Прегнил - информация

Химическа структура


прегнил структора
Хорионгонадотропин по химическа структура е гликопротеин, който се състои от две субединици: алфа и бета. α-субединица на ЧХГ като напълно е хомоложена на а-субединиците на LH, FSH и TSH. ЧХГ β-субединица уникална за този хормон и го отличава от LH, FSH и TSH. Хорионгонадотропин се състои от 237 аминокиселини и има молекулно тегло от 36.7 Ша. 

 

Тялото започва да го произвежда в първите часове на бременността, съдържанието се увеличава с няколко хиляди пъти за 7-11 седмици и след това започва да спада. При качествен анализ е установено, че присъства β-субединица на човешки хорионгонадотропин в тест за бременност и в основата на урината. Падащи нива на HGH в кръвта по време на бременност, както и забавяне на растежа могат да посочат, спонтанен аборт, или извънматочна бременност.

При мъжете и небременните жени наличието на човешки хорионгонадотропин в кръвта може да бъде признак на хормон-продуциращи тумори.История


Човешки хорионгонадотропин (ЧХГ), открит през 1930. Както стана известно, той се произвежда в трофобластните клетки на оплодената яйцеклетка (бластоцист). Препаратът се изолира от урината на бременни жени, и по-късно се използва в клиничната медицина.

 

Начин на действие (според производителя)


Човешка плацента HCG се произвежда и екскретира в урината, където може да се екстрахира и пречиства. Тя има стимулиращ ефект върху производството на прогестерон от жълтото тяло и подпомага развитието на плацентата.


Тя има гонадотропинно действие, главно лутеинизиращо (смисъл, че замества действието на лутеинизиращия и фоликул хормони). При жените, лекарството индуцира овулация, а също така стимулира синтеза на естроген и прогестерон. При мъжете прегнил стимулира производството на сперматозоиди и производството на полови хормони.

 

Свойства на човешки хорионгонадотропин


прегнил
Гонадотропин-освобождаващ хормон (хормони: човешки хорион, менопауза, суроватка) не е в списъка на допинг средствата, той може да се използва в спортната медицина, за да се достигне анаболен ефект, както и по време на рехабилитация след продължително лечение с андрогени или анаболни стероиди. След всяка обработка с андрогени или анаболни стероиди трябва да се поставят гонадотропини. Това е поради 2 причини. На първо място, е необходимо да се възстанови нарушеното плодородие, което е нарушено от дългия период от приема на стероиди или андрогени. Във всеки случай е необходимо внимателно да се анализира състава на лекарството, за да се разбере целта, за която има смисъл да се вземе.

 

В случай, че основната цел е да запазите мускулната маса, след като сте използвали стероиди и андрогени за дълъг период от време, трябва задължително да се приеме човешки хорионгонадотропин, който повишава синтеза на тестостерон и поддържа анаболизма на подходящото ниво.

 

Ако използвате гонадотропини всеки ден, може да си докарате пристрастяване и дори зависимост. Когато синтеза на собствени гонадотропини в организма е спрян или след окончателното прекратяване на гонадотропини в кръвта може да се получат симптоми на абстиненция. Това се случва поради инхибиране на синтезата на тестостерон и инхибиране на сперматогенезата. За да се предотвратят тези последствия се приема гонадотропин 1 път на 5 дни. Това е достатъчно за постигане на терапевтичен резултат, и в същото време, напълно гарантира отсъствието на привикване на организма.

 

Друга причина поради, която трябва да се ограничи приема на гонадотропини - е образуването на антитела в организма, което разбира се се отразява на намаляването на гонадотропинното действие. Максималният ефект се наблюдава през първите два месеца от приема на гонадотропини.


След това антителата в тялото започват да нарастват бързо, и ефективността на лекарството е значително намалена. И в спорта, както и в медицинската практика (при недоразвитие на половите органи и т.н.), лечението с гонадотропини не трябва да бъде повече от 8 седмици, последвани от прекъсване в продължение на 4 месеца. През това време, количеството на антитела към лекарството пада, и по тази причина лечението с гонадотропини разбира се може да започне отново.

 

Ако приемате гонадотропин точно по описаната схема може да се гарантира, че странични ефекти няма да се появят. В медицинската практика, дори и при тежки случаи на недоразвитост и инфантилност на полови органи, достатъчни са дори 6 процедури, за да се постигне желания резултат. В спортната практика броят инжекциите от лечение с гонадотропини може да бъде много по-висока, поради факта, че въвеждането на гонадотропини е необходимо след всеки цикъл с анаболни стероиди.

 

Друг положителен ефект на гонадотропина, е фактът, че резултатите постигнати с неговата помощ не се испаряват след прекъсване на лечението. Гонадотропините не могат да причинят преструктурирането на половите жлези или тяхната стимулация. Гонадотропините предизвикват бързо деление на клетките на половите жлези, както и увеличаване на общия им брой. Поради факта, че броят на клетките в гонадите останки се увеличават дори след прекратяване на гонадотропина и запазват функционалният постигнат резултат.

 

Има медикаменти, които могат значително да повишат нивото на гонадотропини в собственото ви тяло. Такива лекарства включват анти-естрогени като кломифен цитрат, торемифен и тамоксифен.

 

Използване на човешки хорионгонадотропин


  • Рецепция (за мъже)

Ако говорим за препоръчителните дози на гонадотропини, се изисква строго индивидуален избор. За възрастен човек с тегло 70 кг оптимална доза е 1 инжекция от примерно 1500-3000 IU на човешки хорионгонадотропин на всеки трети ден. По-висока доза може да бъде предприета в зависимост от теглото на пациента.


Някои компании произвеждат гонадотропин препарати, съдържащи до 10 000 IU 1 ампула ( "Squibb" или "Zerono" USA). Това предполага, че има и схеми на лечение, където една инжекция от 10 000 единици гонадотропин е напълно достатъчна.

 

  • Рецепция (за жените)

По принцип, гонадотропина се използва само по медицински причини. В ановулаторни цикли, вариращи 10-12 дневен цикъл на 3000 единици, 2-3 пъти на интервали от 2-3 дни или 1500 IU 6-7 пъти на месец. В хипофизата нанизъм със симптоми на сексуална инфантилност - от 500-1000 IU 1-2 пъти седмично в продължение на 12 месеца.

 

Ако е за лечение на крипторхизъм на деца до 10 години – доза 500-1000 IU възраст - 10-14 години - 1500 IU 2 пъти седмично в продължение на 4-6 седмици.

 

Странични ефекти


Алергични реакции, главоболие, депресия, увеличение на тестисите, които са в ингвиналните канали и предотвратяване на по-нататъшното им пролапс; преждевременен пубертет (по време на продължително лечение или употреба на високи дози при мъжете или юноши с нарушена физическа и сексуална активност), дегенерация на половите жлези (при неразумно продължителна употреба на лекарството), атрофия на семенните каналчета (поради спиране на производство на FSH чрез стимулиране на производството на андрогени и естрогени), намаляване на броя на сперматозоидите в еякулата (злоупотреба с лекарството при мъже).

 

Показания за употреба


Спад в функцията на половите жлези при мъжете и жените, поради нарушаване на дейността на хипоталамуса и хипофизата, хипофизарна недостатъчност (болест като Симъндс, синдром на Шийхан, хипофизен синдром, хипофизен нанизъм със симптоми на сексуален инфантилизъм, хипогонадотропен хипогонадизъм с признаци).


Ановулаторна и овариална дисфункция свързаната с безплодие, дисфункционално маточно кървене при жени в детеродна възраст, двустранен крипторхизъм при деца с едностранен крипторхизъм след оперативно лечение, диагноза на първичен и вторичен хипогонадизъм при мъжете.

 

Противопоказания за медицинска употреба


Тумори на хипофизата, възпалителни заболявания на половата система, хормонални-активни тумори на половите жлези, липса на сексуални жлези (вродени или след операция), ранна менопауза, тромбофлебит, кърмене.


Прегнил - 5000 еденици - Гонадотропин
ХОРИОМОН фл. 5000 IU - Прегнил
Показани 1 от 2 | 2 (1 Страници)