Тестостерон Ципионат (прием)

тестостерон ципионат

Тестостерон ципионатът е един от най-често срещаните анаболи, използвани от тежкоатлетитеm, като. особено популярен е в САЩ. От една страна това е наистина странно, тъй като съществува и по-подходящ за приемане етер, а именно енантат. От друга страна, обаче, ципионатът се произвежда в Америка и поради тази причина там той е един от най-достъпните анаболи. Препаратът се характеризира с доста негативни ефекти под формата на голям списък с възможни нежелани реакции, дължащи се на ароматизацията, но в същото време е много ефективен за натрупване на мускулна маса и увеличаване на издръжливостта.

 

Преди да прегледаме този етер, нека да разгледаме какъв е тестостеронът и защо е необходимо да добавим остатъците от карбоксилни киселини към синтетичния тестостерон. Какво представлява тестостеронът и защо се нуждаем от етери? Тестостеронът е един от основните хормони, който играе решаваща роля в развитието не само на мъжкото тяло, но и на женското. За мъжете този андроген играе специална роля, тъй като е отговорен за здравето на репродуктивната система. Той също така помага за изгарянето на мастни натрупвания, участва в развитието на костната и мускулната тъкан и е отговорен за много други процеси не само по времето на пубертета, но и през целия живот на човека..

 

Например, ако човек има ниски нива на този хормон, това се отразява на неговия характер, поведение, настроение. Сънливост, летаргия, раздразнителност и много други - всичко това характеризира намаленото производство на въпросния хормон. Между другото, точно поради факта, че има много повече тестостерон в мъжкото тяло, по-лесно е силната половина на планетата да изгаря повече  мазнини в сравнение с жените. За момичетата борбата с излишните мазнини изисква много повече усилия.

 

Причината за това е и преобладаващото ниво на естроген, както и генетичната предразположеност (особено когато предстои раждане на дете).. Тялото дава всичко от себе си, за да натрупва необходимия мастен слой, за да се улесни раждането.. Като цяло сякаш нещо ме накара да говорим за тези неща. Но да се върнем към темата на дадената статия. Проблемът е, че с възрастта секрецията на този забележителен хормон започва да намалява, което води до възникването на различни здравословни проблеми (включително старост). За щастие медицината не стои неподвижно и в далечната 1950-та година е получен първият синтетичен тестостерон. Хубавото е, че той може да се използва за изкуствено повишаване на нивото на хормона в човешкото тяло. Имало е, обаче, и друг проблем. Синтетичният хормон е прекалено бърз, поради което трябва да се правят по няколко инжекции на ден, докато нивото на тестостерона се покачи до известна степен за известно време.

 

Така, благодарение на етери като ЦИПОНАТА, открит няколко години след появата на енантата, действието (периода на освобождаване) на синтетичния тестостерон се увеличава няколко пъти, което позволява инжекции само няколко пъти седмично при необходимост от хормонозаместителна терапия (ХЗТ). От този пост ще научите за всички предимства и недостатъци на използването на тестостерон ципионат при силовите спортове и не само. Описание на тестостерон ципионата (Testosterone Cypionate) – това е дълъг естер на тестостерона. Неговият период на полуразпад е приблизително две седмици, така че тестостероновият ципионат ще бъде добър избор за тези, които са против честото инжектиране на стероиди.

 

Най-често този вид от тестовите естери се използва в цикли на натрупване на мускулна маса и увеличаване на силовите показатели, особено когато се комбинира заедно с други стероиди, като например Нандролон. И това не е изненадващо, тъй като е мощен анабол и андроген, отлично оръжие за набиране на мускулна маса и увеличаване на издръжливостта.. Преди да разгледаме описанието на това вещество, нека изясним една обща погрешна представа. Ципионатът в никакъв случай не е по-мощен или по- слаб етер в сравнение с енантата. Те са почти напълно идентични.

 

Стероиден профил на препарата:

 

17Ь-хидрокси-4-андростен-3-едно. Относителна маса на молекулата TC-412.6112. Молекулно тегло на синтетичния тестостерон - 288,429 Молекулно тегло на етера - 132,1184 формула на ципионата — C27 H40 O3 Формула на базовия тестостерон— C8 H14 O2. По време на курса се наблюдава намаляване на секрецията на собствения мъжки хормон. Това се дължи на факта, че когато тестостеронът идва отвън, тялото си мисли: "Защо да произвеждам свой собствен хормон, при положение, че имам изобилие от него?". Между другото, без адекватната след курсова терапия, дори след приемане на анаболни стероиди, спортистът може да има намалено производство на хормони..

 

Способността да се увеличи синтеза на основната субстанция, необходима за растежа на мускулната тъкан (протеина) и забавянето на нейното разграждане се дължи 100% на тестостерона. Както беше споменато по-горе, това е андрогенен препарат - 100% тестостерон. И колкото е по-голям рискът от ароматизация, толкова е по-голяма необходимостта да се приемат допълнително хормонални антагонисти и модулатури (клас s4). Когато приемате такива лекарства, трябва да сте изключително внимателни и е абсолютно необходимо да се консултирате с лекар, тъй като според много изследвания много блокери на ароматазата могат да причинят редица странични ефекти. Приложение на тестостероновия естер - инжекция Продължителност на действие на етера - 15 дни.

 

Времето, за което е възможно да се открие употребата на веществото в тялото, е 3 месеца. Препоръчителна доза за мъже: 1000 mg / седмично (най-приемливото варира между 200 и 500 mg.) Ефективна доза за жените: не се препоръчва, поради силна ароматизация и възможността да се развият вторични полови белези. В същото време от гинекомастията и акнето мъжете могат да се отърват без проблеми, страничните ефекти при жените остават за цял живот.

 

Ефекти от тестостерон ципионат

тестостерон

Tестостеронът е мъжки полов хормон, отговорен за значителен брой процеси в организма.. Спектърът на действието му е много широк - от влиянието върху състава на тялото и сексуалната активност, до регулирането на емоционалната стабилност и усещанията.. По принцип вече сме обсъждали това и никой не би трябвало да има съмнения относно значението му за човешкото тяло. Ако говорим за употребата на различните препарати в бодибилдинга, тогава има доста голям списък от доста атрактивни ефекти за спортиста: Интензивен растеж на мускулната маса, причинен от повишен протеинов синтез (допринася за задържането на азот) и подобрена смилаемост на другите хранителни съставки.

 

Ето защо в повечето случаи този тестостеронов естер се използва за "масонабиране". В допълнение, ципионатът може да допринесе за повишаване на нивото на инсулиноподобния растежен фактор (IGF-1), който е отговорен за много функции, по-специално, предизвиква хиперплазия на мускулна тъкан. Веществото подобрява също така възстановителните способности. Тестостерон ципионатът има отлична способност да увеличава активността на миосателитните или сателитни мускулни клетки.

 

Веществото има умерен, типичен за повечето андрогенни препарати ефект на изгаряне на мазнините, който се обяснява с взаимодействието с лептина, който от своя страна е отговорен за метаболизма на мастните клетки и апетита. Тези стволови клетки са много скъпи, тъй като те са пряко свързани с възстановителните процеси на увредената мускулна тъкан.. Увеличаването на показателите за здравина е онова, което прави тестостерон ципионата отличен избор за представителите на силовите спортове и тежката атлетика.  

 

В допълнение, тестостеронът не дава твърде много мускулна маса (в умерени дози), така че може да се използва без страх от "отпадане" от определена категорията тегло. Повишеният апетит допринася за консумирането на повече храна и, следователно, за по-значително увеличаване на мускулната маса и сила. Апетитът се увеличава в резултат на увеличените натоварвания при тренировка. Затова се подгответе да ядете голямо количество храна. Между другото, това е един от най-важните фактори за растежа (включително и без използване на стероиди). Без правилното хранене и необходимото възстановяване можете да забравите за увеличаването на теглото и издръжливостта.

 

Задържането на течности намалява травматичния ефект от увеличената тежест върху сухожилията, мускулите и връзките, като ги прави по-еластични. Въпреки, че от друга страна - употребата на тестостерон в дългосрочен план може да намали нивата на колаген в организма, като по този начин причини още по-големи наранявания. Ето защо е необходимо да се избягва прекалено дългата продължителност на курса, а също така е необходимо да се взимат колаген и хондропротектори. Що се отнася до допълнителните препарати, освен спортните добавки можете да използвате обикновен желатин, който може да се намери във всеки хранителен магазин или супермаркет. Понякога ципионатът може да се използва в курс на сушене заедно с други стероиди. Въпреки това е необходимо да провеждате правилен курс, който да изгаря мазнините и да увеличава максимално мускулния обем.

 

Страничен ефект от тестостерон ципионат?

За съжаление, това лекарство също има собствен списък със страничните ефекти, които могат да се появят при прекомерно високи дозировки, голяма продължителност на курса и неграмотна употреба !!!. Списъкът е съвсем стандартен, както е случаят с всички останали производни на тестостерона: увеличаване на окосмението в други части на тялото. Този ефект се дължи на превръщането на тестостерона в дехидротестостерон. Можете да неутрализирате това проявление, като намалите дозата на лекарството или включите в хода на курса тамоксифен.. Въпреки това, в повечето случаи този ефект не е пряка последица от употребата на тестостерон, а генетично предопределена свръхчувствителност към DHT.

 

Друг страничен ефект се свързва и с дехидротестостерона - увеличаване на простатата. Механизмът за справяне с него е напълно аналогичен на първия случай. Акнето е друг страничен ефект. Представлява обрив, който се проявява поради увеличаването на съдържанието на мазнини в кожата под влияние на андрогените. Най-добрият начин е да следвате диета с умерено съдържание на мазнини и внимателно да проследявате хигиената на кожата (например, като използвате специално разработени лосиони). Въпреки че е нужно да се въздържате от приемането на прекалено високи дози от този хормон, имайте пред вид, че недостатъчните му нива в организма може да доведат до повишен риск от нараняване и повишена чупливост на костите.

 

За да избегнете всички тези странични ефекти, както и ефектите от недостига на хормона е нужно да използвате разумни, не прекалено високи дози.

 

Курс с ципионат и след-курсова терапия

Тестостерон ципионатът може да се използва както в комбинация с други стероиди, така и соло.  Оптималната седмична доза на лекарството трябва да бъде около 250-500 mg (максимум 1000 mg). Следователно, НЕ трябва да следвате правилото "колкото повече, толкова по-добре". Трябва също така да се отбележи, че тестостерон ципионатът трябва да се използва под формата на дълъг курс от най-малко осем седмици. Лекарството добре се съчетава с нандролони и тренболони (в този случай е необходимо допълнително прилагане на каберголин, за да се намалят високите нива на пролактин, причинени от тях), както и с много перорални медикаменти като метандинон, стромба, турнибол и др.

 

Когато се комбинира тестостерон с други стероиди, препоръчва се да се използва малко по-ниска дозировката, отколкото при самостоятелен курс. Този подход ще помогне да се избегнат страничните ефекти, причинени от синергията на два или повече препарата. По време на курса е необходимо да се приемат анастрозол и ексместан. Още нещо – след четвъртата седмица трябва да включите хорион гонадотропин в количество 500 UI на седмица. Така ще може да се поддържа нормалното функциониране на връзката хипофиза – хипоталамус – тестиси. Това от своя страна може да ви спести дългата и тежка следкурсова терапия.. След завършване на курса се предписва терапия с кломифен, торемифен или, в крайни случаи тамоксифен.

 

Техните дози и режима на приемане ще зависят от дозите тестостерон и продължителността на курса, който сте провели. Например, може да се обмисли възможността за ПКТ след курс на тестостерон с продължителност 10 седмици и средна доза по 500 mg / седмично.. В този случай приемайте 60 mg кломифен в продължение на 15 дни, след това същият брой от 30 mg и след това намалете до 15 mg за съответния период. При особено продължителни курсове и липса на ефикасност от проведената ПКТ, може да се наложи прилагане на гонадотропин (ако не се използва в хода на самия курс), кломид и допълнително приложение на друг анти-естроген, а именно нолвадекс.  Не забравяйте, че терапията след курса предполага не само връщането на тестостерона до изходните стойности, но и възстановяването на общото състояние на организма. Следователно, добра идея ще бъде добавянето на витаминни препарати (особено витамин Е   и цинк), тестостеронови бустери (Tribulus или D-Aspartic acid) и хондропротектори (глюкозамин и хондроитин).

 

Понякога може да се добави пептид или хормон на растежа (въпреки че това е по-скоро прерогатив на професионалните спортисти, които са готови да поемат сериозни рискове за здравето).. За да се подобри възстановяването, се препоръчва също така процесът на трениране да се намали като  интензивност и да се сведе да относително малък брой упражнения.

 

Кой производител да изберете?

Според преценките на спортистите, едни от най-добрите производители на тестостерон ципионат са Balkan Pharmaceuticals, Pharmacom Labs или някой американски производител. Това са тези производители, които ненавиждат фалшификатите и държат на високото качество на онова, което предлагат. Отзивите на много хора за ципионата са положителни , тъй като именно с него те са успели значително да покачат мускулната си маса.

 

Независимо от факта, че когато приемате анаболни стероиди няма как напълно да запазите натрупаното след прекратяването на курса, според ревютата обратният ефект при този препарат е НЕЗНАЧИТЕЛЕН и не настъпва НЕЗАБАВНО, както при някои други. Разбира се много важно условие е да подходите компетентно към целия курс. Много моля атлетите, които вече са приемали ципионат да споделят своето мнение в форума за да помогнат на начинаещите спортисти. Споделете опита си с всички. Благодарим!


Pharma Test C250 (Pharmacom Labs) тестостерон ципионат
Testosterona C (Balkan Pharmaceuticals) Ципионат 10 ампули
Тестостерон Ципионат - Testex (Qpharm)
Показани 1 от 4 | 4 (1 Страници)