Винстрол (прием)


винстролПрез 1962 Winstrol навлезе във фармацевтичния пазар благодарение на фирмата Winthrop. Първоначално се използва в медицината за лечение на анемия и ускоряване на възстановителните процеси. Освен това, лекарството се използва във ветеринарната медицина при животни без апетит, слаби кости и за увеличаване на концентрацията на червени кръвни клетки.

 

По-късно, лекарството започва да се използва за коне участващи на състезания. След известно време лекарството започна да се използва от спортистите за повишаване на спортните постижения. Винстрол е по-популярното название на анаболния стероид Станозолол.

 

Класифициран е като анаболен стероид, проявяваш много по-голяма тенденция за изграждане на мускули. Анаболните свойства на този препарат са доста меки в сравнение с многото по-силни стероиди, но може да се разчита на него като медикамент за изграждане на плътни мускули. Свойствата му дори могат да се сравнят с тези на Дианабол, но Винстрол няма такава склонност към водна задръжка.

 

Винстрол е по-популярното название на анаболния стероид Станозолол. Класифициран е като анаболен стероид, проявяваш много по-голяма тенденция за изграждане на мускулите, отколкото андрогенна активност в началните занимания. Анаболните свойства на този препарат са доста меки в сравнение с многото по-силни стероиди, но може да се разчита на него като медикамент за изграждане на мускули. Свойствата му дори могат да се сравнят с тези на Дианабол, но Винстрол няма такава склонност към водна задръжка.

 

Тъй като Станозолол не е способен да се преобърне в естроген, антиестрогени не са необходими при приема му. Гинекомастия не се получава дори при чувствителни спортисти. Винстрол изгражда плътен и качествен вид на мускулите без подкожна течна задръжка. Затова е удобен за “изчистващи” цикли, когато водната и мастна задръжка са значителен проблем.

 

Популярен е при атлетите, чиито спортове изискват сила, бързина, издръжливост. Това лекарство е строго забранено за употреба във всички видове спорт, в допинга се води агресивен инструмент. Въпреки забраната е широко използван в културизма,  вдигане на тежести, както и MMA.

 

Stanozolol има редица търговски наименования, които са по-широко известни като Winstrol Depot, Stromba, Strombafort и Stanox. Има няколко противопоказания за използването на станозолол. Например, бременност и кърмене, възраст под 20 години; заболявания като коронарна болест на сърцето, простатата, черния дроб и бъбречна недостатъчност.

 

Winstrol: Ефекти

Винстролът е считан за един от най-популярните анаболни стероиди сред културисти, тъй като неговите ефекти върху тялото не придават странични ефекти както повечето други лекарства. Основният ефект е набор от мускулната маса, както и подобряване на мускулатурата и силно кръвоснабдяване. Стероидът има силен ефект от изгаряне на мазнини, и следователно най-често се използва в стероидни цикли за релеф.

 

Бързото възстановяване на мускулите - основният ефект на Winstrol. В допълнение, лекарството подобрява значително издръжливост на силовите атлети. Този ефект също е оценен от много спортисти, особено представители на леката атлетика и вдигането на тежести. Много професионални културисти, прилагат винстрол по време на пред състезателна подготовка, за да се постигне фасетиран бум и кръвоснабдяване.

 

Положителен ефект влияе и факта, че лекарството се прилага по време на подготовка а в същото време значително увеличава силата на атлета. Подходящ е за спортисти, с процент на мазнините повече от 50%. В зависимост от спорта, в който искате да постигнете определени цели, не трябва да разчитате на дозата.

 

Атлети и състезатели използват дози до 100 мл на ден. Културистите и щангистите разделят Winstrol на доза от: 50 мг (таблетки) или 70 - 100 милиграма (инжекция).

 

  • Дава облекчение на мускулите (основният ефект от станозолол)
  • Изгаря мазнините
  • Увеличава силата и издръжливостта
  • Подобрява апетита

 

Продължителността на цикъла не трябва да бъде повече от 6 седмици, защото поемате твърде голям риск за вътрешните органи, особено в черния дроб. Силно препоръчително е терапия след цикъл, защото станозолол значително инхибира вътрешните органи. Във връзка с този анаболен стероид, се препоръчва да се вземат спортни добавки, които подобряват облекчаване на мускулните влакна.

 


винстрол структораНайменование : Винстрол (Станозолол)
Химична структура: 17β-Hydroxy-17-methyl-5alpha-androstano[3,2-c]pyrazole
Формула: C21H32N2O
Първи производител: Winthrop Laboratories
Време на действие: 9 часа (таблетна форма), 24 часа (инжекционна форма)
Време за откриваемост в организма : 2 месеца
 

 

Winstrol: странични ефекти

Основният недостатък на повечето стероиди - превръщането им в естроген. За щастие при винстрол няма такъв негативен ефект. Лекарството не е склонно към реализация и странични ефекти като гинекомастия, отоци и така нататък.

 

  • Най-честият страничен ефект, който се среща често сред спортистите при приемане на винстрол е болки в ставите, както и увреждане на сухожилията. За да се сведе до минимум рискът от това трябва да комбинирате този стероид с някой друг с маслена и смазваща активна субстанция (например Дека-Дураболин). В допълнение, често се вземат различни хранителни добавки, предназначени за укрепване на сухожилията и ставите.
  • Следващият страничен ефект - увеличаване на кръвното налягане. Това може да се преодолее с антихипертензивни лекарства.
  • Увеличение на концентрацията на холестерол в кръвта. Тя може да се елиминира чрез прием на различни лекарствени агенти по време на цикъла (например аторвастатин, ловастатин, и др.).
  • Не е опасно за здравето, а просто един неприятен страничен ефект - болката при инжектиране.
  • Лекарството също показва умерена хепатотоксичност (независимо от формата на освобождаване.

 

Стероиден цикъл с Винстрол

В днешни дни употребата на винстрол солово е много рядко срещан вариант. В повечето пъти винстрола се използва съвместно с други анаболни стероиди за по-голяма ефективност. В първия случай, целта на цикъла е да се подобри възстановяването, кръвоснабдяването и повишена силова издръжливост. Казано по-просто, индивидуалният прием на винстрол е идеален за тези, които вече имат много процент телесни мазнини и искат да придобият красив и релефен вид на мускулите си.

 

Оптималната доза, която се счита за ежедневна употреба на лекарството в орална или инжекционна форма е доза 30-50 мг. Боксьорите или спортисти трениращи аеробен спорт използват по-ниски дози в практиката си (около 10 мг на ден). Продължителността на един стероиден цикъл е около 4-6 седмици. След завършване на цикъла е необходимо да се започне терапия след цикъл.

 

За да получите най-добри възможни резултати от цикъла с винстрол, трябва да си изготвите пропорционална хранителна и спортна диета, а ако не знаете къде и как, моля посетете нашия форум.

 

Заслужава да се отбележи, че някои професионални спортисти силно препоръчват винстрола да се приема само във връзка с тестостерон. Това дава възможността да се сведат до минимум страничните ефекти, включително значителното намаляване на отрицателното въздействие върху ставите: както е известно, тестостерон насърчава натрупването на вода в организма, като по този начин предотвратява недостига на течност в ставната капсула. В допълнение, тази комбинация от лекарства може да повиши ефикасността на всяко лекарство поотделно.

 

Winstrol в комбинации

Комбинациите с Winstrol обикновено се избират в зависимост от целите на стероидния цикъл. За да се получи значително увеличение на мускулната маса, станозолол се комбинира с мощни андрогени (Анадрол, Метандростенолон, Тестостерон и др.). В тези цикли винстрола балансира хода за укрепване на анаболните процеси и намалява естрогенните ефекти на други компоненти в цикъла. При провеждане на такива стероидни цикли се препоръчва да се приемат и инхибитори на ароматаза (например като Нолвадекс).

 

Когато се подготвяте за състезание се  препоръча намаляване винстрол да се комбинира с андрогени, който не са склонни към ароматизация (например с параболан). Такава комбинация може значително да подобри качеството на мускулите, мускулната плътност, да се премахнат излишните мастни натрупвания и тялото да придобие красив и релефен вид.

 

Винстрол: мнения от различни спортисти

Винстрол е най-популярен сред атлетите, които ценят качеството на мускулите, добрият релеф и испъкналите вени. Много спортисти оставят своите възхищаващи коментари в форумите за този анаболен агент. Какво описват точно? Както можете да предположите, повечето мнения – са положителни. Вече използвали го потвърждават, че лекарството е просто незаменимо в стероиден цикъл за релеф. В комбинация с диета, прием на Winstrol дава просто поразителни резултати. Мускулите стават по-плътни и релефни като излишните мастни натрупвания изчезват.

 

Някои спортисти се оплакват от болезненото поставяне, но в това няма нищо лошо и фатално. Въпреки това ако не понасяте инжекции можете да замените течната форма с орална. Някои спортисти се тревожат за появата на сериозни странични ефекти. Трябва да се отбележи, че ако лекарството се приема правилно, рискът от странични ефекти е изключен.

 

 


Pharma Stan 50 (Pharmacom Labs) Винстрол 10 мл
Stanozolic (GEP) Stanazolol - 10 ампули
Stanozolol - Winstrol (Pharm tec) Винстрол на ампули
Winstrol (Desma) Винстрол - кутия 3ампули.
Показани 1 от 4 | 4 (1 Страници)