Тестостерон енантат - информация

Описание и История - Тестостерон Енантат:

Тестостерон енантат представлява мастноразтворим инжекционен стероид, който е създаден така, че да освобождава бавно тестостерон от мястото, в което е инжектиран. И за това повечето спортисти го наричат Тестостерон депо. Попаднал вече в тялото, този хормон има способността да увеличава серумната концентрация за няколко дена, а тя остава значимо повишена точно 2 седмици.

На практика действието на препарата може да остане 3 седмици. Този тестостерон е най-предписван, използва се за лечение на хипогонадизъм и други проблеми, произтичащи от андрогенен дефицит.


Тестостеронът е мощен хормон, но е със значими странични ефекти, тъй като той много лесно се трансформира в естроген. При начинаещи атлети водната задръжка е възможна в значима степен, което води до възможност да се омазнят релефните мускули, защото се продуцират подкожни течности.

 

Кратка характеристика на препарата

 

тестостерон енантат структора

Химическа структора - андростендион-3-он, 17β-ол

Молекула -288,429

Молекулното тегло на етера - 130,1864

Най-ефективна дозировка - 500-750 мг на седмица

Период на полуразпад - 6-7 дни

Ароматизация - силна

Алкализация по 17-α - не

 


Свойства Тестостерон Енантат:


Много трениращи предпочитат да инжектират препарата седмично. В такъв случай дозата е от 250 мг до 750 мг.


  • Това ниво осигурява бърз растеж на сила и маса.

Тези, които целят повече маса, е по-добре да добавят и орален стероид като Анадрол или Метан. А целящите да запазят мускулната дефиниция, могат да предпочетат инжекционни препарати като Дека-дураболин или Болденон.

 

В този случай са приемливи по-малки дози от Тестостерон Енантат, за да се изгради приемливо количество мускул, но и да се сведе ароматизацията в естроген до минимум. По време на възстановяване от цикъла с прием на Нолвадекс, Кломид или HCG, изградената мускулна маса може да бъде съхранена в значима степен, тези антиестроген продукти могат да бъдат намерени ТУК.

 


Прием и ефекти на Тестостерон Енантат:Най-важният ефект от тестостерон енантат е наддаване в мускулната маса и сила. Ето защо той се използва широко в културизма, вдигане на тежести и други силови спортове. Той също има много изразен ефект на изпомпване. Изпомпване - е попълването на мускулите с кръв, е предвидено, когато остатъка между сериите е много кратък, тогава мускула получава повече кръв, отколкото той може да изпомпва. Следователно, мускулите набъбват и стават огромни.Това чувство не може да бъде объркана с нещо друго. Така енантат увеличава чувството за надмощие.

 

Тестостерон енантат има както анаболни така и андрогенни ефекти. Бързото нарастване на мускулната маса се дължи на силното натрупване на вода, поради задръжка на натрий и естрогенни ефекти върху тялото.

 

  • Инжекциите се прилагат 1 път на седмица, за предпочитане в задните части.


Дозите варират от 250 до 500 мг на седмица. Продължителността на цикъла с тестостерон енантат трае 8-10 седмици и 2-3 седмици PCT (след цикъл терапия).


Само не забравяйте за:


  • Правилната диета за набор от мускулна маса и сила
  • Използването на хранителни добавки за по-бърз растеж на мускулите

 

Използване на тестостостерон от жени


Странно, но в медицинската практика, тестостерон енантат се използва за лечение DNP, не само при жените, но дори и при децата. Въпреки това, съществуват различни патологии, но най-често се използва, когато естествения тестостерон е значително под нормалното. Нашият екип не препоръчва прием на тестостерон енантат от жени, защото страничните ефекти ще настъпят бързо и признаците на вирилизация са необратими.


За жените спортисти съществуват други анаболни стероиди, които са със по-меко и леко действие (примоболан, оксандролон, мастерон).


 

Примерен стероиден цикъл №1 (тестостерон енантат соло)
Примерен осем седмичен стероиден цикъл за мускулна маса с помощта на тестостерон енантат + терапия след цикъл за възстановяване на ендогенен тестостерон и да се предотврати рязкото спадане на мускулна маса. Като основен продукт използваме тестостерон енантат, и кленбутерол, който използваме на излизане от цикъла (за по-добри резултати в мускулна маса кленбутерола може да се замени с анавар - оксандролон, който има силен антикатаболен ефект).

 

Първите осем седмици ние поставяме мускулни инжекции с тестостерон енантат 3 пъти седмично в равни дози (например в понеделник, сряда и петък). За да се избегне рязкото спадане на мускулна маса в осмата седмица, ние включваме кленбутерол, защото има по-силен антикатаболен ефект и не е хормонално лекарство, кленбутерол също така има голям ефект от изгаряне на мазнини.


Кленбутерол има много малък период на полуразпад, така дневната доза трябва да бъде разделена на 2-3 приема в равни дози.

 

Още от първата седмица започваме прием на Провирон за възстановяване на ендогенен тестостерон, дозата трябва да бъде разделена на 2 приема (сутрин и вечер преди лягане). С правилно хранене и интензивни тренировки може да се покачат от 5 до 7 кг чиста мускулна маса.


  • Proviron може да се замени с тамоксифен 30 мг. дневно.


В края на процеса, като се започне от 5-тата седмица се препоръчва прием на гонадотропин (прегнил), едноразово 1500 единици.


За този стероиден цикъл може да използвате аптечния -  Тестостерон Енантат Галеника


 


Test.Enathat (Pharm Tec) Тестостерон Енантат - 10амп.
Изчерпано количество
Testosteron Depo (Galenika) 5 ампули 1мл.
Testosterona E (Balkan Pharma) 10amp/1ml
Изчерпано количество
Показани 1 от 3 | 3 (1 Страници)