Болденон - информация

Кратка характеристика на препарата

 

болденон структора

Химическа структора - 1,4-андростендион-3-он, 17β-ол 

Молекула -286,4132

Молекулното тегло на етера - 186,2936

Най-ефективна дозировка - 600-800 мг на седмица

Период на полуразпад - 10-11 дни

Ароматизация - слаба

Алкализация по 17-α - не

 

 

болденон

Болденон е медикамент, който отдавна е широко използван във ветеринарната медицина, особено при едрия рогат добитък. Лекарството стимулира храносмилането и увеличаването на мускулната маса при животни, като по този начин се увеличава обема на производството на тяхното тегло. По химична структура болденон малко се различава от структурата на тестостерон.

Веществото има двойна връзка между първия и втория въглероден атом в молекулата. Въпреки това, тези две лекарства имат различни ефекти върху метаболизма. Мнозина твърдят, че болденона е относително слаб стероид. Въпреки това, през последните години той стана по-популярен дори от неговия полу брат Нандролон Деканоат. Повечето твърденя сочат, че основния му ефект е увеличаване на апетита.

 

Естествено, този ефект е най-търсен в животновъдството, и така лекарството започва да се използва масово от производителите на месо.  Популярноста на болденон постепенно започва да се увеличава и сред най-високия клас спортисти, но не само поради своята функция за увеличаване на апетита. Ветеринарният болденон съдържа само 50 мг от активната съставка в 1 мл маслен разтвор.

 

Ефективната и най-препоръчвана доза е - 400 мг на седмица, като е необходимо да се въведе 8 мл от лекарството на седмица. Това е един недостатък, който доста спортисти мразят и това е честите инжекции. Но днес много фармацевтични компании произвеждат Болденон в по-големи милиграми и този неприятен ефект може да се прескочи. Смята се, че за да се постигнат осезаеми резултати болденон трябва да се поставя по 600 мг на седмица, и за по-напредналите - 800-1000 мг. Тези високи дози болденон ундециленат са приемливи, защото този стероид е в течно състояние и не може да се кристализира в мускулната тъкан.

 

Както споменахме по-горе, за щастие много фармацевтични компании вече прозивеждат тази активна съставка със съдаржание най-малко 200мг / мл. Болденонът ароматизира (конвертира се в естроген чрез ензима ароматаза), но в много по-малка степен от тестостерон. Поради това, използващия не трябва да се тревожи за странични ефекти, като например гинекомастия, освен когато се прилагат високи дози или спортиста има висока чувствителност към естроген (като предпазна мярка винаги приемайте ароматазни инхубитори, за да бъдете спокойни).

 

Въпреки това, в повечето случаи негативни ефекти от естрогена не са наблюдавани. Трябва да се отбележи, че наличието на естрогени в организма имат и положителна страна, например, регулиране на андрогенния рецептор.

 

Ниските нива на ароматизатор са значително предимство на лекарството. Болденон има значителен анаболен ефект, и андрогенните му свойства не са толкова ясно изразени. Затова тези, които са предлазположени към страничните ефекти на силни андрогенни лекарства, като например тренболон, няма да ги чувстват по време на приема на болденон, при условие, че спортиста няма да превишава препоръчваната доза. Тъй като болденон има умерен андрогенен ефект, страничните ефекти обикновено са минимални, въпреки че андрогенния характер някой път носи свойте последствия като окосмяване по лицето и тялото или в редки случей акне.

 

Както бе споменато по-рано, един от най-забележителните ефекти на болденон е значително увеличаване на апетита. Това е полезно за тези, които по някакви причини трудно могат да консумират големи количества калории необходими за растежа на мускулите, както и в случей при стероиден цикъл с други анаболни стероиди, които потискат апетита.

 

Друго полезно свойство на болденон е за тези, които тренират аеробни спортове (повече кардио упражнения) е стимулирането на производството на еритропоетин (ЕПО). ЕРО - хормон, който увеличава броя на червените кръвни клетки. Резултатът се увеличава от притока на повече кръв и кислород, който влиаят положително на издръжливостта на спортиста.

 

Ефекти от приема на болденон

 

• Покачване на мускулна маса

 

• Увеличение в силовата издръжливост

 

• Бързо възстановяване на мускулите след интензивни тренировки

 

• Голямо увеличение в апетита

 

• Увеличаване на червените кръвни клетки (така мускулите получават повече кислород и по този начин не се образува млечна киселина)

 

Болденон – прием и дозиране


болденон прием

Предвид бавния ефект на лекарството, не трябва да се очакват огромни резултати (когато се използва солово). Работата на активната субстанция може да се сравни с тази на примоболан, в смисъл, че ефектите се появят бавно и равномерно, но резултатът е доста стабилен и се запазва след края на цикъла. Във връзка с ниското ароматизиране на лекарството в организма не се задържат и големи обеми от течност.

 

Поради тази причина, в началото може да изглежда, че лекарството не предизвиква растеж в сравнение с нандролон деканоат, който още в първата седмица на приложението води до увеличаване на телесното тегло поради натрупване на течност в тялото. Въпреки това нивото на течности в организма се връща към нормалното си състояние след края на курса, и като цяло можем да кажем, че от болденон е възможно да се изгради до 0,7 кг телесна маса на седмица.

 

Като се има предвид относително дългия период на полуразпад на ундециленат естер (най-малко 8 дни), се препоръчва да се приема най-малко 6-8 седмици. Въпреки че много хора смятат, че по-дългите курсове ще донесат повече ползи.

 

След стероидната терапия трябва да започне 2-3 дни след последната инжекция болденон. Много хора смятат, че болденон е ефективен за "сушене" на мускулите, поради своето ниско ароматизиране и увеличение на "кръвоснабдяването". Ние можем да кажем по тази теза, че повишения апетит има отрицателен ефект в този смисъл. Практиката показва, че по-ефективните стероидни цикли, в който участва болденон са насочени към увеличаване на теглото.

 

Болденон може да се използва и в комбинация с други стероиди, с ниско ниво на ароматизатор като примоболан (Methenolone) или мастерон (Drostanolone). Болденон развива малки количества естроген, който помагат за изграждане на чиста мускулна маса, която е по-лесно да се поддържа. Чрез свързването на молекула на болденон ундециленат естер – като приложение 2 ампули на седмица е повече от достатъчно. Ако основната цел е да се увеличи апетита на спортиста - дозата от 400 мг на седмица е достатъчна.

 

Въпреки това се смята, че такива дози не разкриват напълно ефекта на лекарството. По-долу са някои примери за стероидни цикли в комбинация с болденон (понякога се препоръчва още от самото начало до края на курса да се приема прегнил 500 IU седмично, тъй като се намалява хормоналния фон на организма, и за да се забързат възстановителните процеси).

 

Странични ефекти

Много характеристики се определят от наличието на двойната връзка между първия и втория въглеродни атома. Така тази активна субстанция е проектирана, за да забавя ароматизацията. Странични ефекти от болденон като високо кръвно налягане, оток и гинекомастия, почти никога не се случват дори и със значително превишаване на препоръчителните дози.

 

По този начин, при прием на болденон не са задължителни антиестрогени. Поради ниските нива на андрогенни ефекти може да се използва и от жени, зашото вирилизационните ефекти са много редки. Устойчив е на 5-алфа-редуктаза, и следователно по същество не причинява симптоми на андрогенна алопеция, хипертрофия на простатата, акне и т.н.

 

При използване в препоръчителното ниво дозата на ендогенен тестостерон се потиска леко. Ако знаете как правилно да приемате болденон всички негативни реакции могат да бъдат предотвратени.


  • За това, моля посетете нашия форум, за да научите повече информация относно комбинации прием и дозировка.

 

Основно информация за Болденона

Един недостатък на Болденона е необходимостта от честото инжектиране. Това може да бъде избегнато при приема на по-висока доза. Това е приемливо тъй като стероида не се кристализира в мускулната тъкан. Значително предимство на Болденона е ниското ниво на ароматизатор. 

Ефекти от приема на Болденон 

Един от основните ефекти на Болденона е увеличаването на апетита. Поради тази причина приема му се препоръчва за хора, които трудно консумират големи количества калории. Други ефекти от приема на Болденон са покачването на мускулна маса, увеличаване на издръжливостта, бързо възстановяване и увеличаването броя на еритроцитите. Почти никога не са проявяват странични ефекти. 

Болденон – прием и дозиране 

Ефектите от употребата на Болденона се реализират бавно и равномерно. За сметка на това резултатите са стабилни.  Препоръчителната доза е 400 мг на седмица. Като минималния период на прием е 6-8 седмици. 

Отзиви за Болденона 

Този стероид се използва най-вече в комбинирани стероидни цикли. Не се препоръчва за начинаещи в първия им стероиден цикъл. Има положителни отзиви от жени спортисти, които споделят, че получените резултати се запазват и след приема.  

Коментари и отзиви за болденон


Спортистите споделят, че болденон изгражда мускули бавно, но с високо качество. От повечето мнения разбираме, че най-често се използва в комбинирани стероидни цикли, от колкото солово.


Опитните състезатели не препоръчват на начинаещи да използват този анаболен стероид в първия си стероиден цикъл.

 

Жените спортисти споделят, че получават значителни резултати, които се запазват и след приема, дори използван в минимални дози. Повечето спортисти предпочитат по-евтини анаболни стероиди, тъй като цената на медикамента не е ниска.

 

boldenone-infoСтероиден цикъл за покачване на мускулна маса във връзка с болденон.

 

boldenone-infoПримерен стероиден цикъл - (Болденон ундециленат + Станозолол)

Един пример за дванадесет седмичен курс със стероиди за набор от чиста мускулна маса с помощта на болденон ундециленат и стромба + терапия след цикъл за възстановяване на ендогенен тестостерон и да се предотврати рязкото спадане на мускулна маса.

 

Като основни продукти ние сме описали болденон ундециленат стромба и кленбутерол, който използваме, за да излезнем гладко от цикъла (за по-добри резултати в мускулна маса кленбутерол може да се замени с анавар, който има силен антикатаболен ефект).

 

Първите дванадесет седмици ние поставяме мускулни инжекции с болденон ундециленат 3 пъти седмично в равни дози (например в понеделник, сряда и петък) и приемаме станозолол разделен на 2-3 приема дневно, тъй като тя има много малък период на полуразпад.

 

За да се избегне рязкото спадане на мускулна маса в дванадесетата седмица, ние включваме кленбутерол, защото има по-силен антикатаболен ефект и не е хормонално лекарство. Кленбутерол също е с много малък период на полуразпад, така дневната доза трябва да бъде разделена на 2-3 приема в равни дози.

 

На тринадесети седмица се започва Proviron за възстановяване на ендогенен тестостерон, дозата трябва да бъде разделена на 2 приема (сутрин и вечер преди лягане). С правилно хранене и тренировки може да се покачат от 6 до 8 кг чиста мускулна маса. Провирона може да се замени с тамоксифен 30 мг. дневно.

 

Седмица Болденон Станозолол Кленбутерол Провирон
1 600мг (на седмица) 20мг (на ден)    
2 600мг (на седмица) 30мг (на ден)    
3 600мг (на седмица) 30мг (на ден)    
4 600мг (на седмица) 30мг (на ден)    
5 600мг (на седмица) 30мг (на ден)    
6 600мг (на седмица) 30мг (на ден)    
7 600мг (на седмица) 30мг (на ден)    
8 600мг (на седмица) 30мг (на ден)    
9 600мг (на седмица) 30мг (на ден)    
10 600мг (на седмица) 30мг (на ден)    
11 600мг (на седмица) 30мг (на ден)    
12 600мг (на седмица) 20мг (на ден) 60мкг (на ден)  
13     60мкг (на ден) 50мг (на ден)
14     60мкг (на ден) 50мг (на ден)
15     60мкг (на ден) 50мг (на ден)
16       50мг (в день)
 

Често задавани въпроси

За какво се използва Болденон? Отговор: С химическа структура, която е почти идентична с тестостерона, болденонът стимулира протеиновия синтез и освобождаването на еритропоетин в бъбреците. Спортистите най-често използват болденон за увеличаване на мускулната маса и силата.
Добър ли е болденонът за покачване на мускули? Отговор: Тъй като има подобни свойства на метандиенон (Дианабол), той е силно предпочитан за покачване на мускулна маса. Болденонът е популярен за обем, защото повишава апетита и червените кръвни телца.
Болденонът задържа ли вода? Отговор: Болденон има ниска степен на ароматизиране (около 50% от тестостерона), което означава, че не се превръща лесно в естроген и не причинява много задържане на вода.


Поръчка на Болденон (Biotech Beijing) Boldenone 300
Boldenone (Pharmtec) Поръчка на Болденон 10 ампули
Изчерпано количество
Boldenone (Malay Tiger) Болденон - 10ампули/200мг.
Изчерпано количество
Pharma Bold 300 (Pharmacom Labs) Boldenone
Изчерпано количество
Показани 1 от 4 | 4 (1 Страници)