация на действието на ендорфините, повишаващи настроението, или, обратно, понижаване на прага на болка  и прочие такива ефекти.  Стероидите действат на организма по друг начин. Това са хормонални изменения. А всички посочени по – горе психологически прояви- това са просто емоции. Така че приемът на таблетки или инжекции – това е избор на всеки човек. Нужно е само да се помни, че и едното, и другото води до един и същ резултат. Нали разликата между тях е само в начина на прием в организма, а не е нито в състава, нито в начина на въздействие.

 

Вторият аспект, предразполагащ хората да избират именно метан, е неговата ниска стойност. Макар че и там можем да намерим за какво да се заядем. Разбира се, съвсем просто е всеки да си купи препарата.  Стойността му ( месечен курс) варира от 30 до 50 лева . Но не бива да забравяме последствията.  Нали след приема на метан е задължителен курсът по рехабилитационна терапия.

 

Това не бива да се забравя. След приема на анабол е нужно да се погрижите за черния си дроб, за което ще ви трябват някъде към 30 – 40 лева. А за задържане на набраната мускулна маса ще ви се наложи да похарчите допълнително за калий и калций. Не бива да пренебрегвате дадените възстановителни дейност в никакъв случай, иначе следващите занятия могат да станат излишни…Така че смятайте - така да се каже, двойна математика.

 

Като трета причина за приема на метан се явява неговата разпространеност. Информацията се разпространява негласно в спортните клубове, зали, фитнес секции и се предава по веригата- ефектът на така наречения „Развален телефон”. Който е опитал – веднага е посъветвал друг, опитните бодибилдъри по препоръчват на новите и така нататък. Но за новак, който за първи път вижда тренажор, този вариант е неправилен и даже опасен!


А всички тези проблеми се свеждат до баналния недостатък на информация  по даден въпрос, една затвореност на темата.  Грамотното тълкуване на понятията и достоверното представяне на сведенията за въздействието на метана на организма сериозно биха просветили всички новаци – химици по дадения въпрос. Също така, помагайки им да избегнат огромния брой грешки от стандартен вид.

 

• Обезопаси се!

Медицинският контрол е много важен. Първото, което трябва да направите още преди началото на курса е да отидете на изследвания и да поговорите с лекар. Това е много важно,защото е необходимо да сверите резултатите преди и след курса и в случай на сериозни отклонения ще ви се наложи да пиете определени препарати , които да нормализират състоянието на организма ви. Категорично не препоръчваме да употребявате анаболи без предварителна консултация – задължително е да „ ви води по пътя „ опитен специалист, с голям багаж от знания по спортна фармаколкогия. 

 

Употреба на препарата

 

Е, да разгледаме всички детайли и нюанси относно употребата на метан. Но преди всичко ни се иска да добавим мнения за съвременните възможности за увеличаване на мускулната маса, отколкото да говорим за такъв морално остарял метод като метандростенолон. Човечеството не стои на едно място, а постоянно се развива, точно както и фармакологията. Струва си за се въздържите от употребата на този анаболен стероид, поне заради неуверения му произход. Все пак историята на създаването му е прехвърлила половин век.

 

Достиженията в областта на фармакологията са направили крачка напред. Затова употребата на таблетни стероидни препарати от типа на анаполон, примоболан, станазолол, метилтестостерон, мастерон и метан са просто неоправдана и необмислена постъпка.

 

Ако употребата на тези препарати доведе до сериозни усложнения , като например с черния дроб или стомаха, то никаква мускулна маса няма да ви замени и компенсира разходите за възстановяване на дейността на органите …В случай, че все пак желанието Ви да да се „химизирате” е твърдо и непоколебимо, тогава се спрете ,например, на Анавар - степента на риск при използването му е в пъти по ниска.

 

Употреба на метан и важните моменти


метан анабол

Ако все пак нашите доводи не са Ви повлияли и потребността да приложите върху себе си препарат като метана не е изчезнала, то просто е жизнено необходимо да знаете няколко прости правила на грамотното му ползване. И така, първото:  Дозировката на прием не бива да е на принципа на пирамидата, тоест периодично да се увеличава с течение на времето.

 

Даденият режим не се явява като ефективен.  По време на първия прием Вие, естествено, ще видите и почувствате резултата. Но в последствие този прием ще доведе до привикване на организма към дадения стероид, и резултатът ще се окаже под заплаха.  Това може да се сравни  със способността на привикване към отрова, използвана  в древни времена. 

 

А в случая с метана всичко,което ще постигнете, е главоболие и натрупване на излишни течности в организма. В крайна сметка, Вие ще сте просто принудени да се откажете от него, загубили напразно сили и средства, рискувайки здравето си и без да сте достигнали желания резултат.

 

Метан за мускули, странични ефекти -  Нашите многогодишни изследвания показаха, че дозите на приемания метан трябва да са постоянни по величина, а режимът да се съобразен с биологическия ритъм на организма.Затова времевите рамки са : сутрин от 6 до 9 часа, вечерни часове от 17 до 21.  Това е обусловено от високото съдържание на тестостерон в мъжката кръв. Но ако сте се сблъскали с проблема на непостоянния режим, свързан например с работа на смени, то тогава просто Ви е необходима консултация със специалист и съвместната разработка на правилен индивидуален режим на прием на метана.

 

Красиви мускули -  Както споменахме по-рано, метанът оказва въздействие на хормоналния фон на човека.  Оттук идва и връзката му с биологическия ритъм.Това дава възможност за усилено действие на употребявания препарат съвкупност с хормоналните възможности на организма.


Двукратният прием на анаболното средство в началото може да не е толкова резултатен, както по-разпространеният по 3 или 4 пъти дневно. Но двукратната схема се явява като по-естествена. А по-честият прием може да предизвика описаното по-горе привикване към препарата. Смисълът за продължение на приема ще бъде изгубен буквално след седмица.

 

Ако желаете по-внушителен ефект, то най-добре е да съчетаете метандростенолон с други анаболни препарати. Действието му в съчетание с орални и инжекционни стероиди ще даде максимален резултат. Доказано е, че максималната продължителност на един курс с метан не бива да продължава повече от 6-8 седмици. По-нататък да го приемате няма особен смисъл, тъй като организмът се настройва да получава изкуствен тестостерон и започва да синтезира по-малко от своя собствен, природен…

 

Първи курс с метан и правилната му дозировка

При въпроса с дозировката никога не бива да забравяме индивидуалните особености на организма. А като цяло най-оптимална се явява дозата от 3-4 таблетки, което представлява 30-40 милиграма от препарата. Курсът на прием не бива да продължава повече от месец, като оптималното е три-четири седмици.


За този период организмът Ви няма да успее да привикне и резултатът ще е на максимално ниво, докато страничните действия няма да са толкова забележими. След курса с анаболни стероиди е просто необходимо да направи пауза и да се погрижите за възстановяването на черния си дроб.

 

В началото на приема, а още по-точно казано, при взимането на решение за старт на приема. Е просто жизнено необходимо да изучите цялата информация за дадения препарат. Споменатото неведнъж банално незнание и недостатък на сведения пораждат много митове за приема на метан. При това не всички те са незначителни и могат съществено на уверят здравето Ви.

 

Метан за мускули, странични ефекти и разпространени митове за метана: Тези, които мислят, че при сдъвкването или смученето му той попада в кръвта чрез намиращите се в устата кръвоносни съдове и по този начин не вреди на черния дроб, просто се заблуждава. Тъй като черният дроб-това е човешкият филтър, през който така или иначе кръвта ще мине. А оптималността на този прием идва от това, че в дадения случай концентрацията на препарата ще е по-висока. При попадането на таблетката в стомаха, част от веществото се разрушава поради действието на стомашния сок. А вредата за черния дроб, за съжаление, е еднаква-искаш-дъвчи, искаш-смучи.

 

Битува мнение, че е необходимо метанът да се разтваря  в малко количество растително масло и да се употребява по този начин. Един вид, тогава той попада в кръвта не от стомаха, а от червата. Но аргументът си остава същия. Цялата кръв минава през черния дроб и това не можа да се избегне.Истина е, че растителното масло е способно в някаква степен да възпрепятства разяждането на анаболното вещество от стомашния сок.Това е, най-вероятно, единственият аргумент в полза на този начин на прием.

 

Още един мит, съществуващ при приема на този препарат, е взимането му преди и след храна. Много атлети-химици смятат, че е нужно таблетката да се вземе преди храна, а ако се появят някакви болки коремни болки, то е нужно да се употребява по време на хранене. Внимание! Това е пълна глупост и заблуда! Ако приемът на стероида предизвиква болезнени усещания, то трябва незабавно напълно да се спре! Болезнената реакция – това е сигнал на организма за възможни негативни последствия. А приемът на метан с храна просто отлага момента на всмукването му в кръвта.

 

Странични ефекти:

Как да не си навредите? Поради масовото получаване на изкуствен тестостерон от организма, постепенно престава да се изработва естествен. Нарушава се вътрешният хормонален фон. А в случай на прием на значително по-голямо количество, напълно е възможно да попаднете под влиянието на редица странични ефекти. Най-разпространени са: гинекомастия, прекомерно натрупване на вода, кожни проблеми като циреи, пъпки, акне и прочие… така че не забравяйте да приемате протектори по време на приема на метан ( Провирон, Тамоксифен).

 

След стероидна терапия


След курсовата терапия е необходима за минимизиране на страничните ефекти, а също така за пречистване на черния дроб и предотвратяване на силен откат. Откатът е, когато след прекратяване на приема започвате да губите достигнатите резултати в масата, обема и силата… Точно така, както човек, който е спрял да се занимава със спорт, също губи своите предишни показатели, и постепенно мускулната маса, релефа и обема му намалят.

 

Ако усещате прекомерно задържане на вода-следователно при Вас е започнала модификация на тестостерон в естроген. Ще Ви помогне анастрозол, който препоръчваме да започнете да ползвате в средата на курса на прием.

 

За да не допускате гинекомастия – приемайте тамоксифен, по-подробно ще разкажем за него в следващата ни статия от раздела.

 

Към края на курса препоръчваме отново тамоксифен - тези препарати чистят черния дроб, нормализират хормоналния фон.

 

При правилно хранене и съблюдаване на всички правила с един курс с метан можете да качите 6-8 кг за 6-8 седмици. От наша гледна точка, това е отличен резултат! Но е нужно постоянно да следите състоянието си, като главното правило е: да не си навредите!

 

При съблюдаване на всички препоръки и под крилото на „Химикът-майка” вие ще можете да достигнете внушителни резултати без особена вреда за организма. А ако сте забелязали дори и незначително влошаване – въздържайте се от прием, поне за известно време, здравето е по-важно! Наблюдавайте известен период, нали винаги можете при желание да повторите курса…

 

Главни изводи

Да обобщим. Ако желанието за прием на метандростенол е силно и непоколебимо, на първо място изучете старателно и до край цялата необходима Ви информация. Не се ограничавайте с разказите на момчетата от залата. Избягвайте приема на препарата на принципа на пирамидата, той ще доведе до привикване и липса на резултат, а и до повече странични ефекти. Оптимален прием: два пъти дневно, сутрин и вечер по 20-25 милиграма в комбинация с хранене, богат прием на протеини и качествена работа с „желязото” и на тренажора.


  • Курсът на прием не бива да надхвърля пет-осем седмици. След това е просто необходимо да проведете курс за възстановяване на черния дроб.

 

И последно: Важно е да разберете, че дадената статия в никакъв случай не се явява призив за използване на анаболни препарати. Ние споменахме само някои препоръки за приема на метан, така да се каже, с чисто информативна цел, всичко на всичко за опознаване на темата. А онзи, който планира да се възползва на практика от тази информация, трябва да знае, че целият риск и отговорност за вероятните последствия носи единствено той самият.
Показани 1 от 4 | 4 (1 Страници)