Стероидни цикли - въведение

стероидни цикли


informacia-steroidi-icon

Кой стероиди са по-подходящи за начинаещи, и кой за опитни спортисти. Как се прави един ефективен стероиден цикъл с изчисляване на продължителността и дозировката на необходимите медикаменти. Анаболните стероиди са медикаменти, които подпомагат на тялото да се развива много по-бързо. Ако решите да използвате стероиди трябва да имате най-малко - 2-3 години стаж в залата и да сте придобили доста информация относно тренировките. Например, на клек лег и тяга трябва да повдигате 1,5 над собственните си килограми.


► Важно: Задължителна информация при употреба на стероиди !Най-често задавани въпроси от клиенти ???Трябва да сте преминали през приема на различни хранителни добавки като например креатин или глутамин, за да разберете как тялото ви реагира на спортни стимуланти, да знаете как се изгражда спортна диета и чак тогава можете да започнете с изучаването и приема на различни спортни лекарства.


Но какъв вид анаболни стероиди трябва да бъдат използвани за покачване на мускулна маса? Как трябва да се комбинират и кое е най-доброто време за употреба на тези медикаменти. Тук екипа на Anabol.bg ще ви разкрие доста тайни относно спортните стимуланти, защото ние сме от много години на пазара и имаме солиден опит с всеки един предлаган от нас анаболен стимулатор.Първо трябва да се започне с по-леки стероиди, и като опция ние препоръчваме активната субстанция Оксандролон или на български - Анавар: Oxandrolone (известен в спортните среди като Anavar). Най- "нежният" от всички орални стероиди.


Страничните ефекти са почти несъществуващи - не ароматизира, ефектът върху черния дроб и нивото на ендогенен тестостерон е минимален. Въпреки това, приеман солово огромно покачване на мускулна маса не се очаква от лекарството.


Той е подходящ само за начинаещи, за които действието му ще бъде достатъчно за постигане на солиден напредък. От скоро има трудности с покупката на лекарството на пазара, защото има много ментета продавани от фалшиви потребители в социалните мрежи и следователно необходимостта от компетентно мнение е задължително.

 

informacia-steroidi-icon

Прием и дозиране:

Продължителност на цикъла - 6-8 седмици. Дозировка - 40-60 мг / ден. Приемайте таблетките на 2 равни приема на дневна база. Например – сутрин 15 минути след храна 20 мг и след обяд също 15 минути след храна 20 мг, това е когато дозата е 40мг дневно. Туринабол – много ефективен анаболен стероид произведен единствено и само за спортисти. Той има почти същите ефекти като по-горе описаният анавар. Подобен на оксандролона той също няма отрицателен ефект върху черния дроб и не ароматизира. Не задържа вода в организма и придобитите резултати се запазват след края на приемът му.

Схема на употреба:

Продължителност - 6-8 седмици.

Дозировка - 30-50 мг / ден. Разделена на 2 равни части. Повече информация за продукта --> тук.

 

informacia-steroidi-icon

Метандростенолон (известен също като Метан или Дианабол). Това е най-често използваният анаболен стероид от спортисти. Обикновено е на разположение под формата на таблетки, но наскоро доста производители пуснаха и инжекционен вариант. Метанът придава задържане на вода в организма, понижава тестостерона, засяга черния дроб и понякога може да доведе до ароматизиращи странични ефекти. Но ефектът му е много по-силен от по-горе описаните две лекарства.

Режим и дозиране:

Продължителност - 6-8 седмици.

Дозировка - 30-40 мг / ден. Разделен на 2 равни приема.

 

informacia-steroidi-icon

Метенолон (известен като Примоболан). Предлага се като таблетки или на ампули с маслен разтвор, но по-често се използва във вторият вариант. Той има много лек и мек анаболен ефекти, но най-често се използва в комбинация с други лекарства, но за начинаещ е един добър вариант за първи стероиден цикъл. Анаболната схема Примоболан + Анавар е лидер в употребата след начинаещи, защото не се очакват странични ефекти. Инжекционната форма не вреди на черния дроб, не ароматизира, и само леко потиска производството на тестостерон.

Схема на употреба:

Продължителност - 8 седмици.

Дозировка - 400 мг на седмица (инжекционен вариант). Разделя се на 2 дози (например, понеделник и четвъртък). Повече информация за продукта --> тук.

 

informacia-steroidi-icon

Тестостерон пропионат – това "на кратко" е формула на основният мъжки хормон, което означава, че пикът на неговото действие е само 1-2 дни. Съответно, лекарството се прилага през ден (и дори по-добре всеки ден, за да се гарантира максимален ефект). Този вариант, е по-подходящ за възрастови спортисти, които имат ниски нива на ендогенен тестостерон. Дозировката тук е 50-100 мг на ден. Продължителност на цикъла - 6-8 седмици. Трябва да отбележим, че при по-високи дози могат да се появят странични ефекти като - гинекомастия, акне, потискане на соственния тестостерон и така нататък. Ако вече сте натрупали известен опит в използването на стероиди и сте разбрали как действат те върху вашето тяло, можете да започнете с комбиниране на лекарства за увеличаване на ефекта. Например, има хора, които на практика не чувстват ефекта на метан, следователно няма смисъл да го включват в следващия си цикъл. Имайте предвид, че при използване на 2 или повече стероида се увеличават шансовете за поява на странични ефекти, така че трябва да използвате различни анти-естрогени, които ще бъдат обсъдени по-долу. Повече информация за продукта --> тук.

 

Класически цикли с поне две лекарства за набор на мускулна маса:

 

informacia-steroidi-icon Микс от тестостерони (Сустанон) + Метан. Този стероиден цикъл можем да го наречем „дълъг”, защото срокът на валидност на тестостерон енантат или сустанон е на няколко дни. Теоретично трябва да се прилагат само веднъж седмично, обаче оптималната доза ще се разделя на няколко инжекции с редовни интервали (например всеки четвърти ден). Дозирането трябва да се схематизира въз основа на предишния ви опит, препоръчително – 250 - 500 мг тестостерон седмично + 40-60 мг метан всеки ден. Метандростенолонът, както е споменато по-горе, трябва да бъде разделен на два равни приема.

informacia-steroidi-icon Тестостерон + Нандролон деканоат (по-известен като Дека) - широко използван анаболен стероид. Неговата функция се състои в прогестогенна активност, която може да доведе до гинекомастия. Необходимо е да се подчертае още едно нещо – тази схема може да доведе до еректилна дисфункция, което е и причината тестостероновите дози да бъдат по-високи и неговото приемане трябва да бъде няколко седмици по-дълго. По този начин се елиминира появата на този страничен ефект. Дозировките трябва да се извършават по следният начин: 500-1000 мг тестостерон + 250-500 мг дека на седмица.

informacia-steroidi-icon Нандролон Деканоат + Метандростенолон - въз основа на предходната алинея, тази опция не се препоръчва за спортисти над 45 - годишна възраст. За да се предотвратят неприятни последици от нандролон, може да се използва Аримидекс (0.25 мг на всеки 4-ти ден). Оптимална доза - 400-600 мг Дека на седмица + 40-60 мг метан дневно.

informacia-steroidi-icon Тестостерон + Параболан – Тренболон е един от най-мощните стероиди, които не се препоръчват за начинаещи. Използването му трябва да бъде веднъж на всеки шест месеца. Тренболонът е разделен на няколко естери, различаващи се по степен на освобождаване (Ацетат, Енантат, Хекса). Необходимо е да се вземат предвид страничните ефекти - повишена агресивност, прогестогенна активност, акне, потискане на ендогенния тестостерон, прекомерно изпотяване, и т.н. Дозировката е както следва: 300 -500 мг от тестостерон и 150 – 300 мг тренболон на седмица.

 

Комбинацията от три анаболни стероида:

 

Тестостерон + Нандролон + Метан. Препарати вече описани по-горе. Дозировка: 400-600 мг тестостерон + 40-60 мг Данабол + 200-400 мг нандролон.

Тестостерон + метан + тренболон. Подобна схема на предишното изпълнение.

Тестостерон + Анадрол + Болденон. Оксиметенолон (Анадрол) - орален анаболен стероид с много силно действие. Дозировка – 25-50 мг на ден. Често, за да се намалят нежеланите реакции по време на цикъла се включва примоболан в малка доза. Болденон – отличен продукт за покачване на мускулна маса, като един от най-важните му ефекти е силно повишаване на апетита. Дозировка 500 – 700 мг на седмица. Дозата на тестостерон е подобна на първото примерно изпълнение.

Един ефективен стероиден цикъл обикновено трае 8-12 седмици. След това трябва да се отдадете на почивка, която се равнява на период от 8 – 16 седмици. През почивния период трябва да тренирате също както преди и да не спирате спортната диета.

 

След стероидна терапия (ПКТ)

 

informacia-steroidi-icon

 При употреба на стероиди ще трябва да използвате продукти, които свеждат страничните ефекти до минимум. След стероидна терапия - възстановяване на собствените хормони. В този раздел ще опишем общите принципи и схеми, но подходът тук е индивидуален, защото трябва да се вземе във предвид особеностите на тялото и състава и продължителността на цикъла.


В идеалния случай, трябва да се допитате до опитни спортисти или спортен лекар, които може да намерите в форума на Anabol.bg. Обикновено, страничните ефекти (ако има такива), се изразяват най-често като гинекомастия. Тя възниква по причина на лекарства задържащи вода в организма (метан, тестостерон) със силно ароматизиращи ефекти (нандролон, тренболон).

 

Какви лекарства трябва да приемаме по време и след стероидният цикъл ?

 

За да се преборим с естрогена са нужни лекарства или по-точно - ароматазни инхибитори (летрозол, анастразол), също така подходящ е и тамоксифен, което е на едно ниво с Кломифен Цитрат, който е един от най-използваните препарати след стероиден цикъл от 1-3 седмици.


В случай на продължителност на цикъл над 8 седмици трябва да се използва гонадотропин (прегнил), който се поставя след втората седмица от приема на стероиди, а не след това. Целта - да се елиминира вероятността от тестикуларна атрофия. Дозата се определя индивидуално.


Сега да обобщим, по време на курса е необходимо да се следи състоянието на организма, както и да се предприемат необходимите стъпки, за минимизиране на страничните ефекти. Не е необходимо постоянно да се приемат антиестрогени, ако не се наблюдават проблеми като гинекомастия или прекалено задържане на вода в организма. Единственото лекарство, което е необходимо във всички случаи по време на дълги курсове е гонадотропин.


След завършване на цикъла е целесъобразно да се използват лекарства в рамките на 1-3 седмици - тамоксифен (около 20 mg дневно преди лягане), както и различни витамини или тестостеронови комплекси (трибестан), които помагат за възстановяването на собствени хормони.


informacia-steroidi-icon Тук ще добавим няколко класически комбинации, който през всички тези години опит сме разбрали, че наистина работят!

 


Показани 1 от 7 | 7 (1 Страници)