Метан - Дианабол - информацияНяма продукти в тази категория.В този магериал разработен от Anabol.bg ще наричаме нещата с истинските им имена. Тя ще бъде полезна както за истинските бодибилдъри, така и за хората, използващи за по-бързата направа на мускули синтетически препарати, така наречените „химици”. Днес ще разгледаме този така разпространен и обсъждан от всички термин, наречен на жаргон – „метан”- който за едни е забранен плод, а за други е до болка близка и позната дума. Но нито едните, нито другите , в повечето случаи не знаят и не се и замислят за неговата полза и вреда, дозировка и ограничения, режим на прием и фармаколкогическите механизми на въздействие върху организма на атлета…

 

Търсиш таблетки за мускули? – мястото ти е тук! Защо? Покрай обширната ни информация имаме повече от 450 коментара , които обсъждат горещо: Как да ги взимаме? С какво? Какви са страничните ефекти? Има ли противопоказания? Оптимална дозировка? Съчетание с други препарати? И така нататък – тук ще откриеш отговори на любимите си въпроси за метандиенона…Но първо малко предистория…

 

 Пренебрежително отношение към приема на метан от обикновените посетители на залата


Употребата на метан е обвита в тайнственост. Най – разпространеният стереотип е следният: „и аз като другите”. При това повечето използващи препарата дори не знаят правилното му название – „метандростенолон”.

 

Всъщност метан – това е най-разпространеният днес стероид в целия свят. Практически всички мастити атлети и билдъри със стаж ще ви посъветват като начален курс да задействате именно метан.  Покрай това, в сравнение с други анаболи , метандростенолона е най-бюджетният вариант. Съвсем евтино и ефективно!


 Таблетки метан - история на появата им


Метанът във вид на таблетки се е появил през 50 – те години на 20 – ти век, когато още не имало дори и кой знае какви тренажори. А до момента на употребата му във вид на таблетка , това се е извършвало с инжекция. Само че вариантът с инжекция е имал два съществени недостатъка: кратък срок на действие и абсолютно неудобната форма на прием на препарата.  Първият недостатък е водил до необходимостта от огромна бройка инжекции на ден, а за това е била нужна подготовка, което е отнемало много време.


Второто неудобство е предизвиквало постоянни неприятни и болезнени усещания, белези , отоци и така нататък. Именно тази причина е водила до най-големите затруднения при приема на метан , тъй като първите пациенти, на които е бил препоръчан този препарат, били преди всичко хора, преживели сериозни операции или нараняване , с тежки форми на инфекциозни заболявания, които така или иначе вече са на огромна доза инжекции от  различен вид.  Имайки предвид гореизложените доводи, създаването на стероида в орален вид е било тъкмо навреме.

 

 

Огромни мускули !


 

Та защо метанът е толкова популярен сред културистите? И какво мислят по този повод самите „химици”? Ще опитаме да отговорим на тези въпроси.

 

Проведената от нас анкета показа, че бодибилдърите и другите любители на „желязото” и тренажорите, решили да стимулират ръста на мускулите си за сметка на анаболните стероиди, действително предпочитат да започнат именно с метан. Този избор се основава на три основни причини, които едновременно ще опишем и „разобличим”.

 

Най – важната причина за избора на дадения препарат се явява така подробно описаната по- горе таблетна форма. Да, именно формата. Нали простотата често е залог за успех. Удобството на таблетките е просто несравнимо с биенето на инжекция. Като добавим и това, че много хора асоциират инжекцията с наркотични средства. След което се опасяват от зависимост заради инжекциите.  Приемът на стероидни препарати – това е не чак толкова пагубен навик, а наркотиците – това е вече сериозна и незаконна дейност.

 

А с такива проблеми никой не иска да се сдобие. Така че , още веднъж ще кажем, това са просто асоциации, основани на психологически размисли, не подкрепени с никакви доказателства.  Анаболните стероиди в никакъв случай не могат да се нарекат наркотици в прекия смисъл на тази дума. Несъмнено, те се приемат от човека за повече резултати и бързо постигане на поставената задача и този ефект , естествено, дава чувство на удовлетворение и радост. И изглежда, че без това вече няма смисъл да се тренира.

 

• Обезопаси се!


Медицинският контрол е много важен. Първото, което трябва да направите още преди началото на курса е да отидете на изследвания и да поговорите с лекар. Това е много важно,защото е необходимо да сверите резултатите преди и след курса и в случай на сериозни отклонения ще ви се наложи да пиете определени препарати , които да нормализират състоянието на организма ви. Категорично не препоръчваме да употребявате анаболи без предварителна консултация – задължително е да „ ви води по пътя „ опитен специалист, с голям багаж от знания по спортна фармаколкогия.


 

Употреба на препарата

 


Е, да разгледаме всички детайли и нюанси относно употребата на метан. Но преди всичко ни се иска да добавим мнения за съвременните възможности за увеличаване на мускулната маса, отколкото да говорим за такъв морално остарял метод като метандростенолон. Човечеството не стои на едно място, а постоянно се развива, точно както и фармакологията. Струва си за се въздържите от употребата на този анаболен стероид, поне заради неуверения му произход. Все пак историята на създаването му е прехвърлила половин век.


  • При въпроса с дозировката никога не бива да забравяме индивидуалните особености на организма.


А като цяло най-оптимална се явява дозата от 3-4 таблетки, което представлява 30-40 милиграма от препарата. Курсът на прием не бива да продължава повече от 3 месецa, като оптималното е 5 - 6 седмици.


 

Употреба на метан и важните моментиАко все пак нашите доводи не са Ви повлияли и потребността да приложите върху себе си препарат като метана не е изчезнала, то просто е жизнено необходимо да знаете няколко прости правила на грамотното му ползване. И така, първото:  Дозировката на прием не бива да е на принципа на пирамидата, тоест периодично да се увеличава с течение на времето.


  Препоръчителен прием от Anabol.bg : Приемайте таблетките равномерно през целия ден, а не на един път. Тъй активната съставка трябва да бъде на постоянно високо ниво във вашият организъм.

Пример: Дозировка 30 милиграма дневно.

Прием: Сутрин Обед и Вечер по 1 таблетка ( приблизително през 4 часа).


Метан за мускули, странични ефекти -  Нашите многогодишни изследвания показаха, че дозите на приемания метан трябва да са постоянни по величина, а режимът да се съобразен с биологическия ритъм на организма.Затова времевите рамки са : сутрин от 6 до 9 часа, вечерни часове от 17 до 21.  Това е обусловено от високото съдържание на тестостерон в мъжката кръв. Но ако сте се сблъскали с проблема на непостоянния режим, свързан например с работа на смени, то тогава просто Ви е необходима консултация със специалист и съвместната разработка на правилен индивидуален режим на прием на метана.


Ако желаете по-внушителен ефект, то най-добре е да съчетаете метандростенолон с други анаболни препарати. Действието му в съчетание с орални и инжекционни стероиди ще даде максимален резултат. Доказано е, че максималната продължителност на един курс с метан не бива да продължава повече от 6-8 седмици
 

Странични ефекти:

Как да не си навредите? Поради масовото получаване на изкуствен тестостерон от организма, постепенно престава да се изработва естествен. Нарушава се вътрешният хормонален фон. А в случай на прием на значително по-голямо количество, напълно е възможно да попаднете под влиянието на редица странични ефекти. Най-разпространени са: гинекомастия, прекомерно натрупване на вода, кожни проблеми като циреи, пъпки, акне и прочие… така че не забравяйте да приемате протектори по време на приема на метан ( Провирон, Тамоксифен).

 

След стероидна терапия

След курсовата терапия е необходима за минимизиране на страничните ефекти, а също така за пречистване на черния дроб и предотвратяване на силен откат. Откатът е, когато след прекратяване на приема започвате да губите достигнатите резултати в масата, обема и силата.

Точно така, както човек, който е спрял да се занимава със спорт, също губи своите предишни показатели, и постепенно мускулната маса, релефа и обема му намалят.

 

Ако усещате прекомерно задържане на вода-следователно при Вас е започнала модификация на тестостерон в естроген. Ще Ви помогне анастрозол, който препоръчваме да започнете да ползвате в средата на курса на прием.

 

За да не допускате гинекомастия – приемайте тамоксифен, по-подробно ще разкажем за него в следващата ни статия от раздела.

 

Към края на курса препоръчваме отново тамоксифен - тези препарати чистят черния дроб, нормализират хормоналния фон.

 

При правилно хранене и съблюдаване на всички правила с един курс с метан можете да качите 6-8 кг за 6-8 седмици. От наша гледна точка, това е отличен резултат! Но е нужно постоянно да следите състоянието си, като главното правило е: да не си навредите!

 

При съблюдаване на всички препоръки и под крилото на „Химикът-майка” вие ще можете да достигнете внушителни резултати без особена вреда за организма. А ако сте забелязали дори и незначително влошаване – въздържайте се от прием, поне за известно време, здравето е по-важно! Наблюдавайте известен период, нали винаги можете при желание да повторите курса…

 

Главни изводи

Да обобщим. Ако желанието за прием на метандростенол е силно и непоколебимо, на първо място изучете старателно и до край цялата необходима Ви информация. Не се ограничавайте с разказите на момчетата от залата. Избягвайте приема на препарата на принципа на пирамидата, той ще доведе до привикване и липса на резултат, а и до повече странични ефекти. Оптимален прием: два пъти дневно, сутрин и вечер по 20-25 милиграма в комбинация с хранене, богат прием на протеини и качествена работа с „желязото” и на тренажора.


  • Курсът на прием не бива да надхвърля пет-осем седмици. След това е просто необходимо да проведете курс за възстановяване на черния дроб.

 

И последно: Важно е да разберете, че дадената статия в никакъв случай не се явява призив за използване на анаболни препарати. Ние споменахме само някои препоръки за приема на метан, така да се каже, с чисто информативна цел, всичко на всичко за опознаване на темата. А онзи, който планира да се възползва на практика от тази информация, трябва да знае, че целият риск и отговорност за вероятните последствия носи единствено той самият.