Тестостерон енантат - информация

Описание и История - Тестостерон Енантат:

Тестостерон енантат представлява мастноразтворим инжекционен стероид, който е създаден така, че да освобождава бавно тестостерон от мястото, в което е инжектиран. И за това повечето спортисти го наричат Тестостерон депо. Попаднал вече в тялото, този хормон има способността да увеличава серумната концентрация за няколко дена, а тя остава значимо повишена точно 2 седмици.

На практика действието на препарата може да остане 3 седмици. Този тестостерон е най-предписван, използва се за лечение на хипогонадизъм и други проблеми, произтичащи от андрогенен дефицит.


Тестостеронът е мощен хормон, но е със значими странични ефекти, тъй като той много лесно се трансформира в естроген. При начинаещи атлети водната задръжка е възможна в значима степен, което води до възможност да се омазнят релефните мускули, защото се продуцират подкожни течности.

 

Кратка характеристика на препарата

 

тестостерон енантат структора

Химическа структора - андростендион-3-он, 17β-ол

Молекула -288,429

Молекулното тегло на етера - 130,1864

Най-ефективна дозировка - 500-750 мг на седмица

Период на полуразпад - 6-7 дни

Ароматизация - силна

Алкализация по 17-α - не

 


Свойства Тестостерон Енантат:


Много трениращи предпочитат да инжектират препарата седмично. В такъв случай дозата е от 250 мг до 750 мг.


  • Това ниво осигурява бърз растеж на сила и маса.

Тези, които целят повече маса, е по-добре да добавят и орален стероид като Анадрол или Метан. А целящите да запазят мускулната дефиниция, могат да предпочетат инжекционни препарати като Дека-дураболин или Болденон.

 

В този случай са приемливи по-малки дози от Тестостерон Енантат, за да се изгради приемливо количество мускул, но и да се сведе ароматизацията в естроген до минимум. По време на възстановяване от цикъла с прием на Нолвадекс, Кломид или HCG, изградената мускулна маса може да бъде съхранена в значима степен, тези антиестроген продукти могат да бъдат намерени ТУК.

 


Прием и ефекти на Тестостерон Енантат:Най-важният ефект от тестостерон енантат е наддаване в мускулната маса и сила. Ето защо той се използва широко в културизма, вдигане на тежести и други силови спортове. Той също има много изразен ефект на изпомпване. Изпомпване - е попълването на мускулите с кръв, е предвидено, когато остатъка между сериите е много кратък, тогава мускула получава повече кръв, отколкото той може да изпомпва. Следователно, мускулите набъбват и стават огромни.Това чувство не може да бъде объркана с нещо друго. Така енантат увеличава чувството за надмощие.

 

Тестостерон енантат има както анаболни така и андрогенни ефекти. Бързото нарастване на мускулната маса се дължи на силното натрупване на вода, поради задръжка на натрий и естрогенни ефекти върху тялото.

 

  • Инжекциите се прилагат 1 път на седмица, за предпочитане в задните части.


Дозите варират от 250 до 500 мг на седмица. Продължителността на цикъла с тестостерон енантат трае 8-10 седмици и 2-3 седмици PCT (след цикъл терапия).


Само не забравяйте за:


  • Правилната диета за набор от мускулна маса и сила
  • Използването на хранителни добавки за по-бърз растеж на мускулите

 

Използване на тестостостерон от жени


Странно, но в медицинската практика, тестостерон енантат се използва за лечение DNP, не само при жените, но дори и при децата. Въпреки това, съществуват различни патологии, но най-често се използва, когато естествения тестостерон е значително под нормалното. Нашият екип не препоръчва прием на тестостерон енантат от жени, защото страничните ефекти ще настъпят бързо и признаците на вирилизация са необратими.


За жените спортисти съществуват други анаболни стероиди, които са със по-меко и леко действие (примоболан, оксандролон, мастерон).


 

Примерен стероиден цикъл №1 (тестостерон енантат соло)
Примерен осем седмичен стероиден цикъл за мускулна маса с помощта на тестостерон енантат + терапия след цикъл за възстановяване на ендогенен тестостерон и да се предотврати рязкото спадане на мускулна маса. Като основен продукт използваме тестостерон енантат, и кленбутерол, който използваме на излизане от цикъла (за по-добри резултати в мускулна маса кленбутерола може да се замени с анавар - оксандролон, който има силен антикатаболен ефект).

 

Първите осем седмици ние поставяме мускулни инжекции с тестостерон енантат 3 пъти седмично в равни дози (например в понеделник, сряда и петък). За да се избегне рязкото спадане на мускулна маса в осмата седмица, ние включваме кленбутерол, защото има по-силен антикатаболен ефект и не е хормонално лекарство, кленбутерол също така има голям ефект от изгаряне на мазнини.


Кленбутерол има много малък период на полуразпад, така дневната доза трябва да бъде разделена на 2-3 приема в равни дози.

 

Още от първата седмица започваме прием на Провирон за възстановяване на ендогенен тестостерон, дозата трябва да бъде разделена на 2 приема (сутрин и вечер преди лягане). С правилно хранене и интензивни тренировки може да се покачат от 5 до 7 кг чиста мускулна маса.


  • Proviron може да се замени с тамоксифен 30 мг. дневно.


В края на процеса, като се започне от 5-тата седмица се препоръчва прием на гонадотропин (прегнил), едноразово 1500 единици.


За този стероиден цикъл може да използвате аптечния -  Тестостерон Енантат Галеника


 

Характеристики на Тестостерон Енантат

Тестостерон Енантат е мастноразтворим инжекционен стероид. Той се отличава с бавно освобождаване на тестостерон от инжектираното място. Сред спортистите този стероид е известен под името Тестостерон депо. 

Прием 

Седмичната доза на този препарат е от 250 мг до 750 мг. Цикъла на прием на Тестостерон Енантат е с продължителност от 8-10 седмици. Важно е да се спазва подходяща диета при приема на този стероид. 

Ефекти от прием на Тестостерон Енантат

Наддаването на мускулна маса и сила е след най-важните ефекти на този стероид. Тестостерон Енантат спомага за бързото възстановяване на мускулите и повишаване нивото на червените кръвни клетки. Освен това, подпомага усвояването на повече протеин и повишава мотивацията.

Странични ефекти 

Тестостерон Енантат има значителни странични ефекти. Те може да се изразяват във значителна степен на задържане на вода. Това от своя страна може да доведе до омазняване на релефните мускули. Не се препоръчва приема на този стероид от жени. 


Test.Enathat (Pharm Tec) Тестостерон Енантат - 10амп.
Изчерпано количество
Testosteron Depo (Galenika) 5 ампули 1мл.
Testosterona E (Balkan Pharma) 10amp/1ml
Изчерпано количество
Показани 1 от 3 | 3 (1 Страници)