банер стероиди

Полезно

Веднага можем да дадем отговор на най-често задавания въпрос - да, по време на самоизолацията можете да проведете ефективен курс!

Въпреки че пандемията на коронавирус набира скорост и фитнес залите отдавна са затворени, в действителност можете да  бъдете в страхотна форма дори при такива условия.

 

От нашата статия ще научите кои продукти да изберете, как да си направите цикъла и какво да правите с карантинните тренировки.

Използвайте изолацията в свой плюс: наддавайте тегло или изгаряйте мазнини, докато всички останали ядат безцелно, седнали пред телевизорите.

Наддаването на тегло и увеличаването на силата или изсушаването на мускулите са изпълними задачи дори в домашна среда.

Ако имате възможност да тренирате у дома или имате достъп до фитнес зала на работното си място, тогава можете да...

Коронавирусът (COVID-19) повлия значително на ежедневието ни. Страх от разболяване, социална дистанция, затваряне на фитнес зали и изолация у дома - всичко това само ви подтиква да се излежавате дълго време, да не отлепяте поглед от смартфона си, или да седнете удобно в някое кресло пред телевизора и с дни наред да не мислите за нищо.

Дори и да сте затворени у дома в пълна изолация, има много начини да продължите да тренирате. Събрахме за вас препоръки, които ще ви помогнат да поддържате добър тонус и да останете във форма през периода на намалена физическа активност.

 

Правила за тренировки у дома

Проучванията показват, че редовната физическа активност е жизненоважна за поддържане на функциите на имунната система, предотвратяване на напълняването, подобряване на самочувствието и като цяло поддържане на...

Без значение дали основната цел е увеличаване на масата или загуба на тегло, храненето във всеки случай значително влияе върху резултатите на всеки спортист. Грешките по отношение на храненето няма да ви позволят да постигнете значителен напредък, без значение колко интензивни са вашите силови тренировки и какви мощни спортни препарати използвате. Особено важни в този смисъл са храненията преди и след посещение на фитнес залата. Освен закуската, която е от първостепенно значение за всеки човек, яденето на храна преди и след тренировка може да донесе на културиста максимална полза (или максимална вреда).

Хранене преди тренировка

Когато трупате мускулна маса, което е основната задача в културизма, храненето преди тренировка трябва да се състои главно от протеини и въглехидрати (протеини и въглехидрати...

В реалността на съвременния живот здравият сън е рядкост. Проблемът може да се дължи на увеличаващия се процент на затлъстелите сред населението, на повечето часове, прекарани в интернет, на взирането в телевизионни предавания, видео игри и много други фактори, които ни отвличат от нормалната нощна почивка.


Всичко би било наред, но липсата на сън се отразява неблагоприятно на мозъка, забавяйки скоростта на предаване на данни между клетките. Освен това лошият сън не се отразява на паметта и възприятието на човека към доброто. И като цяло учените твърдят, че системната липса на сън не е по-добър вариант от алкохолизма или наркоманията.


Нашият мозък изразходва около една четвърт от енергийните запаси на тялото, но представлява само 2 процента от общото телесно тегло. Как той получава необходимите...

За да увеличим мускулите, тялото ни се нуждае от голям брой калории. И за да си набавим тези калории, имаме нужда от често и достатъчно хранене. Проблемът е, че при натрупване на мускулна маса някои любители на спорта, както и някои професионалисти са изправени пред проблема със загубата на апетит. Особено често от проблеми с апетита страдат начинаещите в бодибилдинга и тези, които имат бърз метаболизъм - ектоморфите или хард трениращите. В техния случай е необходим строг подход към определянето на диетата. В противен случай не могат да се получат обемни мускули.

В днешната статия искаме да поговорим за причините за намаления апетит, като най-важното е да се опитаме да разберем как да се справим с това.

 

Причини и последици от намален апетит

Обикновено, когато някое момче или момиче просто мисли да отиде...

Голямото количество въглехидрати в диетата може действително да намали до нула ефективността на процесите на загуба на тегло и изсушаване. От друга страна, изборът на правилните храни за диета може да помогне на мъжете или жените спортисти да постигнат желаните резултати. Не можете напълно да изключите въглехидратите, защото те са важен източник на енергия. Без тях, меко казано, ще бъде трудно да оцелеете във фитнеса, без да загубите постигнатото до момента. Затова въглехидратите трябва да бъдат контролирани, но не и напълно изключени.

Всички въглехидрати, които консумираме, се разделят на прости (бързи) и сложни (бавни). Бързи въглехидрати са всички видове сладкиши, печени и сушени плодове, които възпрепятстват растежа на мускулите и допринасят за натрупването на мазнини. Бавните въглехидрати (от грах...

Правилният график на тренировката е не само ефективното редуване на силовите и аеробните тренировки, но и добре избраното време за упражнения. Това е важно, тъй като от периода на физическо натоварване зависи до голяма степен качеството на резултатите. Ако допуснете грешка именно с това, ще е налице забавяне или липса на напредък.

За да определите най-доброто време за тренировка, трябва да имате предвид няколко фактора. Важно е каква е целта на вашите усилия - да се намали теглото, да се поддържа масата или да се увеличат мускулите. С други думи, трябва да се съобразявате с онези часове, които допринасят за изпълнението на конкретни задачи за определен вид работа (например, изгаряне на мазнини по време на аеробни тренировки или растеж на мускулите при тренировка за сила).

Но това е само върхът на айсберга....

Голямото количество мускулна маса е основната цел на повечето от новодошлите, които идват във фитнеса, и тази цел е напълно оправдана. Кой човек не иска да изглежда по-висок, по-смел и по-силен? Постигането на тази цел, обаче, не е лесна задача. Освен това е невъзможно да се каже недвусмислено колко време ще отнеме на този или онзи човек да придобие желаната мускулна маса.

Поведението на животинския организъм, включително и на човека, зависи от различни генетични, психологически и физически фактори. Ние всички сме различни хора със свои собствени уникални характеристики, независимо дали са силни или слаби страни.

Имаме различни диети, метаболизъм, упражнения и възстановяване. Затова би било по-правилно да се зададе въпросът, „За колко мога да се напомпам?“ С това искаме да помогнем на нашите читатели да...

Call