Тестостерон енантат (Прием)

Описание Тестостерон Енантат:

Тестостерон енантат представлява мастноразтворим инжекционен стероид, който е създаден така, че да освобождава бавно тестостерон от мястото, в което е инжектиран. Това място се назовава депо. Попаднал вече в тялото, този хормон има способността да увеличава серумната концентрация за няколко дена, а тя остава значимо повишена точно 2 седмици. На практика действието на препарата може да остане 3 седмици. Този тестостерон е най-предписван, използва се за лечение на хипогонадизъм и други проблеми, произтичащи от андрогенен дефицит.


Тестостеронът е мощен хормон, но е със значими странични ефекти, тъй като той много лесно се трансформира в естроген. При начинаещи атлети водната задръжка е възможна в значима степен, което води до възможност да се омазнят релефните мускули, защото се продуцират подкожни течности.

 

Кратка характеристика на препарата

 

тестостерон енантат структора

Химическа структора - андростендион-3-он, 17β-ол

Молекула -288,429

Молекулното тегло на етера - 130,1864

Най-ефективна дозировка - 500-750 мг на седмица

Период на полуразпад - 6-7 дни

Ароматизация - силна

Алкализация по 17-α - не

 


Свойства Тестостерон Енантат:

 

тестостерон енантат

Друг често срещан страничен ефект, характерен за ароматизиращите стероиди, е допълнителното скриване на мускулната дефиниция, поради складирането на излишни мазнини По-чувствителните атлети трябва да приемат Нолвадекс и(или) Провирон. По-добър избор могат да бъдат антиароматизаторите Армидекс, Фемара, Аромазин. По тази причина по-възрастни или по-чувствителни спортисти е по-добре да избягват тестостероните, а да предпочитат по-меките анаболици като Дека-дураболин или Болденон, за които е известно, че продуцират по-малко странични ефекти. Възможен вариант е и добавянето на “Proscar/Propecia”, като по този начин ще се намали преобразуването на тестостерон в дехидротестостерон.


Много трениращи предпочитат да инжектират препарата седмично. В такъв случай дозата е от 250 мг до 750 мг. Това ниво осигурява бърз растеж на сила и маса.Тези, които целят повече маса, е по-добре да добавят и орален стероид като Анадрол или Метан. А целящите да запазят мускулната дефиниция, могат да предпочетат инжекционни препарати като Дека-дураболин или Болденон.

 

В този случай са приемливи по-малки дози от Тестостерон Енантат, за да се изгради приемливо количество мускул, но и да се сведе ароматизацията в естроген до минимум.
По време на възстановяване от цикъла с прием на Нолвадекс, Кломид или HCG, изградената мускулна маса може да бъде съхранена в значима степен.

 

Прием и комбинации с тестостерон енантат:

Най-важният ефект от тестостерон енантат е наддаване в мускулната маса и сила. Ето защо той се използва широко в културизма, вдигане на тежести и други силови спортове. Той също има много изразен ефект на изпомпване. Изпомпване - е попълването на мускулите с кръв, е предвидено, когато остатъка между сериите е много кратък, тогава мускула получава повече кръв, отколкото той може да изпомпва. Следователно, мускулите набъбват и стават огромни. Това чувство не може да бъде объркана с нещо друго. Така енантат увеличава чувството за надмощие.

 

Тестостерон енантат има както анаболни и андрогенни ефекти. Бързото нарастване на мускулната маса се дължи на силното натрупване на вода, поради задръжка на натрий и естрогенни ефекти върху тялото.

 

Инжекциите се прилагат 1 път на седмица, за предпочитане в задните части. Дозите на 250-500 мг на седмица. Продължителността на цикъла с тестостерон енантат трае 8-10 седмици и 2-3 седмици PCT (след цикъл терапия).

Само не забравяйте за:

  • Правилната диета за набор от мускулна маса и сила
  • Използването на хранителни добавки за по-бърз растеж на мускулите


Ефекти:

Ефекти на тестостерон енантат и неговото действие върху организма:

  • Много ясно изразено увеличение на мускулна маса и сила
  • Много силен ефект на изпомпване
  • Поради натрупването на вода оказва положително въздействие върху ставите
  • Тестостерон енантат стимулира процесите на регенерация в човешкото тяло
  • Подобрява общия тонус и желание за тренировка
  • Увеличава качеството на кислород на кръвта

 

Използване на тестостостерон от жени

Странно, но в медицинската практика, тестостерон енантат се използва за лечение DNP, не само при жените, но дори и при децата. Въпреки това, съществуват различни патологии, но най-често се използва, когато естествения тестостерон е значително под нормалното. Нашият екип не препоръчва прием на тестостерон енантат от жени, защото страничните ефекти ще настъпят бързо и признаците на вирилизация са необратими. За жените спортисти съществуват други анаболни стероиди, които са със по-меко и леко действие (примоболан, оксандролон, мастерон).

 

Примерен стероиден цикъл №1 (тестостерон енантат соло)

Примерен осем седмичен стероиден цикъл за мускулна маса с помощта на тестостерон енантат + терапия след цикъл за възстановяване на ендогенен тестостерон и да се предотврати рязкото спадане на мускулна маса. Като основен продукт използваме тестостерон енантат, и кленбутерол, който използваме на излизане от цикъла (за по-добри резултати в мускулна маса кленбутерола може да се замени с анавар - оксандролон, който има силен антикатаболен ефект).

 

Първите осем седмици ние поставяме мускулни инжекции с тестостерон енантат 3 пъти седмично в равни дози (например в понеделник, сряда и петък). За да се избегне рязкото спадане на мускулна маса в осмата седмица, ние включваме кленбутерол, защото има по-силен антикатаболен ефект и не е хормонално лекарство, кленбутерол също така има голям ефект от изгаряне на мазнини. Кленбутерол има много малък период на полуразпад, така дневната доза трябва да бъде разделена на 2-3 приема в равни дози.

 

От деветата седмица започваме прием на Провирон за възстановяване на ендогенен тестостерон, дозата трябва да бъде разделена на 2 приема (сутрин и вечер преди лягане). С правилно хранене и интензивни тренировки може да се покачат от 5 до 7 кг чиста мускулна маса. Proviron® може да се замени с тамоксифен 30 мг. дневно. В края на процеса, като се започне от десетата седмица се препоръчва прием на гонадотропин (прегнил), по 5000 еденици на седмица.

За този стероиден цикъл може да използвате аптечния -  Тестостерон Енантат Галеника

 

Седмица Тестостерон Енантат Кленбутерол Провирон
1 750мг (на седмица)    
2 750мг (на седмица)    
3 750мг (на седмица)    
4 750мг (на седмица)    
5 750мг (на седмица)    
6 750мг (на седмица)    
7 750мг (на седмица)    
8 750мг (на седмица) 120мкг (на ден)  
9   120мкг (на ден) 50мг (на ден)
10   120мкг (на ден) 50мг (на ден)
11   120мкг (на ден) 50мг (на ден)
12     50мг (на ден)

 

Примерен стероиден цикъл №2 (тестостерон енантат + метандростенолон)

Един примерен осем седмичен цикъл за набор от мускулна маса с тестостерон енантат и метан + терапия след цикъл за възстановяване на ендогенен тестостерон и да се предотврати рязкото спадане на мускулна маса след цикъла, защото и двата препарата задържат много вода в мускула. Като основни продукти изполваме тестостерон енантат метан и на излизане кленбутерол (за по-добри резултати в мускулна маса може да се замени с оксандролон, който има силен антикатаболен ефект). Първите осем седмици ние приемаме метан разделен на 3 приема в равни дози, тъй като метана има много малък период на полуразпад.

 

Мускулните инжекции с тестостерон енантат се поставят 3 пъти седмично в равни дози (например в понеделник, сряда и петък). За да се избегне рязкото свиване на мускулна маса в осмата седмица, ние включваме кленбутерол, защото има по-силен антикатаболен ефект и не е хормонално лекарство. Кленбутерола също има много малък период на полуразпад, така дневната доза трябва да бъде разделена на 2-3 приема в равни дози.

 

От деветата седмица се започва прием на провирон за възстановяване на ендогенен тестостерон, дозата трябва да бъде разделена на 2 приема (сутрин и вечер преди лягане). С правилно хранене и интензивни тренировки може да спечелите от 6 до 8 кг чиста мускулна маса. В 10-та и 11-та седмица се поставя по един прегнил 5000 еденици.

За този стероиден цикъл може да използвате - Тестостерон Енантат Malay Tiger и Данабол Балкан Фарма

 

Седмици Тестостерон Енантат Метандростенолон Кленбутерол Провирон
1 750мг (на седмица) 30мг (на ден)    
2 750мг (на седмица) 40мг (на ден)    
3 750мг (на седмица) 50мг (на ден)    
4 750мг (на седмица) 50мг (на ден)    
5 750мг (на седмица) 50мг (на ден)    
6 750мг (на седмица) 50мг (на ден)    
7 750мг (на седмица) 40мг (на ден)    
8 750мг (на седмица) 30мг (на ден) 120мкг (на ден)  
9     120мкг (на ден) 50мг (на ден)
10     120мкг (на ден) 50мг (на ден)
11     120мкг (на ден) 50мг (на ден)
12       50мг (на ден)

 

 


Testosteron Depo (Galenika) 5 ампули 1мл.
Testosterona E (Balkan Pharma) 10amp/1ml
Показани 1 от 4 | 4 (1 Страници)