Тестостерон Пропионат - информация

 

Употреба и История - Тестостерон Пропионат

Тестостерон пропионатът е анаболно лекарство, което има огромно разпространение в почти всички спортове, свързани с демонстрирането на скоростта и силата на човека.

  • И, разбира се, като всеки друг тестостеронов естер - това лекарство е особено обичано от почти всички културисти и се използва широко в този спорт. Тестостеронът е привлекателен за атлетите главно поради незначителните странични ефекти, както и неограничена гъвкавост на прилагането.


Казано накратко, препаратът може да бъде използван във всяка фаза на подготовка, независимо дали е "релеф", покачване на маса или дори само подготовка за състезание преди боксов мач, например.


Най-често се използва при подготовката за състезания (при релеф), тъй като напълно се справя със запазването на мускулната маса след спиране на приема му. Висока андрогенна активност, т.е. връзката на веществото с   андрогенните рецептори на организма е 100% Анаболна активност: повишен протеинов синтез и хипертрофия на мускулните влакна.


Съставлява 100% от основния мъжки полов хормон. Също така е възможно конвертиране на хормона в естроген, тоест характеризира се с висока ароматизация.  (За възстановяване на собственото освобождаване на тестостерона от тялото, е необходимо да се вземат анти-естрогени). Потискането на връзката хипоталамус-хипофиза-тестити е доста силно изразено.

 

  • Хепатотоксичност – липсва при прилагането на тестостерон – чрез инжектиране.


Срок на действие на веществото - варира от 2 до 3 дни. Времето, за което ще бъде възможно да се открие употребата на веществото (допинг тест) - до 40 дни.


Ефекти - Тестостерон Пропионат


На първо място, трябва да се отбележи, че полученият ефект зависи от дозировката на тестостерон, комбинацията с други стероиди, както и режима и диетата, която се следва.


Най-важните фактори, които са необходими за постигането на необходимите резултати, винаги ще бъдат:  ХРАНЕНЕ и ТРЕНИРОВКИ


На първо място, е необходимо да се погрижите правилно и да си съставите план за храна и тегло и да следвате стриктно програмата си. Списъкът с положителните ефекти, характерни за този тестостеронов естер са налице като най-важния е - увеличаване на растежа на мускулната маса.

 

Забележителен е фактът, че тестостерон пропионатът  не причинява прекомерно задържане на вода, поради което покачената маса е качествена и чиста. Именно поради това спортистите понякога използват този тестостеронов етер малко преди състезание. В черния дроб и мускулната тъкан се повишава нивото на биологично активния пептид IGF-1. Това е важен елемент за образуването на елементи на мускулната тъкан - хиперплазия на мускулните влакна.

 

 Стероиден профил на препарата


Поради намаляването на нивото на лептина, отговорен за регулирането на енергийния метаболизъм и апетита, тестостерон пропионатът (подобно на всеки друг андроген) има значителен ефект на изгаряне на мазнините, но разбира се за пълното проявление на този ефект е необходимо да се спазва режим на правилно хранене и упражнения тъй като тестостеронът помага за изгарянето на мазнините при подходящи условия, а не го причинява сам.Тестостерон пропионатът значително намалява риска от инфаркт и исхемична болест на сърцето. Въпреки че това състояние е по-подходящо за възрастните хора, проблеми те със сърдечно-съдовата система може да се дължат и именно на понижените нива на този хормон в човешкото тяло.


  • При младите спортисти се наблюдава противоположния ефект.

 

Само след няколко дни концентрацията му в кръвта пада до нормалната (поради такова кратко действие, понякога се приема и от жени). В допълнение, концентрацията на тестостерон в този естер е 83 mg.


 

Странични ефекти на тестостерон пропионата


При правилно спазване на дозите и наблюдение на нивата на хормоните, практически няма страничен ефект. Но все пак самият факт, че се използва тестостерон означава евентуалното му превръщане в естрадиол или дихидростестостерон, като по този начин се стига до тяхното проявление. Възможно е да има болезнени усещания на местата, където е направена инжекцията, също така и зачервяване на кожата.

 

В допълнение, агресията и раздразнителността се увеличават. Наблюдават се и ефектите свързани с повишеното ниво на естрадиола – задържане на течности и риск от гинекомастия. Страничните ефекти могат лесно да бъдат избегнати чрез добавяне на анастрозол или тамоксифен към курса, както и други лекарства, които имат инхибиторен ефект върху ароматазата.


 

Курс с тестостерон и комбинацията с други стероиди

 

Тестостерон пропионатът, както и други тестостеронови естери, много добре се комбинира с голямо разнообразие от анаболи, като станозолол, метандинон, турнибол, нандролон, тренболон ацетат и други подобни.


  • Изборът на комбинация зависи от целите, които спортистът преследва.


 1. Например, за "изсушаване-релеф" служи добре известната комбинация с винстрол,  а за увеличаване на масата - с метандинон или нандролон.

 2. Спортистите, занимаващи се със силови  спортове ще харесат комбинацията с турнибол или тренболон.


Тестостеронът обаче може да се използва и "соло", при доза от 50 милиграма на ден за начинаещи (тъй като това е един от най-бързите етери). За по-напредналите спортисти ще се използва курс с доза от 100 mg всеки ден. Дори и в този случай, ще има значителен ефект, защото дори и само тестостеронът може да окаже впечатляващо влияние върху мускулната маса, силата и изгарянето на мазнините.

 

  • Основното нещо е да не забравяме, че след тестостероновия курс пропионатът изисква задължително прием на кломифен цитрат.


Желателно е също така да се добавят поддържащи лекарства като витамини, хондропротектори и хепатопротектори. След курсовата терапия във всеки случай е необходима, тъй като ако състезателят вземе лекарство, което изкуствено повишава нивото на тестостерон, тялото намалява производството на своя естествен хормон. По този начин, след курса, либидото намалява, увеличават се умората, стресът и т.н. Не вземайте лекарството без подходящ мониторинг от лекар. Също така, не злоупотребявайте и не надвишавайте препоръчаните дози.

 

Не е препоръчително лекарството да се употребява от жени, тъй като то се характеризира с висока андрогенна активност, което от своя страна може да доведе до появата на нежелани странични ефекти, като маскулинизация и др. Положителните отзиви за препарата се обясняват с рядко срещаните странични ефекти, гъвкавостта в приемането, а също така достъпната цена. Разбира се, когато купувате тестостерон пропионат, трябва да обърнете внимание на производителя и броя на положителните отзиви. В противен случай съществува риск от фалшифициране, което днес е широко разпространено.
Propionate (Malay Tiger) - Тестостерон пропионат - 10 ампули 100мг/мл
Изчерпано количество
Testosterone Propionate (Pharm Tec) Пропионат - 10ампули.
Изчерпано количество
Testosterone P (Balkan Pharma) пропионат 10ампули
Изчерпано количество
Показани 1 от 3 | 3 (1 Страници)