Тренболон - информация

параболанСтероиден профил Параболан - Тренболон

Активност в организма: 2 седмици

Класификация: анаболен стероид / андрогенен произход

Начин на приложение: инжектиране

Дозировка: За мъже 100 до 300 мг на седмица. / За жени не се препоръчва

Акне: Рядко (при спазване на препоръчителните дози не е  появимо.)

Задържане на вода: Не

Високо кръвно налягане: Да

Хепатотоксичност: Не

Ароматаза: Минимална

Прогестогенна активност: в малки количества

DHT (дихидротестостерон) конверсия: Не

Намаляване на функция HPTA (производство на тестостерон): Да

Анаболна дейност (400%) \ андрогенна активност (200%)Време за откриване  при допинг контрол - приблизително 8,9 седмици (Това се дължи на факта, че методите за откриване на анаболни стероиди се подобряват всеки ден, също така зависи и от спортиста. При необходимост за изчистване може да се приложат лекарства като - фенобарбитал и фуроземид, за да се ускори отделянето на лекарството)

 

 

Химическа структура


тенболон структора

Параболан - Тренболон е анаболен стероид с активна субстанция разтворена в масло прилежаща 17-бета хидроксилна група (енантат, ацетат или хекса) етер. Всички тези 3 вида субстанции са с различни версии на освобождаване - формула C7H14O2 етер. Неговият полуживот в организма е около 6-8 дни (като работи в тялото до 15-16 дни).

 

Тренболонът е модифицирана версия на нандролон. Тяхната разлика е във входа на двойната връзка между въглеродни атоми 9 и 11, като напълно е изолиран от ароматизиране, защото нандролон например е склонен към ароматизация, въпреки факта, че той произвежда малко количество естроген в тялото, което не е характерно за тренболон. Анаболният стероид параболан е три пъти по-силен от тестостерон, поради което се счита за един от най-мощните стероиди, които се произвеждат.

 

Можем да направим пример, че 100 мг тестостерон енантат включва значително по-малко първичен хормон от 100 мг тренболон. В този случай, съдържанието на хормон е 28мг за тестостерон и 72 мг за тренболон - параболан. Според експерти ефектите на тренболон енантат е силно наподобим на тренболон хексахидробензилкарбонат (хекса), като и двата придават ефект от покачване на чиста мускулна маса, като същевременно изгарят и мазнините.

 

История Параболан - Тренболон


Бавно действаща форма на тренболон енантат е описана още през 1967, но тогава не е пусната на пазара за свободна продажба. Доста години по-късно компания British Dragon започва да произвежда лекарство, наречено Trenabol с концентрация 200 мг \ мл.

 

Тази компания също така произвежда и няколко други продукти съдържащи тренболон. Компания Британски Дракон никога не е била обявена като фармацевтична компания на официално ниво, и по това време е било невъзможно да се купи тренболон в аптеките, въпреки всичко това, лекарството е широко разпространено сред спортистите. До 2006 г., British Dragon е най-големият доставчик на черния пазар на тези продукти. След напускането на компанията от пазара, тренболон енантат започва да се произвежда от много други подземни производители. Официално тренболон енантат не се произвежда, тъй като не се използва за лечението на хора.

 

Как действа Параболан - Тренболон


При параболан се наблюдават силно анаболни и андрогенни ефекти, лекарството има слабо въздействие върху простатата, кожата и тялото на човека ( акне или косопад, окосмяване по тялото или по лицето могат да се получат в случай на използване на много големи не прекомерни дози).

 

Отделно от това, тренболон има много ясно изразена прогестогенна активност, тя може да се появи в определени граници (понякога доста силно) като понижаване на либидото по време на приема на лекарството, но на практика това никой не го е усещал, а напротив, сексуалното желание на спортиста се увеличава няколко пъти.


  • Възможноста на Тренболон е 5 пъти по-силна (в сравнение с тестостерон) за стабилизиране на андрогенния рецептор, това показва, че лекарството е с добра анаболна активност.

 

Ефектите му се изразяват в стимулиране на синтеза на протеини, намаляване на мазнините, задържане в тялото на необходимости като - синтеза на протеин, калий, фосфор, сяра, калций, укрепване на кости и увеличаване на мускулната маса.

 

 

Ефектите на Тренболон


• Увеличава чистата мускулна маса (до 10 кг за 8-седмичен цикъл с тренболон).

 

• Подобрява мускулната издръжливост.

 

• Влияе на растежа на нивата на инсулин-подобен растежен фактор (също така известен като IGF или соматомедин).

 

• Насърчава изгарянето на мазнините, както самостоятелно, така и чрез стимулиране на секрецията на IGF.

 

• Увеличава либидото по време на цикъла, но в края се усеща спад (ако не се приложи след стероидна терапия с гонадотропин и нолвадекс). Също така след цикъла приемайте тамоксифен или неговите аналози, като торемифен цитрат или кломифен.

 

• Намалява нивото на кортизола.

 

 

Приложение на Параболан в спорта


• Препоръчителен прием: (за мъже)


Минималната препоръчителната доза параболан се счита за 150-300 милиграма на седмица (разделена на няколко етапа през седмицата), за период от 6-8 последователни седмици. Този прием е достатъчен, за да се увеличи силата и чистата мускулна маса, като риска от странични ефекти е минимален.

 

В допълнение, тренболон е мощен анаболен агент, който е по-добър от тестостерон и метан. Най-често тренболон енантат се използва в стероидни цикли за маса, а тренболон ацетат или хекса в стероидни цикли за релеф. Когато се използва в комбинация за релеф най-често спортисти избират да го приемат със станозолол или примоболан, защото излишната вода от организма се изгаря и се придава допълнителна мускулна твърдост.


Нандролон или болденон се добавя, ако е необходимо покачване на солидно тегло, но не приемайте повече от 500 мг нандролон, 200 мг болденон и 150 мг параболан.

 

• Препоръчителен прием (за жени)


Тренболонът не се препоръчва да се използва от жени спортисти, и това се дължи на факта, че лекарството има силно андрогенни странични ефекти.

 

Страничните ефекти на тренболон


Параболанът не ароматизира в организма, тъй като не разполага с естрогенна активност, но засяга прогестероновите рецептори. Това може да доведе до странични ефекти на прогестерона, например спиране на производството на тестостерон и увеличаване на мазнините. Прогестините също увеличават стимулиращия ефект върху действието на естроген в плана за растеж на гръдната тъкан (в тази връзка трябва да се използват анти естрогени - анастрозол).

 

Също така имат силно взаимодействие, което може да причини гинекомастия, защото същевременно се увеличават нивата на естроген. Използването на анти естрогени ще предотврати появата на гинекомастия. Прогестинните странични ефекти могат да бъдат увеличени, ако тренболон се приема паралелно с други ароматични препарати.

 

Още един път ще припомним, че този анаболен медикамент е забранен за употреба от жени, защото възможните ефекти на вирилизация настъпват бързо. Те могат да бъдат: задълбочаване на гласа, нередовна менструация, промени в структурата на кожата, уголемяване на клитора и др. Тренболон не реагира с 5а-редуктаза, и андрогенните не може да се променя чрез комбиниране с финастерид или дутастерид.

 

Анаболният стероид може да се отрази неблагоприятно на холестерола в кръвта. Това може да бъде намаляване на нивото на "добър" холестерол, HDL баланс и риск от атеросклероза. Относителното влияние на липидите зависи от дозата и начина, по който въвеждате анаболният стероид. Параболанът има силен негативен ефект върху чернодробното управление на холестерол, във връзка със своето не-ароматизиране структурата и устойчивостта на обмяната на веществата.

 

Стероидът може да повлияе неблагоприятно на кръвното налягане и триглицеридите, намаляване на ендотелната релаксация на кръвоносните съдове, това може да бъде причина за камерна хипертрофия на сърцето. За да се намали натискът върху сърдечно-съдовата система, се препоръчва да се намали употребата на наситени мазнини, холестерол, и прости въглехидрати по време на стероидния цикъл. Препоръчително е да се вземат добавки, като например рибеното масло, липиден стабил или подобни продукти.

 

Тренболон инхибира производството на ендогенен тестостерон. Ако не се предприемат вещества, които стимулират производството на тестостерон, той ще се върне към нормалните нива след период от 1-4 месеца след края на курса. Трябва да се отбележи, че в дългосрочен период може да се развие хипогонадотропен хипогонадизъм доведе до необходимостта от медицинска интервенция.

 

В експерименталните условия се оказа, че тренболон има три пъти по-силен инхибиторен ефект върху гонадотропина от тестостерон. За да се предотврати това приемайте гонадотропин (през втората седмица и след края на цикъла) ПКТ с кломифен (3 седмици, 50 мг на ден, при разделен прием сутрин и вечер) или тамоксифен (3 седмици, 150 мг на ден (разделен на сутрин и вечер) след края на цикъла гонадотропин 3000-5000 IU на всеки 3-ти ден, 5-7 дни след последната инжекция, тренболон.)

 

Токсичен ефект върху бъбреците – отсъства. Този измислен страничен ефект от тренболон е следствие от факта, че при прием урината става червена. Това са извличани метаболити и е погрешно да се споделя от някои спортисти като знак за увреждане на бъбреците.

 

• Екипът на Anabol.bg ви съветва да приемате тази активна субстанция с повишено внимание. Не предприемайте своеволия и спазвайте препоръчителните дневни дози, за да направите един ефективен цикъл за изчистване или покачване на мускулна маса.

 


Parabolic (GEP) Параболан - флакон 10мл.
Изчерпано количество
Parabolan (Balkan Pharma) Тренболон Енантат - 100мг/1мл
Изчерпано количество
Pharma Tren A100 (Pharmacom Labs) тренболон ацетат
Изчерпано количество
Показани 1 от 4 | 4 (1 Страници)