Тестостерон енантат (Прием)

Описание Тестостерон Енантат:

Тестостерон енантат представлява мастноразтворим инжекционен стероид, който е създаден така, че да освобождава бавно тестостерон от мястото, в което е инжектиран. Това място се назовава депо. Попаднал вече в тялото, този хормон има способността да увеличава серумната концентрация за няколко дена, а тя остава значимо повишена точно 2 седмици. На практика действието на препарата може да остане 3 седмици. Този тестостерон е най-предписван, използва се за лечение на хипогонадизъм и други проблеми, произтичащи от андрогенен дефицит.


Тестостеронът е мощен хормон, но е със значими странични ефекти, тъй като той много лесно се трансформира в естроген. При начинаещи атлети водната задръжка е възможна в значима степен, което води до възможност да се омазнят релефните мускули, защото се продуцират подкожни течности.

 

Кратка характеристика на препарата

 

Химическа структора - андростендион-3-он, 17β-ол

Молекула -288,429

Молекулното тегло на етера - 130,1864

Най-ефективна дозировка - 500-750 мг на седмица

Период на полуразпад - 6-7 дни

Ароматизация - силна

Алкализация по 17-α - не

 


Свойства Тестостерон Енантат:

 

Друг често срещан страничен ефект, характерен за ароматизиращите стероиди, е допълнителното скриване на мускулната дефиниция, поради складирането на излишни мазнини По-чувствителните атлети трябва да приемат Нолвадекс и(или) Провирон. По-добър избор могат да бъдат антиароматизаторите Армидекс, Фемара, Аромазин. По тази причина по-възрастни или по-чувствителни спортисти е по-добре да избягват тестостероните, а да предпочитат по-меките анаболици като Дека-дураболин или Болденон, за които е известно, че продуцират по-малко странични ефекти. Възможен вариант е и добавянето на “Proscar/Propecia”, като по този начин ще се намали преобразуването на тестостерон в дехидротестостерон.


Много трениращи предпочитат да инжектират препарата седмично. В такъв случай дозата е от 250 мг до 750 мг. Това ниво осигурява бърз растеж на сила и маса.Тези, които целят повече маса, е по-добре да добавят и орален стероид като Анадрол или Метан. А целящите да запазят мускулната дефиниция, могат да предпочетат инжекционни препарати като Дека-дураболин или Болденон.

 

В този случай са приемливи по-малки дози от Тестостерон Енантат, за да се изгради приемливо количество мускул, но и да се сведе ароматизацията в естроген до минимум.
По време на възстановяване от цикъла с прием на Нолвадекс, Кломид или HCG, изградената мускулна маса може да бъде съхранена в значима степен.

 

Прием и комбинации с тестостерон енантат:

Най-важният ефект от тестостерон енантат е наддаване в мускулната маса и сила. Ето защо той се използва широко в културизма, вдигане на тежести и други силови спортове. Той също има много изразен ефект на изпомпване. Изпомпване - е попълването на мускулите с кръв, е предвидено, когато остатъка между сериите е много кратък, тогава мускула получава повече кръв, отколкото той може да изпомпва. Следователно, мускулите набъбват и стават огромни. Това чувство не може да бъде объркана с нещо друго. Така енантат увеличава чувството за надмощие.

 

Тестостерон енантат има както анаболни и андрогенни ефекти. Бързото нарастване на мускулната маса се дължи на силното натрупване на вода, поради задръжка на натрий и естрогенни ефекти върху тялото.

 

Инжекциите се прилагат 1 път на седмица, за предпочитане в задните части. Дозите на 250-500 мг на седмица. Продължителността на цикъла с тестостерон енантат трае 8-10 седмици и 2-3 седмици PCT (след цикъл терапия).

Само не забравяйте за:

  • Правилната диета за набор от мускулна маса и сила
  • Използването на хранителни добавки за по-бърз растеж на мускулите


Ефекти:

Ефекти на тестостерон енантат и неговото действие върху организма:

  • Много ясно изразено увеличение на мускулна маса и сила
  • Много силен ефект на изпомпване
  • Поради натрупването на вода оказва положително въздействие върху ставите
  • Тестостерон енантат стимулира процесите на регенерация в човешкото тяло
  • Подобрява общия тонус и желание за тренировка
  • Увеличава качеството на кислород на кръвта

 

Използване на тестостостерон от жени

Странно, но в медицинската практика, тестостерон енантат се използва за лечение DNP, не само при жените, но дори и при децата. Въпреки това, съществуват различни патологии, но най-често се използва, когато естествения тестостерон е значително под нормалното. Нашият екип не препоръчва прием на тестостерон енантат от жени, защото страничните ефекти ще настъпят бързо и признаците на вирилизация са необратими. За жените спортисти съществуват други анаболни стероиди, които са със по-меко и леко действие (примоболан, оксандролон, мастерон).

 

Примерен стероиден цикъл №1 (тестостерон енантат соло)

Примерен осем седмичен стероиден цикъл за мускулна маса с помощта на тестостерон енантат + терапия след цикъл за възстановяване на ендогенен тестостерон и да се предотврати рязкото спадане на мускулна маса. Като основен продукт използваме тестостерон енантат, и кленбутерол, който използваме на излизане от цикъла (за по-добри резултати в мускулна маса кленбутерола може да се замени с анавар - оксандролон, който има силен антикатаболен ефект).

 

Първите осем седмици ние поставяме мускулни инжекции с тестостерон енантат 3 пъти седмично в равни дози (например в понеделник, сряда и петък). За да се избегне рязкото спадане на мускулна маса в осмата седмица, ние включваме кленбутерол, защото има по-силен антикатаболен ефект и не е хормонално лекарство, кленбутерол също така има голям ефект от изгаряне на мазнини. Кленбутерол има много малък период на полуразпад, така дневната доза трябва да бъде разделена на 2-3 приема в равни дози.

 

От деветата седмица започваме прием на Провирон за възстановяване на ендогенен тестостерон, дозата трябва да бъде разделена на 2 приема (сутрин и вечер преди лягане). С правилно хранене и интензивни тренировки може да се покачат от 5 до 7 кг чиста мускулна маса. Proviron® може да се замени с тамоксифен 30 мг. дневно. В края на процеса, като се започне от десетата седмица се препоръчва прием на гонадотропин (прегнил), по 5000 еденици на седмица.

За този стероиден цикъл може да използвате аптечния -  Тестостерон Енантат Галеника

 

СедмицаТестостерон ЕнантатКленбутеролПровирон
1750мг (на седмица)  
2750мг (на седмица)  
3750мг (на седмица)  
4750мг (на седмица)  
5750мг (на седмица)  
6750мг (на седмица)  
7750мг (на седмица)  
8750мг (на седмица)120мкг (на ден) 
9 120мкг (на ден)50мг (на ден)
10 120мкг (на ден)50мг (на ден)
11 120мкг (на ден)50мг (на ден)
12  50мг (на ден)

 

Примерен стероиден цикъл №2 (тестостерон енантат + метандростенолон)

Един примерен осем седмичен цикъл за набор от мускулна маса с тестостерон енантат и метан + терапия след цикъл за възстановяване на ендогенен тестостерон и да се предотврати рязкото спадане на мускулна маса след цикъла, защото и двата препарата задържат много вода в мускула. Като основни продукти изполваме тестостерон енантат метан и на излизане кленбутерол (за по-добри резултати в мускулна маса може да се замени с оксандролон, който има силен антикатаболен ефект). Първите осем седмици ние приемаме метан разделен на 3 приема в равни дози, тъй като метана има много малък период на полуразпад.

 

Мускулните инжекции с тестостерон енантат се поставят 3 пъти седмично в равни дози (например в понеделник, сряда и петък). За да се избегне рязкото свиване на мускулна маса в осмата седмица, ние включваме кленбутерол, защото има по-силен антикатаболен ефект и не е хормонално лекарство. Кленбутерола също има много малък период на полуразпад, така дневната доза трябва да бъде разделена на 2-3 приема в равни дози.

 

От деветата седмица се започва прием на провирон за възстановяване на ендогенен тестостерон, дозата трябва да бъде разделена на 2 приема (сутрин и вечер преди лягане). С правилно хранене и интензивни тренировки може да спечелите от 6 до 8 кг чиста мускулна маса. В 10-та и 11-та седмица се поставя по един прегнил 5000 еденици.

За този стероиден цикъл може да използвате - Тестостерон Енантат Malay Tiger и Данабол Балкан Фарма

 

СедмициТестостерон ЕнантатМетандростенолонКленбутеролПровирон
1750мг (на седмица)30мг (на ден)  
2750мг (на седмица)40мг (на ден)  
3750мг (на седмица)50мг (на ден)  
4750мг (на седмица)50мг (на ден)  
5750мг (на седмица)50мг (на ден)  
6750мг (на седмица)50мг (на ден)  
7750мг (на седмица)40мг (на ден)  
8750мг (на седмица)30мг (на ден)120мкг (на ден) 
9  120мкг (на ден)50мг (на ден)
10  120мкг (на ден)50мг (на ден)
11  120мкг (на ден)50мг (на ден)
12   50мг (на ден)

 

 

СписъкИкони
Показване:
Подреждане по:
Call