Блог за тренировки, анаболни стероиди и спортни новини. Статиите са написани от опитен специалист в областта на силовите спортове и фармацията.

Веднага можем да дадем отговор на най-често задавания въпрос - да, по време на самоизолацията можете да проведете ефективен курс!

Въпреки че пандемията на коронавирус набира скорост и фитнес залите отдавна са затворени, в действителност можете да  бъдете в страхотна форма дори при такива условия.

 

От нашата статия ще научите кои продукти да изберете, как да си направите цикъла и какво да правите с карантинните тренировки.

Използвайте изолацията в свой плюс: наддавайте тегло или изгаряйте мазнини, докато всички останали ядат безцелно, седнали пред телевизорите.

Наддаването на тегло и увеличаването на силата или изсушаването на мускулите са изпълними задачи дори в домашна среда.

Ако имате възможност да тренирате у дома или имате достъп до фитнес зала на работното си място, тогава можете да...

Коронавирусът (COVID-19) повлия значително на ежедневието ни. Страх от разболяване, социална дистанция, затваряне на фитнес зали и изолация у дома - всичко това само ви подтиква да се излежавате дълго време, да не отлепяте поглед от смартфона си, или да седнете удобно в някое кресло пред телевизора и с дни наред да не мислите за нищо.

Дори и да сте затворени у дома в пълна изолация, има много начини да продължите да тренирате. Събрахме за вас препоръки, които ще ви помогнат да поддържате добър тонус и да останете във форма през периода на намалена физическа активност.

 

Правила за тренировки у дома

Проучванията показват, че редовната физическа активност е жизненоважна за поддържане на функциите на имунната система, предотвратяване на напълняването, подобряване на самочувствието и като цяло поддържане на...

Без значение дали основната цел е увеличаване на масата или загуба на тегло, храненето във всеки случай значително влияе върху резултатите на всеки спортист. Грешките по отношение на храненето няма да ви позволят да постигнете значителен напредък, без значение колко интензивни са вашите силови тренировки и какви мощни спортни препарати използвате. Особено важни в този смисъл са храненията преди и след посещение на фитнес залата. Освен закуската, която е от първостепенно значение за всеки човек, яденето на храна преди и след тренировка може да донесе на културиста максимална полза (или максимална вреда).

Хранене преди тренировка

Когато трупате мускулна маса, което е основната задача в културизма, храненето преди тренировка трябва да се състои главно от протеини и въглехидрати (протеини и въглехидрати...

Днес искаме да помогнем на начинаещите и затова ще обсъдим теорията и практиката на упражненията в културизма. Може би сте чували за понятия като основни и изолиращи упражнения? Но вероятно не сте могли или не сте се опитали да разберете какво означава всичко това? За начинаещите спортисти, както първите, така и вторите звучат като сложна терминология, върху която работи само напредналите спортисти. Всъщност тук няма нищо сложно. И ако ни отделите половин час от времето си, тогава най-вероятно ще отговорим на всички ваши въпроси.

Съвременните фитнес зали са натъпкани с различни мултифункционални симулатори. От една страна, това е плюс, тъй като опитният бодибилдър може да тренира както иска, без да се ограничава до наличните уреди. От друга страна, това е минус, тъй като новодошлият, когато дойде за първи...

В реалността на съвременния живот здравият сън е рядкост. Проблемът може да се дължи на увеличаващия се процент на затлъстелите сред населението, на повечето часове, прекарани в интернет, на взирането в телевизионни предавания, видео игри и много други фактори, които ни отвличат от нормалната нощна почивка.


Всичко би било наред, но липсата на сън се отразява неблагоприятно на мозъка, забавяйки скоростта на предаване на данни между клетките. Освен това лошият сън не се отразява на паметта и възприятието на човека към доброто. И като цяло учените твърдят, че системната липса на сън не е по-добър вариант от алкохолизма или наркоманията.


Нашият мозък изразходва около една четвърт от енергийните запаси на тялото, но представлява само 2 процента от общото телесно тегло. Как той получава необходимите...

В мрежата редовно попадате на тренировъчни методи и програми, според които трябва да увеличите количеството на своите тренировки, за да натрупате мускулна маса, да увеличите силата и издръжливостта  си и да изгаряте мазнини. Въпреки това, често увеличаването на количеството упражнения води до увеличаване на продължителността на тренировките.

Проблемът е, че не всеки фен на вдигането на тежести има време за дълги сесии във фитнеса. Плюс това,  2 или 3 - часовата тренировка не е оптимална по отношение на анаболен и катаболен баланс.

 

Искаме да помогнем за решаването на този проблем, като за целта ще ви кажем как да увеличите обема на тренировките, без да повлияете на продължителността им. Смятаме, че нашите препоръки ще бъдат полезни не само за начинаещите спортисти, тъй като увеличаването на...

За да увеличим мускулите, тялото ни се нуждае от голям брой калории. И за да си набавим тези калории, имаме нужда от често и достатъчно хранене. Проблемът е, че при натрупване на мускулна маса някои любители на спорта, както и някои професионалисти са изправени пред проблема със загубата на апетит. Особено често от проблеми с апетита страдат начинаещите в бодибилдинга и тези, които имат бърз метаболизъм - ектоморфите или хард трениращите. В техния случай е необходим строг подход към определянето на диетата. В противен случай не могат да се получат обемни мускули.

В днешната статия искаме да поговорим за причините за намаления апетит, като най-важното е да се опитаме да разберем как да се справим с това.

 

Причини и последици от намален апетит

Обикновено, когато някое момче или момиче просто мисли да отиде...

Голямото количество въглехидрати в диетата може действително да намали до нула ефективността на процесите на загуба на тегло и изсушаване. От друга страна, изборът на правилните храни за диета може да помогне на мъжете или жените спортисти да постигнат желаните резултати. Не можете напълно да изключите въглехидратите, защото те са важен източник на енергия. Без тях, меко казано, ще бъде трудно да оцелеете във фитнеса, без да загубите постигнатото до момента. Затова въглехидратите трябва да бъдат контролирани, но не и напълно изключени.

Всички въглехидрати, които консумираме, се разделят на прости (бързи) и сложни (бавни). Бързи въглехидрати са всички видове сладкиши, печени и сушени плодове, които възпрепятстват растежа на мускулите и допринасят за натрупването на мазнини. Бавните въглехидрати (от грах...

Call