Сустанон - информация

Сустанон е комбиниран тестостеронов препарат, състоящ се от четири от неговите естери, както и други допълнителни неактивни биологично активни компоненти. Различните нива на абсорбция на отделните естери, които се съдържат в тази смес, позволяват поддържането на нивото на тестостерон в кръвта за дълъг период от време (до един месец).


Както може да се види от заглавието, препаратът най-често съдържа 250 mg смес от тестостеронови естери на един милилитър.

 

Тестостеронови етери (описание)


сустанон
Всеки етер има свой период на полуразпад, така че освобождаването на стероида от естера достига своя пик и неговото понижаване в зависимост от самата субстанция. Това може да се случи след няколко часа или дни. Подобно на всички стероиди, самият тестостерон има много кратък период на действие. В резултат на това производителите на синтетичен тестостерон използват химични процеси, за да прикачат сложната естерна верига към тестостерона.
 
Такова прикрепване на остатъци от карбоксилна киселина към хормона, разтворен в масло, прави възможно забавянето на скоростта на окончателното разпадане и изтеглянето на веществото от тялото.

В резултат тестостеронът не може да се свързва с андрогенните рецептори, докато веригата от остатъци от карбоксилни киселини се отцепи от самия хормон. С други думи, това   вмешателство позволява да се придадат на веществото необходимите фармакологични свойства, а именно: отлагането  и забавеното освобождаване на веществото в плазмата, което позволява забавянето на разпада и пълното отстраняване на лекарството от тялото.
 
Структурата на Sustanon 250 включва следните компоненти: Тестостерон пропионат в количество от 30 милиграма. Кратък и "бърз" етер, гарантиращ почти незабавен старт на действието след въвеждането. Това е една от най-популярните версии на тестостерон, която някога е била използвана. Тестостерон ИЗОКАПРОАТ и ФЕНИЛПРОПИОНАТ са естери със средна дължина, чието потребление набира скорост известно време след пропионата. И двете са представени в доза от 60 милиграма. Изокапроатът се използва за преодоляване на пропастта между освобождаването на пропионата и деканоата. Този етер има полуживот от около 9 дни. Би могло безпроблемно да се замени с ципионат или енантат, които имат приблизително същия полуживот. Има мнение, че това се дължи на ценовата политика, тъй като компанията Organon (примерно) има почти 500% рентабилност на този стероид.
 
Що се отнася до фенилпропионата, той се използва за поддържане на нивата на тестостерон в кръвта след пълно разпадане на пропионата. Тестостерон ДЕКАНОАТ - ът е най-дългият етер, използван във всички ситоди. Той има много дълъг период на полуразпад, около две седмици, и следователно, престоят му в тялото е около месец (4 седмици).

Ето защо, когато използвате Sustanon, се препоръчва да започнете ПКТ 2-3 седмици след последната инжекция. Дозата на този етер в препарата е 100 милиграма. Мнозина вярват, че лекарството може да се използва веднъж месечно, единствено въз основа на това, че съдържа този етер. Разбира се, това мнение може да е приложимо, когато става дума за  тестостеронова заместителна терапия, но като се има предвид употребата на лекарството в културизма, това мнение е ЛЪЖА.

Други компоненти са например фъстъченото масло (действа като разтворител и основа на лекарството, а също така осигурява бавно и постепенно усвояване в кръвта) и БЕНЗИЛ АЛКОХОЛЪТ, служещ като антисептик.
 
Такъв състав е разработен за постепенното "влизане" на лекарството в действие. Това означава, че най-напред влиза в действие кратък етер, последван от среден, а след това, в рамките на една седмица, тестостерон деканоатът също намира своето приложение. Въз основа на принципа на действие и дозите на активните вещества не може да се каже, че Сустанон е спортно лекарство за покачването на мускулната маса и сила (въпреки това се справя добре с тази цел).

Неговата първоначална цел е да използва се използва като тестостерон в хормонална заместителна терапия в случаи на недостатъчност на мъжките полови жлези. Чрез комбинирането на четири различни естери на тестостерона в една единствена смес, създателите се опитват да изключат пиковата концентрация на веществото и да удължат стабилното положителното ниво на андроген в човешката кръв. Това помогна да се създаде едно от най-добрите стероидни лекарства за ЗТТ.

 

Трябва също така да се отбележи, че това лекарство, което представлява смес от тествани естери е много популярно. Хубавото е, че сега голяма част от производителите предоставят специална възможност  всеки може да провери оригиналността на закупените продукти, като въведе специален код в сайта на компанията. Оригиналният продукт се произвежда от фирма ORGANON. Самите стъклените ампули с течност са поставени в хартиена опаковка.

 

Какви са ефектите на Sustanon 250? - Подобно на всяко друго тестостеронно лекарство, е изключително гъвкав, което му позволява да се "използва" почти за всякакви цели. Заявяваме това изключително смело като имаме пред вид проявените до момента ефекти:

 

 • Интензивен растеж на мускулната маса. Препаратът напълно се справя с тази задача, макар и не така, както други средства с по-висока анаболна и андрогенна активност. От друга страна, малките увеличения гарантират "качеството" на масата и много по-малък обратен ефект след завършване на курса.

 

 • Увеличаване на силовите показатели. Тази функция прави Sustanon 250 приоритет за представителите на силовите спортове, като вдигане на тежести например. Поради слабото влияние върху теглото на тялото на спортиста, препаратът ще се хареса на тези, за които е важно да се поддържа стабилен тегловен клас.

 

 •  Изгаряне на мазнини. Тази особеност се проявява поради влиянието върху лептина, грелина и други ензими, отговорни за метаболизма на мазнините. Това прави Sustanon 250 добър (макар и не най-добрият) избор по време на периода на "сушене". Умереното задържане на вода от своя страна предпазва мускулите, сухожилията и ставите от наранявания. Не забравяйте обаче, че продължителното използване на тестостерон може да намали нивата на колаген в организма, като по този начин направи тялото по-уязвимо от увреждане. В допълнение, бързото увеличение на силовите показатели, причинено от тестостерона, също може да доведе до травма, поради липсата на "готовност" на връзките и ставите за такива натоварвания.

 

 • Повишение на апетита - това е свързано с повишеното изразходване на енергия, възникващо заради повишените нива на андрогените, както и с влиянието върху ензимите, които са отговорни за него.  Тази характеристика на лекарството е  много полезна по време на периода на покачване на мускулна маса, тъй като спортистът има възможност да консумира по-голяма част от храната и следователно - да доставя на тялото си повече хранителни вещества.

 

 • Анти-катаболитно действие, което насърчава запазването на мускулната маса и сила по време на тежка диета и изобщо не позволява да се притеснявате повече за режима на сън и храна, който е толкова важен при самостоятелните тренировки. В допълнение, този ефект позволява да се провеждат по-продължителни и интензивни сесии, докато възстановяването между тях е много по-бързо.

 

 • Нарастването на броя на еритроцитите в кръвта и, следователно - значително увеличение на издръжливостта. Все пак, въпреки тази характеристика, лекарството рядко се използва от спортисти, чиято конкурентна дейност е свързана с проявяването на максимална издръжливост.

 

Курс със Sustanon 250 и как да приемате препарата

сустанон инормация ефекти

Трябва да се отбележи, че лекарството трябва да се приема под лекарско наблюдение. Не можете да вземате сустанон, ако има някакви противопоказания за употребата на препарата, ако имате хормонални нарушения и т.н. Не забравяйте да се консултирате с лекар.

Също така, лекарството трябва да се използва само от мъже, които са навършили 21 години (т.е. организмът на тази възраст вече може да си го позволи, тъй като е оформен). Стандартна, "мека" схема на лекарството означава неговото прилагане веднъж седмично при доза от 1 ml / 250-500 mg. С този подход, страничните ефекти са намалени до минимум или са изобщо елиминирани.  
 
В културизма и други спортове въвеждането на Sustanon се извършва два пъти (горе-долу на всеки три дни) в рамките на една седмица, за да се поддържа стабилна средна  концентрация на тестостерон в кръвта и следователно - липсата на "спадове" в действието.

Продължителността на курса със Sustanon 250 продължава до около 10 седмици (за предпочитане 6-8 седмици). Ако курсът продължава повече, препоръчва се гонадотропин. Също така, след две седмици на приемане, е необходимо да включите в курса инхибитори на ароматазата и да контролирате нивото на естрогените, като правите всички необходими изследвания.
 
Необходимо е да се спре употребата на ароматазни инхибитори 1-2 седмици след последното приложение на лекарството. Както вече беше споменато по-рано, 3 седмици след завършването на курса, започва пост курсовата терапия. Тя е задължителна, за да може напълно да възстановите производството на вашия собствен хормон тестостерон. В продължение на 3 седмици е необходимо да се вземат тамоксифен и тестостеронов бустер.

Няма смисъл да пишем за комбинацията от Sustanon с други анаболни стероиди, тъй като лекарството се съчетава перфектно с много от тях, което води до синергичен ефект.
 
Обикновено комбинацията от Сустанон и Нандролон се използва за натрупване на мускулна маса. За да се осигури добро орелефяване ефект оказва комбинирането на, Stromba (Станозолол) със Sustanon 250. Така се постига по-добро изсушаване. Както вече бе споменато по-горе, е абсолютно необходимо да се консултирате с лекар преди началото на курса, за да избегнете здравословни проблеми. Освен това, разбира се, не трябва да забравяте най-важното, а именно, правилното хранене.

Това е един от решаващите фактори, които са необходими за постигането на целта. Това означава, че фармакологията увеличава общата производителност и подобрява възстановяването на организма до високи граници.

 • НО, самото тяло се нуждае от някъде да вземе необходимите хранителни вещества (белтъчини, мазнини и въглехидрати), за да се възстанови и продължи да работи в залата за увеличаване на мускулната маса. Ето защо не забравяйте да прочетете: Диета за повишаване на теглото Препарати за наддаване на тегло (имайте предвид само спортните добавки).

 

Нежелани ефектиСтраничните ефекти на лекарството не са толкова силни, колкото при другите стероиди с висока андрогенна активност. Но все пак те се срещат и именно затова сме изготвили следния списък:

 

 •  Ефекти, свързани с превръщането на тестостерона в естрадиол. Те могат да се проявят под формата на задържане на течности, появата на гинекомастия и натрупване на мазнини. Но за щастие тези неприятни моменти лесно се елиминират, като се приложи курс с анастрозол, аромазин или екземестан, които са ефективни инхибитори на ензима ароматаза, отговорен за преобразуването на излишните количества тестостерон.
 • Андрогенни странични ефекти, причинени от повишаване на концентрацията на дехидростростостерон. Излишните количества DHT могат да причинят интензивен растеж на космите по тялото. Този ефект на лекарството до голяма степен зависи от генетичната предопределеност. Този ефект може да се минимизира или елиминира  чрез използването на малки дози dutasteride и finasteride. Също така и двете от тези нежелани реакции могат да бъдат сведени до минимум при използване на селективни модулатори на естрогенния рецептор (SEMMs) като Nolvadex (тамоксифен) или ароматазни инхибитори (AIS) като Aromasin.
 • Поява на втвърдявания след инжектиране. В повечето случаи това е безвреден страничен ефект, който не изисква методи за елиминиране. Проблемите отшумяват от самосебеси след 2-5 седмици. Единственото, което може да се направи, е да се следи стриктно хигиената, както и леко да се търка в мястото на инжектиране след инжектирането.
 • В повечето случаи, ако човек знае какво е това, къде да инжектира и т.н., той не се сблъсква с такива проблеми. В хода на курса, много от спортистите може да имат треска и симптоми на подобно на грип състояние (възпалено гърло, мигрена, лимфаденопатия, мускулна слабост и т.н.). Също така нивото на липопротеините с ниска плътност - лош холестерол - се увеличава. За профилактика можете да използвате Omega-3 в по време на курса със Сустанон.

 
След стероидна терапия


Особеностите на пост-курсовата терапия след завършване на приложението на Sustanon 250 зависят от продължителността и използваните дозировки. При курс, чиято продължителност не надвишава 10 седмици и доза от 250 мг на седмица, уместна би била средна следкурсова схема.


Тя представлява  50 mg кломифен цитрат в продължение на тридесет дни и след това 25 mg в продължение на 15 дни. Ако курсът е с по-голяма продължителност или дозите, които употребявате са по-високи, тогава  първите петнадесет дни кломид се прилагат в доза от 100 милиграма след това в количество от 50 мг и след това още 15 дни по 25 мг.

 

Ако курсът е имал много висока продължителност (подобно на хормонална заместителна терапия), тогава трябва да приемате гонадотропин, комбинация от кломифен и тамоксифен и в допълнение да приемате витамини (особено витамини В и Е), тестостеронови бустери, хондропротектори и други редуциращи препарати.


Трябва също така да се има предвид, че при продължителни курсове (което не се препоръчва), употребата на човешки хорион гонадотропин ще бъде задължителна, за да се запази секреторната функция на тестисите. В този случай терапията след курса няма да включва инжекции.


 

Заключения и отзиви


Sustanon 250 е лекарство, което е широко достъпно, сравнително ниска цена и към всичко това - с гъвкав ефект и без изразени странични ефекти. Въпреки че принципът на действие на тестовите етери поотделно не се различава от анаболните свойства на това лекарство, понякога приемът на Сустанон не е напълно оправдан (както от страна на материала, така и от желанието да се постигне желания ефект).


Що се отнася до рецензиите, те винаги са различни и най-вече се говори за позитивния ефект от този анаболен стероид.

 Sustanon 300 (Biotech Beijing) Тестостерон Микс
Sustanon (Malay Tiger) Сустанон - 10 ампули 250мг/мл
Изчерпано количество
Pharma Sust 300 (Pharmacom Labs) Сустанон
Изчерпано количество
Sustamed (Balkan Pharma) Сустанон-4-вида-тестостерон
Изчерпано количество
Показани 1 от 4 | 4 (1 Страници)